Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #26 Share 14 Μαρτίου 2012 Ναι οντως μπορει να ειναι η παρτιδα δε το ειχα σκεφτει. Βασικα τωρα που το σκεφτομαι μηπως φταιει οτι σταματησα να περνω το 10κιλο και περνω το 4κιλο τωρα τελευταια στις 2 αλλαγες που εκανα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #27 Share 14 Μαρτίου 2012 Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο δε μου το εκανε. Τωρα το κανει. Μηπως δε φταει το αλατι τελικα? Γιατι εδω και ενα χρονο σχεδον χρησιμοποιω μονο αυτο το αλατι και δεν εχω αλλαξει. .... για το ενδεχόμενο που η συγκεκριμένη παρτίδα είναι "ελαττωματική" στο μαγνήσιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #28 Share 14 Μαρτίου 2012 Ναι οντως μπορει να ειναι η παρτιδα δε το ειχα σκεφτει. Βασικα τωρα που το σκεφτομαι μηπως φταιει οτι σταματησα να περνω το 10κιλο και περνω το 4κιλο τωρα τελευταια στις 2 αλλαγες που εκανα? Δεν νομίζω ότι η συσκευασία παίζει ρόλο... υπό κανονικές συνθήκες οι προδιαγραφές είναι ίδιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #29 Share 14 Μαρτίου 2012 Και εμενα δε μου κανει οτι φταιει η συσκευασια αλλα λεω... μηπως! Θα το τσεκαρω ομως... και θα σου πω! Τωρα μεχρι την επομενη αλλαγη το αφηνω τοσο ψηλα ή χρειαζεται να κανω κατι? Εχω μεσα σαλιγκαρια trochus και αν ειναι οπως τα ειπε ο φιλος θα εχουν προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #30 Share 14 Μαρτίου 2012 Για να είσαι σίγουρος για τις τιμές σύγκρινε τις όπως σου είπα... και θα δείξει το πως πρέπει να πράξεις. Ναι στα υψηλά ποσοστά ή και στα χαμηλά (όποια και να είναι αυτά) κάποιοι οργανισμοί δεν αντιδρούν καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #31 Share 14 Μαρτίου 2012 Οκ θα το κανω και θα το ανεβασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 14 Μαρτίου 2012 #32 Share 14 Μαρτίου 2012 Με τις μετρησεις που μας λες Kh : 9Dkh Ca : 420mg/l ειναι πολλυυυυ δυσκολο να εχεις τοσο υψηλο Mg (1500+) με το συγκεκριμενο αλατι μαλλον το τεστακι ειναι για πεταμα.... μην ξεχνας οτι (περιπου) αναλογικα παει 1:3 το Ca με το Mg, δηλαδη 420 Ca με 1260 Mg πες μας πως μετρας με το τεστ και που το αποθηκευεις?? τα τεστακια αν ειναι αποθηκευμενα κοντα σε μερος με υγρασια χανουν αρκετα απο τις μετρησεις τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #33 Share 14 Μαρτίου 2012 Το ξερω οτι παει αναλογια 1:3 και γι αυτο μου εκανε εντυπωση τοσο υψηλο επιπεδο. Βαζω 2ml νερο ενυδρειου. 5 σταγονες Mg-1 1 μεζουρα Mg-2 και μετα με τη συριγγα,γεμιζω μεχρι το 1.00 και ριχνω σταγονες μεχρι να αλλαξει χρωμα. Το τεστ ειναι μεσα στο δωματιο με 22C θερμοκρασια. Φαντασου οτι το ενυδρειο εχει μονιμη θερμοκρασια στους 28 χωρις θερμοστατες μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #34 Share 14 Μαρτίου 2012 Άλλαξα τον τίτλο του θέματος για να ανταποκρίνεται και στο πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #35 Share 14 Μαρτίου 2012 Άλλαξα τον τίτλο του θέματος για να ανταποκρίνεται και στο πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 14 Μαρτίου 2012 #36 Share 14 Μαρτίου 2012 Το ξερω οτι παει αναλογια 1:3 και γι αυτο μου εκανε εντυπωση τοσο υψηλο επιπεδο. Βαζω 2ml νερο ενυδρειου. 5 σταγονες Mg-1 1 μεζουρα Mg-2 και μετα με τη συριγγα,γεμιζω μεχρι το 1.00 και ριχνω σταγονες μεχρι να αλλαξει χρωμα. ριχνεις μια σταγονα και ανακατευεις , ξαναριχνεις μια σταγονα και ανακατευεις κλπ Το τεστ ειναι μεσα στο δωματιο με 22C θερμοκρασια. Φαντασου οτι το ενυδρειο εχει μονιμη θερμοκρασια στους 28 χωρις θερμοστατες μεσα. υγρασια εχεις? που τα αποθηκευεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #37 Share 14 Μαρτίου 2012 Ναι ριχνω σταγονα και ανακατευω. Υγρασια δεν εχω καθολου. Δεν εχω μετρησει βεβαια αλλα θα το καταλαβαινα πιστευω. Σε ντουλαπι στο δωματιο το αποθηκευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 14 Μαρτίου 2012 #38 Share 14 Μαρτίου 2012 Το ξερω οτι παει αναλογια 1:3 και γι αυτο μου εκανε εντυπωση τοσο υψηλο επιπεδο. Βαζω 2ml νερο ενυδρειου. 5 σταγονες Mg-1 (Είσε σήγουρος για το 5. Το δικό μου test λέει 4 σταγόνες) 1 μεζουρα Mg-2 και μετα με τη συριγγα,γεμιζω μεχρι το 1.00 και ριχνω σταγονες μεχρι να αλλαξει χρωμα. Το τεστ ειναι μεσα στο δωματιο με 22C θερμοκρασια. Φαντασου οτι το ενυδρειο εχει μονιμη θερμοκρασια στους 28 χωρις θερμοστατες μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #39 Share 14 Μαρτίου 2012 Δημήτρη η νέα version θέλει 5 σταγόνες και άλλαξε και η μεζούρα με πολύ μικρότερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #40 Share 14 Μαρτίου 2012 Ναι 5 λεει! Το δοκιμασα και σε μαγαζι το νερο απο το ενυδρειο και διχνει 1780 παιδια οσο πριν δηλαδη. Δεν εχω δοκιμασει ακομα στο νερο του βαρελιου για θα αργησω να κανω αλλαγη και δε το κραταω το νερο μεσα στο βαρελι πανω απο μια ημερα γιατι μου ανεβαζει νιτρικα. Οποτε τι κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 14 Μαρτίου 2012 #41 Share 14 Μαρτίου 2012 Δημήτρη η νέα version θέλει 5 σταγόνες και άλλαξε και η μεζούρα με πολύ μικρότερη Αυτό πάει να πει ότι δεν κάνω και τόσο συχνά μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #42 Share 14 Μαρτίου 2012 Δεν είναι ανάγκη να ετοιμάσεις μεγάλη ποσότητα για αλλαγή, γιατί ακόμη δεν ξέρεις αν ευθύνεται η παρτίδα.. οπότε δώρο άδωρο !!! Ετοίμασε μια μικρή ποσότητα... 1 λίτρο ας πούμε με την δοσολογία αλατιού που αντιστοιχεί.... τουλάχιστον έτσι θα μάθεις για το αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #43 Share 14 Μαρτίου 2012 Αυτό πάει να πει ότι δεν κάνω και τόσο συχνά μετρήσεις. ...το έλεγξες αν σου έχει λήξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 14 Μαρτίου 2012 #44 Share 14 Μαρτίου 2012 Μόλις το είδα. Λήγει Δεκέμβριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #45 Share 14 Μαρτίου 2012 Δεν είναι ανάγκη να ετοιμάσεις μεγάλη ποσότητα για αλλαγή, γιατί ακόμη δεν ξέρεις αν ευθύνεται η παρτίδα.. οπότε δώρο άδωρο !!! Ετοίμασε μια μικρή ποσότητα... 1 λίτρο ας πούμε με την δοσολογία αλατιού που αντιστοιχεί.... τουλάχιστον έτσι θα μάθεις για το αλάτι. Σωστα! Ετσι θα το κανω και θα ανεβασω αποτελεσματα. Εχει μετρησει κανενας αλλος στο pro reef μαγνησιο πριν το ριξει μεσα? Για να δουμε διαφορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #46 Share 14 Μαρτίου 2012 (edited) Δικές μου μετρήσεις Tropic marin pro reef Στα 1025 Ca 420 Mg 1250 pH 8,20 KH 8,0 Τropic marin Bio-Actif Στα 1025 Ca 400 Mg 1200 pH 8,36 KH 9,3 Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #47 Share 14 Μαρτίου 2012 Εγω θα τις κανω αυριο μεσα στο βαρελι και θα τις ανεβασω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #48 Share 14 Μαρτίου 2012 To κατά πόσο είναι σταθερές οι τιμές στην κάθε παρτίδα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #49 Share 14 Μαρτίου 2012 To κατά πόσο είναι σταθερές οι τιμές στην κάθε παρτίδα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα !!! Τουλαχιστον θα εχουμε ενα μεσο ορο πανω κατω για συγκριση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard 14 Μαρτίου 2012 #50 Share 14 Μαρτίου 2012 Ενδεικτικά , στην τωρινή μου πατρίδα του Pro reef έχω : Στα 1026 Ca 400 Mg 1170 KH 6,5 ! Λιγάκι πεσμένες οι τιμές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος