Jump to content

Αλλαγές Νερού Σε Ενυδρείο Με Δίσκους

Αργύρης Π

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι μου γράφω για πρώτη φορά αν και έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας θέματα άλλων και τα περισσότερα ήταν τρομερά και βοήθησαν πολύ !

Την αρχή θα την κάνω με μια απλή ερώτηση αφού πρώτα σας ζαλίσω λίγο με το ενυδρείο μου και φυσικά οποιαδιποτε σχόλια ή συμβουλές είναι θεμιτά !

Ενυδρείο 120Χ45Χ65 περίπου 300 λίτρα καθαρά αν δεν κάνω λάθος

Φωτισμός :1 λάμπα τ5 39w ροζ

Φιλτρανση: 2Χeheim 2213 για 250 λίτρα το κάθε ένα ( σύντομα θα γίνουν 3 )

Θέρμανση: 1 θερμοστάτης 200w

Διακόσμηση: ξύλα, καρύδες, φύλλα και βυθός από άσπρο χαλαζία πολύ ψιλό!

Φυτά: 2 μεγάλα μπουκέτα valisneria διαφόρων ειδών στις πίσω γωνίες και 5-6 anubia δετές στα ξύλα

Κάτοικοι

8 δίσκοι από 4-5cm έως 10-11cm

18-20 ροδοστομοι

10-15 καρδινάλιοι

9 corydoras

3 bolivian ram

1 ancistrus

3-4 botia

8 τιγράκια cherry barb

1 μαχαιροψαρο φάντασμα 20+cm

και έναν Pleco albino 45 νούμερο παντόφλα που λέει και ένας φίλος :bigemo_harabe_net-74: ( 25++cm)

Και μετά την ζαλάδα η ερώτηση μου : τι είναι καλύτερο όσων αφορά τις αλλαγές νερού σε ένα τέτοιο ή γενικότερα στα ενυδρεία μας μια μεγάλη αλλαγή νερού πχ 50% κάθε 1 μήνα η πολλές μικρές σε πιο τακτά διαστήματα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας κουρασα :bigemo_harabe_net-86: ή δεν είναι σωστή η παρουσίαση μου :bigemo_harabe_net-166:

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Γι' αυτά τα λίτρα υπάρχει αρκετή ιχθυοφόρτηση. Πρέπει να μειώσεις ψάρια. Τα Botia ως υπερκινητικά μπορεί να στρεσάρουν και τους δίσκους. Όπως και ο black ghost δεν είναι και η καλύτερη παρέα στους δίσκους και ειδικά το βράδυ όταν οι δίσκοι αράζουν και ο ghost βγαίνει παγανιά.

Από φίλτρα θες πολύ ακόμα. και με 3 2213 δεν ξέρω αν θα είσαι οκ με τόσα ψάρια. Πόσο βιολογικό υλικό θα έχεις μέσα;

Αλλαγές νερού καλύτερα πιο συχνά και πιο μικρές. ΑΝ κάνεις μεγάλες αλλαγές πιο αραιά θα φτάνεις και σε μεγαλύτερες τιμές ΝΟ3 πριν αλλάξεις νερό.

Καλημέρα φίλε μου.ΘΑ σου πρότεινα να βγάλεις το μαχαιροψαρο και τα τιγρακια.Αν βάλεις και άλλο φίλτρο,βάλε μεγαλύτερο καλύτερα.Οσο για τα νιτρικά,μεγάλες αλλαγές τακτικά.Και φώτο από το ενυδρείοπαρακαλώ.

:)

Φίλε μου το Μαχαιρόψαρο είναι καταπληκτικό ψάρι, αλλά όταν φτάσει σε μεγάλο μέγεθος τα βράδια θα γίνει ...πανικός

(εμένα μου είχε σκοτώσει θηλυκή ραμιρέζι με αυγά στη φωλιά της)

Όπως είπε και ο Δημήτρης πρέπει να βγάλεις τα τιγράκια αλλά και τους κλόουν καθώς και τον πλέκο ο οποίος μπορεί να… βεντουζάρει στους δίσκους.

Στη θέση σου τα 2213 θα τα άλλαζα με 2217 και φουλ βιολογικό υλικό.

Και αλλαγές κάθε εβδομάδα 25%-30%

Ανέβασε φωτογραφίες από το ενυδρείο σου ,

Καλή συνέχεια :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - south

Όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω, έχεις κατ΄ αρχήν θέμα με την ιχθυοφόρτωση. Έχεις και πολλά ψάρια για τα λίτρα και την φίλτρανση σου αλλά και δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Κάποια ψάρια πρέπει να πάνε σε κάποιο άλλο ενυδρείο το συντομότερο δυνατόν.

Θέλει και λίγο προσοχή και ο όρος "βιοτοπικό" που χρησιμοποιείς. Το βιοτοπικό αναφέρεται τόσο στην ιχθυοσύνθεση όσο και στις συνθήκες νερού και περιβάλοντος (διακόσμησης, φυτών κλπ) ενός συστήματος. Με λίγες αλλαγές, μπορείς να το πετύχεις άνετα.

