ina.. 11 Μαρτίου 2012 #1 Share 11 Μαρτίου 2012 (edited) αν και μελος του φορουμ ομολογο πως δεν γραφω σηχνα..οποτε ειπα να ξεκινισω παρουσιαζοντας το ενυδρειο μου..αργισα ..θα επανορθοσω μην βαρατε ομως για ορθ.λαθη. Γενική κατηγορία ενυδρείου Δίσκοι Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):120x47x65(καθαρο..+5 εκ που δεν φενονται/μεχρι της κοντρες) Συνολικά Λίτρα:320 πανω/κατω Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά:ανουμβιες νανα/μπαρτερη,βαλισνεριες,κερατοφυλο Ψάρια:8 δισκοι,3 μικρα αγγελοψαρα 3 εκ και αν δω το παραμικρο θα βγουνε.+(στης φοτο φενονται ροδοστομα και 4 καρδιναλ-μην λαμβανετε υποψην φευγουν σε 2-3 μερες ολα) Άλλα είδη:σαλιγαρια APPLE SNAIL-2 μεγαλα+2 μικρα Διακοσμητικά υλικά Φόντο:αφισα μουσαμα μαυρη Πέτρες:ναι Ξύλα:red moοr Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Βυθός:μπεζ χαλαζιακη αμος μικρης κοκομετριας(παγγεα) Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 τ5 Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:2 εξ.φυλτρα Θέρμανση/ Ψύξη: Λίπανση:μια στης τωσες Παροχή CO2:οχι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:6,8 με απι και 7,2 με τετρα Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):4 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4):δεν μετραω Μέση Θερμοκρασία (°C):28-29 Συντήρηση Αλλαγές νερού:30% καθε 5 μερες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:στην αρχη δανικη οσμοση..μετα με τυρφη και απο προχθες ειμαι πλεον κατοχος δικης μου..οποτε αλαγες θα ειναι μονο με α/ο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2012 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 11 Μαρτίου 2012 #2 Share 11 Μαρτίου 2012 Εμενα προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ.Ιδικα οι βαλισνεριες πισω.Κουκλια ειναι τα δισκακια σου.Να τα χερεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Μαρτίου 2012 #3 Share 11 Μαρτίου 2012 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου όπως και οι δίσκοι σου. Οι βαλισνέριες σε πολύ λίγο διάστημα θα έχουν δημιουργήσει μια μικρή ζούγκλα στο βάθος και δίνουν πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina.. 11 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 11 Μαρτίου 2012 ευχαριστω πολυ παιδια..για να ειμαι ηλικρηνης δεν περιμενα να αρεσει το ενυδρειο διοτη οι περισοτεροι φιλοι διμιουργουν καθαρα βιοτοπικο περιβαλον για τους δισκους..οποτε λογικο ειναι να μην αρεσει ..εγω εξαρχης ηθελα να το κανω φυτεμενο με δισκους εκτροφης (αγριοι μου αρεσουν πολυ,αλλα βιοτοπικο ενυδρειο χριαζονται) ...οι βαλισνεριες ειναι πολες και της κλαδευω σιχνα..τωρα θελεουν παλι αρεοση..ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 11 Μαρτίου 2012 #5 Share 11 Μαρτίου 2012 Αν και από δίσκους δε σκαμπάζω πολλά, μπορώ να πω ότι το ενυδρείο σου είναι άψογο! Καθαρό,ζωντανό (κινηση και χρώματα) και προσεγμένο! Τώρα, όσον αφορά τα περί βιοτοπικών ενυδρείων, κάπου διάβασα έναν όρο που τα περιγράφει πολύ καλύτερα : βιοουτοπικά Ποιός μπορεί να αντιγράψει τη φύση;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Μαρτίου 2012 #6 Share 11 Μαρτίου 2012 (edited) Ωραιο ενυδρειο!! Περι βιοτοπων αστο,οπως ειπε και ο Θοδωρης,ποιος μπορει να αντιγραψει τον αμαζονιο;Και βιοτοπος ειναι και οι εναλλαγες εποχων,μεταβολλες παραμετρων και διατροφικων συνθηκων,εκθεση σε κινδυνους κτλπ.Ψαρια εκτροφης ειναι,φροντησε τα και απολαυσε τα.Θα σταθω σε αυτο που ειχε πει ο Ηeiko Bleher σε σεμηναριο στην Αθηνα παλαιοτερα: "αν τα ψαρια σου ειναι οκ,ειμαι και εγω οκ" Καλη συνεχεια. Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2012 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 11 Μαρτίου 2012 #7 Share 11 Μαρτίου 2012 Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου και φαίνεται πολύ προσεγμένο. Να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Μαρτίου 2012 #8 Share 11 Μαρτίου 2012 καιρο ειχα να γραψω για παλιες αγαπες.τους δισκους. λαμπερο ,πεντακαθαρο ενυδρειο.ομορφα και υγειεστατα ζωα.μπραβο σου...η θερμοκρασια αφου γουσταρεις και πολλα φυτα μπορει να κλειδωσει και στους 27- 27,5.θα το εκτιμησουν πολυ τα φυτα σου και οι δισκοι δεν θα εχουν προβλημα.αυτο το τιπ που σου λεω το ειχα κουβεντιασει καποτε σε σαιτ του εξωτερικου πριν παμπολα χρονακια με τον oliver knott,που και αυτος εχει κωλυμμα με τα πολυ φυτεμενα δισκοενυδρεια,οπως αλλωστε και εγω. περιμενουμε να δουμε και την εξελιξη στο μελλον στο πανεμορφο ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina.. 12 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 12 Μαρτίου 2012 ευχαριστω και παλι..λατρευω γενικος τα φυτεμενα..και φτου φτου μεχρη στιγμης οτι εβαλα εχει πιασει σε αυτο..δεν ξερω αν παιζει ρολο το μεγεθος ενυδρειου και το οξινο νερο..το λεω γιατη οταν ηχα τα 2 (60λτ.+120 κιχλιδες) η τυχη τον φυτον μου δεν ηταν και τοσο καλη.. για την θερμοκρασια-ενα περιεργο πραγμα,οσες φορες το ειχα στο 27(καλο μεν για τα φυτα) τα δισκακια μου δεν ειχαν την ζωηραδα που εχουν με 28-29 κυριος 29 βαθμους..μαλον παιζει ρολο ο μεταβολησμος που αλαζει οταν ανεβενει η θερμοκρασια...διαβαζω..προσπαθω δλδ. ..θελω να βλεπω το ενυδρειο και να με γεμιζει το αποτελεσμα..και μεχρη στιγμης φτου φτου ολα καλα με πολλα λαθη στην αρχη,αλλα βρικαμε τον δρομο..βεβεα με την βοηθεια φυλον και απο κοντα και μεσο διαδικτιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimkatzi 12 Μαρτίου 2012 #10 Share 12 Μαρτίου 2012 ενα μπραβο και απο μενα πολυ ωραια στιμενο να το χαιρεσαι φιλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Μαρτίου 2012 #11 Share 12 Μαρτίου 2012 πολυ ομορφο ενυδρειο!!!!μπραβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 13 Μαρτίου 2012 #12 Share 13 Μαρτίου 2012 (edited) ειναι πολυ ομορφο το ενυδρειο σου ινα,,,,ολα ειναι θεμα γουστου,,,,,τα δισκακια σου ειναι πανεμορφα και φαινονται υγειεστατα,,,,,οσο για το στησιμο aquascaping του ενυδρειου ολα ειναι προσωρινα,,,ολα ερχονται και παρερχονται,,,,κοιτα το δικο μου τωρα και πριν!!αχαχχααχαχαχαχαχαχ Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2012 - mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 24 Μαρτίου 2012 #13 Share 24 Μαρτίου 2012 Αλήθεια γιατί θα βγάλεις,αν ήδη δεν το έχεις κάνει τους καρδινάλιους?είναι από τα ψαράκια που πάνε μια χαρά με τους δίσκους και είναι πανέμορφα.Βέβαια σε κοπαδάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σταύρος 24 Μαρτίου 2012 #14 Share 24 Μαρτίου 2012 (edited) Πολύ ωραία όλα!!! Αλήθεια γιατί θα βγάλεις,αν ήδη δεν το έχεις κάνει τους καρδινάλιους?είναι από τα ψαράκια που πάνε μια χαρά με τους δίσκους και είναι πανέμορφα.Βέβαια σε κοπαδάκι. Μια χαρά, δεν θα το 'λεγα... Καλά θα κάνει να τους βγάλει, αν δεν τους βγάλει... σε λίγο καιρό θα τους βγάλουν... οι δίσκοι!!! Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2012 - Σταύρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 25 Μαρτίου 2012 #15 Share 25 Μαρτίου 2012 Ωραιο τωρα το ειδα Στα λιτρα σου μονο οι δισκοι(και πολλοι ειναι) και τιποτε αλλο αυστηρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Μαρτίου 2012 #16 Share 25 Μαρτίου 2012 Ινα το εχεις κανει κουκλι το δισκοενυδρειο σου!!!! Γερη να εισαι να το χαιρεσαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina.. 29 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 29 Μαρτίου 2012 (edited) εχω βγαλει τα ροδοστομα,αγγελοψαρα ακομη περιμενουν για να βρεθει καινουργιο σπιτι..θα μηνουν μονο δισκοι..καθος μεγαλονουν βλεπω οτι οντος αυτο που μου ελεγαν παλεοτερα- οτι θελουν χορο!!!..οποτε οτι αλο υπαρχει πρεπει να φυγει. Έγινε επεξεργασία 29 Μαρτίου 2012 - ina mpezidou Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory97 29 Μαρτίου 2012 #18 Share 29 Μαρτίου 2012 Ο δισκος στη 4η φωτογραφια πως ονομαζεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Μαρτίου 2012 #19 Share 29 Μαρτίου 2012 Ωραίο το setup σου, πολλή όμορφα τα ψαρια σου, αλλά πιστεύω ότι η υχφιοφορτηση σου είναι κάπως μεγάλη! Πάντως να το χαίρεσαι! Είναι πολύ όμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 29 Μαρτίου 2012 #20 Share 29 Μαρτίου 2012 κουκλι το ενυδρειο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 29 Μαρτίου 2012 #21 Share 29 Μαρτίου 2012 Πανέμορφο το ολο σεταπ. Θα σταθω στην φραση του Bleher που τονισε ο Δημητρης, "αν τα ψαρια σου ειναι οκ,ειμαι και εγω οκ"!!!!Αν βλεπεις πως οντως τα πραγματα ειναι καπως τοτε διορθωνεις την κατασταση αλλιως κρατα το οπως εχει μια που σπαει τη μονοτωνια η συνηπαρξει και καποιου αλλου ειδους ζωντανου μεσα. Βλεπεις και πρατεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 29 Μαρτίου 2012 #22 Share 29 Μαρτίου 2012 Πολύ όμορφο ενυδρείο να το χαίρεσαι και να πάει όπως το ονειρεύεσαι!Και μένα μου αρέσουν οι ροδόστομοι πολύ φρόνιμο και κινητικό ψαράκι στη θέση σου δεν θα τους έδινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspelasgos 24 Απριλίου 2012 #23 Share 24 Απριλίου 2012 Πανεμορφο και το ενυδρειο και τα ψάρια ! Μπραβο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος