Jump to content

Επείγον Πρόβλημα Με Δίσκους.

IoSpy

Recommended Posts

Απόψε το βράδυ που επέστρεψα σπίτι είδα όλους τους δίσκους στο ενυδρείο να τα έχουν παίξει. Έχω 5 μέσα αυτή τη στιγμή. Το μεσημέρι που έφυγα ήταν όλα οκ.

Πιο συγκεκριμένα ο ένας blue diamond κολλάει το δεξί πτερύγιο του απάνω του, έχει βγάλει σαν δερματολογικό πρόβλημα και γυαλίζει σε κάποια σημεία. Επίσης έχει κάτι άσπρα στο απάνω πτερύγιο σαν μύκητας και έχουν γίνει μαύρα τα μάτια του. Ο άλλος blue diamond δείχνει και αυτός περίεργος στο κολύμπι του, σαν δυσκίνητος. Τα μάτια του ήταν μαύρα από μικρό και δεν είχε τόσο έντονα χρώματα.

Ένα μικρό δισκάκι που το έχω 5 μέρες (red white) δείχνει να αναπνέει γρήγορα και κρύβεται, όπως επίσης και ένας alenquer και ένας leopard ring.

Τους δίσκους του έχω 1 χρόνο κάποιους και άλλους λίγο περισσότερο εκτός από το μικρό δισκάκι. Ποτέ κανένα δεν είχε πρόβλημα.

Καμία διαφορά με τις καθημερινές ρουτίνες δεν έγινε. Μόνο που εχθές το βράδυ άνοιξα το φίλτρο και έβγαλα 6 μακαρόνια sera siporax από μέσα. Αλλά το μεσημέρι σήμερα ήταν όλα καλά. Απόψε βλέπω τεράστια διαφορά στην συμπεριφορά των ψαριών και ιδικά στον έναν blue diamond που είχε κατακόκκινα μάτια και άψογα χρώματα.

Μόλις έκανα και μετρήσεις. ΝΗ3/4:0, ΝΟ2:0, ΝΟ3:30, GH:6, KH:2, PH(ηλ):7.1

Ετοιμάζω να κάνω αλλαγή νερού και να βάλω διπλή ποσότητα stress coat που έχει aloe vera. Το προτείνεται;

img1828r.th.jpg img1827x.th.jpg img1826d.th.jpg img1825zg.th.jpg img1824ve.th.jpg img1821x.th.jpg img1820w.th.jpg img1819ez.th.jpg img1818g.th.jpg img1816c.th.jpg img1815nt.th.jpg

Η αλλαγή νερού με γεναία δόση stress coat είναι πολύ καλή πρώτη αντίδραση αλλά πρέπει να εντοπιστεί η αιτία του προβήματος.

Έγινε η αλλαγή? Πως είναι τα ψάρια τώρα?

Πολυ ξαφνικο για αν ειναι ασθενεια.

Θα μπορουσε να εχει πεσει κατι στο ενυδρειο?

Κανε μεγαλη αλλαγη νερου και βαλε ανθρακα προληπτικα.

Σε διαφορετικη περιπτωση αν η εξελιξη ειναι ραγδαια, ενημερωσε μας............

Η αλλαγή θα γίνει τώρα γιατί ήθελα να ετοιμαστεί το νερό. Η πιθανότητα να έπεσε κάτι είναι ελάχιστη. Όταν άνοιξα εχθές το βράδυ το φίλτρο και ακούμπησα το καπάκι του φίλτρου στην μπανιέρα δεν ξέρω μην ήρθε σε επαφή με τίποτα. Αλλά πάντα έτσι κάνω και την μανιέρα την έχω πάντα ξεπλυμένη με νερό. Η αλλαγή που θα κάνω τώρα είναι 80 από τα 350 που είναι το ενυδρείο γιατί δυστυχώς δεν έχω μεγαλύτερο βαρέλι. Θα προσπαθήσω να επαναλάβω αύριο μεσημεράκι.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δίσκοι είναι κριμένοι ανάμεσα στα ξύλα όπως είναι κάθε βράδυ. Οι 2 blue diamond πάντως που είναι και ψιλό χάλια ήταν αρκετά κοινωνική. Όπου πήγαινα ερχόντουσαν και κόλλαγαν στο τζάμι δίπλα μου ενώ οι άλλοι κριμένοι. Ο μικρός μάλλιστα ο κόκκινος είχε κάτσει ανάμεσα στα φυτά και κάτω στην άμμο.

Ξέχασα να πω ότι στα πτερύγια στις άκρες δείχνουν να έχουν πάρει άσπρο χρώμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ενώ δεν ήταν έτσι.

