dpap 18 Μαρτίου 2012 #1 Share 18 Μαρτίου 2012 (edited) Γενική κατηγορία ενυδρείου Κρύου νερού Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου 60X30X30 Συνολικά Λίτρα: 54 Sump (λίτρα): - Οργανισμοί Φυτά: 1 anubia Ψάρια: 1 black moor Άλλα είδη: - Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Σκούρο μπλε χαρτόνι Πέτρες: Ξύλα: 3 ρίζες Άλλα διακοσμητικά : κάτι πολύχρωμα χαλικάκια Υπόστρωμα: Βυθός: τα πολύχρωμα χαλικάκια και ψιλόκοκο χαλίκι μη ασβεστολιθικό Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 Τ8 η εργοστασιακή Διάρκεια φωτισμού: 7-8 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 eheim pick up 2008 , 1 hailea Θέρμανση/ Ψύξη: jaher 50 W Λίπανση: - Παροχή CO2: - Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: - Διατροφή: flakes Παράμετροι pH: 8 Γενική σκληρότητα (GH): - Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): - Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10 Φωσφορικά (PΟ4): - Μέση Θερμοκρασία (°C): 23 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 10 λίτρα κάθε εβδομάδα Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: προετοιμασία με αντιχλώριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: - Φωτογραφίες: Έχει maintenance το imageshack... http://i1149.photobu...C05444_re-1.jpg http://i1149.photobu...C05443_re-1.jpg http://i1149.photobu...DSC05442_re.jpg http://i1149.photobu...C05433_re-1.jpg Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 18 Μαρτίου 2012 #2 Share 18 Μαρτίου 2012 ωραιο ειναι αλλα δεν μου αρεσει το χαλικι σου. θα ελεγα να το αλλαξεις και να βαλεις κατι σε πιο γηινο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 18 Μαρτίου 2012 #3 Share 18 Μαρτίου 2012 Μου αρεσει το ενυδρείο σου. Το μόνο που θα σου πω είναι, όσο μπορείς, αφαίρεσε τα πολύχρωμα χαλικάκια. Να το χαίρεσαι: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerinaki29 18 Μαρτίου 2012 #4 Share 18 Μαρτίου 2012 Γιατι δε σας αρέσουν τα χαλικάκια μου?Είναι funky! (το ενυδρείο είναι δικό μου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαρτίου 2012 #5 Share 18 Μαρτίου 2012 Γεια σου Κατερίνα και να χαίρεσαι και το ψαρακι σου!! Μερικες παρατηρησουλες. Καταρχήν μου φαίνεται λιγο αδυνατο το ψαρακι σου. ΙΣως θα πρεπει να αρχισεις να το ταιζεις περισσότερο. Σα δευτερη παρατηρηση θα σου έλεγα κι εγω να βγάλεις τα χρωματιστα πετραδακια και να βάλεις περισσότερη αμμο ή λεπτοκκοκο χαλικακι. Ετσι θα μπορεσουμε να φυτεψουμε και μερικα φυτα ανθεκτικά στα σαγόνια του καρχαρία... ε... του χρυσοψαρου ήθελα να πω!! Αν ομως εσενα σου αρεσει, τότε κράτησε το ως εχει!! Μην ξεχνας κι εσυ, αλλα και εμεις, οτι εσύ το βλέπεις συνεχεια και όχι εμεις, αρα πρεπει να το εχεις όπως γουσταρεις, αρκει παντα να είναι το περιβαλλον υγειή για το ψαρι σου. Η επόμενη επισυμανση αφορά τη φίλτρανση. Γουσταρω που έχεις 2 φιλτράκια στο ενυδρείο σου, αλλα στο ένα βλέπω εχεις σφουγγάρι. Στο άλλο τι έχεις?? Αν και στο άλλο εχεις το ιδιο μλπέ σφουγγαράκι, θα σου έλεγα στο ένα από τα δύο σε πρωτη φάση να το αντικαταστήσεις με mini siporax. Και μετα απο κανενα 3 μηνο να κανεις το ίδιο και στο άλλο. Καλα τα σφουγγαρακια, αλλα το βιολογικό υλικό είναι πολύ καλυτερο!! Μην το αλλαξεις άμεσα και στα δύο, γιατι έτσι θα παει χαμενο το στρωσιμο που κανεις τοσο καιρό!! Τελευταια προσθηκη θα έλεγα παρα παρατηρηση είνα να προσθεσεις και παρεα στο ψαρακι σου. Οχι αλλο ψαρι, αλλα 2 apple snails και θα δουμε και στη συνεχεια για τιποτα άλλο. πχ καμια γαριδα. Και τώρα έρχονται οι ερωτησεις. Τι τροφή ταίζεις? Εκτος απο το αντιχλωριο, στις αλλαγές τωρα προσθετεις καθόλου βακτηρια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 18 Μαρτίου 2012 Γεια σου Κατερίνα και να χαίρεσαι και το ψαρακι σου!! Μερικες παρατηρησουλες. Καταρχήν μου φαίνεται λιγο αδυνατο το ψαρακι σου. ΙΣως θα πρεπει να αρχισεις να το ταιζεις περισσότερο. Σα δευτερη παρατηρηση θα σου έλεγα κι εγω να βγάλεις τα χρωματιστα πετραδακια και να βάλεις περισσότερη αμμο ή λεπτοκκοκο χαλικακι. Ετσι θα μπορεσουμε να φυτεψουμε και μερικα φυτα ανθεκτικά στα σαγόνια του καρχαρία... ε... του χρυσοψαρου ήθελα να πω!! // Είναι από το προσεκτικό ταισμα που γίνόταν κατά τη διάρκεια του στρωσίματος Τι άλλα φυτά μπορούμε να βάλουμε; Η ανούμπια έχει αρχίσει και δέχεται πλήγματα. Λες να είναι από τη δίαιτα; Αν ομως εσενα σου αρεσει, τότε κράτησε το ως εχει!! Μην ξεχνας κι εσυ, αλλα και εμεις, οτι εσύ το βλέπεις συνεχεια και όχι εμεις, αρα πρεπει να το εχεις όπως γουσταρεις, αρκει παντα να είναι το περιβαλλον υγειή για το ψαρι σου. Η επόμενη επισυμανση αφορά τη φίλτρανση. Γουσταρω που έχεις 2 φιλτράκια στο ενυδρείο σου, αλλα στο ένα βλέπω εχεις σφουγγάρι. Στο άλλο τι έχεις?? //Έχουμε βάλει κανονικό siporax μόνο. Να αλλάξουμε και το μικρό ; Αν και στο άλλο εχεις το ιδιο μλπέ σφουγγαράκι, θα σου έλεγα στο ένα από τα δύο σε πρωτη φάση να το αντικαταστήσεις με mini siporax. Και μετα απο κανενα 3 μηνο να κανεις το ίδιο και στο άλλο. Καλα τα σφουγγαρακια, αλλα το βιολογικό υλικό είναι πολύ καλυτερο!! Μην το αλλαξεις άμεσα και στα δύο, γιατι έτσι θα παει χαμενο το στρωσιμο που κανεις τοσο καιρό!! Τελευταια προσθηκη θα έλεγα παρα παρατηρηση είνα να προσθεσεις και παρεα στο ψαρακι σου. Οχι αλλο ψαρι, αλλα 2 apple snails και θα δουμε και στη συνεχεια για τιποτα άλλο. πχ καμια γαριδα. //Περιμένω μπας και γίνει καμιά αναπαραγωγή από τα δικά μου apple ... Και τώρα έρχονται οι ερωτησεις. Τι τροφή ταίζεις? //Δεν θυμαμαι μάρκα, να μας πει η Κατερίνα Εκτος απο το αντιχλωριο, στις αλλαγές τωρα προσθετεις καθόλου βακτηρια?? //Την πρώτη φορά ναι, σήμερα όχι ... Να βάζουμε λες να μη διαταράσεται η βιολογία ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαρτίου 2012 #7 Share 18 Μαρτίου 2012 Ξεκινηστε κανονικό τάισμα χωρις υπερβολές. Και σιγα σιγα θα παρει τα πάνω του. Αν το eheim το εχεις με siporax τοτε θα σου ελεγα και στο μικρό να αλλαξεις όποτε μπορεις το σφουγγαρι και να βαλεις mini siporax για να χωρεσει αρκετό. Ειμαι λίγο υπερβολικός στο θεμα φιλτρανσης,.... το ξερω, αλλα ετσι δε θα έχουμε μετα προβληματα. Οκ, αν εχεις ετοιμα αυγα που εκκολαπτονται, να περιμενει!! Ομως αργότερα θα μποτεσουμε να βαλουμε και καμια γαρισουλα οπως λεω παραπανω. Ας περιμενουμε να μας πει τις τροφες που ταιζει και το συνεχίζουμε το περι-τροφουλες αργότερα. Καλό θα είναι σε κάθε αλλαγη τουλαχιστον τωρα που είναι αρχή να ριχνει. Εγώ μετα από τοσα χρόνια ριχνω σε καθε αλλαγη... Τωρα όσο αφορά το τι φυτα μπορείς να βάλεις.... ριξε μια ματια στο δικο μου οπως το είχα περσυ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44615&view=findpost&p=486371 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerinaki29 18 Μαρτίου 2012 #8 Share 18 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστώ nikoloutso! Την ταίζω με φυλλαράκια aqua gold της Padovan.Υπάρχει κάτι αλλο που προτείνεις;Επίσης,δε ξερω τι είναι πιο καλό:Ταϊσμα 1 φορά τη μερα κάμποσο, ή 2 με 3 φορές απο λίγο; Το μόνο σίγουρο είναι οτι είναι ΠΑΡΑ πολύ λαίμαργη και φαγανή.Την τροφή, παρόλο που της την μουλιάζω λίγο να μαλακώσει όταν την πάρει χαμπάρι(αργεί λίγο επειδη τα μάτια της δε την βοηθούν) την ρουφάει σαν ηλεκτρική σκούπα,ολόκληρη!! Όμως είναι γλύκα,ερχεται και μου δίνει φιλάκια στο δάχτυλο δε φοβάται καθόλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 18 Μαρτίου 2012 Ξεκινηστε κανονικό τάισμα χωρις υπερβολές. Και σιγα σιγα θα παρει τα πάνω του. Αν το eheim το εχεις με siporax τοτε θα σου ελεγα και στο μικρό να αλλαξεις όποτε μπορεις το σφουγγαρι και να βαλεις mini siporax για να χωρεσει αρκετό. Ειμαι λίγο υπερβολικός στο θεμα φιλτρανσης,.... το ξερω, αλλα ετσι δε θα έχουμε μετα προβληματα. //Το σφουγγάρι μπήκε για μηχανική φίλτρανση για να είναι το νερό "κρύσταλλο" επειδή το eheim δεν έχει καθόλου σφουγγάρια. Κάνω λάθος για τη μηχανική φίλτρανση ; Οκ, αν εχεις ετοιμα αυγα που εκκολαπτονται, να περιμενει!! Ομως αργότερα θα μποτεσουμε να βαλουμε και καμια γαρισουλα οπως λεω παραπανω. Ας περιμενουμε να μας πει τις τροφες που ταιζει και το συνεχίζουμε το περι-τροφουλες αργότερα. Καλό θα είναι σε κάθε αλλαγη τουλαχιστον τωρα που είναι αρχή να ριχνει. Εγώ μετα από τοσα χρόνια ριχνω σε καθε αλλαγη... //οκ από την επόμενη θα το προσέξουμε. Τωρα όσο αφορά το τι φυτα μπορείς να βάλεις.... ριξε μια ματια στο δικο μου οπως το είχα περσυ. //Φοβερό ... http://www.aquazone....ndpost&p=486371 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαρτίου 2012 #10 Share 18 Μαρτίου 2012 Την τροφή αυτη δεν τη γνωρίζω καθόλου. Δεν την έχω δει ποτε στην αγορά ή ισως να μην εχει πέσει στα χερια μου... ακομα!! Τα δικα μου είναι επιλεκτικα στην τροφή τους. Οπότε είμαι κι εγω σε οτι τα ταίζω. Σε πρωτη φάση λοιπον θα σου έλεγα να μη μείνεις σε μία τροφη. Να παρεις και δευτερη τώρα και πιο μετα, οταν αδειασει αυτή, πάρε άλλη και παει λέγωντας, για να εχει ποικιλια το ψαρι. Εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις τροφες τις αγορας που αφορουν τα χρυσόψαρα και αυτες που εν τελη αποφασησα να ταίζω, χωρις να σημαινει κάτι αυτό είναι Ocean Nutrition Gold Fish Formula Omega One Golfish tropical goldfish O.S.I. Goldfish Ολα αυτα σε flakes. Επειδή όμως λείπω από το σπίτι 3 και 4 μέρες προσπαθω τωρα να το μαθω να τρωει pellets, γιατι τα pellets είναι πολύ καλυτερα για αυτόματη ταίστρα που προσπαθω να του βαλω. Επισης τα pellets δε διαλύονται όπως τα flakes με αποτελεσμα να μη βρωμίζουν και το νερό. Ομως ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δοκιμασει κι εσυ pellets να ψαξεις να βρεις sinking και οχι floating pellets!! Η διαφορα είναι οτι τα μεν βυθιζονται ενω τα δε επιπλέουν. Τα χρυσοψαρα και κυρίως τα fancy χρυσοψαρα είναι επιρεπής στη νυκτική κύστη, μια ασθένεια που μπορεί να προκληθεί επειδη τραβηξε αέρα το χρυσοψαρο στη λαίμαργη τουπροσπάθεια να φάει!!! ΕΛπιζω να σε καλυψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerinaki29 18 Μαρτίου 2012 #11 Share 18 Μαρτίου 2012 θα πάω να της πάρω αυτες τις μπιλίτσες που βυθίζονται για να μην εχει και κινδυνο.Οντως πάει συνέχεια στα χαλίκια και ψάχνει!!!!!Καλύτερα ετσι απο τονα μου πάθει αυτό που λές διότι καταπίνει αέρα με τόση λαιμαργία.Σε ευχαριστώ για όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος