Jump to content

Ζωοτόκα Με Άλλα Ψάρια...

Δον Κι-Φώτης

Recommended Posts

Λέγοντας ζωοτόκα εννοώ πάντα τα Guppys, Platys και Ξιφοφόρους. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: Τα είδη Cardinal, Ροδόστομα & Neon ταιριάζουν με τα παραπάνω σε ένα φυτεμένο ενυδρείο;

Επίσης θέλω να μάθω και την κοινωνική σχέση των ζωοτόκων με ψάρια όπως γατόψαρα και πλακόστομα. Έτσι μερικές γενικές πληροφορίες... Ευχαριστώ πολύ!

Λέγοντας ζωοτόκα εννοώ πάντα τα Guppys, Platys και Ξιφοφόρους. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: Τα είδη Cardinal, Ροδόστομα & Neon ταιριάζουν με τα παραπάνω σε ένα φυτεμένο ενυδρείο; Δεν ταιριάζουν γιατί ζουν σε διαφορετικης ποιότητας νερό. Τα πρώτα (Guppys, Platys και Ξιφοφόροι) ζουν σε σκληρό νερό ενώ τα δεύτερα (Cardinal, Ροδόστομα & Neon) σε μαλακό.

Επίσης θέλω να μάθω και την κοινωνική σχέση των ζωοτόκων με ψάρια όπως γατόψαρα και πλακόστομα. Έτσι μερικές γενικές πληροφορίες... Ευχαριστώ πολύ! Μιας και ζουν σε διαφορετική ζώνη μες στο ενυδρείο, συνήθως ζουν αρμονικά

Μαλιστα...Ευχαριστώ. :) Αν και απογοητεύτηκα λίγο για τα Cardinal μιας και μου αρέσουν πολύ σε κοπάδια.

Κάποιος μου είπε οτι τα ροδόστομα είναι πολύ δύσκολο να τα συντηρήσεις...Ισχύει κάτι τέτοιο?

σιγουρα οχι.

οι ροδοστομοι ειναι πολυ ανθεκτικοι αν βεβαια οι συνθηκες του νερου ειναι καλες.

Μαλιστα. Άλλος ενας μύθος καταρρίφθηκε! Ευχαριστώ πολυ! :)

Μαλιστα. Άλλος ενας μύθος καταρρίφθηκε! Ευχαριστώ πολυ! :)

κανενας μυθος φιλε μου.συνηθως οι ''μυθοι'' στο χομπι μας,δημιουργουνται απο πολλα λαθη που κανουν νεοι χομπιστες στην προσπαθεια τους να τα κανουν ολα μαζι,χωρις υπομονη και εχωντας ελαχιστες γνωσεις.

οι ροδοστομοι ειναι μεν ευαισθητοι σε κακες συνθηκες νερου και αυτο το καταλαβαινεις και απο τη μπροστα τους μερος το οποιο γινεται ιδιαιτερα κοκκινο οταν εχουμε σωστο νερο και σχεδον ροζ οταν το νερο δεν τους αρεσει.ειναι και ενα ειδος δεικτη του ενυδρειου μας στα εμπειρα ματια.

επισης ειναι κατα τη γνωμη μου το καλυτερο ειδος για να δεις κολυμπι σε κοπαδι,μακραν πρωτο απο δευτερο που ειναι οι καρδιναλιοι.

κανενας μυθος φιλε μου.συνηθως οι ''μυθοι'' στο χομπι μας,δημιουργουνται απο πολλα λαθη που κανουν νεοι χομπιστες στην προσπαθεια τους να τα κανουν ολα μαζι,χωρις υπομονη και εχωντας ελαχιστες γνωσεις.

οι ροδοστομοι ειναι μεν ευαισθητοι σε κακες συνθηκες νερου και αυτο το καταλαβαινεις και απο τη μπροστα τους μερος το οποιο γινεται ιδιαιτερα κοκκινο οταν εχουμε σωστο νερο και σχεδον ροζ οταν το νερο δεν τους αρεσει.ειναι και ενα ειδος δεικτη του ενυδρειου μας στα εμπειρα ματια.

επισης ειναι κατα τη γνωμη μου το καλυτερο ειδος για να δεις κολυμπι σε κοπαδι,μακραν πρωτο απο δευτερο που ειναι οι καρδιναλιοι.

σωστος. εγω εχω 10 ροδοστομους και 18 καρδιναλιους.

οι ροδοστομοι ειναι κοπαδι ενω οι καρδιναλιοι ειναι σκορποχωρι.... μονο οταν τρομαξουν για καποιο λογο πανε ολοι μαζι...

σωστος. εγω εχω 10 ροδοστομους και 18 καρδιναλιους.

οι ροδοστομοι ειναι κοπαδι ενω οι καρδιναλιοι ειναι σκορποχωρι.... μονο οταν τρομαξουν για καποιο λογο πανε ολοι μαζι...

Αυτό ισχύει. Το είχα παρατηρήσει κι εγώ όταν είχα κοπάδι καρδιναλιους.

Και μια μικρή παρένθεση: από θέμα εμφάνισης οι Καρδινάλιοι είναι κλάσης ανώτεροι από τα neons!

Αυτό ισχύει. Το είχα παρατηρήσει κι εγώ όταν είχα κοπάδι καρδιναλιους.

Και μια μικρή παρένθεση: από θέμα εμφάνισης οι Καρδινάλιοι είναι κλάσης ανώτεροι από τα neons!

οι καρδιναλιοι γινονται και διπλασιοι τουλαχιστον απο τα νεον.

οι καρδιναλιοι γινονται και διπλασιοι τουλαχιστον απο τα νεον.

Στα λόγια μου έρχεσαι! ;)

Και κάτι ακόμα...Έχω 3 ξιφοφόρους (2 αρσενικούς και μία θηλυκιά <-- ξέρω οτί δεν είναι καλή αναλογία αλλά αυτά μου έμειναν από παλιά), είχα λοιπόν μία γέννα αλλά από εκεί και πέρα τίποτα! :wacko: Μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει λιγάκι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...