Jump to content

Μια Λυπητερη Αληθεια Για Τους Μονομάχους..

B_betta

Recommended Posts

Ψυχουλες μου...πραγματικα πολυ λυπητερο παλι καλα που υπαρχουν ατομα σαν και εσας που τους παρεχουν ενα καλο σπιτι.. :(

Δυστυχως ειναι μια πικρη αληθεια, κι οχι μονο για τους μονομαχους, αλλα για τα περισσοτερα ψαρια του εμποριου..απλα λογο κοστους αλλα και αντοχης που παρουσιαζουν τα συγκεκριμενα, εχουν την μοιρα που εχουν αυτη τη στιγμη...Για παραδειγμα εχεις δει κανεναν emperor (θαλασσινου) να μην ζει σαν πραγματικος βασιλιας!? Δυστυχως, αγοραζουμε ψαρακια για να εχουμε ενα ομορφο ενυδρειο, κι οχι γιατι αγαπαμε τα ψαρακια αυτα καθεαυτα.. Και ποτε wild caught!

Δεν ειναι ολα τα ψαρια ετσι.. αυτα που δεν ειναι τοσο επιθετικα μπαινουν σε μεγαλα ενυδρια και ζουνε πιο ''καλα'' [στα πετ σοπς τουλαχιστον]...οντως οι λογοι που αγοραζουμε ψαρακια ειναι καθαρα αισθητικοι..εγω πηγα για χρυσοψαρο και γυρισα με μονομαχο..τον ειχανε σε αθλια κατασταση σε ενα ποτηρακι και τον λυπηθηκα.. τα ψαρια δεν ειναι σφηνακια για να τα βαζουμε σε ποτηρακια..ΕΛΕΟΣ

αισχος!αυτο το κανουν σχεδον οι περισσοτεροι πετ σοπαδες!ειναι πιο καλα να ζησει ενας μονομαχος ακομα και σε ενα 5λιτρο με πολλα φυτα και καλη φιλτρανση παρα σε ενα μικρο ποτηρι!

Και μετά ο πετ σοπας περιμένει να πιστέψω οτι αγαπάει τα ψάρια....

δεν θελω να κανω διαφημηση,,,αλλα μονο ενα μαγαζι εχει αξιοπρεπως τους μονομαχους που πουλαει,,,,κανενα αλλο,,,,,,,και εννοω αυτο στην κιφισια,,,,και χιλια μπραβο!!!

• 1 year later...

...όσο υπάρχει κοσμος που αγοράζει οι pet shopάδες θα κάνουν την "δουλειά" τους...

ας σταματήσουμε όλοι να αγοράζουμε ψαράκια απο ποτήρια...

πολύς είναι ο κόσμος που ζευγαρώνει και παράγει μονομάχους...

ας τους δίνει με ένα μικρό αντίτημο ή και ακόμα καλύτερα να τους χαρίζει... αλληλεγγυη...

ας αποκτήσουμε λίγη "παιδεία" κ σ'άυτό το θέμα...

Σωστός ο Γιάννης όσο παει ο κόσμος κ τα παίρνει ειναι λογικο...δεν λες πάλι καλα που βάζουν κ νερο...

απαραδεκτο τελειως. μιλαμε για ζωντανα πλασματα. και το κακο ειναι οτι και τα δικα μας pet shop ακριβως ετσι τα εχουν. τι να πω........

• 1 month later...

Και εγω την προηγουμενη φορα πηγα στο πετ σοπ εδω στην Ναυπακτο να παρω τροφη για τα χρυσοψαρουλια μου για την Λαμια(εχει της king british που εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλη και εχει και καλυτερες τιμες απο την Λαμια) και προς εκπληξη μου τους μονομαχους δεν τους ειχε σε ποτηρακια αλλα σε μονολιτρα κλουβια αλλα χαλι μαυρο.Εφυγα με εναν απο αυτους μιας και ειχα καιρο να αποκτησω κ ενα μονομαχακι αλλα εννοειται οτι μου τον εβαλε σε σφηνοποτηρο μετα.Βεβαια εχοντας μια ανεση ρωτησα γιατι τοσο αγαπη με αυτα τα ποτηρακια και μου απαντησε οτι κοστιζει αρκετα για να παρεχεις σε πολλους μονομαχους ανετες συνθηκες διαβιωσης.

Και εγω την προηγουμενη φορα πηγα στο πετ σοπ εδω στην Ναυπακτο να παρω τροφη για τα χρυσοψαρουλια μου για την Λαμια(εχει της king british που εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλη και εχει και καλυτερες τιμες απο την Λαμια) και προς εκπληξη μου τους μονομαχους δεν τους ειχε σε ποτηρακια αλλα σε μονολιτρα κλουβια αλλα χαλι μαυρο.Εφυγα με εναν απο αυτους μιας και ειχα καιρο να αποκτησω κ ενα μονομαχακι αλλα εννοειται οτι μου τον εβαλε σε σφηνοποτηρο μετα.Βεβαια εχοντας μια ανεση ρωτησα γιατι τοσο αγαπη με αυτα τα ποτηρακια και μου απαντησε οτι κοστιζει αρκετα για να παρεχεις σε πολλους μονομαχους ανετες συνθηκες διαβιωσης.

Απλά απαράδεκτη νοοτροπία.

Αν είναι δυνατόν να έχουν αυτή την, πως να την περιγράψω, άθλια συμπεριφορά απέναντι στις ομορφιές της ζωής.

Θα του άρεσε να είναι και αυτός σε ένα δωμάτιο 2Χ2 με εξαιρετικά μικρή ποσότητα παροχής οξυγόνου, ξεχασμένος και να βλέπει έναν άνθρωπο ανά 7 ημέρες περίπου;

Τι να πεί κανείς;

Δυστυχώς βέβαια αυτή την νοοτροπία έχουν οι περισσότεροι και δεν είναι αυτός η εξαίρεση του κανόνα.

Όταν το χρήμα μιλάει....

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι λίγοι που όλα αυτά τ' αγαπάνε και τους συμπεριφέρονται όπως τους αξίζει ακόμα και σε συνθήκες αιχμαλωσίας....

Δηλαδή όλοι εμείς.

Πιστευω οτι η λυση ειναι να μην αγοραζουμε τιποτα απο μαγαζια τα οποια κρατανε τα ψαρακια τους κατω απο αθλιες συνθηκες, λεγοντας τους μαλιστα οτι οσο αυτο συνεχιζεται τοσο εμεις δεν θα γινομαστε πελατες τους. βεβαια, αυτο ειναι λιγο δυσκολο σε ολες τις περιπτωσεις και πρεπει να παραδεχτω οτι αν και ειχα υποσχεθει στον εαυτο μου δεν προκειται να παρω ψαρι που εχει μονομαχους σε σφηνοποτηρα, κατεληξα να αγορασω μονομαχο διοτι τον λυοηθηκα τοσο πολυ που δεν μπορουσα να τον αφησω αλλο εκει. Πραγματικα λυπηρη κατασταση

Αγοράζοντας κάποιον μονομάχο από κατάστημα που δεν πληρεί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το ψάρι άντε να καταφέρουμε να σώσουμε ένα ψάρι, αυτό της αγοράς μας (και αυτό οχι σίγουρα).

Με τη μη αγορά του ίσως καταφέρουμε να σωσουμε πολύ περισσότερα από οτι φανταζόμαστε, αρκεί να γίνει συνείδηση όλων μας.

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά μερικές φορές ειναι πολύ δύσκολο να βλέπεις ένα τόσο όμορφο ψαράκι να υποφέρει κάτω από τέτοιες συνθηκες.

Μήπως η παραμονή τους σε αυτό το περιβάλλον επιφέρει προβλήματα στην υγεία του ψαριού που δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και όταν του προσφέρουμε ιδανικές δυνθήκες; Μήπως δηλαδή παίρνουμε ένα ψάρι που θα ζήσει λιγότερο χρόνο από το φυσιολογικό του;

Το χειρότερο είναι ότι λόγω της εμπορικότητας και της χαμηλής τους τιμής οι πετσοπαδες τα φέρνουν σε τρελές ποσότητες με αποτέλεσμα να ζουν όλη τη ζωη μέσα στα ποτηράκια που δεν αναπτύσσονται σωστά και δε καταφέρνουν να επιβιώσουν πάνω από χρόνο.

Μήπως η παραμονή τους σε αυτό το περιβάλλον επιφέρει προβλήματα στην υγεία του ψαριού που δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και όταν του προσφέρουμε ιδανικές δυνθήκες; Μήπως δηλαδή παίρνουμε ένα ψάρι που θα ζήσει λιγότερο χρόνο από το φυσιολογικό του;

Αυτό ειναι αποδεδειγμένο. Η παρατεταμένη χρήση του λαβυρινθου για να αναπνέουν στην επιφάνεια του σφηνοποτηρου προκαλεί προβλήματα στην υγεία του ψαριού που μειώνουν κατα πολύ το προσδόκιμο ζωής του.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...