Jump to content

Άμεση Βοήθεια

MaGiCPaiN

Recommended Posts

Να 'μαι πάλι εδώ. Να σας παραθέσω τους νέους μου προβληματισμούς... Ο Blue Diamond παραμένει στην ίδια κατάσταση προσπαθώ να ανεβάσω την θερμοκρασία κοντά στους 34C σε όλο το ενυδρείο αλλά δεν μπορώ να την διατηρήσω σκέφτομαι να κάνω μια καραντίνα για το συγκεκριμένο ψάρι το οποίο έχει αδυνατίσει και βλέπω σαν να σαπίζουν ακόμα και τα πτερύγια του και άσπρα στίγματα και τώρα ένα μεγάλο.

Επίσης ο Red Dragon αγοράστηκε στης 14/01/2012 και ήταν γενικά τέλειος (Τόνυ Ταν) και μέσα σε 2 μήνες έβγαλε Peppering που οφείλετε αυτό ? Τρώει αρκετά , συμπεριφέρεται κανονικά.

Επίσης ο 3ος δίσκος μου άρχισε να τρώει σαν τρελός και τουμπανιάστηκε τέλειος το θέμα είναι κάτι σημάδια σαν διαφανή που είναι το θέμα μου είναι μήπως είναι Ick ?

20261822.th.jpg47432621.th.jpg34841393.th.jpg

το πρωτο ψαρι ειναι σε μαυρα χαλια,,,βαλτο καραντινα,,,,,και αρχισε θεραπεια αμεσωςςςς,,,,,εχει ασπρα περιττωματα?οσο για το δευτερο ψαρακι,,μαλλον επηραστηκε απο το backwall του ενυδρειου σου,,,,εχεις μαυρο φοντο???συνηθως τα δισκακια τετοιων χρωματων ειναι ευασθητα στις αλλαγες αυτες,,,,αν εχεις μαυρο,,,δοκιμασε ναβαλεις ανοιχτοχρωμη αφισσα,,,καταπροτιμηση γαλαζια και νομιζω οτι θα καθαρισει,,,,,για το τριτο ψαρι δεν μπορω να διακρινω τιποτα,,,,ανεβασε καμια καλη φωτο,,,, κ θα σου πουνε και τα πιο εμπειρα απο εμενα παιδια την γνωμη τους,,,

Το θέμα είναι τι είδους θεραπεία ? Είχε και άσπρα περιτώματα ....

Το backwall είναι διαφανές δέν έχει κάποιο σκούρο . Το επηρεάζει ?

Για το πρώτο ψάρι η γνώμη μου είναι: άμεσα καραντίνα, ανέβασε την θερμοκρασία , καλό αερισμό και ξεκίνα θεραπεία με Φουράν και general cure

Για το πρώτο ψάρι η γνώμη μου είναι: άμεσα καραντίνα, ανέβασε την θερμοκρασία , καλό αερισμό και ξεκίνα θεραπεία με Φουράν και general cure

50 Λίτρα ενυδρείο με εσωτερικό φίλτρο, τέρμα η αεραντλια , και τι δοσολογίες το Φουραν και General Cure ? και για πόσο καιρό ?

θεραπεια ξεκινας και χωρις φαρμακο!!!λοιπον,,,,εχουμε και λεμε,,,αανεβασε σταδιακα θερμοκρασια,,,ανα 2 μερες περιπου 2 βαθμους,,,,,,,,

πας μεχρι τους 34-35 βαθμους και αφηνεις το ψαρι εκει για 7-10 μερες,,,,,,ταιζε σπιρουλινα οσο πιο πολυ μπορεις,,,,,,για κανα 10 ημερο,,,,αλλα μονο σπιρουλινα,,,

τωρα οτι φαρμακο και να χρησιμοποιησεις,, θα εχει μεγαλες επιπτωσεις,,ο δισκος τρωει??αν εδινα κατι θα εδινα flagyl μαζι με την τροφη του,,,,

Έγινε επεξεργασία - mod

Ο δίσκος τρώει φυλλαράκι της Tetra. Να μην χρησιμοποιήσω τα φάρμακα πιο πάνω θα είναι χειρότερα ?

Όποια θεραπεία και να κάνεις, είναι βασικό η αύξηση τη θερμοκρασίας, ο καλός αερισμός και το τάϊσμα με σπιρουλίνα.

Και φυσικά, ΑΜΕΣΣΑ η καραντίνα για να μην έχεις πρόβλημα και στα υπόλοιπα ψάρια σου

general cure kai furan2 ταυτόχρονα και μην καθυστερείς καθόλου.

Μετά την θεραπεία τα ψαράκια σου θα ειναι μια χαρά. Νομίζω η δοσολογία είναι ένα φακελάκι για 38 λίτρα αν θυμάμαι καλά.

Ο δίσκος είχε χτυπηθεί απο flagellates εσωτερικά παράσιτα αλλά απ΄ ότι φαίνεται εξασθένησε και έχουν επιτεθεί και εξωτερικά.

Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να κάνεις θεραπεία και με τα δύο φάρμακα ταυτόχρονα.

Ενημέρωσέ μας.

• 2 weeks later...

αληθεια πως προτεινουμε τετοια φαρμακα ετσι με το παραμικρο???.....κ ποιος ειναι αυτος απο εμας που κανει την διαγνωση???....ειναι η σωστη???

magikpain............τα χουμε πει κ στο greekdiscus!!!!

πως παει το ψαρι???

Έγινε επεξεργασία - buelligan75

Ο καθένας με βάση πάντα την προσωπική του εμπειρία στο χόμπι αλλά και στο συγκεκριμένο ψάρι ,

λέει πάντα την προσωπική του άποψη, το τι θα έκανε αυτός στην αντίστοιχη περίπτωση

για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

( πολλές φορές μετά από αρκετά λάθη που έχει κάνει ο ίδιος, προσπαθεί να γλιτώσει από το να τα περάσει και κάποιος άλλος…)

Ο καθένας με βάση πάντα την προσωπική του εμπειρία στο χόμπι αλλά και στο συγκεκριμένο ψάρι ,

λέει πάντα την προσωπική του άποψη, το τι θα έκανε αυτός στην αντίστοιχη περίπτωση

για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

( πολλές φορές μετά από αρκετά λάθη που έχει κάνει ο ίδιος, προσπαθεί να γλιτώσει από το να τα περάσει και κάποιος άλλος…)

φιλε south συμφωνοι.......αλλα η διαγνωση μιας πιθανης αρρωστιας ειναι πολυ δυσκολο πραγμα.......τα συγκεκριμενα φαρμακα ειναι ευρεου φασματος βεβαια.......αλλα και καταστρεφουν συκωτι......κ οι αρρωστιες εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα......κ δω μιλαμε για δισκους................

η αιτια ποια ειναι πιστευετε?......αμεση βοηθεια δεν σημαινει πλακωσε το ψαρι σε ισχυρα φαρμακα.......θελει υπομονη κ παρατηρηση πολλες ωρες............αποψη μου παντα........φιλικα

Φίλε buelligan75,

δεν θέλω να σε επιπλήξω ή να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, ίσα - ίσα μου έδωσες την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά και σ' ευχαριστώ,

Έχεις δίκιο στο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα φάρμακα σαν ¨νερό¨ καταστρέφοντας τα συκώτια των ψαριών μας, αφού εκεί μεταβολίζονται όλα.

Και ακριβείς διάγνωση γίνεται μόνο στο εργαστήριο εκεί βλέπουμε μονό το ακριβές βακτήριο...

Όταν βλέπουμε όμως ένα ψάρι τόσο ... ταλαιπωρημένο, δίνουμε άμεσα φάρμακα ευρέος φάσματος για να καλύψουμε και τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς παράγοντες παθογένειας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αιτία είναι το στρες, από διάφορους παράγοντες.

Πέφτει σιγά σιγά το ανοσοποιητικό σύστημα του ψαριού και όταν πέσει αρκετά ώστε να υπερισχύσουν τα ενδοπαράσιτα που υπάρχουν μέσα στα ψάρια «ρίχνουν» το ψάρι σε ένα κυκεώνα αφού χτυπιέται σύντομα και από εξωτερικές μολύνσεις.

Οπότε αν το αντιμετωπίσεις συντηρητικά χάνεις χρόνο και δεν έχεις θετικά αποτέλεσματα .

Βέβαια αν παρατηρείς τα ψάρια σου καθημερινά και το αντιληφθείς νωρίς, το βάζεις στην καραντίνα ανεβάζεις την θερμοκρασία ψηλά ώστε να αυξήσεις τον μεταβολισμό, ταΐζεις σπιρουλίνα και το ψάρι ανακάμπτει σύντομα.

Και φυσικά σημαντικό είναι να διορθώσεις τους παράγοντες που προκάλεσαν το στρες.

Φιλικά. :)

Έγινε επεξεργασία - south

συμφωνοι τοτε..........αλλα μου δοθηκε κ μενα η ευκαιρια να πω καποιο πραγμα που θεωρω σημαντικο!

φιλικα

συμφωνοι τοτε..........αλλα μου δοθηκε κ μενα η ευκαιρια να πω καποιο πραγμα που θεωρω σημαντικο!

φιλικα

:thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...