Mariaz 17 Μαρτίου 2012 #1 Share 17 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα!!! Μόλις ανακάλυψα πως μέσα στο ενυδρείο μου υπάρχει ένα μωρό αστερίας!!!!!!!!Το ενυδρείο είναι 60 λίτρα και φιλοξενεί γαριδούλα, ένα damsel, ένα κλόουν,ένα καβουράκι και τα πρώτα του μανιτάρια.Πρέπει να αφαιρέσω τον αστερία, υπάρχει περίπτωση μεγαλώνοντας να μου κάνει κακό στο ενυδρείο ή μπορώ να το αφήσω μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Μαρτίου 2012 #2 Share 17 Μαρτίου 2012 (edited) Μήπως είναι κάπως έτσι? Η φωτό είναι μεγέθυνση. Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 17 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 17 Μαρτίου 2012 Βασικά είναι σαν αυτόν πάνω στο βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Μαρτίου 2012 #4 Share 17 Μαρτίου 2012 (edited) Είναι asterina sp. και μπορεί να μπήκε στο ενυδρείο σου μαζί με τον βράχο σαν λαθρεπιβάτης.Εφόσον δεν έχεις σκληρά κοράλλια που ανήκουν μέσα στις διατροφικές του προτιμήσεις δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.Είναι και αλγοφάγος οργανισμός και θα καταναλώνει ανεπιθύμητες άλγες. Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 17 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 17 Μαρτίου 2012 Οπότε αν θέλω στο μέλλον να βάλω σκληρά κοράλλια θα πρέπει να τον βγάλω? Χρειάζεται να τρέφεται με κάτι συγκεκριμένο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Μαρτίου 2012 #6 Share 17 Μαρτίου 2012 Σκληρά σε 30 λιτρο είναι αρκετά δύσκολο και δεν θα το συνιστούσα Θέλει φίλτρανση καλή (που μπορείς να πετύχεις με σάμπ και εξωτερικό χώρο με κάπιοα άλγη και αρκετό έξτρα νερό να ρίχνει τα νιτρικά) Φωτισμό καλό(τουλάχιστον 12 power led των 3watt) και ροή τουλάχιστον 20Χ και σκίμμερ.Γενικά είναι ένα ολόκληρο θέμα ξεχωριστό που μπορείς να αρχίσεις και θα σου πούμε τι θα χρειαστείς όταν έρθει η ώρα.Προς το παρόν μην ανησυχείς οι συγκεκριμένοι αστερίες μόνο κακό δεν θα σου κάνουν.Οι άλγες επειδή δεν τις βλέπεις εσύ δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν οπότε τρέφεται μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 17 Μαρτίου 2012 #7 Share 17 Μαρτίου 2012 Σκληρά σε 30 λιτρο Αλεξ ειναι 60 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 17 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 17 Μαρτίου 2012 Το ενυδρείο που έχω πλέον είναι 60 λιτρα απλά δεν έχω αλλάξει από το προφίλ μου τον τύπο του ενυδρείου και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω αν επιτρέπεται σε αυτά τα λίτρα να βάλω και σκληρά κοράλλια!!!Αυτό που έχει σημασία είναι πάντως πως δεν ενοχλεί ο αστερίας γιατί χάρηκα πολύ που τον είδα και δεν θα ήθελα να χρειαστεί να φύγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Μαρτίου 2012 #9 Share 17 Μαρτίου 2012 Γιατί σε 60λιτρο είναι έυκολο? Πάλι αν δεν υπάρχουν σκληρά δεν υπάρχει πρόβλημα.Δές και το 60λιτρο μου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69744 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 17 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 17 Μαρτίου 2012 Οκ, άλλαξα και το προφιλ για να μη σας μπερδεύω!!!!Alex το ενυδρείο σου είναι πανέμορφο ελπίζω να καταφέρω να το κάνω και εγώ κάποτε έτσι γιατί τώρα είναι τόσο άδειο, όλο βράχος και άμμος...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Μαρτίου 2012 #11 Share 17 Μαρτίου 2012 Ναι τόνους υπομονή και αρκετή αγάπη θέλει.Εμένα με ηρεμούσε πάντα ειδικά μετά απο μια έντονη μέρα είναι το ελιξίριο της ηρεμίας και της γαλήνης (και με τη δουλειά που κάνω την χρειάζομαι).Οτι χρειαστείς εδώ είμαστε και κάποια στιγμή οταν βρείς χρόνο κάνε και μια παρουσίαση του ενυδρείου σου να σε βοηθήσουμε+προτείνουμε κάποια πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 17 Μαρτίου 2012 Author #12 Share 17 Μαρτίου 2012 Ναι αυτό με την υπομονή το έχω καταλάβει ήδη από το λίγο που έχω ασχοληθεί Άλεξ!!!Αλλά αξίζει νομίζω τον κόπο γιατί είναι μαγευτικό! Θα ανεβάσω φώτο σύντομα!Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 18 Μαρτίου 2012 #13 Share 18 Μαρτίου 2012 Γουσταρουν τρελα και ζωανθους.Και οχι μονο τα τρωνε αλλα παιρνουν και το χρωμα τους απο την ευχαριστηση τους.Εξω λοιπον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 27 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 27 Μαρτίου 2012 Κρίμα......Και χάρηκα τόσο που τον είδα...Βέβαια θα πρέπει να παραμονεύω συνεχώς να τον ξαναπετύχω γιατί έχει εξαφανιστεί εντελώς!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος