terlachjohn 14 Μαρτίου 2012 Author #26 Share 14 Μαρτίου 2012 Χωρίς ρεύμα έμεινε για 2 ώρες αλλά δούλευαν με ups δυο αντλίες tunze 6105. Μόλις επανήλθε το ρεύμα έγινε το παφ. Ρίχνει special blend και προσευχομαι. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Μαρτίου 2012 #27 Share 14 Μαρτίου 2012 λοιπον παιδια υπαρχει εξηγηση για το πως εγινε... η δεη δεν εχει παντα σταθερα 230 βολτ.. μετα απο μια διακοπη ρευματος οταν ερχεται το ρευμα μπορει να ερθει απο 230 σε 260 + .. κανει μια υπερταση για λιγο δηλαδη.. με αυτον τον τροπο μπορει να καψει ψυγειο- τροφοδοτικο απο υπολογιστη - τηλεωραση.. αρα καταλαβες τι εγινε.... οπως γραφει και η δεη απο πισω απο τον λογαριασμο της,λεει δεν ευθηνεται για υπερτασεις και οτι ο καταναλωτης πρεπει να ασφαλιζει της συσκευες του με μηχανιμα υπερτασης... εγω προσοπικα εχω πολυμπριζο υπερτασης στο pc - tv - ενυδρειο... και ψυγειο.. δεν εχεται ακουσει καποιον που ειπε πως του καηκε η τηλεωραση απο υπερταση? ενα πολυμπριζο τετιο κανει απο 10 ευρο μεχρι 50 ευρο το πολυ... υπαρχουν και συσκευες υπερτασης με μετασχηματηστη... με λιγα λογια να μην το κουραζω καλα ειναι ολοι να εχετε κατι τετιο στης ακριβες συσκευες σας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Μαρτίου 2012 #28 Share 14 Μαρτίου 2012 το ups εχει και συστημα υπερτασης πανω του,,,, απλα ο θερμοστατης δεν ηταν κουμπομενος στο ups... σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #29 Share 14 Μαρτίου 2012 ΔΕΝ ισχύει απόλυτα αυτό!! Αν ο ελεκτής, όπως ο eliwel δεν έχει γειωση, τότε δε γειώνει ποτέ!! Επίσης, αν ο ελεκτής έχει γείωση και οταν δε δινει εντολή να λειτουργήσει ο θερμαντήρας, διακόπτει όοοοολη την επαφή, τοτε επισης δεν εχει συνέχεια γείωση. Για την γείωση εξαρτάτε το πως θα γίνει η συνδεσμολογία... αν κοντρόλερ διακόπτει μόνο τη μια φάση η γείωση συνεχίζει να υφίσταται... Κι εμενα περίεργο μου φαινεται να έκανε εκρηξη έτσι ο θερμαντήρας αν ήταν συνέχεια μέσα στο νερό, ακόμα και με υπερταση!! Μηπως ήταν άλλη η αιτία?? Κανενας ηλεκτρολόγος να μας το εξηγήσει ρε παιδια?? Αυτό γιατί να συμβεί Βαγγέλη? Πως το δικαιολογείς?? Για τα βακτήρια δεν γνωρίζω πως έγινε, απλά το ανέφερα ως γεγονός Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Μαρτίου 2012 #30 Share 14 Μαρτίου 2012 (edited) λοιπον παιδια υπαρχει εξηγηση για το πως εγινε... η δεη δεν εχει παντα σταθερα 230 βολτ.. μετα απο μια διακοπη ρευματος οταν ερχεται το ρευμα μπορει να ερθει απο 230 σε 260 + .. κανει μια υπερταση για λιγο δηλαδη.. με αυτον τον τροπο μπορει να καψει ψυγειο- τροφοδοτικο απο υπολογιστη - τηλεωραση.. αρα καταλαβες τι εγινε.... οπως γραφει και η δεη απο πισω απο τον λογαριασμο της,λεει δεν ευθηνεται για υπερτασεις και οτι ο καταναλωτης πρεπει να ασφαλιζει της συσκευες του με μηχανιμα υπερτασης... εγω προσοπικα εχω πολυμπριζο υπερτασης στο pc - tv - ενυδρειο... και ψυγειο.. δεν εχεται ακουσει καποιον που ειπε πως του καηκε η τηλεωραση απο υπερταση? ενα πολυμπριζο τετιο κανει απο 10 ευρο μεχρι 50 ευρο το πολυ... υπαρχουν και συσκευες υπερτασης με μετασχηματηστη... με λιγα λογια να μην το κουραζω καλα ειναι ολοι να εχετε κατι τετιο στης ακριβες συσκευες σας.. απλά να συμπληρώσω... ότι πληρώνεις παίρνεις (μην περιμένετε θαύματα από συσκευές των 10 ευρώ) Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2012 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #31 Share 14 Μαρτίου 2012 Χωρίς ρεύμα έμεινε για 2 ώρες αλλά δούλευαν με ups δυο αντλίες tunze 6105. Μόλις επανήλθε το ρεύμα έγινε το παφ. Ρίχνει special blend και προσευχομαι. Ευχαριστω Καλές οι προσευχές, χρειάζονται στο θαλασσινό... αλλά κάνε και μερικές μετρήσεις.... Παρατηρείς κάποια διαφορετική συμπεριφορά στα ψάρια σου απ αυτή που είχαν μέχρι τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terlachjohn 14 Μαρτίου 2012 Author #32 Share 14 Μαρτίου 2012 Το ups έχει σύστημα υπέρτασης αλλα δεν είχα πάνω τον θερμοστάτη. 😥😥😥😥😥 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Μαρτίου 2012 #33 Share 14 Μαρτίου 2012 καλα εκανες γιατι ο θερμοστατης τραβαει πολυ..απλα ασφαλησε ολο το κυκλωμα με ενα σταθερωποιητη τασης... υπολογισε τα watt ολου του ενυδρειου και παρε ενα τετιο σε ενα κατστημα με υπολογιστες... εισοδος στην παροχη του ρευματος σου και εξοδος στα μηχανιματα του ενυδρειου-ups και εχεις το κεφαλι σου υσηχο... παιδες το προτηνω και σε ακριβες συσκευες,,,, γνωστοι μου εβαλαν μετα μυαλο αφου τους ειπα για αυτο και εχασαν tv 1000 και πανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terlachjohn 14 Μαρτίου 2012 Author #34 Share 14 Μαρτίου 2012 Όλα όπως ήταν πριν. Ψάρια κοραλια κλπ. Nh3:0 No2:0 No3:0 Με salifert πριν 5 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #35 Share 14 Μαρτίου 2012 Τυχερός είσαι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 14 Μαρτίου 2012 #36 Share 14 Μαρτίου 2012 Εγώ έχω πολύπριζο legrand με ασφάλεια, σε περίπτωση μεγάλης υπέρτασης λόγω πχ διακοπής, στη χειρότερη θα καεί το πολύπριζο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 14 Μαρτίου 2012 #37 Share 14 Μαρτίου 2012 Επαναλαμβάνω την Ερώτηση.... πως δικαιολογείται η "'εκρηξη" του θερμοστάτη από την υπέρταση παρόλο που βρισκόταν εντός νερου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Μαρτίου 2012 #38 Share 14 Μαρτίου 2012 Οι θερμοστάτες τις red sea δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους ο δικός μου τον ακουμπάς και πετάγεσαι μόνο για να ζεσταίνω το νερό σε κουβά και ο μισός έξω.Λογικά είχε κάποια διαρροή Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαρτίου 2012 #39 Share 14 Μαρτίου 2012 (edited) δεν ερχεται και το τελος....φετος την εβγαλα σχεδον καθαρος μετα απο 8,5 ωρες διακοπη της δεη.το νερο εφτασε τους 20 βαθμους και η εσωτερικη θερμοκρασια σπιτιου τους 10!!!!! ενω εξω χιονιζε!!!!!!τα μονα που εχασα ηταν 2-3 φραγκς που ασπρισαν με τη μια.καμμια ομως αλλη απωλεια.δεν θα την ξεχασω ποτε εκεινη τη μερα.ειχα παγωσει μιλαμε και ειχα ανακαλυψει νεα ''γαλλικα'' για τη δεη.. Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 14 Μαρτίου 2012 #40 Share 14 Μαρτίου 2012 nikoloytso ειναι πολυ από... αν εκινη την στιγμη πηρε απο 230 -270 δεν αντεξε και εσκασε... απλα μπαμ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 15 Μαρτίου 2012 #41 Share 15 Μαρτίου 2012 nikoloytso ειναι πολυ από... αν εκινη την στιγμη πηρε απο 230 -270 δεν αντεξε και εσκασε... απλα μπαμ.. ...και 500 να πήρε δεν έπρεπε να σπάσει! Εγκυκλοπαιδικά αυτές οι αιχμές τάσεις που αναφέρεις δεν είναι αυτής της τάξης αλλά πολλές φορές αγγίζουν τετραψήφια νούμερα. Για να έσπασε ο θερμοστάτης για κάποιο λόγο έμεινε έξω από το νερό... Μήπως ο θερμοστάτης ξενερίζει σε πολύωρη διακοπή και η αντλία επιστροφής για κάποιο λόγο δεν ξεκίνησε σωστά και έγινε το μοιραίο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 15 Μαρτίου 2012 #42 Share 15 Μαρτίου 2012 +1000 στον warhawk! Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ο θερμοστατης ουσιαστικα ειναι μια αντισταση που θερμαινεται και το νερο ειναι το ψυκτικο του γυαλιου που περιβάλει την αντισταση αρα αν εχει νερο το γυαλι με πολυ ταση στη χειροτερη να κοπει το συρμα της αντίστασης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
terlachjohn 15 Μαρτίου 2012 Author #43 Share 15 Μαρτίου 2012 Τι να πω παιδιά, ευτυχώς και τώρα που μέτρησα όλα είναι κανονικα. Τον λόγο που έσπασε δεν τον ξέρω, αλλα ξέρω ότι το σκατο μου πήγε στην καλτσα νύχτιατικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 15 Μαρτίου 2012 #44 Share 15 Μαρτίου 2012 Τι να πω παιδιά, ευτυχώς και τώρα που μέτρησα όλα είναι κανονικα. Τον λόγο που έσπασε δεν τον ξέρω, αλλα ξέρω ότι το σκατο μου πήγε στην καλτσα νύχτιατικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος