eythimis 12 Μαρτίου 2012 #1 Share 12 Μαρτίου 2012 γεια σας έχω ένα ενυδρείο 1.20μ 0.50π α.70υ και θέλω να το κάνω φυτεμένο είδη έχω κάποια φυτά μέσα δεν ξέρω τι είναι μου τα έδωσε ένας φίλος αλλά δεν τα βλέπω και πολύ καλά τι χρειάζομαι από φωτισμό και οτιδήποτε άλλο? τα εύκολα φυτά που αναφέρεται θα μπορέσουν να επιβιώσουν? από φωτισμό έχω 2 sylania 115 μήκος μια grolux και μια day light βάζω υγρό διοξείδιο και έχω βάλει και λίπασμα σε ταμπλέτες της βαλισνέριες μπορώ να της κλαδεύω και να φαίνονται σαν γκαζόν? μονό αυτά αρκετά σας ζάλισα ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Μαρτίου 2012 #2 Share 12 Μαρτίου 2012 δυσκολο το φυτεμενο με τοσο μεγαλο υψος ενυδρειου.δυσκολο ειδικα αν θελεις να το κανεις πυκνοφυτεμενο.αν μεινεις σε σχετικα ευκολα φυτα εγω θα προτεινα 4 τ5 και μαλιστα αν εξαιρεσεις ανουμπιες τα υπολοιπα φυτα να ειναι φυτα που ψηλωνουν και οχι χαμηλα. σε οσους γνωστους γνωριζω παντως με φυτεμενα ενυδρεια τετοιου υψους,ολοι τους δουλευουν φωτιστικα μεταλλου. με τις λαμπες που εχεις τωρα παντως ειναι σαν να αναβεις καντηλακι.δεν φτανει χαμηλα το φως.συναρτηση του καλου φωτος ειναι το διοξειδιο και η λιπανση.χωρις φως ισως εχεις αναποδο αποτελεσμα και επωφεληθουν αλγες. σκεψου σοβαρα τι θελεις να κανεις με το φωτισμο.ειναι το πιο βασικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 13 Μαρτίου 2012 #3 Share 13 Μαρτίου 2012 Εμενα το δικο μου ειναι περιπου τοσο.... Εχω σε 250 λιτρα 220 w φωτισμο - και γρασιδι την πρωτη φορα δεν καταφερα να κανω....οτι αλλο ομως εχω βαλει απο moss μεχρι ALTERNATHERA εχει πιασει και μαλιστα σχετικα ευκολα θα ελεγα... Φωτισμο εισαι απλα οριακα για εμενα και θα χρειαζοσουν αν οχι 2 τουλαχιστον 1 ακομα λαμπα.....groloux.... Aληθεια οι 2 που εχεις τι λαμπες ειναι??? Για τις βαλισνεριες, ειναι φυτα και κανουν και για το ενυδρειο σου απλα δεν ειναι πολυ γρηγορης αναπτυξης σχετικα με αλλα φυτα.... Το υγρο διοξειδιο εμενα μου εκανε μεγαλο κακκο.....τιποτα δεν μου αναπτυσονταν μεχρι που εβαλα μπουκαλα και τα φυτα κυριολεκτικα εκτοξευθηκαν.... Λιπασματα με μετρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eythimis 13 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) της sylvania είναι αυτές που έχω 54w η κάθε μια . σήμερα έβαλα και 2 arcadia μια original tropikal 18w και μια fresh water της sylvania είναι αυτές που έχω 54w η κάθε μια . σήμερα έβαλα και 2 arcadia μια original tropikal 18w και μια fresh water δηλαδή να μην βάλω διοξείδιο? Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - eythimis Link to comment Share on other sites More sharing options...
eythimis 14 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 14 Μαρτίου 2012 η μετάλλου ποιες ακριβοσ είναι υπαρχει κανένα sait? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Μαρτίου 2012 #6 Share 14 Μαρτίου 2012 η μετάλλου ποιες ακριβοσ είναι υπαρχει κανένα sait? βαλε στον γουγλη ''metal halide φωτιστικα ενυδρειου'' και θα δεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος