Jump to content

Λάθος Στήσιμο ????????

Recommended Posts

σε ενα ενυδρείο 125 λίτρων εβαλα πρώτα τις πέτρες και μετά την αμμο, και χωρίς φελιζόλ. εχω καποιο πρόβλημα ?????? η άμμος εχει καλύψει 3 εκ παχος στο ενυδρείο. βάζω φωτογραφία.

οι πετρες σου πρεπει να ειναι σταθερες να αντεχουν σεισμους ψαρια χερια τα παντα ολα αν καταφερεις αυτο νομιζω δεν θα εχεις κανενα προβλημα

σ'ευχαριστώ για την συμβουλή σου, ειναι παρα πολυ σταθερες,αρα λογικά δεν θα εχω καποιο θεμα.

Πρώτα μπήκαν οι πέτρες και μετά η άμμος ή πρώτα η άμμος και από πάνω κάθισαν οι πέτρες;

σε ενα ενυδρείο 125 λίτρων εβαλα πρώτα τις πέτρες και μετά την αμμο, και χωρίς φελιζόλ. εχω καποιο πρόβλημα ?????? η άμμος εχει καλύψει 3 εκ παχος στο ενυδρείο. βάζω φωτογραφία.

Από την στιγμηˊ που τοποθέτησες πέτρες και μετά άμμο, "έδεσε" η κατασκευή. Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο marnieros, αφού τσέκαρες και την σταθερότητα είσαι μιά χαρά.

Τί ψάρια σκοπεύεις να φιλοξενήσεις;

:)

παιδιά συγνώμη τωρα ανακάλυψα οτι το εχω γράψει ανάποδα. πρώτα εβαλα την άμμο και μετά τις πέτρες, αλλα ειναι πολυ σταθερες. στο συγκεκριμένο ενυδρείο έχω 8 μικρά tropheus duboisi τα οποία θα μπούν στο καινούριο ενυδρύο 400 λίτρων, το οποιο το περιμένω απο μέρα σε μέρα. και πάλι συγνώμη για το λαθος !!!!!!

Εμπλεξες τωρα,πρεπει να καθαρισεις την αμμο εκει που πατανε καλα τα θεμελια,και μετα να βαλεις τις απο πανω.

Αν περιμένεις καινούριο ενυδρείο μην μπεις στην διαδικασία για ανακατασκευές..τι να σκάψουν κιόλας 8 μικρά;;Τζάμπα ταλαιπωρία..εκτός αν μείνουν για μεγάλο διάστημα εκεί μέσα..

καμια 20 μέρες να στρωσει το νερό. τι προβλημα μπωρει να έχω που έβαλα πρωτα την άμμο ?????????

Στο καινούριο ενυδρείο αν βάλεις μπόλι από το ήδη υπάρχων φίλτρο θα στρώσει πολύ πιο γρήγορα...δεν θα χρειάζεται να περιμένεις 20 μέρες..

Το πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι κατολισθήσεις..με ότι αυτό συνεπάγεται!!Οι κάτω κάτω πέτρες δεν ακουμπάνε κάπου σταθερά(τζάμι ή φελιζόλ) και αν κάποιο ψάρι πάει και σκάψει κάτω από μία πέτρα(μιας και όλες οι αφρικάνες συνηθίζουν να σκάβουν) αυτή θα βουλιάξει οπότε προφανώς θα υπάρξει κατολίσθηση...

Συμφωνώ με τον Vag. Είναι και το θέμα της πίεσης που μπορεί να δέχεται κάποιος κόκκος άμμου από το βάρος των πετρών, προς το τζάμι του πάτου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...