Edit2: ένα ένα τα θυμάμαι. Έχω μέσα 10 cory, 6 αρλεκίνους, 3 spy και μία μονομάχο και δεν έχουν κανένα σημάδι και κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Αλλαγή συμπεριφοράς δηλαδή έχουν μόνο οι δίσκοι. Θερμοκρασία είμαι στους 27-28 όπως πάντα. Να ανεβάσω;

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Σήμερα το πρωί το γυάλισμα στο δέρμα έχει επεκταθεί και στον alenquer και έχουν μαζευτεί όλοι σε μια γωνία στο τζάμι. Θα κάνω και άλλη αλλαγή το μεσημέρι και πρέπει να βάλω και άνθρακα όπως είπες Nidal.

Εμένα μου κάνει για κάποιο είδος δηλητηρίασης. Είχα πάθει και γω το ίδιο πριν κάποιους μήνες και με 2-3 απανωτές αλλαγές νερού τα συνέφερα τα ψάρια, εκτός εκείνων που είχα ήδη βρει νεκρά. Δεν έμαθα ποτέ τι έγινε.

Πιστεύω πως το σημαντικό είναι να αλλάξεις όσο το δυνατόν περισσότερο απο το παλιό νερό για να φύγει ο παράγοντας που δημιούργησε το πρόβλημα. Χρησιμοποίησε βαρέλια, μπιτόνια κατσαρόλες κλπ για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό διαθέσιμο.

Καλή τύχη και πες μας πως πάει.

Ετοιμάζω νερό α/ο για αλλαγή. Έβαλα και άνθρακα στο φίλτρο, να δούμε πως θα πάνε. Στο βαρέλι που θα προσθέσω νερό, η αναλογία stress coat σε διπλή δόση θα πάει ως προς τα λίτρα του βαρελιού μιας και εχθές το βράδυ έβαλα ποσότητα για όλο το ενυδρείο, σωστά;

Όσον αφορά στο σώμα των δίσκων δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Τα μάτια του blue diamond που είχε κόκκινα από παλιά αρχίζουν να επανέρχονται στο κόκκινο πάντως. Αλλά το δεξί πτερύγιο το έχει ακόμα κολλημένο πάνω στο σώμα του. Ο άλλος blue diamond φαίνεται χειρότερα στο σώμα του και πολύ αδυνατισμένος. Έβαλα D-Allio plus ποτισμένη σε βιταμίνη αλλά δεν είδα να τρώνε...

Από αναπνοές πως είναι τα δισκάκια σου?

Ρίξε μια πιό προσεχτική ματιά στα υπόλοιπα ψαράκια σου. Ψάξε για αλλοιωμένα πτερύγια ή κοκκινωπά βράγχια.

Το καινούργιο δισκάκι το έβαλες καραντίνα πριν το ρίξεις μέσα?

Αν τα υπόλοιπα ψαράκια σου είναι καλά τότε κάτι κουβάλησε το μικρό δισκάκι σου.

Γιά ρίξε καμιά ενημέρωση.

Όχι μπήκε κατευθείαν αλλά είναι 5 μέρες μέσα. Αυτό δεν έχει κανένα σημάδι απάνω του. Δεν φαίνεται να έχει τίποτα. Οι άλλοι δίσκοι εκεί που γυάλιζε το δέρμα έχουν βγάζει σαν πολύ ψιλό βαμβάκι. Το δείχνουν και με την συμπεριφορά τους ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα υπόλοιπα ψάρια που τα κοίταξα πάλι δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Από αναπνοές σχετικά πιο γρήγορες.

Μήπως πρέπει να κάνω καμιά θεραπεία με Pimafix? Προς το παρών θα συνεχίσω καθημερινές αλλαγές νερού και άνθρακα στο φίλτρο αλλά πιστεύω άμεσα θα φύγει ο ένας Blue diamond. Ίσως μέχρι την Κυριακή.

κανε μια καλη με καθημερινη δοση Melafix και μια δοση Ectozon ή Ectopur, εννοειται παραλληλα με χρηση ανθρακα!!!

Θερμοκρασια 27-28οC και οχι ταισμα καθως επιβαρυνεις με οργανικα το ενυδρειο σου!!!

Keep us updated!

Δεν σημαίνει επειδή το έχεις 5 μέρες μέσα ότι θα κολλήσει κάποιο άλλο αμέσως.

Άν βλάπεις ότι χειροτερεύουν πολύ τα πράγματα έχεις κάνει ποτέ μπάνιο με αλάτι?

Εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις όλα καραντίνα και να χρησιμοποιήσεις κάποιο καλό εξωπαρασιτικό φάρμακο.

Εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις όλα καραντίνα και να χρησιμοποιήσεις κάποιο καλό εξωπαρασιτικό φάρμακο.

Δεν νομιζω οτι το "βαμβακιασμα" στο σωμα εχει να κανει με εξωπαρασιτο.

Και ειδιακ στη αφση που ειανι τα ψαρια μια μεταφορα σε ενυδρειο καραντινας θα ειναι δολοφονικη!!!

κανε μια καλη με καθημερινη δοση Melafix και μια δοση Ectozon ή Ectopur, εννοειται παραλληλα με χρηση ανθρακα!!!

Θερμοκρασια 27-28οC και οχι ταισμα καθως επιβαρυνεις με οργανικα το ενυδρειο σου!!!

Keep us updated!

Μόνο ektozon έχω. Οπότε θα πρέπει να περάσω να πάρω.

Πάντως δεν θα πρέπει να περιμένω να δω τα ίδια συμπτώματα και στη γεννήστρα αφού μπήκε μπόλι από το main tank?

Ο ένα blue diamond δυσκολεύεται πολύ στο κολύμπι. Μαζεμένα τα πάνω και κάτω πτερύγια και κουνάει όλο το σώμα του.

Mpampis11

Έχω κάνει μπάνιο πριν 1 χρόνο περίπου σε 2 δισκάκια που είχα πάρει για προληψη.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Πάντως δεν θα πρέπει να περιμένω να δω τα ίδια συμπτώματα και στη γεννήστρα αφού μπήκε μπόλι από το main tank?

Οχι απαραιτητα. Εξαρταται απο το ανοσοποιητικο του ψαριου και αν οντως το προβλημα οφειλεται σε εξωγεννεις παραγοντες!

κανα photo update εχεις???

Μόνο το μεσημέρι γιατί τώρα δεν θέλω να τα στρεσάρω με φώτα. Αλλά δεν θα φανεί και τίποτα. Ίσα ίσα που το μεσημέρι φαίνονταν πιο καλά. Δώσε μου 5 λεπτάκια να τις κάνω resize και να τις περάσω εδώ.

μου μοιαζει λγουλακι για discus plague...εαν επιβεβαιωθω θα χρειαστεις zinadol των 500mg ανθρωπινο αντιβιωτικο(πολυ ακριβο μαλιστα) και γρηγορα....

η αναπνοη ειναι καπως περιεργη και μηπως το ψαρι φαινεται να πλαγιαζει....?

Έγινε επεξεργασία - klaz

Καθως ο μικρος θελει ταισμα, ανεβασε τες και θα τις δω νωρις το πρωι οποτε τα λεμε τηλεφωνικα!

μου μοιαζει λγουλακι για discus plague...εαν επιβεβαιωθω θα χρειαστεις zinadol των 500mg ανθρωπινο αντιβιωτικο(πολυ ακριβο μαλιστα) και γρηγορα....

η αναπνοη ειναι καπως περιεργη και μηπως το ψαρι φαινεται να πλαγιαζει....?

Αδερφουλη μου δεν εχει τοσο αμεση εξελιξη......

μμ...οντως.γεια σου γκαρνταση μου.θα μιλησουμε με την πρωτη ευκαιρια νιδαλιε μου.

μμ...οντως.γεια σου γκαρνταση μου.θα μιλησουμε με την πρωτη ευκαιρια νιδαλιε μου.

μακια μακια σε σενα και τη γυναικαρα σου!!!!!!

Δεν νομιζω οτι το "βαμβακιασμα" στο σωμα εχει να κανει με εξωπαρασιτο.

Και ειδιακ στη αφση που ειανι τα ψαρια μια μεταφορα σε ενυδρειο καραντινας θα ειναι δολοφονικη!!!

Δηλαδή? Τι άλλο μπορεί να δημιουργεί το βαμβάκιασμα?

Δηλαδή? Τι άλλο μπορεί να δημιουργεί το βαμβάκιασμα?

Μυκητας, στρεςς, αμμωνια, δηλητηριαση απο τοξινεςκαι σχεδον ποτε εξωπαρασιτο!!!

Για να μη σου πω και κανα μυκοβακτηριο στο τσακιρ κεφι (οχι σε αυτη την περιπτωση)

Μηπως ρε Σπυρακο να τα πλακωσεις σε κανα φουρανακι μαζι με General Cure να τελειωνεις????

Ειδες σημερα καμια διαφορα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...