Greg_Reef 13 Μαρτίου 2012 #1 Share 13 Μαρτίου 2012 Καλησπερα παιδια! Μετραω με το Mg της Salifert κανω τα βηματα κανονικα οπως λενε οι οδηγιες αλλα τελειωνει το υγρο στη συριγγα και το χρωμα στο μπουκαλακι παραμενει το ιδιο! Εχω δλδ παραπανω απο 1500mg/l? To test ληγει 09/2014. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2012 #2 Share 13 Μαρτίου 2012 Δοκίμασε να κάνεις τεστ και με άλλη συσκευασία από κάποιο φίλο. Ρίχνεις τίποτα πρόσθετα στο ενυδρείο σου? Από άλλες τιμές που κοντά βρίσκεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 13 Μαρτίου 2012 #3 Share 13 Μαρτίου 2012 Έχεις πάνω από 1500. Ξαναγεμίζεις τη σύριγγα και συνεχίζεις να ρίχνεις σταγόνες. Το πόσο μαγνήσιο έχεις θα είναι 1500 + όσο δείξει η δεύτερη σύριγγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 13 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 13 Μαρτίου 2012 Δεν εχει κανενας salifert! Οχι τιποτα δε ριχνω. Τροφη μονο! ΝΗ3/ΝΗ4 : 0mg/l NO2 : 0mg/l NO3 : 25 Kh : 9Dkh Ph : 8.0 PO4 : 0mg/l Ca : 420mg/l Σε περιπτωση που εχω πανω απο 1500 τι γινετε? Πρεπει να το κατεβασω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Μαρτίου 2012 #5 Share 13 Μαρτίου 2012 Ναι. Σιγα-σιγα όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Μαρτίου 2012 #6 Share 13 Μαρτίου 2012 Αν δεν ριχνεις τιποτα,πιστευω πως το αλατι σου εχει θεμα με το μαγνησιο.Κανε μια μετρηση στο νερο της αλαγης(την πατησα και εγω ετσι με αλατι στο παρελθον) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2012 #7 Share 13 Μαρτίου 2012 Πες μας πιο αλάτι χρησιμοποιείς και αν το διαλύεις σε νερό όσμωσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 13 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 13 Μαρτίου 2012 Χρησιμοποιω το Tropic Marine Pro Reef. Το προετοιμαζω σε βαρελι με νερο απο οσμωση και μοναδα απιονισμου. Αλατοτητα εχω 1.026. Δε ριχνω τιποτα. Μονο τροφη! Οταν λες σιγα σιγα? Πως και με ποιο τροπο? Θα κανω και μετρηση στο νερο της αλλαγης αλλα δεν νομιζω. Οταν μετρουσα με sera μου το εβγαζε 1280mg/l με 1400mg/l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2012 #9 Share 13 Μαρτίου 2012 Το συγκεκριμένο αλάτι δεν έχει τόσο υψηλές τιμές στο μαγνήσιο ... περίεργο μου φαίνεται το 1500++ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 13 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 13 Μαρτίου 2012 Σε τι λες να οφειλετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2012 #11 Share 13 Μαρτίου 2012 Ιδέα δεν έχω, πραγματικά !!! και η συγκεκριμένη εταιρία δεν μας έχει δώσει δείγματα τόσο μεγάλων διαφορών στις τιμές σε κάθε παρτίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 14 Μαρτίου 2012 #12 Share 14 Μαρτίου 2012 Καλύτερα δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις και ένα άλλο τεστ για Mg πριν αρχίσεις τα σκαμπανεβάσματα. Εμένα μιας εταιρείας το kh μου το έδειχνε 4 και πριν άρχίσω τα μπερδέματα : 1) πήρα και άλλο τεστ 2) πήγα δείγμα σε φίλο να μου το μετρήσει Αποτέλεσμα : είχα περίπου 7 . Το , δε, τεστ λήγει το 2013. Άλλη περίπτωση : Εταιρείας τεστ ασβεστίου γράφει να ρίξω στο φυαλίδιο 5 ml θαλ. νερό μέχρι την ένδειξη που γράφει 5ml. Αν βάλω 5ml με μια σύριγγα , ξεπερνάει τον δείκτη που έχει πάνω στο φυαλίδιο που γράφει 5ml. Συμπέρασμα : αλλού για αλλού και καλά κρασιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 14 Μαρτίου 2012 Αυτο που λες με τα ml συριγγα με μπουκαλακι το εχω παρατηρησει και εγω! Ειχα δοκιμασει της sera αλλα τελειωσε και πηρα salifert. Βασικα δεν εχει και κανενας αλλος τεστ mg για να δοκιμασω.Της sera το εβγαζε συνεχεια 1280 περιπου και μερικες φορες 1420. Στη περιπτωση αυτη που το μαγνησιο ειναι τοσο ψηλα τι επιπτωσεις εχει στο συστημα? Το μεσημερι θα ξανακανω το τεστ και θα γεμισω και δευτερη συριγγα να δω ποσο θα βγαλει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #14 Share 14 Μαρτίου 2012 Πολλοί το ανεβάζουν στα 1500 για να καταπολεμήσουν άλγες, οπότε σ αυτή τη τιμή μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.... από εκεί και μετά το πόσο παραπάνω θα σου δείξει το τεστ είναι άλλο θέμα. Μετράς και μας ενημερώνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 14 Μαρτίου 2012 Σε μενα μαλλον δουλευει αναποδα γιατι εχω φουλ αλγη το τελευταιο καιρο! μετραω το μεσημερι και ανεβαζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 14 Μαρτίου 2012 #16 Share 14 Μαρτίου 2012 Mg πάνω απο 1500 σαλιγκάρια και γαρίδες κυνδυνευουν. Αυτη που καταπολεμούν την αλγη με αυτο τον τροπο τα βγάζουν πρώτα απο μέσα. Το πρόβλημα της άλλης δεν λύνεται με αυτόν τον τροπο, πρέπει να καταπολέμηθει η αιτία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 14 Μαρτίου 2012 Παιδια εχω 1780 τελικα Μαγνησιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #18 Share 14 Μαρτίου 2012 Yπερβολικά υψηλό !!! Δοκίμασες και με το τεστ κάποιου φίλου... προτίμησε της ίδιας εταιρίας για σύγκριση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 14 Μαρτίου 2012 Δεν εχω κανεναν με αλλο τεστ. Ουτε της ιδιας εταιριας ουτε αλλης! Οποτε τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #20 Share 14 Μαρτίου 2012 με λίγο νερό από το ενυδρείο σου πάνε σε κάποιο κατάστημα και ζήτησε να σου κάνουν το τεστ... ή ζήτησε μέσα από εδώ καποιο μέλος να σε εξυπηρετήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #21 Share 14 Μαρτίου 2012 για να γνωρίσεις και τις τιμές στο νερό αλλαγής κάνε και σ αυτό μια μέτρηση μήπως και η συγκεκριμένη παρτίδα έχει υψηλό μαγνήσιο.. ποτέ δεν ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #22 Share 14 Μαρτίου 2012 και αν όντος οι τιμές είναι πραγματικές θα πρέπει να βρεις κάποιο αλάτι με χαμηλότερα ποσοστά μαγνησίου για να κάνεις αλλαγή νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #23 Share 14 Μαρτίου 2012 Μαλλον ετσι θα το κανω. Θα παω σε ενα καταστημα. Αν υποθεσουμε οτι μου βγαλει το ιδιο και στο καταστημα τι γινετε μετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 14 Μαρτίου 2012 Author #24 Share 14 Μαρτίου 2012 Το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο δε μου το εκανε. Τωρα το κανει. Μηπως δε φταει το αλατι τελικα? Γιατι εδω και ενα χρονο σχεδον χρησιμοποιω μονο αυτο το αλατι και δεν εχω αλλαξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2012 #25 Share 14 Μαρτίου 2012 ....θα πρέπει να βρεις κάποιο αλάτι με χαμηλότερα ποσοστά μαγνησίου για να κάνεις αλλαγή νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος