Jump to content

Μονομαχοενυδριο!

B_betta

Recommended Posts

Αυτο ειναι και το μονομαχοενυδριακι μου ειναι ακομα υπο ανακαινιση απο θα μπουνε ακομα αρκετα ψευτικα φυτακια καφε πετρες και θερμαντηρας .Ακουω σχολια και παρατηρησεις! ΟΛΑ καλοδεχουμενα!

ΥΓ. Συγνωμη για τις θολες φωτο..ειναι απο κινητο!

15 λιτρα

1 μονομαχος

1 φιλτρακι

και αλλα πραγματα προσεχως...

Έγινε επεξεργασία - TAN

Αφού το πονάς το ζωντανό γιατί να του βάλεις ψεύτικα φυτά ; :) Προτείνω να βάλεις μερικά εύκολα αληθινά. Πιο όμορφα , πιο φυσικά ,θα κάνουν καλό και στο νεράκι. Μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις το χαλίκι αλλά αν θέλεις να του παρέχεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ... Επίσης να ρωτήσω , το ενυδρείο είναι πλαστικό ; Δεν ξέρω αν έχεις πρόβλημα με το θερμοστάτη.

Να το χαίρεσαι το ψαράκι σου.

Αρκετή βελτίωση παίρνει το ενυδρείο σου.

:)

Το φίλτρο το έχεις ακόμα εκτός πρίζας?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ-- Λες ε?! Να βαλω αληθινα φυτα...μου φαινοταν απιθανο για ενα τοσο μικρο χωρο..αλλα θα αρχισω να το ξανασκεφτομαι !!! Τι να βαλω δηλαδη στη θεση του χαλικιου... χωμα, λεπτα πετραδακια [δεν ξερω πολλα ειδη για αυτο ρωταω]...! Το ενυδριακι ειναι γυαλινο οποτε με το θερμοστατη δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα!!!

ΜΑΙΚ-- Ευχαριστω παρα πολυ αλλα το δικο μου δεν συγκρινεται με τα δικα σας παρολα αυτα θα το προσπαθισω οσο μπορω!!

ΝΤΡΑΚΟΥΛΑΣ-- Οχι δεν ειναι απλα εκανε κυμματακια και δεν εβγαινε καλα η φωτογραφια!! Ολη μερα βρισκεται σε λειτουργια!

Όπως θα είδες έχει πάρα πολλά "μικρά" φυτεμένα , δεν είναι δύσκολο , μεράκι θέλει. Μπορείς να βάλεις υπόστρωμα για φυτά η λεπτόκοκκο χαλικάκι μη ασβεστολιθικό ή και τα 2. Το μη ασβεστολιθικό στο λεω για να μη σου ανεβάσει σκληρότητες. Υπάρχουν πολλές μάρκες στο εμπόριο. Ο μονομάχος είναι ψάρι που δεν θέλει κυματάκια στο χώρο του. Φρόντισε να βάλεις την έξοδο του φίλτρου με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείς ελάχιστη ανατάραξη.

ΔΗΜΗΤΡΗ-- Οντως υπρχουν διαφορα αλλα φοβαμαι μην μειωθει πολυ ο χωρος!!! Απο τιμουλα δεν νομιζω να ειναι πολυ ακριβα ετσι..?! Παντως θα το ψαξω ευχαριστω για την ιδεα !!!!! :bigemo_harabe_net-134::bigemo_harabe_net-64:

ΛΕΛΟΣ-- Το εχω δει και το εχ σχολιασει κιολας!!! Ειναι υπεροχο καμια σχεση με το δικο μου !!! Αυτα τα φυτα μηπως μειωσαν λιγακι το χωρο η ειναι οκ??! Απο θεμα αισθητικης παντως ειναι καταπληκτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-64:

Τα φυτά θα τα εκτιμήσει ο μονομάχος σου μην ανησυχείς για "μείωση" χώρου. Άλλωστε αν δεις το φυσικό του περιβάλλον θα καταλάβεις ;)

Καλημερα! Και εγω θα σου προτεινα να βαλεις αληθινα φυτα και ν αλλαξεις το χαλικακι σου με καποιο πιο ψιλοκοκο και σε πιο γηινο χρωμα. Μπορεις να παρεις ιδεες απο τα πολλα μικρα ενυδρεια που υπαρχουν εδω,θα το ευχαριστηθει περισσοτερο ο μονομαχος σου

• 2 months later...

μπορω να βαλω μπλε χαλικι στον μονομαχο μου?

Όλα είναι θέμα γούστου. Αυτό που σίγουρα πρέπει να κοιτάξεις είναι να είναι κατάλληλα για ενυδρείο. Τώρα όσο για το χρώμα εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο φυσικό.

Επίσης ελπίζω ο μονομάχος σου να μην είναι και αυτός μπλε :)

και τι θα γινει εαν ριξω το χλοριο οταν ειναι μεσα το ψαρι?

Πολλοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο κατά τις αλλαγές νερού. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να φροντίσεις είναι η σωστή αναλογία. /edit αντιχλώριο :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...