Jump to content

Επείγον!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Έχω ενα χρυσόψαρο εδώ και 6 μήνες.Όλα ήταν καλά απλά έχει εδώ και 4 μέρες που έχει βγάλει κάτι σαν αιμάτωμα έχει 3 απο την μια του πλευρά και 3 απο την άλλη.Διάβασα κάποιες σελίδες στο internet και από ότι κατάλαβα το ψαράκι μου έχει μολυνθεί από κάποιο βακτήριο.Το νερό που του βάζω είναι απο την βρύση αλλά του βάζω σταγόνες μέσα για να καθαρίζετε το νερό.Επίσης το ψαράκι το έχω σε ενυδρείο περίπου 20 λίτρων.Του αλλάζω νερό κάθε 10 η 15 μέρες ανάλογα.Αν μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει τι έχει και αν έχει πάθει μόλυνση υπάρχει κάποιο φάρμακο προκειμένου να μην το χάσω?????Σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post-48883-14173_thumb.jpg

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

Συμληρωσε την φορμα για να καταλαβουμε το τι εχει. :welcome:

φιλτρο εχεις??

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα και που μου απαντήσατε.Είμαι καινούργιο μέλος και δεν ξέρω καλά πως λειτουργεί το site.Δεν μπορώ να συμπληρώσω την φόρμα που μου στείλατε γιατί δεν κάνω κάτι απο αυτά τι εννοώ....Δεν είχα ποτέ ξανά ψαράκι...Μου το φέραν δώρο το έχω 6 μήνες τα μόνα πράγματα που έκανα είναι αυτά που μου είπαν από το petshop.Δηλαδή κάθε πότε να του δίνω το φαγητό του και πόσο(μια φορά την ημέρα και μην είναι πάρα πολύ)κάθε πότε να αλλάζω το νεράκι του(από την στιγμή που το έχω σε ενυδρείο μου είπε κάθε 10 με 15 μέρες και να βάζω και σταγόνες προκείμενου να καθαρίζει το νερό)το ενυδρείο είναι 20 λίτρων εγώ βάζω 4 σταγόνες.αυτό διάβασα στις οδηγίες που είχαν οι σταγόνες.αυτά έκανα.δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να σας πω προκείμενου να σας βοηθήσω να καταλάβετε.Επίσης το ενυδρείο έχει φίλτρο και το αλλάζω και κάθε 2 μήνες.

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα και που μου απαντήσατε.Είμαι καινούργιο μέλος και δεν ξέρω καλά πως λειτουργεί το site.Δεν μπορώ να συμπληρώσω την φόρμα που μου στείλατε γιατί δεν κάνω κάτι απο αυτά τι εννοώ....Δεν είχα ποτέ ξανά ψαράκι...Μου το φέραν δώρο το έχω 6 μήνες τα μόνα πράγματα που έκανα είναι αυτά που μου είπαν από το petshop.Δηλαδή κάθε πότε να του δίνω το φαγητό του και πόσο(μια φορά την ημέρα και μην είναι πάρα πολύ)κάθε πότε να αλλάζω το νεράκι του(από την στιγμή που το έχω σε ενυδρείο μου είπε κάθε 10 με 15 μέρες και να βάζω και σταγόνες προκείμενου να καθαρίζει το νερό)το ενυδρείο είναι 20 λίτρων εγώ βάζω 4 σταγόνες.αυτό διάβασα στις οδηγίες που είχαν οι σταγόνες.αυτά έκανα.δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να σας πω προκείμενου να σας βοηθήσω να καταλάβετε.Επίσης το ενυδρείο έχει φίλτρο και το αλλάζω και κάθε 2 μήνες.

post-48883-0-57353900-1331816443_thumb.jpg

αλλαγη νερου συμφωνα και με τα λιτρα σου εγω θα εκανα τουλαχιστον 2 φορες τη βδομαδα.τα λιτρα ειναι πολυ οριακα για τετοιο μεγεθος ψαριου.αρα η μολυνση ηρθε απο νερο μολυσμενο και κακης ποιοτητας.

οταν λες για το φιλτρο οτι το αλλαζεις καθε 2 μηνες τι εννοεις?με τι τροπο το καθαριζεις?τεστ νερου φανταζομαι δυστυχως πως δεν κανεις.....

λοιπόν μετρήσεις νερού δεν έχω κάνει όπως σας είπα είμαι αρχάρια.όταν λέω πως αλλάζω το φίλτρο κάθε 2 μήνες ενοω το σφουγγαρακι.to ενυδρείο το καθάριζα με σαπουνάδα και έκανα πολύ καλο ξέβγαλμα με καυτό νερό σχεδόν.αυτά.μουκάνη εντύπωση αυτό που μου "ειπατε" για το νερό ότι θα έπρεπε να το αλλάζω 2 φορες κάθε εβδομάδα γιατί στην αρχή το ψαράκι το είχα σε γυάλα εκεί άλλαζα το νερό κάθε μέρα αλλα καθώς πήρα το ενυδρείο και ο "αντρωπος" που rathsa μου είπε να το αλλάζω κάθε 10 15 meres.to σίγουρο είναι πως έχει πάθει μόλυνση απλά θέλω να μου πείτε εάν έχει πιθανότητες να ζήσει και αν ναι με ποιο τρόπο????????υαπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορώ να βάλω μέσα στο ενυδρείο και να περάσει αυτό???????παρόλα αυτά το ψαράκι μου τρώει κανονικά.είναι φυσιολογικό από την στιγμή που έχει μολυνθεί??????γιατί σε κάποιες σελίδες στο internet που διάβασα έλεγε πως δεν θα μπορεί να τρώει.Eυχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σαπούνια για να καθαρίσουμε το ενυδρείο γιατί έτσι σκοτώνουμε όλους τους οφέλιμους μικροοργανισμούς που αναπτύσονται μέσα σε αυτό.

Θα αλλάζεις το 30% του νερού ή και λίγο παραπάνω (οχι όλο), δύο φορές την εβδομάδα όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι και καλό είναι να ανεβάσεις και μια φωτογραφία από το φίλτρο για να δούμε αν μπορείς να προσθέσεις και λίγο βιολογικό υλικό.

Το κάθε πότε κάνουμε αλλαγή νερού συνήθως μας το δείχνουν οι μετρήσεις που κάνουμε.

Επίσης καλό θα ήταν να ξεκινούσες και λίγο διάβασμα :bigemo_harabe_net-55: σχετικά με τα χρυσόψαρα και τις απαιτήσεις τους. Πληροφορίες θα βρείς πολλές μέσα στο φόρουμ καθώς και παρόμοια θέματα και στη συνέχεια συζητάμε όποιες απορίες σου δημιουργηθούν. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...