tegias 11 Μαρτίου 2012 #1 Share 11 Μαρτίου 2012 Καλημέρα σε όλους σας....εχω σκοπό να ξεκινησω ενα νανο reef σε ενα ενυδρειο 100 λτ που εχω,,,εχω διαβασει αρκετα μεσα στο φορουμ....θα ήθελα όμως μια απαντηση σε ενα μου ερωτημα που νομιζω δεν το βρήκα...μπορω να έχω nano reef που δεν θα φιλοξενει απαιτητικα κοραλια με ενα εσωτερικο φίλτρο ? εχω το Hydor crystal r20 duo filter ροη 900λτ/ώρα... χρειαζεται εξωτερικό φίλτρο , skimmer? ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsaras 11 Μαρτίου 2012 #2 Share 11 Μαρτίου 2012 Καλημερα skimmer θα χρειαστεις οπωσδηποτε αλλα λογικα και εξωτερικο γιατι δεν πιστευω να σε καλιψει το εσωτερικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 11 Μαρτίου 2012 #3 Share 11 Μαρτίου 2012 Skimmer θα χρειαστείς. Όσο για φίλτρο καλύτερα να πας σε ένα εξωτερικό με άνθρακα και αντιφωσφορο. Το εσωτερικό δεν νομίζω να χωρέσει την ποσότητα των υλικών που θα χρειαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 11 Μαρτίου 2012 #4 Share 11 Μαρτίου 2012 Γεια σου φίλε μου.. 100 λίτρα είναι μια χαρά..δεν τα θεωρώ και τόσο ''nano reef''! Εννοείται πως μπορείς να μην φιλοξενήσεις απαιτητικά κοράλλια.. Το εσωτερικό φίλτρο θα σου χρειαστεί,θα βάλεις μέσα αντιφώσφορο και άνθρακα..αλλά καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο εξωτερικό για να φτάνει ο χώρος για τα υλικά που θα χρειαστείς.. Επίσης δεν θα σου αρκεί μόνο αυτό για την κυκλοφορία του νερού..θα χρειαστείς και κάτι τέτοιο..http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2179 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Μαρτίου 2012 #5 Share 11 Μαρτίου 2012 (edited) Καταρχήν τι εννοείς μή απαιτητικά κοράλλια?Το οτι είναι λίγα τα λίτρα δεν σημαίνει τσιγκουνιά σε εξοπλισμό.Ασε που όσο μεγαλώνουν αυτά θα θέλουν κάτι μεγαλύτερο.Θα χρειαστείς ενα σκίμμερ οπωσδήποτε καλό φωτισμό(Τ5.Μετάλου,ή power led)σε σωστή αναλογία watt/par ανα κοράλλι που θές να μεγαλώσεις.Και αρκετή σωστή κυκλοφορία.Ενα μικρό σάμπ καλό είναι να υπάρχει για περισσότερες επιλογές και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα μιας και κρύβει όλο τον εξοπλισμό. Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
tegias 11 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 11 Μαρτίου 2012 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις μεχρι τωρα....οπότε καλο θα ήταν να βγάλω το εσωτερικο φιλτρο και να βαλω ενα εξωτερικο γεματο μονο με αντιφωσφορο και ανθρακα...σκιμμερ πρεπει να παω μεγαλο ι κατι σε νανο σκιμμερ?...για φωτισμο ειμαι αναμεσα σε τ5 και power leds...δεν ξερω ακομη Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 11 Μαρτίου 2012 #7 Share 11 Μαρτίου 2012 Μια χαρά δουλειά θα κανει το εσωτερικό αν χωρά την δοσολογία άνθρακα/αντιφώσφορου για τα λίτρα σου. Το κακό είναι ότι θα σου τρώει χώρο μέσα στο ενυδρείο. Skimmer έχεις μπόλικες επιλογές. Υπάρχουν κρεμαστά/εξωτερικά και εσωτερικά. Φωτισμός μπορείς να παίξεις με Τ5 ή LED οπως λές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Μαρτίου 2012 #8 Share 11 Μαρτίου 2012 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις μεχρι τωρα....οπότε καλο θα ήταν να βγάλω το εσωτερικο φιλτρο και να βαλω ενα εξωτερικο γεματο μονο με αντιφωσφορο και ανθρακα...σκιμμερ πρεπει να παω μεγαλο ι κατι σε νανο σκιμμερ?...για φωτισμο ειμαι αναμεσα σε τ5 και power leds...δεν ξερω ακομη Αν πας σε εξωτερικό φίλτρο υπολόγισε οτι θα βάλεις ενεργό άνθρακα,αντιφώσφορο και ζωντανό βράχο.Αν έχεις χώρο και θέλεις να το φτιάξεις όπως πρέπει φτιάξε ενα γυάλινο σάμπ με pvc υπερχείληση είσαι και απο τα μέρη μας θα σου πώ και απο πού και πώς.Εκεί μπορείς να βάλεις τα πάντα και να διατηρήσεις ενα μικρό ρεφιούτζιουμ και περισσότερο βράχο και απο σκίμμερ έχεις περισσότερες επιλογές μιάς και τα κρεμαστά σκίμμερ στοιχίζουν και παραπάνω.Στο μέλλον θα είναι σωτήριο γιατί στα λίγα λίτρα το έξτρα νεράκι είναι το τρίκ μια καλή αντλία επιστροφής και είσαι έτοιμος.Ασε που αν αγοράσεις ενα καλό εξωτερικό φίλτρο θα σου στοιχίσει τα ίδια λεφτά.Απο φωτισμό φίλε μου Τ5 είναι δοκιμασμένη λύση για τους περισσότερους.Αν βάλεις σωστές λάμπες σε αριθμό και watt μεγαλώνεις τα πάντα.Αν θέλεις το κάτι παραπάνω τα power led είναι πολύ καλά και δεν βγάζουν θερμότητα κάτι πολύ χρήσιμο για τους καλοκαιρινούς μήνες.Απο προσωπική εμπειρία σου λέω οτι τα κοράλλια γουστάρουνε πολύ τα led 1 μήνα τώρα που τα έχω βάλει και όλα τα lps μου δίνουν ανάπτυξη και χρώμα.Τα σκληρά μου και αναφέρομαι σε πολλά είδη,εύκολα και δύσκολα,είναι λίγο γρίφος μιας και μεγαλώνουν πιο αργά αλλά σε λίγο καιρό θα έχω σχηματίσει γνώμη.Πρίν πάρεις όμως μια απόφαση ρώτα καλού κακού γιατί θα σε γλιτώσουμε και απο μπελάδες και χρήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος