Jump to content

Σκάβουν Τόσο Τα Dottyback;;

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά..

Εδώ και λίγο καιρό έχω βάλει στο 60αρι reef μου ένα bicolor dottyback..

Εκτός του οτι μου έσπασε τα νεύρα επειδή κυνηγούσε συνέχεια ένα yellow watchman goby που είχα(σε σημείο που ένα πρωί το βρήκα στο πάτωμα νεκρό,λογικά το dotty την έκανε την δουλειά)..σκάβει συνέχει τον αραγωνίτη σε σημεία κάτω και πίσω από βράχους,βάζοντας τον στο στόμα του και φτύνοντας τον στο κέντρο του ενυδρείου!!Ούτε αφρικάνικη κιχλίδα να ήταν...

Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά;;;

Κι αν ηταν σε μικροτερο ενυδρειο,θα σου εκανε χειροτερα.Ειναι πολυ αγριο ταμπεραμεντο για μικρο ενυδρειο,οπως ολα σχεδον τα pseudochromis.

Φυσιολογικότατη η συμπεριφορά του. Να ξέρεις ότι τα συγκεκριμένα δεν διστάζουν να τα βάλουν με ψαρια 3πλασια του μεγεθους τους. Οριοθετουν το μερος τους μεσα στο ενυδρειο και οποιο ψαρι πλησιαζει εκει το κανουν επιθεση. Επίσης θέλει ποικιλία στην διατροφη του με τροφες εμπλουτισμες με καμμια βιταμηνουλα αλλιώς πολύ πιθανον τα χρωματα του να ξεθωριασουν. Όσον αφορα το σκαψιμο, φτιαχνει τις κρυψωνες του.

Και στο δικό μου έτσι καρμπόν συμπεριφορά.Βουτάει αραγωνίτη και τον φτύνει μπροστά μέχρι να φτιάξει το λαγούμι του.Μετά ανοίγει και άλλο λαγούμι και μια μέρα χάνεις τα πόλυπς που έχεις για βιτρίνα και δεν ξέρεις που πήγαν.Φυσικά είναι θαμμένα.Είναι ήμιεπιθετικό σαν είδος και πειράζει ψάρια που είναι 2 και 3 φορές μεγαλύτερα.Ο δικός μου έμεινε μόνο σε φωτογραφία μετά απο 3 χρόνια μιας και τον έχασα απο άγνωστους λόγους.Συμπαθητικό ψαράκι όμως.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Σκάβουν για να φτιάξουν φωλιά.

Σε καμιά 10αρια μέρες όταν τελειώσει την διακόσμιση θα σταματίσει. Απλά μη πηγαίνεις και του το χαλάς γιατί θα σκάβει για πάντα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις μη ρίχνει αραγωνίτη σε κοράλια.

Απλά να ξέρεις ότι στα 60λ ότι ψάρι και να βάλεις θα σου το πειράζει. Είναι πολύ μικρό ένα 60αρι για αυτό το ψάρι.

Το δικό μου το έχω ονομάσει el muerte... τα σχόλια δικά σας.

Δεν του πειράζω τίποτα..αλλά είχε σκάψει σε ένα σημείο πριν μερικές μέρες και από προχτές άρχισε σε καινούριο σημείο ανασκαφές!!

Με εκνευρίζει που γεμίζει τα κοράλλια αραγωνίτη και θολώνει το νερό απτα σκαψίματα.. :bigemo_harabe_net-86:

Αλλά είναι πανέμορφο το άτιμο... :bigemo_harabe_net-113:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...