Jump to content

Recommended Posts

καλησπερα σας...σημερα πηγα σε ενα πετ σοπ και πηρα γαριδες που το ονομα τους αρχιζει απο τζ(αλλα δεν το προσεξα)και ειναι μπλε διαφανης με μαυρες βουλες....μπορειτε να μου πειτε ποιο ειδος ειναι να μαθω καποια πραγματα γι αυτα...επισης απο προσαρμογη ειμαι ο χειροτερος,επειδη ειχα αργησει για πανεπιστημιο αφησα την μητερα μου να κανει την προσαρμογη αλλα μονο για 20λεπτα!και τωρα που γυρισα τις βλεπω ζωντανες αλλα ειναι κρυμενα μεσα στα φυτα και καταλαβα οτι δεν προσαρμοστηκαν....τι πρεπει να κανω?????(αλλαγη νερου?να αυξησω την θερμοκρασια?etc)...και αν ενα ψαρι ή ασπονδυλο δεν προσαρμοστει σωστα σε ενα νεο ενυδρειο τι γινεται?(πολλες φορες το εχω κανει αυτο αλλα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι κρυβονται στην αρχη και μετα συνηθιζουν)να αρχισω να φοβαμαι για τις γαριδες μην ψωφησουν? help :helpsmilie:

http://www.theshrimptank.com/dwarf-shrimp-species/blue-pearl-shrimp.html για δες εδω μηπως ειναι αυτη ?? λογικα δεν θα εχεις προβλημα ειναι φυσιολογικο που το κανουν αυτο θα δεις σιγα θα βγουν πιο εξω αλλα γενικα οι γαριδες κοντα στα φυτα θα βρισκονται πιο πολυ.

http://www.theshrimp...arl-shrimp.html για δες εδω μηπως ειναι αυτη ?? λογικα δεν θα εχεις προβλημα ειναι φυσιολογικο που το κανουν αυτο θα δεις σιγα θα βγουν πιο εξω αλλα γενικα οι γαριδες κοντα στα φυτα θα βρισκονται πιο πολυ.

μαλλον αυτο ειναι αν κι 3 απο τα τεσσερα δεν ειναι και τοσο μπλε....οποτε σιγα σιγα θα παρουν το χρωμα τους να υποθεσω...θελω να βγαλω φωτο αλλα δεν βγαινουν

ακομα δεν βγηκαν τα ατιμα!δεν βαριουνται που καθονται σε μια συγκεκριμενη θεση?

Καλημερα!Αποκλειεται να βρικες blue pearl στο εμποριο...Η προσαρμογη στις γαριδες ειναι πολυ σημαντικο κομματι.Δεν την κανεις οπως στα ψαρια αλλα σταγονα σταγονα και η διαδηκασια κραταει κανα 2ωρο..Η κακη προσαρμογη μπορει να προκαλεσει τον θανατο στις γαριδες,ειδικα αν ειναι και ταλαιποριμενες.Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,ειναι στρωμενος ο βυθος σου?

εδω και τρια χρονια....ειχα παλια γατοψαρα με χωρις κανενα προβλημα....απο οτι παρατηρω απο εχθες τρωνε πολυ αλλα δεν βγαινουν εξω απο τα φυτα να τριγυρισουν λιγο οπως τα ειχα δει στο πετ σοπ...μηπως πρεπει να ανεβασω την θερμοκρασια με εναν θερμοστατη??εχω εναν 100w...και το ενυδρειο μ ειναι κοντα στο παραθυρο...

εδω και τρια χρονια....ειχα παλια γατοψαρα με χωρις κανενα προβλημα....απο οτι παρατηρω απο εχθες τρωνε πολυ αλλα δεν βγαινουν εξω απο τα φυτα να τριγυρισουν λιγο οπως τα ειχα δει στο πετ σοπ...μηπως πρεπει να ανεβασω την θερμοκρασια με εναν θερμοστατη??εχω εναν 100w...και το ενυδρειο μ ειναι κοντα στο παραθυρο...

και το ονομα τους αρχιζε απο τζ(τζεκαποντα?)

Αν δεν βγαλεις φωτο δεν μπορουμε να πουμε τι ειδος ειναι. Κρυβονται γιατι ειναι στρεσαρισμενες ακομα.Το θερμοκρασια εχεις?εχεις και ψαρια μεσα?

απο θερμοκρασια εχω 23-24..εχω ενα θυληκο ξιφοφορο που ειναι ετοιμο σχεδον να γεννησει και ειχα ενα zebra danio αλλα το εβαλα στο μεγλυτερο για ασφαλεια των γαριδων...φωτο θα προσπαθησω να βγαλω αν μπορεσω....

Απο θερμοκρασια εισαι καλα. Πιστευω οτι σε λιγο θα αρχισεις να τις βλεπεις σιγα σιγα

βασικα οταν πηγα στο πετ σοπ προοριζομουν για cherry shrimps αλλα δεν ειχε και πηρα αυτες που ειχε..και τωρα που το εψαξα πολυ κατα 50%ειναι http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/Caridina%20japonica.htm.....απογοητευκα παντως διοτι ηθελα και αναπαραγωγη

Ααααα εχεις παρει αμανο...την πατησες γιατι δεν αναπαραγωνται σε γλυκο νερο..

καλησπερα σας θελω να κανω τις εξης ερωτησεις:

1)μολις ειδα στο 20λιτρο ενυδρειο μου πολλα μικρα που γεννησε το πρωι η ξιφοφορινα μ,τα μικρα κινδυνευουν απο τις αμανο?

2)σημερα ειναι η μερα οπυ πρεπει να βαλω λιπασμα στο ενυδρειο αυτο...εγω βαζω 5-6 σταγονες tetra plantamin και εχει πολλα φυτα μεσα αλλα ειναι ακομα μικρα ποσο πρεπει να βαλω για να μην δηλητηριασω τις αμανο μ?

3)και μια ασχετη...τωρα που γεννηθηκαν τα μικρα μπορω να κανω αλλαγη νερου(απαραιτητο)?

σας ευχαριστω

Η καλυτερη γαριδα.Κομαντο κανονικο.Μη φοβασαι για επιθεσεις σε μικρα ψαρια.Ουτε με τα λιπασματα για δηλητηριαση.

Με τις γαριδες δε θα χαρεις κολυμπι.Την πιο πολυ ωρα κρυμμενες θα ειναι απο εδω και εκει ψαχουλεοντας.Αυτες τουλαχιστον τις βλεπεις λογω μεγεθους.

σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες....οντως κρυβονται ολη την μερα και με εχουν νευριασει λιγο

καλημερα σας!μετα απο 1 βδομαδα οι αμανο βολταρουν ολη τη μερα και μου αρεσει ο τροπος συμπεριφορας(τσακωμους κυριως)....επισης εχω δει μεχρι τωρα δυο εξωσκελετους και φυσικα προτιμουν το tetraplant initialsticks(δεν εχουν κατι βλαβερο και οταν λιωνει ειναι σαν χωμα) περισσοτερο απο τις ταμπλετες του pleco,τον λογο δεν το εχω καταλαβει ποτε αλλα το πως συμπεριφερονται γι'αυτο ειναι απιστευτα!

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...