Jump to content

Υψηλό μαγνήσιο !!

Recommended Posts

Λοιπον μετρησεις απο βαρελι σημερα.

Mg : 1380mg/l

Ca : 400mg/l

NO3 : 0mg/l

Kh : 7DKh

Αλατι ProReef

Αλατοτητα 1.025

Έγινε επεξεργασία - Greg_Reef

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το αλάτι το αναδεύεται καλά πρίν το βάλετε για διάλυση ή απλά ανοίγετε το κουτί και το χρησιμοποιήτε?είναι μεγάλες διαφορές αυτές.Η αυτό συμβαίνει ή τα τέστ έχουν αλλοιωθεί.Πολύς κόσμος την έχει πατήσει έτσι παγκοσμίως.

Τεστ ειναι μια χαρα συμφωνα με μετρησεις σε αλλα νερα. Οποτε ισως να φταει το πρωτο που ειπες γιατι εγω ανοιγω το κουτι και το χρησιμοποιω κατευθειαν χωρις να το ανακατεψω. Θα το δοκιμασω και αυτο που λες. Βασικα εγω στο συστημα εχω και αποτομες αλλαγες.Πχ το ασβεστιο πριν 3 μερες ηταν 420 και τωρα ειναι 320.

καλησπερα

κατα τη δικη μου εμπειρια ειναι αρκετα δυσκολο να βγαζουμαι ακριβως τις ιδιες τιμες (λογικο)

το αλατι τελικα οπως ηταν αναμενομενο δεν ειχε τοσο υψηλο μαγνησιο (το ιδιο χρησιμοπειο και εγω)

πρειν ποσο καιρο ειχες ξαναμετρησει μαγνησιο και ποσο ηταν ....

νομιζω οτι θελουν λιγο περισσοτερο προσοχη η μετρησεις τον ενυδρειον ....

φιλικα θοδωρης

Οι τιμες ειναι ρουτινα αν το συστημα ειναι σταθερο. Το "παιξιμο" των τιμων με μικροδιαφορες υπαρχει αλλα οταν οι διαφορες ειναι μεγαλες ως τεραστιες τοτε κατι δε παει καλα! Το αλατι στο βαρελι βγαζει 1380 σε μενα. Μετραω συνεχεια 1280 αλλα το τελευταιο καιρο μετραω 1500+

Ισως να ειναι αυτο που ειπε ο alexpsycho αλλα και παλι θα ειχε και στο βαρελι περιεργα αποτελεσματα. Το θεμα ειναι οτι το αποτελεσμα του βαρελιου δεν συμπιπτει με το ενυδρειο και εχει τεραστια διαφορα.

Δηλαδη στον ιδιο κουβα , ο καθε κοκος αλατιου ειναι διαφορετικος σε στοιχεια ???

λιγο τρελο μου φαινεται...

Δηλαδη στον ιδιο κουβα , ο καθε κοκος αλατιου ειναι διαφορετικος σε στοιχεια ???

λιγο τρελο μου φαινεται...

Η αλήθεια είναι οτι τα συσκευασμένα αλάτια που προορίζονται για χρήση σε ενυδρεία υφάλου είναι μια μίξη απο πολλές σκόνες όπως buffer ασβεστίου,μαγνησίου trace elements εκτός απο σκέτο αλάτι και με τον χρόνο κάθονται μεμονωμένα στο ίδιο κουβαδάκι αν δεν αναδέψεις τον κουβά και απλά αφαιρείς σκόνη απο μέσα θα παίρνεις διαφορετικές μετρήσεις συνέχεια.Η όλη διαδικασία κρατάει μερικά δευτερόλεπτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...