Όσο για τις αλλαγές σου, δες λίγο τις μετρήσεις σε Nh3/Nh4, NO3 και NO3 που έχεις, και θα καταλάβεις που είναι η χρυσή τομή. Το βασικό είναι να μην στρεσάρεις τα ψάρια με υψηλές τιμές τοξίνων πριν τις αλλαγές.

Σε αυτα τα λιτρα ΜΟΝΟ δισκους, βγαλε ολα τα υπολοιπα και αλλαγες νερου 2 φορες την εβδομαδα

Ενισχυσε τη φιλτρανση με 2 μεγαλα φιλτρα(2217) παρα με 3 μικρα

Επισης βαλε 1 ασπρη λαμπα και εισαι οκ

Τα dotia είναι striata και είναι κάπως ντροπαλα συνολικά υπάρχουν τώρα 6λίτρα βιολογικού υλικού .

Σύντομα θα ανεβεί φωτό . Οι μετρήσεις που κάνω είναι τώρα τεστ της sera. Και πάντα πολύ καλές .

Το φάντασμα και εγώ έλεγα να το βγάλω μα το ξέρω από μικρό χαχα!

Ευχαριστώ πάντως και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τα ψαρακια μου.

Περιμένω και άλλες ιδέες-προτάσεις !

Σίγουρα είστε πιο έμπειροι απο εμένα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .

Τις μετρήσεις τις κάνω μια ήμερα πριν την αλλαγή και 2 μέρες μετά και είναι μια χαρά

Οι δίσκοι εννοείται είναι εκτροφής άσχετα αν οι άγριοι μου αρέσουν πιο πολύ αλά λόγο σπιτιού ( μένω σε ενοίκιο ) και οικονομικών ( άνεργος 5 μήνες ) το παλεύω όπως μπορώ να το διατηρώ σε σωστές συνθήκες και μέχρι στιγμής πιστεύω ότι σχετικά τα πάω καλά θα μπορούσα και καλύτερα φυσικά συμφωνώ με όλους σάς . το ενυδρείο τρέχει 1μιση χρόνο τώρα και δεν έχω χάσει ούτε έναν δίσκο τελευταία απώλεια ηταν 2 καρδιναλιοι πριν 13 μήνες περιπου !

Υ.Γ. Με την βοήθεια σας θα γίνει καλύτερο και εγω καλητερος και σοφοτερος για το hobbi αγαπαμε ολοι !

Είχα Δισκοενυδρείο στα ίδια λίτρα με εσένα.

Η αλλαγή μου ήταν 110lt δύο φορές την εβδομάδα. Αν μπορούσα θα έκανα πιο συχνά.

Τώρα στην περίπτωση σου έχεις για μένα πολλά ψάρια. Μπορεί να το πω και υπερβολικά.

Το θέμα με την ιχθυοφορτιση θα βελτιωθεί !

Αλά μου ακουγετε υπερβολικό να αλλάζω το 40%

Του νερού κάθε 3-4 μέρες τόσο λάθος κάνω ?

Kακο δεν κανουν οι αλλαγες,και δεν ειναι αναγκη να κανουμε υπερβολες βεβαια. Η συχνοτητα βρισκεται σε συναρτηση με τα λιτρα,το ταισμα,την φιλτρανση και τον αριθμο των ψαριων.Την ρουτινα την βρισκεις καθως το ενυδρειο εξελισσεται.

κατ αρχην καλησπερα,,,,μπραβο σου που παρ ολα τα προβληματα σου προσπαθεις να κρατας τα ψαρακια σου σε καλη κατασταση,,,,δεν θα σου πω υπερβολες,,,,θα σου πω δυο πραγματακια που κατα την αποψη μου πρεπει να γινουν,,πρωτον,,,,μεγαλη ιχθοφορτωση,,,,μολις μεγαλωσει το ''μαυρο φαντασμα'' θα γινεται χαμος τα βραδια οπως σου ειπαν και τα παιδια,,,,οσο για τους πλεοκοστομους,,

.,,,καρδιναλιοι και ιστοριες τωρα,,,τι να πω,,,θερμοκρασια ποσο εχεις???ο θερμοστατης σου στανταρακι θα ζοριζεται,,,,και ειδικα αν χρειαστει να ανεβασεις θερμοκρασια για καμια θεραπεια δεν θα μπορει,,,,χρειαζεσαι ενα 300 αρι,,,για να εισαι οριακα,,,,φιλτρα....πρεπει το νερο σου να φιλτραρεται 4 φορες συμφωνα με αυτα που λενε οι κατασκευαστες,,,δηλαδη,,,λεει,,,2213 για 250 λιτρα???εχεις 300,,,επι 4=1200 λιτρα,,,και εσυ εχεις για 500,,,βεβαια οι δισκοι δεν θελουν μεγαλη ροη οσο μεγαλο ογκου βιολογικου υλικου,,,,και στα 2 φιλτρα εχεις μονο βιολογικο υλικο////???τι υλικο εχεις?επειση τα 2213 ειναι πολυ αδυναμα σε ροη,,ο βυθος σου δεν μαζευει πολλες ακαθαρσιες????φυσικα και ειναι καλυτερο πιο συχνες αλλαγες και λιγοτερη ποσοστητα παρα μια και μεγαλη,,,,δεν το συζητω οτι στα λιτρα σου,,με αυτα τα ψαρια πρεπει να εισαι πιστος στις αλλαγες σου,,,τουλαχιστον εβδομαδιαιες,,,30%...,,σορρυ ανα σε κουρασα,,,,καλη συνεχεια να εχεις,,,και ευχομαι να κανεις την ενευδρειαρα σου οπως την θελεις,,,

οσο για τον ορο βιοτοπικο,,,, προσωπικα,δεν υπαρχει για μενα αν δεν υπαρχουν αγρια ψαρια,,,δεν δενει,,,,τι βιοτοπικο με pigeon k diamond???κατ εμε ειναι πολυ λαναθασμενο να λεμε βιοτοπικο και να υπαρχει στο ενυδρειο κατι εκτος του συγκεκριμενου βιοτοπου,,,,και επειδη και μενα μου αρεσουν τα μαυρα νερακια,η ξεραιλα και η λευκη πουδρα αμμος,,προτιμω τον ορο --- βιοτοπικης προσσεγισης------,,,,,,,αυτα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

proud to be discas!!! :bigemo_harabe_net-75:

Φίλε mod θα σου απαντήσω ένα ένα τα θέματα που μου προτινες.

1 το φάντασμα θα μπει σύντομα σε αγγελία .

2 οι καρδιναλιοι δεν κολλάνε? Νόμιζα ότι είναι συμβατοί!

3 η θερμοκρασία μου είναι 29-30 c

4 ο όρος βιοτοπικο ήταν λάθος μου

5 ο Νινταλ μου είπε ότι με ένα 2213 ακόμα είμαι καλά

6 οι συμβουλές σας δεν πάνε χαμένες θα εφαρμοστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

7 δεν με κουρασες καθόλου ευχαριστώ για την απάντηση σου εσένα και όλα τα παιδιά!

8 ο θερμοστατης τα πάει καλά λόγο του ζεστού δοματιου

Όλα τα ψαρακια που δεν ταιριάζουν θα φύγουν. Και θα προστεθεί φίλτρο.

O ancistrus δεν είναι πρόβλημα , ο πλέκο πρεπει να φύγει.

O ancistrus δεν είναι πρόβλημα , ο πλέκο πρεπει να φύγει.

+1 :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Έγινε επεξεργασία - mod

Καλησπέρα και πάλι παιδια ! Ο pleco έφυγε . Περιμένω να δω τι θα γίνει με το φάντασμα.

Μια ερώτηση ακόμα φίλτρα εχω βρει κάποια μα λόγο οικονομικών σκέφτομαι να παω σε κάποιο noname για να μην βάλω 2213 και να βάλω μεγαλύτερο !

Γνώμες.......

Αν αναφέρεσαι σε κάποιο Κινέζικο πχ Sun Sun ή Resun έχουνε δείξει πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής χωρίς να βγάλουν πρόβλημα.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις μαζί με το κόστος αγοράς είναι ο ωφέλιμος όγκος για βιολογικό υλικό και η κατανάλωση ρεύματος για να μην πάρει τα λεφτά που θα γλυτώσεις η ΔΕΗ.

Κ

Εχεις δίκιο κωνσταντινε τον όγκο τον είχα σκεφτεί μα η κατανάλωση δεν πιστεύα ότι μπορεί να έχει τρελή διαφορα.

ενας φιλος ψωνισε φιλτρακι απο εδω,,,,τουλαχιστον μετα απο 11 μηνες δεν εχει προβλημα,,,,,εχει φθηνα φιλτρα,,,τσεκαρε

http://www.petshop24.gr/index.php/aqua/filters/external-filters.html

Εχεις δίκιο κωνσταντινε τον όγκο τον είχα σκεφτεί μα η κατανάλωση δεν πιστεύα ότι μπορεί να έχει τρελή διαφορα.

Φαντάσου ένα φίλτρο με κατανάλωση 16W συγκρινόμενο με άνα άλλο στο 35W ή στα 50W X 24 ώρες λειτουργία Χ 365 ημέρες το έτος.

Είναι να σου έρθει τρέλα :bigemo_harabe_net-69: .

Κ

Πείτε μου γνώμη για αυτα τα εξωτερικα φίλτρα www.pet4u.gr

Για αυτα που δεν λέει μάρκα 1000 λ/ω 85 ευρώ με υλικα .

Πολυ γενικο ειναι 1000 λιτρα και βιολογικα υλικα.Ποια υλικα,ποιας εταιριας;Ο καδος του φιλτρου ποσα λιτρα υλικου χωραει;Προσωπικα τα εν λογω φιλτρα δεν τα γνωριζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...