Jump to content

Αναπαραγωγή Χρυσόψαρων.

Recommended Posts

Σου έδωσα 5 περιπτωσεις που γινονται συνεχεια και εχουμε αυτους τους θερμικούς αιφνιδιασμούς. Και τους έχουμε συνεχεια!!!!

Αν διαβασεις στο φόρουμ, και κυρίως στις κατηγορίες που είναι πιο συχνες οι αναπαραγωγές, πχ στην αφρική, θα δείς οτι εκει ειναι συνηθες φαινομενο η αλλαγη με πιο κρυο νερό απο το υπαρχον του ενυδρείου.

Για παραδειγμα, αν το ενυδρείο έχει 200λτρ νερό με 26 βαθμούς, η αλλαγη θα γίνει με 60λτρ νερό με 18 βαθμούς έτσι ώστε η τελική θερμοκρασία στο ενυδρείο να γίνει 23. Αυτο θα τα διεγείρει τα ψαρια. Διαφωνεις?? Θα μου πεις οτι το 23 είναι πολύ κοντα στο 26. Η απαντηση είναι οτι το νερό που μπαίνει μέσα μεχρι να ανακατευτει με το υπαρχον είναι 18!!!

Θα στο πω πολύ απλα. Ολοι στη θεωρεία καλοί ειναι, στην πραξη ομως καπου κατι ολοι μας κανουμε κατι διαφορετικο.

Δεν εχει νοημα ομως να συνεχισουμε αυτη τη συζητηση στο θεμα αυτό. Αν θελεις, ανοιξε ενα αλλο να το συζητησουμε.

Παντως γενικα να ξερεις οτι μια "κινηση" οταν δε γινεται σωστα τη δεχομαι οταν την κανει εμπειρος χομπίστας, γιατι ξερει τι κανει. Και ο Γιαννος είναι πολύ εμπειρος στο είδος αυτό.

δεν διαφωνω οτι ειναι εμπειρος. αν ομως το εκανα εγω που δεν με ξερεις καθολου και δεν ξερεις την εμπειρια μου τι θα ελεγες???

Νομίζω πως είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τα ψαράκια Γιάννο. Οι εκτροφείς μπορεί να το κάνουν για να μην έχουν απώλειες και για μεγαλύτερο κέρδος.

Εγώ σαν χομπίστας δε θα το έκανα αυτό στα ψάρια μου... :)

Ρε παιδια το θερμικο σοκ ειναι το λιγοτερο. Πιανεις ενα ψαρι το βγαζεις απο το νερο και το πιεζεις, και ολα αυτα επειδη ηθελες να το δοκιμασεις. Συμφωνω με τον φιλο που ειπε οτι αν δεν ηταν ο γιαννος δεν θα υπηρχε τετοια ανοχη απο το φορουμ. Μην ακουω επισης οτι εχει τρελη αγαπη στα κοι, τα χρυσοψαρα και δεν ξερω που. Ελεος.

Έγινε επεξεργασία - kakouras

Πουθενα δεν είπα οτι ειναι σωστή η κινηση αυτή και ότι συμφωνω. Ειπα οτι δε θα το σχολιασω. Απλα κι εγω πιστευω οτι δεν υφισταται θερμικός αιφνιδιασμός στην περίπτωση αυτή.

Φίλε kakouras πια είναι η ανοχή στην οποια αναφέρεσαι από το φόρουμ?? Κανουμε μια συζητηση πανω σε μια πραξη ενος χομπιστα. Τι θα έπρεπε να κανει το φορουμ? Να κλειδώσει το θέμα? Να το σβήσει?

Εγω σα Νικός πιστευω οτι θα πρεπει να γραφει το καθε μελος την αποψη του και τη γνωμη του. Αν ο τρόπος αυτός είναι μεσα στα πλαίσια του κανονισμού του φόρουμ, τότε καλώς επιτρεπετε.

Τι πιστευεις οτι θα έπρεπε να κανει το φορουμ?

Φίλε giannispopi αν μου εδειχνες κι εσυ τον τρόπο που το έκανε οπως ακριβως και ο Γιαννος πάλι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσα.

Αν κανεις μια αναζητηση θα δεις οτι είναι συνηθες φαιν΄΄ομενο ο τρόπος αυτός αναπαραγωγής.

Σου εδωσα καποια επιχειρηματα παραπανω για όλα οσα αναφέρω, δε σε κάλυψαν?

Οσο αφορα τωρα το πόσο χομπίστας είναι καποιος ή ποιος την έχει μεγαλύτερη την αγαπη του για τα ενυδρεία και τα ψαρια, δεν έχει νοημα να το συζητησουμε.

giannispopi

Φιλε νικο με περεξηγησες. Δεν θα ηταν δημοκρατικο να σβηστει ή να κλειδωθει το θεμα. Δεν ηθελα να πω αυτο χρησιμοποιοντας τη λεξη ανοχη. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενω πολλοι δεν εγκρινουν αυτη την ενεργεια προτιμουν να μην το σχολιασουν (οπως και εσυ) ή να το προσπερασουν. Με αυτο λοιπον ειμαι αντιθετος, ειμαι της αποψης οτι επικροτω οτι μου αρεσει αλλα θα κατακρινω οτι δεν μου αρεσει. Πολλοι λοιπον ενω δεν τους αρεσε αυτο το πειραμα προτιμησαν να μην το σχολιασουν επειδη το εκανε ο γιαννος (που η προσφορα του σε αυτη την κατηγορια τουλαχιστον ειναι αναμφισβιτητη) ενω αν το εκανε καποιος αλλος θα ειχαν πεσει πανω του να τον φανε. Αυτο θελω να πω.

Φιλε νικο με περεξηγησες. Δεν θα ηταν δημοκρατικο να σβηστει ή να κλειδωθει το θεμα. Δεν ηθελα να πω αυτο χρησιμοποιοντας τη λεξη ανοχη. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενω πολλοι δεν εγκρινουν αυτη την ενεργεια προτιμουν να μην το σχολιασουν (οπως και εσυ) ή να το προσπερασουν. Με αυτο λοιπον ειμαι αντιθετος, ειμαι της αποψης οτι επικροτω οτι μου αρεσει αλλα θα κατακρινω οτι δεν μου αρεσει. Πολλοι λοιπον ενω δεν τους αρεσε αυτο το πειραμα προτιμησαν να μην το σχολιασουν επειδη το εκανε ο γιαννος (που η προσφορα του σε αυτη την κατηγορια τουλαχιστον ειναι αναμφισβιτητη) ενω αν το εκανε καποιος αλλος θα ειχαν πεσει πανω του να τον φανε. Αυτο θελω να πω.

Συμφωνώ!

Ο kakouras τα λέει πολύ σωστά!

Θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θα προσπεράσει το θέμα αλλά θα πω κάτι που θέλω να το αναφέρω εδώ και τόσο καιρό!

Ακόμα και αν εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που (προσπερνούν) κάποια θέματα τα οποία πιθανόν να τους δυσαρεστούν βοηθαει στην διατηρήσει της ποιότητας που διακρίνει το forum μας αναλογικά με άλλα φιλοζωικά forums που ξεκατινιαζονται ολημερίς!

Πιστεύω λοιπόν ότι και δικαιωματικά μας ανήκει ο τίτλος του πιο ποιοτικού και αξιόπιστου φιλοζωικού forum στην Ελλάδα και ελπιζω να συνεχιστεί έτσι!

Παιδιά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να έχουμε τις ευαισθησίες μας, αλλά να μην είμαστε υπερβολική. Αν πάρουμε την υπερβολική πλευρά του χόμπι θα διαπιστώσουμε ότι όλοι, μα όλοι ήμαστε εγκληματίες, για τον απλούστατο λόγο ότι αιχμαλωτίζουμε τα ψάρια.

Τώρα

Αν αγαπάω τα ψάρια και ενδιαφέρομαι για αυτά δεν θα το απαντήσω, απλά θα σας πω ότι όλα μα όλα τα απογεύματα τα αφιερώνω σε αυτά, τώρα με τις γέννες ασχολούμαι και τα σαββατοκύριακα.

Διαβάζω πολλά σε διάφορα φόρα όμως, ποτέ δεν εμπιστεύομαι τα γραφόμενα. Θέλω πάντα να δοκιμάζω και όταν ανοίγω το στόμα μου να ξέρω τη λέω, αλλά να είμαι και έτοιμος να απαντήσω τεκμηριωμένα σε ότι ερωτηθώ.

Έχω διαβάσει πολλά από ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται (ειδικοί στα ΚΟΙ και χρυσόψαρα) που στο τέλος τα γραφόμενα τους είναι π@π@ριες.

Έχω διαβάσει ας πούμε ότι τα ΚΟΙ δεν κάνουν με φυτά!

Έχω διαβάσει ότι ο καταρράκτης δεν είναι αρκετός για οξυγόνωση.

Έχω διαβάσει ότι τα φυτά λίμνης θέλουν γλάστρες με τρύπες για να αναπνέουν οι ρίζες.

Έχω διαβάσει ότι το ΚΟΙ αν δεν μεγαλώσει αρκετά φταίει η ποιότητα νερού και η οξυγόνωση, ενώ παρουσίαση από ίδια γέννα ΚΟΙ 3 εκατοστά με άλλο που έγινε 16 εκατοστά

Έχω διαβάσει πολλά…………

Τώρα στο θέμα μας.

Εγώ μπορεί να θεωρώ έγκλημα το 90% τον αυγών σε μια φυσιολογική γέννα να γίνονται μεζές από τα άλλα ψάρια. Μπορεί να θεωρώ έγκλημα την πίεση που δέχεται το θηλυκό από το αρσενικό την ώρα αναπαραγωγής. Έχετε δει ποτέ αναπαραγωγή χρυσόψαρων και ΚΟΙ? Μάχες γίνονται. Ποιος είναι αυτός που θα μου αποδείξει ποιο είναι το καλύτερο για το ψάρι????????????? Κανείς!!!!!!!!!!!!!!

Για αυτό οι αναφορές (βασάνισες τα ψάρια) για εμένα είναι άκυρες.

Εδώ τα αποτελέσματα του hand breeding.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην λίμνη που η θερμοκρασία ήταν χαμηλή τα αυγά εκκολάφτηκαν σε 10 περίπου μέρες ενώ στο ενυδρείο με θερμοστάτη στους 29 η εκκόλαψη έγινε σε 2 μόνο μέρες.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνετε η διπλή ουρά και ότι το στομάχι τους είναι γεμάτο από αρτέμιες!!!

DSC025952.jpg

DSC02593.jpg

DSC02594.jpg

DSC02595.jpg

DSC02596.jpg

Έγινε επεξεργασία - yiannossavva
  • Like 1

εγω να ρωτησω κατι τα χρυσοψαρα που εκανες το hand breeding πως ειναι?εγω οσες τετοιες γεννεσ εχω δει οι ¨γονεις" δεν επαθαν τπτ και προσωπικα δν το θεωρω εγκλημα δν ειναι ο πρωτοσ που το κανει απλα ο πρωτοσ που το δοκιμασε και πραγματικα μπραωο σου γιαυτο!και αυτα στα λεει καποιοσ νεος στο forum που δεν ξερει τπτ για εσενα βλεπει μονο αυτο που εκανες1!!

Τα ψάρια χαίρουν άκρας υγείας. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις μετά από φυσιολογική γέννα η μητέρα να εξαντλείτε μέχρι θανάτου!!!!!!

αυτα τα ψαρια που εκανες hand breeding πως ονομαζονται και πως ξεχωριζεις το φυλο?ο παππους μου ειχε βαλει 4 τετοια στην παλια του λιμνη με σκοπο να ζευγαρωσουν ωστε να γεμισει λιγο η λιμνη αλλα δεν συνεβη ποτε και μετα απο ενα χρονο τα εδωσε....

Ονομάζονται fun tail. Το φύλο μπορείς να τα ξεχωρίσεις από το μέρος των γεννητικών οργάνων το ποίο ακριβός αντίθετο από το ανθρώπινο. Το θηλυκό δηλαδή έχει ένα μικρό εξόγκωμα. Το αρσενικό κατά την περίοδο αναπαραγωγής παρουσιάζει στα βράχια του άσπρα στίγματα, τα οποία συνήθως τα βλέπεις ποίο έντονα το βράδυ με φακό.

Το ποιο πιθανό για να μην γίνει αναπαραγωγή είναι ότι ήταν όλα το ίδιο φύλο.

Η διαδικασία αναπαραγωγής είναι η ίδια για όλα τα ίδει χρυσόψαρα.

Στο δεξιά ενυδρείο όλα τα ψαράκια είναι από αυγά που μου έφερε ο Μιχάλης από Λεμεσό!!!

• Like 1

Επιτέλους σήμερα είχα την γέννα που τόσο περίμενα. Οι γονείς 2 πανέμορφα

Black Moor!!!!!!!

Τα αυγά βρίσκονται ασφαλισμένα στις γεννήτρες.

Σήμερα μετάφερα τα ψάρια του hand breeding στο βαρέλι τον 500 λίτρων.

• Like 1

μπραβο σου!εισαι ο μοναδικος που ασχολειται με αναπαραγωγη διαφορων χρυσοψαρων

Και άλλη γέννα.

Εδώ βίντεο με τα αυγά, διακρίνονται τα ψαράκια εν κίνηση!!!

IMG_1212.jpg

IMG_1218.jpg

IMG_1225.jpg

IMG_1227.jpg

Ωραία πράγματα!Μπράβο!

• 2 weeks later...

Τα λόγια περιττεύουν!!!!!

Φοβερα πραγματα !Τοσο γρηγορα εχουν χρωμα !Μπραβο ! Εμενα ακομα ουτε ενα δεν χρωματιστηκε ετσι !

Τωρα καταλαβα γιατι θελεις λιμνη με χρυσοψαρα ..Με τοσα φανσυ χρυσοψαρα θα ειναι υπερθεαμα !

Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα για το χρώμα σε σχέση με το φυσικό φως. Αυτά που βλέπεις στο βίντεο άρχισαν να παίρνουν χρώμα ενώ βρησκόντουσαν ακόμη στο ενυδρείο.

εξυπνο οτι δεν εβαλες μονοχρωμα πορτοκαλια ψαρια για διασταυρωση γιατι τα τριχρωμα αποκτουν το χρωμα τους σχετικα νωρις .

παντως ειναι ρεσπεκκκτ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...