Jump to content

Ανεμωνες Μυστηριο Αναπαραγωγης

Recommended Posts

γεια σας βρε παιδια θελω να σας ρωτησω γιατι οι ανεμωνες διαιρουνται/αναπαραγονται?

το κανουν για λογους ευτυχιας η επειδη κατι τις στρεσαρει?

ποια ειδη ανεμωνων διχοτομουνται?

σε ποιους απο εσας εχουν διχοτομηθει?

και για ποιο λογο?

κανατε κατι ιδιατερο?ειναι καλο τελικα να διχοτομουνται?

εχω ακουσει οτι μπορει να διχοτομηθουν μονο οταν κατι τις στρεσαρει για λογους επιβιωσης αρα δεν το κανουν απο ευτυχια?

τι συμβαινει πραγματικα το εχει ψαξει κανεις σας?

εχει καποιος απο εσας παροιμιες εμπειριες και σε τι ενυδρειο?

με τι φωτισμο?

και ποια ειδη διχοτομουνται ξερω για τις bubble υπαρχουν ομως και αλλα ειδη που διχοτομουνται?

σε εσας ποια ειδη σας εχουν διχοτομηθει και σε ποσο μεγαλα ενυδρεια?

μπορειται να μου πειτε τις δικες σας εμπειριες?

τελος,να με συγχωρειται για ολες αυτες τις ερωτησεις αλλα εχω πολλες αποριες οποιος απο εσας θελει να με μορφωσει λιγακι καλοδεχουμενος

Έγινε επεξεργασία - STELIOS1983

α πα πα... τι καταιγίδα ερωτήσεων είναι αυτή !!! χα χα

Ο διαχωρισμός της ανεμώνης είναι ο τρόπος αναπαραγωγής της.... είναι κάτι που το όρισε η φύση.

Όταν φτάσει σ ένα ένα ορισμένο σημείο ανάπτυξης (εξαρτάται από το είδος) διαχωρίζεται.

Το αν ο διαχωρισμός αυτός γίνεται και για λόγους διατήρησης του οργανισμού λόγω έλλειψης τροφής είναι κάτι που συζητήθηκε αλλά μάλλον δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένο ... (θα μας πουν και άλλα μέλη που μπορεί να διάβασαν κάτι περί αυτού).

Η δικιά μου παρόλο που τρώει μια χαρά (1-2 φορές την εβδομάδα) διαχωρίζεται κατά διαστήματα...από μια που είχα έφτασα να έχω 4 κλώνους του εαυτού της.

Να ξέρεις ότι χρειάζονται στρωμένο ενυδρείο με καλές και σταθερές συνθήκες και πολύ-πολύ φωτισμό.

Αυτή(ες) έχω...http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69692

Αιολε καταρχην σ'ευχαριστω για την πολυ γρηγορη απαντηση!

φοβερο το λινκ,προφανως τα λεει ολα για τις bubble!

αλλα εξακολουθω να αναρωτιεμαι οι bubble μονο σπλιταρουν?η και αλλα ειδη?σας εχει τυχει σε αλλο ειδος?και κατω απο ποιες συνθηκες?φωτισμου,ποσο συχνα ταιζετε,κτλ?

Βασικα εχω αποκτησει μια ανεμωνη bubble και θελω να μαθω ποιο αλλο ειδος ξερεται και σας εχει διχοτομηθει?η ειναι το μοναδικο που κανει κτ τετοιο?αν υπαρχει καποιο παιδι που του χει συμβει ας δωσει λιγο τα φωτα του!

ευχαριστω εκ των προτερων

Βασικα εχω αποκτησει μια ανεμωνη bubble και θελω να μαθω ποιο αλλο ειδος ξερεται και σας εχει διχοτομηθει?η ειναι το μοναδικο που κανει κτ τετοιο?αν υπαρχει καποιο παιδι που του χει συμβει ας δωσει λιγο τα φωτα του!

ευχαριστω εκ των προτερων

Βρε Στελιο σου απαντησε παραπανω ο Βαγγελης.Ολες διχοτομουντε ειναι ο τροπος αναπαραγωγης τους.

Εγω πιστευω οτι δεν διχοτομουνται ολες ολες οι ανεμωνες τελικα νομιζω μονο οι ανεμωνες που κανουν φουσκες,γι αυτο ρωταω αν τα εχουν καταφερει αλλα παιδια σε καποιο αλλο ειδος!το τι μπορει να γραφουν τα βιβλια λιγα μου λεει το θεμα ειναι στην πραξη ποιοι τα εχουν καταφερει και σε ποια ειδη,για παραδειγμα οι carpet εχω ακουσει απο παιδια που ειχαν για χρονια οτι δεν διχοτομουνται ποτε.

επιπλεον μπορει καποιες να διχοτομουνται στην φυση και στα ενυδρεια μας να μην συμβαινει αυτο?το αποκλειεται?

δεν ξερω και εγω απλα πιστευα οτι θα συμμετειχαν στο θεμα αυτο πολλα παιδια που εχουν ανεμωνες και τους εχει τυχει αυτος ο παραξενος τροπος αναπαραγωγης και θα με διαφωτιζαν αλλα δεν βλεπω αρκετο ενδιαφερον η μαλλον τελικα μονο οι φουσκωτες διχοτομουνται και καμια αλλη,τι να πω ελπιζω να συμμετεχουν και αλλα παιδια στο θεμα......

Σε ευχαριστω φιλε μου για τον κοπο σου,το διαβαζω φοβερο λινκ,αν και τα αγγλικα μου δεν ειναι και πολυ καλα!

Επίσης μια τρελαμένη Αμερικανίδα έχει να σου (μας) προσφέρει πολλές πληροφορίες για τις ανεμώνες.

http://www.karensroseanemones.net/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...