fantazio77 15 Μαρτίου 2012 #1 Share 15 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά μιας αντλίας για να τη χρησιμοποιώ για τις αλλαγές νερού, όχι τόσο για το άδειασμα αλλά για το γέμισμα. Για το άδειασμα χρησιμοποιώ τη γνωστή μέθοδο με το λάστιχο. Για το γέμισμα όμως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτήν εδώ ? Όπως καταλαβαίνετε δε θέλω να δώσω και πάρα πολλά χρήματα. Το ενυδρείο είναι το κλασσικό Juwel Rekord 600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #2 Share 15 Μαρτίου 2012 το θεμα ειναι το μανομετρικο που δεινει μπορει να λεει αυτη οτι εχει 1 μετρο αλλα 600 l/h μου φενονται λιγα παρε καλυτερα με 800 l/h να εισαι σιγουρος και μετρα βεβαια τι υψος εχεις απο εκει που θα κανεις τις αλλαγες νερου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 15 Μαρτίου 2012 #3 Share 15 Μαρτίου 2012 Αυτη εχει μανομετρικο 1 μετρο. Σε δοχειο προετοιμαζεις το νερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #4 Share 15 Μαρτίου 2012 Το παν σ αυτά είναι το μανομετρικό ύψος της κάθε αντλίας... η συγκεκριμένη έχει ένα μέτρο, μάλλον λίγο για τις ανάγκες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 15 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 15 Μαρτίου 2012 Σε δοχείο ετοιμάζω το νερό. Το ενυδρείο είναι σε ένα έπιπλο αρκετά χαμηλά στο πάτωμα. Νομίζω ότι ένα ένα μέτρο από το πάτωμα μέχρι το πάνω μέρος του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 15 Μαρτίου 2012 #6 Share 15 Μαρτίου 2012 Παρε αυτην με τα 2μ μανομετρικο στα 12 ευρρω αν θυμαμαι καλα....ετσι το εχω εγω... και σπαω το αλατι με αυτην και μετα κουμπωνω πανω το λαστιχο και τελος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 15 Μαρτίου 2012 #7 Share 15 Μαρτίου 2012 καλυτερα να παρεις μια με πανω απο ενα μετρο μανομετρικο για να εισαι σιγουρος !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 15 Μαρτίου 2012 #8 Share 15 Μαρτίου 2012 Αυτη χρησιμοποιω. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2272 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Μαρτίου 2012 #9 Share 15 Μαρτίου 2012 επίσης... το μανομετρικό που αναφέρουν έχει άμεση σχέση και με την διατομή του σωλήνα που έχει η αντλία.... αν εσύ μπορέσεις και προσαρμόσεις με αντάπτορα κάποιο πιο λεπτό σωληνάκι το μανομετρικό θα αυξηθεί..... δοκιμασμένο !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 15 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 15 Μαρτίου 2012 Έτσι όπως τα λέτε με πείσατε. Μάλλον θα πάω σε αυτή που λέει ο panic. Τί λάστιχο έχεις βάλει σε αυτή? Θυμάσαι διατομή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ Κ. 19 Μαρτίου 2012 #11 Share 19 Μαρτίου 2012 επίσης... το μανομετρικό που αναφέρουν έχει άμεση σχέση και με την διατομή του σωλήνα που έχει η αντλία.... αν εσύ μπορέσεις και προσαρμόσεις με αντάπτορα κάποιο πιο λεπτό σωληνάκι το μανομετρικό θα αυξηθεί..... δοκιμασμένο !!!! Μάλλον έχεις μπερδέψει την ταχύτητα της εξόδου νερού με το μανομετρικό. Αν μια αντλία είναι 1m μανομεντρικό, οτι σωληνάκι και να βάλεις, δεν πρόκεται να πάει το νερό πάνω από το 1m. Φιλικά Πέτρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Μαρτίου 2012 #12 Share 19 Μαρτίου 2012 Μάλλον η δικιά μου περίπτωση ήταν εξαίρεση του κανόνα γιατί κατάφερα να μεταφέρω νερό σε μια απόσταση 8 μέτρων και σε ύψος 1.5 με τη χρήση λεπτότερου σωλήνα. Με μεγαλύτερης διατομής που είχα προσπαθήσει δεν τα κατάφερνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 19 Μαρτίου 2012 #13 Share 19 Μαρτίου 2012 και εγω αυτη που λεει ο φιλος panic εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 11 Απριλίου 2012 Author #14 Share 11 Απριλίου 2012 Να κάνω μια ερώτηση η οποία μπορεί να ακουστεί λίγο χαζή? Πήρα την αντλία που αναφέρει πιο πάνω ο panic. Αυτή μπορεί να είναι βυθισμένη ολόκληρη στο νερό ή πρέπει το μέρος της που είναι το καλώδιο να είναι εκτός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Απριλίου 2012 #15 Share 11 Απριλίου 2012 Να κάνω μια ερώτηση η οποία μπορεί να ακουστεί λίγο χαζή? Πήρα την αντλία που αναφέρει πιο πάνω ο panic. Αυτή μπορεί να είναι βυθισμένη ολόκληρη στο νερό ή πρέπει το μέρος της που είναι το καλώδιο να είναι εκτός? Καλημέρα , δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις Η αντλία πρέπει να είναι βυθισμένη μέσα στο νερό αλλιώς δεν θα τραβάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 11 Απριλίου 2012 Author #16 Share 11 Απριλίου 2012 Αυτό το καταλαβαίνω. Απλά ήθελα να διευκρινίσω αν πρέπει να είναι βυθισμένη μόνο το κομμάτι της που είναι η εισαγωγή ή αν μπορεί να είναι ολόκληρη μέσα στο νερό γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είναι και το καλώδιο του ρεύματος που καταλήγει σε αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 11 Απριλίου 2012 #17 Share 11 Απριλίου 2012 ναί, όλη μέσα με το καλώδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Απριλίου 2012 #18 Share 11 Απριλίου 2012 Αυτό το καταλαβαίνω. Απλά ήθελα να διευκρινίσω αν πρέπει να είναι βυθισμένη μόνο το κομμάτι της που είναι η εισαγωγή ή αν μπορεί να είναι ολόκληρη μέσα στο νερό γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είναι και το καλώδιο του ρεύματος που καταλήγει σε αυτή. Μην σε απασχολεί αυτό. Οι αντλίες αυτές, όπως και οι θερμοστάτες, είναι φτιαγμένοι για να βρίσκονται ολόκληροι κάτω απο την επιφάνεια του νερού. Η σύνδεση του καλώδιου με την συσκευή είναι μονωμένη για να μην υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 11 Απριλίου 2012 Author #19 Share 11 Απριλίου 2012 Οκ τότε γιατί είχα ένα φόβο. Μη βάλω την αντλία και γίνουμε φλαμπέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 11 Απριλίου 2012 #20 Share 11 Απριλίου 2012 Πολύ σωστά όλα….αλλά να τονίσω για κάτι που έχει αναφερθεί πιο πάνω για το μανομετρικό ύψος ότι όταν σε μια αντλία μικρύνεις την διατομή της εκτόνωσης( εξόδου ) μεγαλώνει το μανομετρικό γιατί μεγαλώνει η πίεση! Το αντίθετο γίνεται αν μεγαλώσεις την διατομή! Όλα αυτά είναι από την φυσική ….. νόμος Bernouli (μηχανική ρευστών) Υ.Γ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 11 Απριλίου 2012 #21 Share 11 Απριλίου 2012 Ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο φανταζιο77 για την ιδεα που μας εδωσε οσον αφορα την αλλαγη νερου με κυκλοφορητη.Η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα σκεφτει.Προτοειδα το θεμα οταν το ανοιξε αλλα μολις εχθες πηρα ενα κυκλοφορητη νο νειμ με 1200λτρ/ωρα κυκλοφορια και1,5 μανομετρικο με 17 ευρω.Συνδεσα και ενα αλφαδολαστιχο 3,5 μετρα που το αγορασα 1,5 ευρω και η αλλαγη νερου εγινε πολυ γρηγορα και ξεκουραστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 12 Απριλίου 2012 Author #22 Share 12 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια johnbaggios. Πιστεύω ότι είναι μια καλή εναλλακτική ειδικά για το γέμισμα του ενυδρείου απο το δοχείο προετοιμασίας γιατί με τις κανάτες δε παλεύεται. Και εγώ αγόρασα το κυκλοφορητή που ανέφερε πιο πάνω ο panic και σώθηκα. Καλό είναι οι πιο "αρχάριοι" να μπαίνουμε και μεις σιγά σιγά στα κόλπα. Για να μη παρεξηγηθώ λέγοντας αρχάριοι αναφέρομαι στο εαυτό μου και όχι σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος