Jump to content

Αρχάρια Με Μονομάχο

B_betta

Recommended Posts

mod -- καλως σας βρηκα! Καταρχας συγχαρητηρια για το μονομαχοενυδριακι που εφτιαξες το ειδα και ειναι υπεροχο ελπιζω καποια μερα να μοιαξει λιγακι με το δικο σου!

Οντως το να παρω καινουργιο ενυδριο θελει λεφτα και δεν ειναι της στιγμης! Αντιχλωριο και φιλτρακι εχω τα αλλα θα τα αγορασω! φυτα ελπιζω να βρω γιατι ξεσηκωσα πολυ τον εαυτο μου διαβαζοντας αρθρα με φυτα και επεσα ξαφνικα κατω οταν μου ειπε ο ανδρας στο πετ-σοπ ''Δεν εχω ανουμπιες''....τελος παντων ! Αν δεν ψαξεις και δεν ενημερωθεις απο την αρχη οπως εμενα [καλη ωρα] δεν βρισκεις τιποτα! Ευχαριστω και παλι για την φιλοξενια σας!!! :bigemo_harabe_net-146:

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι σίγουρος πως θα βρεις φυτά σε κάποιο μαγαζί. Μην πας με το μέγεθος ή την αλυσίδα.

Γεια σας και παλι! Εχουμε νεα! Καταρχας εγω και ο σουσι εχουμε δεθει παρα πολυ..οποτε με βλεπει τριγυρναει στο τζαμακι [ο γλυκος μου] Πριν λιγο του αλλαξα το μισο νερακι για να ειναι καθαρουλης και το φιλτρο δουλευει μια χαρα με το σφουγγαρακι μπροστα και ετσι δεν ενοχλειται πολυ ο σουσι. Οσο για τα φυτακια εχω βρει [ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ] και εχω παρει μια ανουμπια για αρχη και την εχω δεσει σε εναν μικρο βραχο! Αυτα τα νεα μας!

Ωραία , αν μπορέσεις και του βάλεις και μια cabomba caroliniana, να γεμίσει θα τον δεις να αράζει πάνω στο φύλλωμα :)

Μερικες τελευταιες παρατηρησεις..ο μικρουλης εχω παρατηρησει οτι κανει 2 πραγματα το ενα ειναι οτι βγαζει μπουρμπουλιθρες και σχηματιζονται πανω ολες ενωμενες μαζι [σημαινει κατι? ειναι φυσιολογικο?] τελος 2-3 φορες το εχω δει να ανοιγει τα βραχια του ετσι ωστα να σχηματιζουν γωνια 90 μοιρες [τοσο ανοιχτα] μερικες φορες βγαινουν και απο εκει φουσκαλες. [τρομαζω οταν το κανει αυτο :bigemo_harabe_net-72: ] :ph34r:

Το πρώτο σημαίνει πως φτιάχνει την φωλιά του. Το δεύτερο είναι το λεγόμενο flaring. Τσαμπουκαλεύεται δηλαδή σε κάτι. Μήπως έχεις σκουρόχρωμη πλάτη στο ενυδρείο;

Έγινε επεξεργασία - ilouvatar

Αληθεια? Ισως να νευριαζει με το λαπ τοπ που ανοιγω μπροστα του...! Ευχαριστω για τις πληροφοριες!!

Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω flairing :ph34r: ,,,,ισως να βλεπει την μουρη του να καθρεφτιζεται,,,χαχχαχααχχα και νευριαζει με την ιδια του την φατσα

Το πρώτο σημαίνει πως φτιάχνει την φωλιά του. Το δεύτερο είναι το λεγόμενο flaring. Τσαμπουκαλεύεται δηλαδή σε κάτι. Μήπως έχεις σκουρόχρωμη πλάτη στο ενυδρείο;

σωστος+1111111

Γεια σας και παλι! Χθες Σαββατο αγορασα στον σουσι κατι πολυ πολυ μικρα σκουλικακια [μαλλον ηταν κομμενα και αποξηραμενα] της sera bloodworms . Πριν τον τα'ι'ζα με φυλλαρακια για μονομαχους [κατι κοκκινα] και ειπα να πειραματιστω. Στην συσκευασια της καινουργιας τροφης λεει οτι '' Η εκλεκτη τροφη που μπορειτε να παρεχετε για αλλαγη σε υπερβολικα απαιτητικα ψαρια. Επισης διασφαλιζει την υγειηνη αναπτυξη των ψαριων.'' Οταν λεει για αλλαγη ενοει οτι πρεπει να του δινεται λιγες φορες την βδομαδα και οχι καθημερινα? Φοβαμαι μην κανω καμια χαζομαρα και παθει τιποτα ο μικρος! Ευχαριστω!

καλο ειναι ολα τα ψαρια να μην τρωνε μια τροφη συνεχεια.

οταν λεει αλλαγη φανταζομαι αυτο που ειπες. 1-2 φορες την βδομαδα

Ο μονομαχος ειναι απο τα ψαρια που του αρεσουν οι αλλαγες στην τροφη.Προσπαθησε να εχεις διαφορετικες τροφες για να μην τις βαριεται.

ok θα του κανω εναλλαγες! Ευχαριστω ! Οσο για την ποσοτητα [σκουλικιων]? Μια πλεζα? Ειναι θρυψαλισμενα και αυτο με μπερδευει!

Κοιτα να σου πω,εγω δινω στον δικο μου 4-5 σκουλικακια,τωρα εσενα που ειναι θρυψαλισμενα μπορεις να δεις την κοιλια του και να το υπολογισεις,δηλαδη οταν την δεις και ειναι λιγο στρογγυλεμενη σταματας.Καλο ειναι να του δινεις 1 φορα την εβδομαδα ζεματισμενο και ξεφλουδισμενο αρακα για λογους δυσκοιλιοτητας η αν δεις να εχει πολυ φουσκομενη κοιλια.

• 5 weeks later...

ερωτησηηη!! Για να μην ανοιγω θεμα το γραφω εδω!! Μην γελασετε ομως!!! Οι μονομαχοι τρωνε μυρμηγκακια γιατι λογω των γλαστρων που εχουμε στο μπαλκονι δωξα το θεω εχουμε πολλα!! :P

επίσης αυτήν την εποχή έχει και πολλές πασχαλίτσες και μελίγκρα B)

Σύμφωνα με τη fishbase τρώει κουνούπια, προνύμφες εντόμων και ζωοπλαγκτόν. Υπάρχουν όμως και εργασίες που μιλούν για έντομα χωρίς να προσδιορίζουν ποια.

Μπορείς να δοκιμάσεις και άμα δεις ότι του αρέσουν τότε συνέχισε.

Τα κουνούπια πάντως σε λίγες μέρες που θα κάνουν την εμφάνισή τους αποτελούν εξαιρετικό έδεσμα!!

Δηλαδη δεν υπαρχει περιπτωση να δηλητιριαστει απο το μυρμηγκι δηλαδη στην χειροτερη περιπτωση δεν θα του αρεσει... εχει δοκιμασει κανεις?

Έγινε επεξεργασία - anna-sushi

Δοκίμασέ το. Αρκεί να είναι το μυρμήγκι τόσο σε μέγεθος ώστε να χωράει στο στόμα του ψαριού. Αν δεις ότι δεν πλησιάζει το ψάρι σημαίνει ότι δεν του αρέσει. Αν το βάλει στο στόμα του και το φτύσει χωρίς να το ξανακαταπιεί τότε προσπάθησε ξανά μετά από 1-2 μέρες. Αν και πάλι δεν το φάει σημαίνει ότι δεν του αρέσει. Αν το φάει τάιζε άφοβα.

Μυρμήγκι δεν έχω δοκιμάσει να ταίσω ψάρι. Πάντως κουνούπια, μυγάκια, προνύμφες τις τσακίζουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...