legolas1970 15 Μαρτίου 2012 #1 Share 15 Μαρτίου 2012 Καλησπερα..Γραφω πρωτη φορα στο φορουμ ειμαι καινουριος και σχετικα αρχαριος με τους δισκους.Εχω ενα 180λιτρο juwel Rio και πηγα και αγορασα 2 δισκους τους οποιους μου ειπαν οτι ειναι αρσενικο και θηλυκο σε σχετικα μικρη ηλικια,δεν ειναι και τοσο αναπτυγμενοι...Εχω οσμωτη 4ρων σταδιων και κανω αλλαγες με οσμωμενο νερο.Πως γνωριζουμε το θυλικο απο το αρσενικο?Τωρα τελευταια το ενα ψιλοδιωχνει το αλλο...οχι παντα ομως...Πως μπορω να ξερω αν ειναι οντως ζευγαρι...Τι πρεπει να κοιταξω και απο τα δυο? Ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Μαρτίου 2012 #2 Share 15 Μαρτίου 2012 Καλησπερα και καλως ηρθες...... Στους δισκους δυστυχως μονο οταν δεις γεννα μπορεις να εισαι 100% σιγουρος για το φυλλο του ψαριου..... Ειδικα σε τοσο μικρη ηλικια που μας λες ειναι αδυνατον να τους ξεχωρισεις..... Βαλε ακομα 3-4 δισκακια στο ενυδρειο σου γιατι οι δισκοι πανε σε κοπαδια..... Θα δεις ενετελως διαφορετικη συμπεριφορα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
legolas1970 15 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 15 Μαρτίου 2012 (edited) Καλησπερα και καλως ηρθες...... Στους δισκους δυστυχως μονο οταν δεις γεννα μπορεις να εισαι 100% σιγουρος για το φυλλο του ψαριου..... Ειδικα σε τοσο μικρη ηλικια που μας λες ειναι αδυνατον να τους ξεχωρισεις..... Βαλε ακομα 3-4 δισκακια στο ενυδρειο σου γιατι οι δισκοι πανε σε κοπαδια..... Θα δεις ενετελως διαφορετικη συμπεριφορα....... Εγω να εβαζα αλλα το ενυδρειο μηπως ειναι μικρο για παραπανω?Με 180 λιτρα ενυδρειου ποσους ακομα να εβαζα?Ο καθε δισκος ποσα λιτρα νερου χρειαζεται μονος του? Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2012 - legolas1970 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Μαρτίου 2012 #4 Share 15 Μαρτίου 2012 Θα ακουσεις διαφορες γνωμες....οι περισσοτεροι λενε 40 λιτρα για καθε δισκο.....απλα ισως πρεπει να σκεφτεις πως οταν μεγαλωσουν θα χρειαζεσαι μεγαλυτερο ενυδρειο..... Παντως απο δυο δισκακια δεν νομιζω να δεις την πραγματικη συμπεριφορα τους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 15 Μαρτίου 2012 #5 Share 15 Μαρτίου 2012 Βάλε μία φώτο τα δισκάκια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 15 Μαρτίου 2012 #6 Share 15 Μαρτίου 2012 2 δισκους σε ενυδρειο βαζεις μονο οταν ειναι ταυτοποιημενο ζευγαρι, να το εχεις δει δηλαδη να γενναει. Οποιος απλα με παρατηρηση σου βρει το φυλο του δισκου, ας μας πει και 5+1 νουμερα τωρα που το τζοκερ εχει Τζακ Ποτ............ Θα συστηνα και εγω οπως ο φιλος παραπανω να βαλεις δυο ακομα ετσι ωστε να ψαρια να χαλαρωσουμε με συχνες εννοειται αλλαγες νερου και τα "ζευγαρια" ας τα για μετα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos2075 16 Μαρτίου 2012 #7 Share 16 Μαρτίου 2012 Φίλε μου καλησπέρα! Έχω το ίδιο ενυδρείο (rio 180) φυτεμένο με εξωτερικό φίλτρο rena xp3. Πρίν λίγες μέρες έβαλα 4 δίσκους 6-7 cm. Ακόμα δέν κυκλοφορούν άνετα, κρύβονται... σε καμια βδομάδα θα είναι οκ φαντάζομαι. Σύντομα θα βάλω και φωτογραφίες. Θέλω να πιστεύω οτι θα μου βγεί ένα ζευγαράκι. Νομίζω οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις άλλους 2. Λόγω των παιδιών (2 μικρά) και του περιορισμένου χρόνου, θα κάνω αλλαγές κάθε 15 με 20 μέρες το 20% με νερό απο αντίστροφη όσμωση. Επειδή την όσμωση την πήρα πρόσφατα, θα πρέπει να προσθέτω φάρμακα? Αντιχλώριο κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 16 Μαρτίου 2012 #8 Share 16 Μαρτίου 2012 Καλησπερα και σε εσενα.... Πιστευω πως πρεπει να κανεις συχνοτερες αλλαγες,μια την εβδομαδα καθως ο δισκος εχει 2 βασικες αρχες..... 1.τελεια διατροφη με μεγαλη ποικιλια και αρκετα ταισματα(αναλογα τις αναγκες των ψαριων σου) 2.καθαρο νερο(βασικοτερο) Οποτε δεν γινεται και τοσο ευκολα να εχεις καλα και πολλα ταισματα με μια αλλαγη καθε 15-20 μερες...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 16 Μαρτίου 2012 #9 Share 16 Μαρτίου 2012 Καλησπερα και σε εσενα.... Πιστευω πως πρεπει να κανεις συχνοτερες αλλαγες,μια την εβδομαδα καθως ο δισκος εχει 2 βασικες αρχες..... 1.τελεια διατροφη με μεγαλη ποικιλια και αρκετα ταισματα(αναλογα τις αναγκες των ψαριων σου) 2.καθαρο νερο(βασικοτερο) Οποτε δεν γινεται και τοσο ευκολα να εχεις καλα και πολλα ταισματα με μια αλλαγη καθε 15-20 μερες...... Ετσι, ετσι.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 16 Μαρτίου 2012 #10 Share 16 Μαρτίου 2012 Καλησπερα και σε εσενα.... Πιστευω πως πρεπει να κανεις συχνοτερες αλλαγες,μια την εβδομαδα καθως ο δισκος εχει 2 βασικες αρχες..... 1.τελεια διατροφη με μεγαλη ποικιλια και αρκετα ταισματα(αναλογα τις αναγκες των ψαριων σου) 2.καθαρο νερο(βασικοτερο) Οποτε δεν γινεται και τοσο ευκολα να εχεις καλα και πολλα ταισματα με μια αλλαγη καθε 15-20 μερες...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 17 Μαρτίου 2012 #11 Share 17 Μαρτίου 2012 Συμφωνω με τους απο πανω, βαλε αλλα 2 δισκακια ακομα να τα χαρεις Το θεμα της αναπαραγωγης δεν ειναι ευκολο, αστο για αργοτερα Μια παρατηρηση μονο, το μεγαλωμα θελει λιγο σκληρο νερακι, κανε μιξη με βρυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 17 Μαρτίου 2012 #12 Share 17 Μαρτίου 2012 τις αλλαγες που χρειαζεται να κανεις θα στις δειξουν οι μετρησεις του νερου σου,,,,και επειδη ειναι μικρα ακομα,,,σωστες και ποικιλες τροφες οπως σου ειπαν τα παιδια τα οποια ειναι Δισκαδες με Δ κεφαλαιο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Μαρτίου 2012 #13 Share 18 Μαρτίου 2012 Ανέβασε και μι αφωτο του ενυδρείου σου. Τα δισκάκια πέρνα των όσων, πολύ σωστά, είπαν οι προηγούμενοι χρειάζονται και μια "διακόσμηση" πθ ν ατους επιτρέπει να κρύβονατι ή -αν θέλεις - να νιώθουν προστατευμένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος