thanos090 13 Μαρτίου 2012 #1 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Καλησπερα σε όλους Εχω ένα ενυδρείο 200λτ Ψαρια 5 δισκους(7cm) 1 ραμιρεζ 2 corrys 3 snails Φυτεμένο με anubias kai java fern θερμοκρασια 29 ph 7 ΚΗ 4 KG Φίλτρο με siporax substad υαλομβαβακα καρβουνο φύλλα kattapa το ενυδρείο τρέχει περιπου 5 μήνες Τροφές 3-4 φορε΄ς την ημέρα pellets flakes 2 φορές την εβδομαδα κατεψ (shrimp καρδια) τις 2 τελευταίες εβδομάδες η Αμμωνία έιναι 0,25 το nitrite 0.25 , nitrate 0 Τα ψάρια δεν εχουν πρόβλημα τρώνε κανονικά και γενικά έχουν φυσιολογική συμπεριφορα έκανα καθημερινές αλλαγές 60 λτ αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί help!! Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - thanos090 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Μαρτίου 2012 #2 Share 13 Μαρτίου 2012 Aφού το ενυδρείο σου τρέχει 5 μήνες κάποια πηγή αμμωνίας υπάρχει και σου ανεβάζει αμμωνία. Δες μήπως σου έχει ψοφήσει κάποιο snail για αρχή. Οι γαρίδες από την κατεψυγμένη σου κατά μεγάλο ποσοστό δεν καταναλώνονται από τα ψάρια σου. Προσπάθησε να τις σιφωνάρεις. Το κάρβουνο το έχεις αλλάξει καθόλου? Αν όχι άλλαξέ το άμεσα και μετά από 5-6 ημέρες αντικατέστησέ το με κεραμικά υλικά. Και φυσικά λίγα βακτήρια ακόμα δεν θα ήταν κακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Μαρτίου 2012 #3 Share 13 Μαρτίου 2012 Ποιό φίλτρο χρησιμοποιείς? Πόσο όγκο έχουν τα βιολογικά σου υλικά? Μπορεί η βιολογία σου να μην είναι αρκετή. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos090 13 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Δεν έχω κάποιο νεκρό ψάρι όσο αφορά τις γαρίδες τα ταίζω σιγα σιγά 'ωστε να μην μένει τροφή φιλτρο ενα eheim 1000lt/hour σε σειρά με 2ο κάδο περίπου 5 λτ βιολογικό υλικό Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - thanos090 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 13 Μαρτίου 2012 #5 Share 13 Μαρτίου 2012 Με την προσοχή στο τάϊσμα που περιγράφεις , τις αλλαγές που αναφέρεις και το φίλτρο που έχεις κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Μήπως έχουν θέμα τα test που χρησιμοποιείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zadore 13 Μαρτίου 2012 #6 Share 13 Μαρτίου 2012 μειωσε τα ταισματα για λιγο διαστημα μια φορα την ημερα για καμια βδομαδα.... και κανε μια μεγαλη αλλαγη 100 και λιτρα... μια δυνατη αλλαγη και παρατηρησε τα μετα... αλλα χαμηλωσε το ταισμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teow12 13 Μαρτίου 2012 #7 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Εαν ειναι και τς 2 φιλτρα που λειτουργουν σωστα βγαλε τα φιλτρα απο την σειρα και ασε τα ξεχωριστα να δουλεψουν σωστς... Μετα θα δεις οτι τα πραγματα θα πηγαινουν πολυ καλυτερα... Τα φιλτρα στην σειρα ποτε δεν ηταν λυση... Αυτη η πατεντα ειχε γινει λογο του οτι υπηρχαν 2 φιλτρα και το ενα ηταν χαλασμενο...απλα για να νην παει το δευτερο για πεταμα... Επισης χρησιμοποιησε λιγα βακτηρια ... Επειδη το ενυδρειο σου τρεχει 5 μηνες δεν παει να πει οτι ειναι και καλα στρωμενο... Φαντασου οτι τα καλα στρωμενα ενυδρεια ειναι απο 1 ετους και πανω Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - teow12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Μαρτίου 2012 #8 Share 13 Μαρτίου 2012 Καλησπερα σε όλους Εχω ένα ενυδρείο 200λτ Ψαρια 5 δισκους(7cm) 1 ραμιρεζ 2 corrys 3 snails Φυτεμένο με anubias kai java fern θερμοκρασια 29 ph 7 ΚΗ 4 KG Φίλτρο με siporax substad υαλομβαβακα καρβουνο φύλλα kattapa το ενυδρείο τρέχει περιπου 5 μήνες Τροφές 3-4 φορε΄ς την ημέρα pellets flakes 2 φορές την εβδομαδα κατεψ (shrimp καρδια) τις 2 τελευταίες εβδομάδες η Αμμωνία έιναι 0,25 το nitrite 0.25 , nitrate 0 Τα ψάρια δεν εχουν πρόβλημα τρώνε κανονικά και γενικά έχουν φυσιολογική συμπεριφορα έκανα καθημερινές αλλαγές 60 λτ αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί help!! Το πρόβλημα πιθανόν να προέρχεται από το κάρβουνο που το έχεις μέσα 5 μήνες! Θεωρητικά το ενυδρείο σου αφού τρέχει 5 μήνες έχει στρωθεί και δεν εξηγείτε αυτή η άνοδος στην τιμές! Το κάρβουνο δεν πρέπει κανονικά να το αφήνουμε πάνω από μια εβδομάδα! Αντικατέστησε το αμέσως και το πρόβλημα θα διορθωθεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos090 13 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 13 Μαρτίου 2012 οκ να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα το ενυδρείο τρέχει απο το Σεπτεμβριο 2011 είχα κάποια άλλα ψάρια μέσα(σκαλάρια) και μετά έβαλα δίσκους. Δεν μου είχε βγάλει ποτέ προβλήματα και ασθένειες(καμία) και συνεπώς δεν μου έχει πεθάνει ουτεένα ψάρι Εχω ένα εξωτ φίλτρο με υλικά και θέλοντας να αυξήσω τα υλικά έφτιαξα ένα κάδο ο οποίος είναι πάνω απο το ενυδρείο παραληλόγραμμος. εκεί πάει η έξοδος του εξωτ. υπολογίζω οτι η ροή πλεον απο 1000λτ/ωρα έχει κατέβει στα 800 αλλα εχει περισσότερο χωρο για υλικά. Το πρόβλημα είναι 'οτι ξαφνικά χωρις να εχει προηγηθεί κάτι η μετρήσεις άλλαξαν, Επείδη έχω ασχοληθεί αρκετά χρόνια με το συγκεκριμένο hobby και για μένα είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει. Χθές έκανα αλλαγή περίπου 80λτ Σκέφτομαι να αλλάξω τα μισά σιποραξ με καινούργια και να του βάλω για καμιά εβδομάδα βακτήρια. καθώς και να διώξω τα 2 snails kai to ramirez μήπως οφείλεται σε υχθιοφόρτωση. Οποιάδήποτε συμβουλή σας δεκτή!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 13 Μαρτίου 2012 #10 Share 13 Μαρτίου 2012 Φίλε Θάνο μην πειράξεις το siporax δεν υπάρχει λόγος και δεν θα κάνεις κάτι καλό έτσι! Θα χαλάσεις την βιολογία σου και δεν το θέλουμε! Δεν νομίζω να οφείλετε σε υχθιοφωρτηση! Βαλε μια φωτο του φίλτρου να δούμε τι γίνετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 13 Μαρτίου 2012 #11 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) Με τι τεστ μετρας?στο λεω γιατι την ειχα παθει ακριβως ετσι εως οτου μου εκοψε και μετρησα νερο βρυσης και μου εδειχνε αμμωνια,,,,πηγα και πηρα καινουργιο τεστ και ησυχασα,,,,,,,,,,,,,,, ΝΟ2 εχεις 0.25??? NO3 =0?????????????? τα σιποραξ μην τα πειραξεις!!!!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos090 13 Μαρτίου 2012 Author #12 Share 13 Μαρτίου 2012 τα τεστ είναι της API και εμένα αυτό μου κάνει εντύπωση ΝΟ3 0 αυτό δείχνει οτι το ενυδρείο είναι αστρωτο αλλα αυτό είναι αδύνατον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 13 Μαρτίου 2012 #13 Share 13 Μαρτίου 2012 τι να πω,,,,δεν εκανες τιποτα και ξαφνικα η ισοοροπια του ενυδρειου σου διαλυθηκε?μου φαινεται αδιανοητο...μηπως εγινε καμια διακοπη ρευματος και σταματησαν τα φιλτρα????τι να πω,,, εχεις και καλα τεστ,,,,εγω με τσετ αμμωνιας της σερα την ειχα παθει αλλα το ειχα και καιρο ,,,,τα ψαρακια/.???κανονικα ολα?χρωματα ορεξη>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos090 13 Μαρτίου 2012 Author #14 Share 13 Μαρτίου 2012 Τελικά μπορεί να εφταιγε μάλλον ο άνθρακας τον άλλαξα το πρωί και έκανα μετρήσεις το απόγευμα εδειχνε ΝΟ2 0 ΝΗ3 0,25 ΝΟ3 0 θα τον αφήσω 2-3 ημέρες και ίσως επανέρθει. Το θέμα είναι οτι τον άνθρακα (FLUVAL) τον είχα αντικαταστήσει πριν περίπου 2 εβδομάδες (τώρα που το σκέφτομαι απο τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα) ίσως να ήταν ελλατωματικός, δεν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 13 Μαρτίου 2012 #15 Share 13 Μαρτίου 2012 Δεν μπορει ο ανθρακας να διαλυσει την βιολογια του ενυδρειου.Οι μετρησεις δειχνουν ενυδρειο,που τωρα στρωνει και με οσα λες,ειναι παραξενο.Θα σου προτεινα να παρεις ''μπολι'',απο καποιον γνωστο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 13 Μαρτίου 2012 #16 Share 13 Μαρτίου 2012 Επανέρχομαι στο φαγητό. Είσαι σίγουρος ότι οι δίσκοι σου τρώνε τις κατεψυγμένες γαρίδες και δεν είναι αριστερά - δεξιά στο ενυδρείο ή μέσα στα φίλτρα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Μαρτίου 2012 #17 Share 15 Μαρτίου 2012 Τελικά μπορεί να εφταιγε μάλλον ο άνθρακας τον άλλαξα το πρωί και έκανα μετρήσεις το απόγευμα εδειχνε ΝΟ2 0 ΝΗ3 0,25 ΝΟ3 0 θα τον αφήσω 2-3 ημέρες και ίσως επανέρθει. Το θέμα είναι οτι τον άνθρακα (FLUVAL) τον είχα αντικαταστήσει πριν περίπου 2 εβδομάδες (τώρα που το σκέφτομαι απο τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα) ίσως να ήταν ελλατωματικός, δεν ξέρω Δεν έχει σχέση το αν ήταν ελαττωματικός η όχι! Ο άνθρακας δεν πρέπει να μένει πάνω από μια εβδομάδα! Ενώ στην αρχή δουλεύει στο ενυδρείο μας αν μείνει μετατρέπετε σε πηγή τοξικότητας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος