Jump to content

Αλλαγη Βιολογικου Υλικου Σε Στρωμενο Ενυδρειο

sailor247

Recommended Posts

μετα το στρωσιμο του ενυδρειου μου με φιλτρο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2572 το οποιο εχει σαν βιολογικο υλικο zeocarb ακουσα απο φιλους ενυδρειοφιλους οτι πρεπει να βγαλω το zeocarb επειδη περιεχει ενεργο ανθρακα και να βαλω στην θεση του siporax.Πως ακριβως να το κανω αυτο για να μην χασω τις αποικιες ωφελιμων βακτηριων?

Βάζε το κεραμικό υλικό σιγά σιγά.

Δηλαδή άλλαζε ανά 15 ημέρες 1/4 του υλικού σου με κεραμικό.

Φυσικά αυτόν τον μήνα δεν φορτώνεις εντελώς με ψαράκια.

Και τάιζε τακτικά με βακτήρια

Έγινε επεξεργασία - Mpampis11

Βάζε το κεραμικό υλικό σιγά σιγά.

Δηλαδή άλλαζε ανά 15 ημέρες 1/4 του υλικού σου με κεραμικό.

Φυσικά αυτόν τον μήνα δεν φορτώνεις εντελλώς με ψαράκια.

Και τάιζε τακτικά με βακτήρια

το φιλτρο εχει ενα μικρο καδο με zeocarb και απο κατω σφουγγαρι.να κοψω λιγο απο το σφουγγαρι και να βαλω εκει siporax ωστε να αποκτησει βιολογια γρηγοροτερα η να αντικαθιστω σιγα σιγα απλα το zeocarb με siporax?Αξεχασα να πω οτι στο ενυδρειο εχω προσθεσει ηδη ενα μικρο φιλτρακι απο ενα ενυδριακι 15 λτ που ειχα με 4-5 κυλινδρακια siporaxπου μου εδωσαν για μπολι.βοηθαει αυτο για την αλλαγη? Έγινε επεξεργασία - sailor247

Μπορείς να κάνεις αυτό που λες με το σφουγγάρι αλλά μην το κόψεις τελείως γιατί χρειάζεται και αυτό και να αντικαταστήσεις έτσι σιγά σιγά το zeocarb!

Το μπόλι που λες σίγουρα και βοηθαει!

Πώς είναι οι μετρήσεις σου αυτόν το καιρό?

Μπορείς να κάνεις αυτό που λες με το σφουγγάρι αλλά μην το κόψεις τελείως γιατί χρειάζεται και αυτό και να αντικαταστήσεις έτσι σιγά σιγά το zeocarb!

Το μπόλι που λες σίγουρα και βοηθαει!

Πώς είναι οι μετρήσεις σου αυτόν το καιρό?

Τελικα δεν χρειαστηκε να κοψω το σφουγγαρι καθως ηταν με τρυπα στην μεση.εβαλα το siporax καταργωντας τον αρχικο καδο με το zeocarb και εχωσα και μερικα κομματια μεσα στο σφουγγαρι.ευτυχως δεν φανηκε να μειωθηκε η ροη του φιλτρου.οι μετρησεις μου ειναι.no2-0,nh3/4-0,ph 8,gh 5 kh 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...