Jump to content

Αναπαραγωγή

extar98

Recommended Posts

Έχω μερικές απορίες σχετικά με την αναπαραγωγή μονομάχων.
α)Γιατί χρειάζονται τα αληθινα φυτά? Εαν είναι για την οξυγόνωση μια αεραντλια δεν θα ήταν αρκετή?Το πρόβλημα με τα νιτρικά,δεν λυνεται και με συχνότερες αλλαγές νερού?
β)Από οτι διάβασα(εαν κατάλαβα καλα) κάποια στιγμή, πρέπει να κλείσει το φίλτρο.Γιατι?
γ)Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα εάν κατά τη διάρκεια που ο μονομάχος πρόσεχε τη φωλιά,έβλεπε τη θυληκιά μέσα από το τζάμι?
Το ξέρω,πολλες κουραστικές ερωτήσεις αλλα θέλω να είμαι σίγουρος πως όλα θα είναι τέλεια πριν προσπαθήσω να αναπαράγω αυτό το είδος...

επισης το δυσκολο ειναι οταν ζησουν τα μικρα και μεγαλωσουν θα πρεπει να εχεις πολλες γυαλες για τους αρσενικους!

β)για να μην χαλαει η φωλια απο την δυνατη ροη

γ)υπαρχουν περιπτωσεις οπου και η θυληκια προσεχει την φωλια μαζι με τον αρσενικου...ενω σε αλλες περιπτωσεις η θυληκια τα τρωει τα αυγα και γι΄αυτο την κυνηγα το αρσενικο

για το α δεν ξερω

δες κι ενα βιντεο που ενα ζευγαρι προσεχει την φωλια του

και ευχομαι καλη επιτυχια :) (να μας ενημερωνεις για να προσπαθησουμε κι εμεις)

β)Εγώ θα του βάλω ποτηράκι και δεν έχει τόσο μεγάλη ροη το φίλτρο.Όσο δηλαδή θα φτιάχνει τη φωλιά το φίλτρο πρέπει να είναι κλειστό?

Σίγουρα θα σας ενημερώνω...Ευχαριστώ για τη βοήθεια...:)

Αρα δηλαδή ανοιχτό φίλτρο με χαμηλή ροή για όλη την ώρα και όταν με το καλό βγούν τα μικρα, το καλύπτω με ένα λεπτό τούλι...

Επίσης το ενυδρείο καλό είναι να μην έχει τίποτα για βυθό. Για να μπορεί να βλέπει ο αρσενικός τα αυγά που πέφτουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...