Giannakis27 18 Μαρτίου 2012 #1 Share 18 Μαρτίου 2012 αποφασισα να δοκιμασω κι εγω αλλα σε 0,5λ.......ειδα την συνταγη η οποια ειναι για ενα λιτρο...για 0,5λιτρα ποιες ειναι οι ποσοτητες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 #2 Share 18 Μαρτίου 2012 (edited) Εγώ έκανα πριν μερικές ημέρες σε 0,5 λίτρα. Χρησιμοποίησα περίπου 260 ml νερό και 160 gr ζάχαρη και μαγιά μια μύτη από κουταλάκι του γλυκού. Για διάχυση χρησιμοποίησα αερόπετρα. Μην ξεχάσεις βαλβίδα ανεπιστροφής και το μπουκάλι να είναι κάτω από το ενυδρείο. // edit : Για το 20λιτρο ή για το 80λιτρο θα το κάνεις ; Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 18 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 18 Μαρτίου 2012 (edited) πρωτα στο 20λιτρο και αν μου βγει σε καλο τοτε θα κανω και στο 80λ.....στο 20λιτρο ηδη τα φυτα τα πανε μια χαρα αλλα θελω να δω τι θα γινει με επιπλεον co2 και εχω ενα φιλτρο ενσωματωμενο με μια αεραντλια οπου αυτην θα την μετατρεψω σε παροχη co2....αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι η χρηση του διοτι υπερβολιο co2 σκοτωνει τα ψαρια και τις γαριδες Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2012 - Giannakis27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 #4 Share 18 Μαρτίου 2012 Αν έχεις πρόβλημα με τα ψάρια θα σου το δείξουν οι αναπνοές τους και γενικά η συμπεριφορά τους. Αφού το φτιάξεις και αρχίσει η "παραγωγή" μπορείς να παρατηρείς τα ζωντανά για αλλαγές στη συμπεριφορά. Γενικώς νομίζω ότι με dyi co2 δεν παράγεται και τόσο μεγάλη ποσότητα ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα. Αυτά από τη μικρή μου εμπειρία με το dyi co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 18 Μαρτίου 2012 #5 Share 18 Μαρτίου 2012 Οι ποσότητες θα είναι οι μισές του λίτρου. Για ποιόν λόγο δεν κάνεις περισσότερο από μισό λίτρο; δώσε προσοχή στις θερμοκρασίες του μίγματος και την στεγανότητα του συστήματος. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 18 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 18 Μαρτίου 2012 Οι ποσότητες θα είναι οι μισές του λίτρου. Για ποιόν λόγο δεν κάνεις περισσότερο από μισό λίτρο; δώσε προσοχή στις θερμοκρασίες του μίγματος και την στεγανότητα του συστήματος. Καλή συνέχεια. ε ειναι για δοκιμη και γι'αυτο δεν θελω να χαλασω τοση ζαχαρη αν δεν τα καταφερω......οσον αφορα την θερμοκρασια εκει ειναι το δυσκολο αλλα θα βαλω τα δυνατα μου.....και απο μαγια θα βαλω φρεσκια κυβου 1cm...φτανει ή ειναι πολυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 #7 Share 18 Μαρτίου 2012 Σκέψου ότι για το 1 1/2 μπουκάλι χρησιμοποιούμε ελάχιστη μαγιά σε σκόνη. Ούτε μισό κουταλάκι του γλυκού. Για τη φρέσκια δεν ξέρω να σου πω, μου φαίνεται αρκετή η ποσότητα που προτείνεις πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαρτίου 2012 #8 Share 18 Μαρτίου 2012 Σκέψου ότι για το 1 1/2 μπουκάλι χρησιμοποιούμε ελάχιστη μαγιά σε σκόνη. Ούτε μισό κουταλάκι του γλυκού. Για τη φρέσκια δεν ξέρω να σου πω, μου φαίνεται αρκετή η ποσότητα που προτείνεις πάντως. Στο 1 1/2 χρησιμοποιουμε 1 κοφτο κουταλακι του γλυκου μαγια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 #9 Share 18 Μαρτίου 2012 (edited) Στο 1 1/2 χρησιμοποιουμε 1 κοφτο κουταλακι του γλυκου μαγια Ε εντάξει εξαρτάται από το κουταλάκι του καθενός //edit Κώστα για τη φρέσκια μαγιά τι λες ; Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαρτίου 2012 #10 Share 18 Μαρτίου 2012 Ε εντάξει εξαρτάται από το κουταλάκι του καθενός //edit Κώστα για τη φρέσκια μαγιά τι λες ; Οχι,την ξηρη μαγια λεω,αυτη που ειναι στο φακελακι απο SM.Εγω παντως βαζω ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου μαγια και 2,5 κουπες ζαχαρη και ειναι μια χαρα το μειγμα. Να πω και κατι που ισως καποιοι δεν το ξερουν,οταν ανοιγεται φακελακι μαγια μετα να την βαζετε μεσα στο ψυγειο,αν την αφησετε εξω,ακομα και καλα κλεισμενη,ξεθημενει και το επομενο μειγμα δεν θα ειναι δυνατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαρτίου 2012 #11 Share 18 Μαρτίου 2012 (edited) Οχι,την ξηρη μαγια λεω,αυτη που ειναι στο φακελακι απο SM.Εγω παντως βαζω ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου μαγια και 2,5 κουπες ζαχαρη και ειναι μια χαρα το μειγμα. Να πω και κατι που ισως καποιοι δεν το ξερουν,οταν ανοιγεται φακελακι μαγια μετα να την βαζετε μεσα στο ψυγειο,αν την αφησετε εξω,ακομα και καλα κλεισμενη,ξεθημενει και το επομενο μειγμα δεν θα ειναι δυνατο Ναι κατάλαβα ότι έλεγες για την ξηρή μαγιά. Δεν το διατύπωσα σωστά : Εννοούσα τι γνώμη έχεις για τη φρέσκια μαγιά που προτείνει ο φίλος , αν έχεις δοκιμάσει ή διαβάσει ή ακούσει κάτι. Αυτό με το ψυγείο σωστό , το έχω παρατηρήσει και εγώ. Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Μαρτίου 2012 #12 Share 19 Μαρτίου 2012 Δεν εχω δοκιμασει ποτε φρεσκια αλλα δεν εχω δει και πουθενα να προτεινεται φρεσκια μαγια για το μειγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 19 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 19 Μαρτίου 2012 τεσπα θα παρω ρωτα την σκαλα(απογοητευτηκα που δεν μπορουμε να ενσωματωσουμε το diy co2 με το spraybar του φιλτρου αλλα τεσπα)και μετα βλεπουμε με μαγια σε σκονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 26 Μαρτίου 2012 #14 Share 26 Μαρτίου 2012 εγω προσωπικα εκανα το μιγμα εινια μια χαρα αλλα δεν ειχα σκαλα ρωτησα για το φιλτο και μου ειπαν οτι δεν κανει αν και στο νετ εια δει αλλα οποτε πηρα μια σκαλα που εινια για diy co2 με μαγια απο το ebay kai τωρα λειτουργει μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 26 Μαρτίου 2012 #15 Share 26 Μαρτίου 2012 εγω προσωπικα εκανα το μιγμα εινια μια χαρα αλλα δεν ειχα σκαλα ρωτησα για το φιλτο και μου ειπαν οτι δεν κανει αν και στο νετ εια δει αλλα οποτε πηρα μια σκαλα που εινια για diy co2 με μαγια απο το ebay kai τωρα λειτουργει μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος