Jump to content

Feropol - Fluris

Recommended Posts

Ποια η διαφορα μεταξυ των δυο υγρων, οχι στην τιμη αλλα στις ουσιαστικες διαφορες των σιστατικων τους και τι προσφερει το ενα και τι το αλλο?

Η jbl ειναι αξιολογη εταιρια και εχει πολυ καλα προιοντα. Προσωπικα δεν εχω κανει χρηση το συγκεκριμενο λιπασμα αλλα απο την περιγραφη του ειναι ενα πληρες γενικο λιπασμα ενω το Flourish στοχευει στην εξισοροποιση των στοιχειων που βρισκονται στο ενυδρειο προσθετωντας αλλου περισσοτερα και αλλου λιγοτερα ποσοστα ιχνοστοισειων για να μην υπαρξει υπερτροφοδοτιση στο συστημα., μια που με την προσθηκη τροφων και αποβλυτων δημιουργουντε ετσι και αλλιως θρεπτικα στο ενυδρειο μας. Απο εκει και περα για αυτο εχει και τα υπολοιπα προιοντα οπως το καλιο, φωσφορο, σιδηρο κλπ, για να συμπληρωνεις τις τυχων εληψεις και το καθε προιον απο αυτα εχουν μια συγκεκριμενη παλι φιλοσοφια αποροφησεις τους σε σχεση με αλλα προιοντα.

Unlike competing products, Flourish™ is designed to be used in conjunction with other macro and micro-nutrient supplements. Other manufacturers try to include ALL necessary nutrients, leading to overdoses of micro-nutrients in an attempt to raise macro-nutrient levels.

Βεβαια η jbl οπως και οι ποιο πολλες εταιριες του χωρου εχουν μια διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα σε σχεση με την Seacheam, μια που χρησιμοποιουν χηλικες ενωσεις στα λιπασματα τους.

Αυτο δεν θελει να πει πως η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη, αλλα προσεγγιζουν το θεμα τις λιπανσης με διαφορετικο τροπο.

Στην ουσια αυτες οι χηλικες ενωσεις κρατανε δεσμευμενα καποια ευαίσθητα ιχνοστοιχεια οπως πχ ο σιδηρος που οξειδωνεται ευκολα στο νερο σε επαφη με το οξυγονο που υπαρχει και παει στον πατο στην ουσια που ειναι δυσκολα διαθεσιμος μετα για τα φυλλα των φυτων που τον περιμενουν. Αποτελεσμα να δεσμευεται και με αλλα αλατα οπως ο φωσφορος σαν ιζημα. Για αυτο ο σιδηρος της Seacheam ειναι καλυτερα να χρησημοποιειται σε καθημερινη βαση απο λιγο γιατι δεν εχει (EDTA) χηλικα και κραταει μερικες ωρες στην ουσια διαθεσημος για τα φυτα.

Απο την αλλη τα λιπασματα με χηλικα κρατανε τον σιδηρο διαθεσιμο ποιο πολυ χρονο μια που περιβαλεται απο μια ζελατινωδες ουσια φαντασου, που δεν αφηνει τον σιδηρο να ερθει σε αμεση επαφη με το νερο, περιμενοντας ετσι να αποροφηθει απο το φυτο ή την αλγη οταν αυτα τον χρειαστουνε. Το θεμα ειναι πως το φυτο καταβαλει μεγαλυτερη προσπαθεια στο να αποδεσμευση τον σιδηρο πχ απο το διαλυμα καταναλωνοντας μεγαλυτερη ενεργεια και απελευθερονωντας παλι στο νερο την χηλικη ενωση η οποια παει παλι να δεσμευση καποιο αλλο ιχνοστοιχειο οπως το ασβεστιο ή το μαγνησιο μειωνοντας ετσι αυτα τα συστατικα απο το νερο μια που αυτα με την σειρα τους μετα δεν μπορουν να αποροφηθουν παλι απο τα φυτα σε αυτη την νεα ενωση πια. Αυτες οι χηλικες ενωσεις με τον καιρο βεβαια βιοδιασπωνται και με τις αλλαγες νερου τις περιοριζουμε ενω η Seachem δεν αφηνει τετοιου ειδους καταληειπα σε αυτο τον βαθμο οποτε μπορει η αλλαγη νερου να γινει σε ποιο χαλαρα διαστηματα απο την στιγμη που βεβαια υπαρχει μια ισοροποια θρεπτικων στο νερο και δεν εχουμε πολλα νιτρικα ή δεν ξερω και εγω τη.

Αρα πιστευεις οτι μια σειρα τις Seacheam και κυριος καλιο, μαγνησιο. σιδηρο και του Flourish θα πρεπει να ειναι ποιο απαρετιτα διοτι το καθενα απο αυτα δρα μεμονομενα.

Πως ομως θα καταλαβουμε οτι σε καθε ΄χ΄περιπτωση χρειαζεται το αντιστοιχο προίον και σε τι δοσολογια?

Εχω διαβασει εδω στο φορουμ οτι το καθε τι που παρουσιαζεται στο ενυδρειο και ποιο ιδικα σε ενα φυτεμενο εχει πολους παραμετρους.

Αρα πιστευεις οτι μια σειρα τις Seacheam και κυριος καλιο, μαγνησιο. σιδηρο και του Flourish θα πρεπει να ειναι ποιο απαρετιτα διοτι το καθενα απο αυτα δρα μεμονομενα.

Η Seacheam ειναι μια απο τις πολλες εταιριες που υπαρχουν στον χωρο. Υπαρχουν ομως και αλλες οπως η dennerle, brightwell, easy life, που εχουν αναλογα σκευασματα συμπληρωσεις ιχνοστοιχειων οι οποιες εχουν αξιολογες λυσεις και προσεγγησεις περι του θεματος.

Πως ομως θα καταλαβουμε οτι σε καθε ΄χ΄περιπτωση χρειαζεται το αντιστοιχο προίον και σε τι δοσολογια?

Αυτη η ερωτησει αξιζει ενα εκατομυριο ευρω! :bigemo_harabe_net-134:

Περα απο την πλακα η απαντηση δεν ειναι τοσο απλη και οι παραμετροι ειναι πολλοι αρχιζωντας απο την χημεια του νερου μας εως το ειδος των φυτων που φιλοξενουμε σε συναρτηση με τον φωτισμο, διοξειδιο, και θρεπτικα.

Υπαρχουν ενυδρεια με απλες απαιτησεις χωρις καποιον ιδιαιτερο εξοπλισμο οπως μπουκαλες, πολυ φωτισμο, υποστρωμα, κλπ, και εκει αρκει μια γενικη λιπανση εβδομαδιαιως. Σε ενα Hi tech planted ενυδρειο, οι μετρησεις και το εμπειρο ματι παιζει βασικο ρολο στο να αναγνωριζουμε τις τυχων εληψεις ή υπερδοσολογιες μια που τα θρεπτικα υπερκαταναλωνονται σε μικροτερο διαστημα.

Εχω διαβασει εδω στο φορουμ οτι το καθε τι που παρουσιαζεται στο ενυδρειο και ποιο ιδικα σε ενα φυτεμενο εχει πολους παραμετρους.

Η αληθεια ειναι πως ενα γενικο αλλα και αναλυτικο αρθρο λειπει απο το φορουμ μας οπως και στα περισσοτερα και γενικα θα πρεπει να μαζεψεις πληροφοριες σκορπια στο νετ για να βγαλεις ακρη.

Ισως εαν μπορεσω να μαζεψω υλικο καποια στιγμη να προσπαθησω να δωσω μια γενικη εικονα του ολου θεματος μια που ενδιαφερει ολους μας!

Σε ευχαριστω για τον πυλιτιμο χρονο σου που διαθεσες να μου διευκρινησεις καπειες αποριες μου.

Σιγουρα για εμενα και πιστευω για πολους ακομα που ειναι νεοι στο ωραιο αυτο κοσμο η απαντησις σας και η καθοδηγιση αξιζουν εκατομυρια.

Σε καποιο ενθετο χρονο θα κανω μια παρουσιαση και των δυο ενειδριων μου.

Να σε καλα giorgosmarios, το ξερω πως οι απαντησεις μου ηταν γενικου περιεχομενου αλλα η αληθεια ειναι πως και εγω απο οταν εχω κολλησει με το φυτεμενο ψαχνω συνεχεια καθημερινα για νεες απαντησεις στο νετ και στο ενυδρειο μου παρατηρωντας τις εξελιξεις και προσπαθωντας να κατανοησω τα μυστικα αυτου του ομορφου κοσμου. Οι απολυτες απαντησεις πολλες φορες κρυβουν αναλήθειες για αυτο αρχισε σιγα σιγα την λιπανση και βλεπεις στην πορεια τις απαιτησεις των ενυδρειων σου. Θα περιμενουμε νεα σου απο τις παρουσιασεις και τα ξαναλεμε συντομα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...