Giovanni 19 Μαρτίου 2012 #1 Share 19 Μαρτίου 2012 (edited) Καλησπερα, Εχω ενα ενυδρειο 300λιτρων το οποιο το ξεκινησα για reef πριν απο ενα μηνα. Για να δωσω ολες τις πληροφοριες που χρειαζονται μιας κ ειμαι αρχαριος για να μην με ρωτατε συνεχεια Ferplast Cayman 110 Scenic 300L Φωτισμος ΑΤΙ SUNPOWER 6Χ39w DIMM με 2 ATI BLUE PLUS 1 SYLVANIA ACTINIC 1 ATI PURPLE PLUS 2 ATI AQUABLUE SPECIAL φωτοπεριοδος 8 ωρες . Περιπου 25 κιλα αραγωνιτης και 30 κιλα ΖΒ . Ο κυκλος ολοκληροθηκε την 12η μερα και απο την 20η μερα το ενυδρειο φιλοξενει ενα κλουνακι μια γαριδα cleaner και 2 trochus snail. Deltec MCE 600 με media box 4χ κυκλοφορητες 2600λ/ω Χρησιμοποιω ανθρακα στο media box και αντιφωσφοορο της aqualight τον aquaphos. Μετρησεις ειναι ολες σχεδον τελειες. Τωρα το θεμα με τις αλγες αρχισε εδω και μια βδομαδα περιπου και βλεπω πραγματα για τα οποια θελω την βοηθεια σας.. Aνεβασα τις φωτο στο imageshack fullsize για να φαινονται καλυτερα. εδω τα λινκ,και ανυπομονω... edit: αφου ανοιξει η φωτο απο το λινκ κανετε κλικ πανω στην εικονα και ανοιγει σε full μεγεθος. http://imageshack.us.../imag0866p.jpg/ http://imageshack.us.../imag0869f.jpg/ http://imageshack.us...4/imag0870.jpg/ http://imageshack.us...5/imag0871.jpg/ Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2012 - Johnlaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 19 Μαρτίου 2012 #2 Share 19 Μαρτίου 2012 (edited) Καλησπερα φιλλλαρακι Θεσσαλλονικιε! Και καλως ηρθες! Ειναι λογικο να σου εμφανιστουν αλγες, καθως το συστημα σου ειναι πολυ νεο. Αυτο ειναι το πιο πιθανο. ΤΟ οτι ο κυκλος αζωτου ολοκληρωθηκε τοσο γρηγορα με βαζει σε υποψιες... Χρησιμοποιησες ζωντανο βραχο απο καποιο αλλο ετοιμο ενυδρειο?! Αραγωνιτη ζωντανο/νεκρο? Επισης βλεπω και κοραλακια απο τις φωτο..κατι Xenia...Ειναι νωρις πιστευω για να φιλοξενησεις κοραλια, γιατι καλυτερα να πας αργα και σταθερα, αλλιως μετα θα το φυσας και δεν θα κρυωνει... Υπαρχει και το ενδεχομενο ο βραχος που αγορασες (αν ηταν απο συνχομπιστα) να ειχε αλγες (σπορια) και να επανεμφανιστηκε σε σενα... Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις τις εβδομαδιαιε (εστω ανα 10ημερο) αλλαγες, με καλο αλατι και νερο απο Α/Ο με ρητινη, και να αλλαζεις τακτικα τον αντιφωσφορο... Επισης θα βοηθουσε πολυ μια Salaria Fasciatus για αρχη...Τα τροχους δεν ξερω αν σου κανουν δουλεια...Αντιθετως θα αγοραζα nassarius που τρωνε ο,τιδηποτε πεσει κατω! Οπως παντα λεω...περιμενε και την γνωμη απο καποιον σοφοτερο... Ξεκινα ενα θεματακι δικο σου αναλυοντας το ενυδρειο σου, να το δουμε σφαιρικοτερα και να μενει σαν αρχειο... Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2012 - vales_red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Μαρτίου 2012 #3 Share 19 Μαρτίου 2012 (edited) Καλώς τον.Όπως καταλαβαίνω εχεις κάνει λάθος στη σειρά.Μην περιμένεις να την βγάλεις με 2 τρόχους σε 300 λίτρα,Πρέπει να βάλεις ένα σωστό συνεργείο καθαρισμού πριν φορτώσεις το ενυδρείο σου(τουλάχιστον 30-50σαλιγκάρια,10-20 ερημίτες,).Βλέπω άλγες Caulepra,Bubble,και bryopsis.Αυτά θα εξαφανιστούν όταν προσθέσεις τα πρώτα σου αλγοφάγα ψαράκια και στα 300 λίτρα μπορείς να βάλεις διάφορα.Τα LPS και τα μαλακά κοράλλια αντέχουν και ΝΟ3 25-50 οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα και κράτα τα μακρυά απο τις άλγες.Απο τα σκληρά μακρυά (θέλουν κάτω απο 5)Αν βλέπεις οτι δεν βγάζεις άκρη με την άλγη και ξεφεύγει ανεξέλεγκτα το βλέπουμε.Μην περιμένεις να μετράς σωστά φωσφορικά γιατί τα καταναλώνουν όλα οι άλγες.Και πές μας μετρήσεις,με τι μετράς πόσο καιρό έχεις τα τέστ γιατί έχει υπάρχει ένα τόπικ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=73582 και πολλοί απο μάς την έχουμε πατήσει απο τέστ που απλά δεν μετρούσαν σωστά λόγω εκφυλισμού των ουσιών σε αντίδραση με τον ατμοσφαιρικό αέρα.Πολύ προσοχή με τα τέστ. Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 19 Μαρτίου 2012 #4 Share 19 Μαρτίου 2012 Εγώ θα διαφωνήσω με το να βάλεις οργανισμούς να σου φάνε τις άλγες. Το ενυδρείο τρέχει ένα μήνα. Άσε το να ωριμάσει. Συνεχισε κανονικά με αλλαγές νερού, αλλάγή αντιφώσφορου, καλό σκιμμάρισμα, σωστό τάσιμα και μη φορτώνεις το ενυδρείο με ψάρια. Αν θες βάζεις κι άλλα Trochus (τα οποία προσωπικά θεωρώ απο τα καλύτερα σαλιγκάρια, πολύ γρήγορα και ορεξάτα). Ξεκίνα με 8-10 σαλιγκάρια και βλέπεις. Το ενυδρείο σου ναι μεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του αζώτου αλλά δεν θεωρείται "στρωμένο" ακόμα. Θα περάσει μερικά στάδια μέχρι να νιώσεις ασφαλές να βάλεις κάποιο κοράλι μέσα. ps. Το νερό σου είναι απο Α/Ο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 20 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 20 Μαρτίου 2012 Ναι παιδια εχω Α/Ο +DI με tds 001. Η ρουτινα που ακουλοθω ειναι 30λιτρα αλλαγη καθε βδομαδα με αλατι tropic marine reef pro.Τα τεστακια ολα ειναι τις salifert,ph μετραω απο ph controller Ph 8.2 dKh 8.0 NO2 0 NO3 5 PO4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 20 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 20 Μαρτίου 2012 Απο αλγοφαγα ψαρια μου προτειναν απο πετ σοπ να βαλω ενα χαβανεζο μικρο,αλλα συνχομπιστας μου ειπε οτι πρωτα πρεπει να βαλεις ενα blue tang κ υστερα το yellow για να μη γινει σφαγη... Περνω το πετ σοπ να του πω για blue tang κ μου λεει μη βαλεις γιατι βγαζει ευκολα ick κ μπορει να σου τιναξει το ενυδρειο στον αερα..... Εχω καταμπερδευτει... Τι να κανω;;; Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 20 Μαρτίου 2012 #7 Share 20 Μαρτίου 2012 Σε ένος μηνών ενυδρείο δεν θα έβαζα ούτε Yellow, ούτε Blue tang. Στατιστικά και τα δύο ψάρια θεωρούνται ανθεκτικά. Το Blue έχει όντως μια φήμη για ick αλλά αυτό εξαρτάται κατα μεγάλο ποσοστό απο το ενυδρείο το οποίο το στεγάζει. Επειδί θα δώσεις χρήματα για αυτά τα ψάρια (30-60Ε) κάνε λίγη υπομονή ωστε όταν τελικα τα βάλεις στο ενυδρείο σου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 20 Μαρτίου 2012 #8 Share 20 Μαρτίου 2012 (edited) Με τα λεφτά που θα δώσεις για ψάρια επένδυσε σε ενα καλό συνεργείο καθαρισμού και δεν θα το μετανιώσεις.Πληροφορίες για το πόσα και τι θα χρειαστείς θα βρείς εδώ. http://www.liveaquar...766&pcatid=1766 http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=420+2732+1944&pcatid=1944 Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard 21 Μαρτίου 2012 #9 Share 21 Μαρτίου 2012 (edited) Φίλε Johnlaz Μόλις έκλεισε και μένα το ενυδρείο μου τους 2 μήνες λειτουργίας και περνάω και γω την ίδια φάση με εσένα. Έχω hair algae , λίγα diatoms πλεον και ελάχιστο κυάνο τώρα τελευταία. Από συνεργείο καθαρισμού έχω μερικούς hermit και 2 αχινούς μικρούς που ήρθαν πακέτο με το ζωντανό βράχο. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι σίγουρα η Salaria, τρώει συνέχεια την hair algae , απορώ που το βάζει τόσο φαγητό! Σίγα-σιγά της έχει πάρει το πάνω χέρι. Στην αρχή βοηθούσα και γω με οδοντόβουρτσα και σιφωνάρισμα του βράχου 2 φορές την εβδομάδα αλλά πλέον δεν χρειάζεται , τα καταφέρνει μόνη της. Δε βλέπω το λόγω γιατί να μη βάλεις και συ μια , είναι πολύ όμορφο ψάρι και θα σου λύσει τα χέρια Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2012 - Alucard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 21 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 21 Μαρτίου 2012 Φιλε μου εννοεις την salaria fasciatus που λεει ο φιλος πιο πανω? Αν ναι ξερετε κανενα μαγαζι που να εχει διαθεσιμο το συγκεκριμενο? Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 21 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 21 Μαρτίου 2012 Φιλε μου Alucard, Το παρηγγειλα το ψαρακι αφου και μου το προτειναν κ αλλοι. Την Τριτη θα το εχω κ ελπιζω να μου κανει κ μετα δουλεια οπως και σε σενα!! Sent from my HTC Sensation using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 21 Μαρτίου 2012 #12 Share 21 Μαρτίου 2012 Οι τιμές του ενυδρείου σου φαίνονται καλές. Η σαλιάρα θα σου κάνει καλή δουλειά. Βάλε και μερικά σαλιγκάρια και 2-3 hermit. Δε σου προτείνω να βάλεις blue tang και yellow tang τώρα. Κρίμα είναι. Περίμενε κανένα μήνα ακόμη. Σχετικά με τη σειρά που θα τα βάλεις εγώ στο δικό μου έβαλα πρώτα το blue tang και μετά έψαξα να βρω και yellow tang παρόμοιου μεγέθους. Πάντως ο blue tang τις τρώει μερικές φορές τις φάπες του, ειδικά αν πάει να μπει εκεί που την πέφτει το βράδυ το yellow tang. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 21 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 21 Μαρτίου 2012 Φιλε μου dsidir ας μπει με το καλο η σαλιαρα να δουμε τι θα κανει.. τον χαβανεζο ετσι κ αλλιως θατον εχω σε 2-3 εβδομαδες.Για blue θα το σκεφτω πολυ αν θα βαλω,οσες φορες κ αν τοεχω δει δε με εχει εντυπωσιασει η συμπερηφορα του.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 22 Μαρτίου 2012 #14 Share 22 Μαρτίου 2012 Όταν είχα σκληρά κοράλια έτυχε την περίοδο αυτή να βάλω έναν Σαλιάρη. Τον έβγαλα μετά απο μερικες μέρες γιατί είχα προσέξει πως καθόνταν πάνω στα κοράλια και τσίμπαγε τους πολύποδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 22 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 22 Μαρτίου 2012 Για σκληρα κοραλια κ γενικα για κοραλια ακομα εχει μελλον το ενυδρειο μου... Προς το παρων εχω μονο ενα φραγκακι Ξενια,ενα star polyps και ενα μανιταρακι κοκκινο τα οποια μου τα εκανε δωρο φιλος σαν εκπληξη.. αν το ενυδρειο δε καθαρισει απο αλγες κ στρωθει καλα δε βαζω τπτ αλλο μεσα. Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος