Jump to content

Επιλογή Πάχους Τζαμιού Για Κατασκευή Ενυδρείου

n_vergopoulos

Recommended Posts

φίλοι μου θελω να κατασκευάσω ενα ενυδρειο διαστάσεων 120*50*60, και όγκου 360 λίτρων περίπου με κόντρες πάνω και κάτω. λέω να χρησιμοποιήσω τζάμι πάχους 10 χιλ. για πάτο και 08 χιλ για τα πλαϊνά. θα ήθελα την γνώμη σας. επισης να σας πω οτι για τις κόντρες θα χρησιμοποιήσω τζάμι πάχους 08 χιλ και πλάτους 5 εκ.

Καλησπέρα.

Αν το 60 είναι το ύψος του ενυδρείου σου τότε πας άνετα για 10άρι.

Διαφορετικά με 50 το 8άρι είναι μιά χαρά.

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις περιμετρικές κόντρες στο πάνω μέρος και μόνο μία κάθετη κόντρα 8 χιλ και πάχους 8 εκ.

Περισσότερο για να μην δυσκολεύεις τις κινήσεις σου όταν θες να βάλεις απόχη ή χέρι στο ενυδρείο.

Καλησπέρα.

Αν το 60 είναι το ύψος του ενυδρείου σου τότε πας άνετα για 10άρι.

Διαφορετικά με 50 το 8άρι είναι μιά χαρά.

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις περιμετρικές κόντρες στο πάνω μέρος και μόνο μία κάθετη κόντρα 8 χιλ και πάχους 8 εκ.

Περισσότερο για να μην δυσκολεύεις τις κινήσεις σου όταν θες να βάλεις απόχη ή χέρι στο ενυδρείο.

σ'ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλα δεν καταλαβα καλά τι εννοείς με τις κόντρες. εγώ σκεφτόμουν να βάλω στον πάτο περιμετρικές κόντρες 8 χιλ και πάχους 5 εκ (και στις τεσσερις πλευρες) και πάνω παλι περιμετρικές καθώς και μία στην μέση. εαν δεν εννοείς αυτό εξήγησέ το μου σε παρακαλώ.

Αυτο εννοει ο φιλος μας,Το μονο διαφορετικο που θα σου προτεινα ειναι να βαλεις 10αρι αντι 8αρι και να την κανεις 8 ποντους αντι 5 ,μονο την κεντρικη κοντρα ,γιατι πρεπει να ειναι δυνατη, :)

σ'ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλα δεν καταλαβα καλά τι εννοείς με τις κόντρες. εγώ σκεφτόμουν να βάλω στον πάτο περιμετρικές κόντρες 8 χιλ και πάχους 5 εκ (και στις τεσσερις πλευρες) και πάνω παλι περιμετρικές καθώς και μία στην μέση. εαν δεν εννοείς αυτό εξήγησέ το μου σε παρακαλώ.

Sorry. Ήθελα να πώ 8εκ. και πάχους 8 χιλ αν αυτό σε μπέρδεψε.

Οι περιμετρικές σου είναι μια χαρά.

Πάντως όπως λέει και φίλος kixlidatos αν βάλεις 10άρι τζάμι θα είσαι και πιό ασφαλής.

ευχαριστώ για την βοήθειά σας, θα ηθελα ακομα μια διευκρίνιση γιατι είναι η πρώτη φορα που θα κατασκευασω ενυδρειο. οι κάτω κόντρες που θα μπουν περιμετρικά θα πρεπει να είναι φαλτσα κομενες για να κολληθούν όλες στον πάτο ή θα κολληθούν πρώτα οι μπροστά και πίσω και επάνω τους οι δυο πλαϊνές. επισης να ξαναπώ οτι οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι 120 μήκος 60 πλάτος και 50 ύψος, τα τζαμια 10 χιλ για πάτο και 08 χιλ για πλαϊνά δεν θα είναι σωστή επιλογή ????? συγνόμη για τις πολλές και ίδιες ερωτήσεις, αλλα είμαι τις άποψης καλύτερα να γινω λιγο κουραστικός παρα να κάνω λάθος. ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας. το ενυδρείο θα χρησιμοποιηθεί για tropheus duboisi τανκ .

Έγινε επεξεργασία - n_vergopoulos

βαλτα ολα 10αρια να εισαι συγουρος...διαφορα στην τιμη δεν θα εχει ουτε 5 ευρο...

Εννοείται ότι όλα πρέπει να είναι 10αρια.επισης μην κόψεις φάλτσα τις ενώσεις στις κόντρες βαλτες σταυρωτα δηλαδή τη μια πάνω στην άλλη περιμετρικά στον πάτο και θα χρειαστείς τις αντίστοιχες κόντρες και στο πάνω μέρος απλα στο πάνω μέρος θα βάλεις σίγουρα και μια κόντρα στο κέντρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...