B_betta 10 Μαρτίου 2012 #1 Share 10 Μαρτίου 2012 Γεια σας και συγνωμη αν γραφω σε λαθος θεμα απλα εψαξα σε ολα και δεν βρηκα κατι αναλογο για μονομαχους. Σημερα [Σαββατο] αγορασα ενα μονομαχακι κοκκινο μαλον αρσενικο αρκετα μικρουλι και ακομα φοβισμενο με το νεο του περιβαλλον. Το εχω βαλει σε μια γυαλα-ενυδριακι 15 λιτρων που πιο πριν κατοικουσε το χρυσοψαρο μου αλλα πεθανε . Ειμαι τελιως αρχαρια οσο αναφορα τους μονομαχους και θα ηθελα λιγη βοηθεια ωστε να ζησει ομορφα....θα ηθελα να ρωτησω λοιπον εαν γινεται να το ταιζω απο την τροφη του χρυσοψαρου μου ή δεν κανει ? Αυτη τη στιγμη εχω μεσα στο ενυδριακι πετραδακια κοχυλια θαλασσης [αληθινα] τα οποια ειναι πολυ καλα πλυμενα και αποξηραμενα για πολλα χρονια και ενα ψευτικο φυτο [μικρο]...να βαλω και κατι παραπανω ή να βγαλω κατι απο αυτα?? Αν ναι τι? Επισης στο ενυδριακι εχω ενα φιλτρακι αλλα οταν το ανοιξα μια φορα το ψαρακι φανηκε να φοβαται με τα κυμματα που εκανε το φιλτρο... τι μπορει να γινει με αυτο?? Συγνωμη που σας ζαλισα αλλα νοιαζομαι για το μικρουλι [sushi] θελω να τον εχω σαν βασιλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Μαρτίου 2012 #2 Share 10 Μαρτίου 2012 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36770&st=0&p=323429entry323429 Διαβασε αυτο θα σε βοηθησει πολυ. Οι μονομαχοι απεχθανονται την δυνατη ροη του νερου,οποτε καπου θα υπαρχει κατι στο φιλτρο σου να την μειωνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 10 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 10 Μαρτίου 2012 ευχαριστω παρα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 10 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 10 Μαρτίου 2012 κατι τελευταιο ..που μπορω να βρω θεματα με μονομαχους?? [για να μπαινω στο κλιμα σιγα σιγα] και επισης εκτος απο τις τροφες που διαβασα στο πιο πανω αρθρο που θα τις προμηθειυτω την Τριτη γιατι υπαρχουν καποιες υποχρεωσεις μπορω να τον τα'ι'ζω τροφη [φυλλαρακια] για χρυσοψαρα?? Τελος...ελεγξα το φιλτρακι και δεν εχει τιποτα που μπορει να μειωσει την πιεση του νερου... θα χρειαστει καινουργιο φιλτρο?? να επισημανω πως το φιλτρακι ηταν μαζι με το ενυδριο απο τα JUMBO [σε περιπτωση που εχει καποιος κατι αναλογο].Συντομα θα παρουσιασω και φωτογραφιες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 10 Μαρτίου 2012 #5 Share 10 Μαρτίου 2012 Στην κατηγορια γλυκού νερού στην ενότητα λαβυρινθόψαρα ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=22 ) είναι μαζεμένα όλα τα άρθρα για μονομάχους και συγκενικά είδη. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με την τροφή. Γενικά ο μονομάχος εκτός από όμορφος είναι και ανθεκτικός. Δεν το ξέρω το φιλτράκι σου αλλά αν έχει εξάρτημα στην εξοδο του νερού μπορείς να το βγάλεις (υποθέτω είναι όλο βυθισμένο στο νερό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Μαρτίου 2012 #6 Share 10 Μαρτίου 2012 Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
extar98 10 Μαρτίου 2012 #7 Share 10 Μαρτίου 2012 Καλό θα ήταν επίσης να προμηθευτείς ένα θερμοστάτη έτσι ώστε να εξασφαλίσεις την κατάλληλη θερμοκρασία του νερού .Σου προτείνω να ασχοληθείς με τα διάφορα θέματα του φόρουμ για να μάθεις τα βασικά σχετικά με το χόμπι και τις ανάγκες του ψαριου που εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 11 Μαρτίου 2012 #8 Share 11 Μαρτίου 2012 στο φιλτρο μπορεις να βαλεις ενα κομματακι σφουγγαρι ενυδρειακο οπως αυτο που εχει το φιλτρο σου εγω ετσι εχω κανει και μειωνει αρκετα τη ροη και κοντα ενα χρονο δεν εχω κανενα προβλημα και οσο μεγαλωνη θα μπορει να κολυμπαει καλητερα τωρα ειναι μουδιασμενο σε λιγες μερες που θα εχει συνηθησει το καινουργιο περιβαλον να δεις τοτε χαρες και πως θα ερχετε κοντα οταν ειναι η ωρα του φαγητου .Για φαγητο μπορεις να παρεις σκουλικακια αποξηραμενα για μονομαχους και φυλαρακια τωρα για τη τροφη απο χρυσοψαρο δεν νομιζω να κανει θα σου πουν οι ειδικη που ειναι πιο πολλα χρονια στο φορουμ και εχουν πιο πολλη εμπειρια επισεις μπορεις να βρασεις αρακα να τον καθαρισεις και να του ριχνεις μια φορα την εβδομαδα . να τον χαρεις τον μαγκα και καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 11 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 11 Μαρτίου 2012 σαςς ευχαριστω παρα πολυ!! Χρυσανθη μου το σφουγγαρακι πως το στερεωσες?? το σφηνωσες ή το κολλησες?? θα το δοκιμασω οπωςδηποτε! Το καημενουλι οταν το πηρα [χθες] ειχε κομμενο πτερυγιο και το λυπηθηκα... ελπιζω να γινει κατι με αυτο με τον καιρο... απαραδεκτα τα πετ σοπ να τα εχουν μεσα σε ποτηρακια .... τελος παντων θα σας ενημερωνω με τα νεα του....ελπιζω να με συνηθισει γιατι ειναι φοβισμενο ακομα το καλο μου...! και μια τελευταιαα παρακληση [οποιος εχει ορεξη να βοηθισει μια τοσο αρχαρια θα ειναι χαρα μου] θα μπορουσε καποιος να μου γραψει μια λιστα με τα πραγματα που χρειαζεται ενα μονομαχοενυδριο [εχει ηδη φιλτρο] για να παω να τα παρω ολα την τριτη.. αυτες οι μετρησεις αμμωνιες και ολα αυτα το πως να τα ζητησω....συγνωμη που σας κουραζω με την ασχετιλα μου απλα θα ηθελα να τον εχω βασιλια.. αυτα!!! θα ψαξω και αλλο στο φορουμ μηπως βρω κατι παρομοιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2012 #10 Share 11 Μαρτίου 2012 σαςς ευχαριστω παρα πολυ!! Χρυσανθη μου το σφουγγαρακι πως το στερεωσες?? το σφηνωσες ή το κολλησες?? θα το δοκιμασω οπωςδηποτε! Το καημενουλι οταν το πηρα [χθες] ειχε κομμενο πτερυγιο και το λυπηθηκα... ελπιζω να γινει κατι με αυτο με τον καιρο... απαραδεκτα τα πετ σοπ να τα εχουν μεσα σε ποτηρακια .... τελος παντων θα σας ενημερωνω με τα νεα του....ελπιζω να με συνηθισει γιατι ειναι φοβισμενο ακομα το καλο μου...! και μια τελευταιαα παρακληση [οποιος εχει ορεξη να βοηθισει μια τοσο αρχαρια θα ειναι χαρα μου] θα μπορουσε καποιος να μου γραψει μια λιστα με τα πραγματα που χρειαζεται ενα μονομαχοενυδριο [εχει ηδη φιλτρο] για να παω να τα παρω ολα την τριτη.. αυτες οι μετρησεις αμμωνιες και ολα αυτα το πως να τα ζητησω....συγνωμη που σας κουραζω με την ασχετιλα μου απλα θα ηθελα να τον εχω βασιλια.. αυτα!!! θα ψαξω και αλλο στο φορουμ μηπως βρω κατι παρομοιο.. Καλησπέρα , όπως σου είπαν και τα παιδιά από πάνω θα χρειαστείς έναν θερμοστάτη για να κρατάς τη θερμοκρασία σταθερή. Τα τέστ που μπορείς να πάρεις είναι 1. Αμμωνίας , 2 Για νιτρώδη , 3. Για νιτρικά. Υπάρχουν και άλλα για το ph και για τις σκληρότητες του νερού αλλά νομίζω ότι με τα πρώτα 3 είσαι καλά για αρχή. Καλή συνέχεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 11 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 11 Μαρτίου 2012 ευχαριστω πολυ φιλε Δημητρη!!! Την Τριτη θα τα εχω παρει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 11 Μαρτίου 2012 #12 Share 11 Μαρτίου 2012 επισεις ενα θερμομετρο να σου λεει την θερμοκρασια το σφουγγαρι το εχω στερεωση με ενα λαστιχακι καινουργιο και ετσι μπορω να το βγαζω και να το καθαριζω. γιατι και αυτο μαζευει βρωμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 12 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 12 Μαρτίου 2012 οκ ευχαριστω Χρυσανθη!!! το εχω κανει ηδη..πραγματικα μεγαλη διαφορα..βεβαια δεν ειμαι βεβαιη αν βγαινει καλα το νερο...αλλα ειναι καλη λυση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
extar98 12 Μαρτίου 2012 #14 Share 12 Μαρτίου 2012 Όταν είναι έτοιμο,περιμένουμε φωτογραφίες...,καλή συνέχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 14 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 14 Μαρτίου 2012 Λοιπον...πηγα χθες στο πετ σοπ και ζητησα φυτα [ανουμπια συγκεκριμενα] δεν ειχε αλλα θε φερει..και επισης ειδα ενα ενυδριακι 25 λιτρων με τα παντα μεσα [θερμοστατη φιλτρο τεστακια κτλ.] 53 ευρω! Μαλον θα το παρω αλλα μεσα σε 25 λιτρα τι ψαρακια μπορουν να μπουν? Noμιζω πως ειναι αυτο.. http://www.petplanet.co.uk/product.asp?dept_id=1367&pf_id=57624 ! Στο ενυδριακι 15 λιτρων θα παραμεινει ο σουσι απλα θα προστεθουν και τα πραγματακια που ειπαμε! Τον θερμοστατη θα τον παρω μια και καλη οταν θα παω να παρω τα φυτακια το ιδιο και μικρες πετρουλες [σκεφτομαι να παρω χαλαζοπετρες [καπως ετσι νομιζω λεγονται] ..κανουν για τα φυτα?] Τα φυτα ποσο λετε να κοστιζουν [ναι.... δυσκολες εποχες] ? Ειμαι πολυ ενθουσιασμενη με τον σουσι... δεν με φοβαται πλεον τοσο πολυ ! [αυτα τα νεα αν μπορειτε απαντηστε στις ερωτησεις μου γιατι δεν θα αργησω να ξαναπαω στο πετ σοπ ] !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
draculas 14 Μαρτίου 2012 #16 Share 14 Μαρτίου 2012 Αφού οι εποχές είναι δύσκολες όπως λες κι εσύ... γιατί να ξοδέψεις 53 ευρώ σε νέο ενυδρείο που θα χρειάζεται και έξτρα έξοδα για το φτιάξιμό του και να μην δώσεις όσα διαθέτεις κι έχεις στην άκρη για την τελειοποίηση της γυάλας του σούσι? Φτιάξε πρώτα τον σούσι και μετά ψάχνεσαι για παραπέρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 15 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 15 Μαρτίου 2012 χμμ..εχεις απολυτο δικαιο! απλα το ειδα σε καλη τιμη και πιστεψα οτι δεν θα ξανα υπαρξει ρωταω τιμες των φυτων για να προετοιμαστω καταλληλα και να μην παρω απλα 5 ευρω και να παρω... οι ερωτησεις μου ειναι.. -- Μπορω να παρω δυο ανουμπιες στο ενυδριακι? -- Υπαρχουν φωτακια ξεχωριστα που να μπαινουν στο ενυδριακι γιαι δεν εχω και φυτα χωρις λαμπες δεν γινεται?! Θα μπορεσει να κολλησει στο καπακι..? -- Απο χαλικι να παρω χαλαζοπετρες? Ειναι καταλληλες για τα φυτα? Αυτα εχω στο μυαλο μου προς το παρον... τιμουλες αν γινεται? Θα τα αγορασω ολα απλα να ξερω που κειμενονται και να μην πιαστω κορο'ι'δο. Εχω σκεφτι ολο το στησιμο του ενυδριου θα αλλαξουν ολα! Λοιπον αυτα προς το παρον..[συγνωμη που σας κουραζω με ερωτησεις που ισως ειναι αυτονοητες για εσας αλλα δεν θελω να κανω καποιο λαθος..παρ'ολα αυτα ψαχνω στο φορουμ και ενημερωνομαι σιγα σιγα] ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 15 Μαρτίου 2012 #18 Share 15 Μαρτίου 2012 Μην πάρεις άλλο μικρό ενυδρειάκι ειδικότερα καινούργιο, πετάς λεφτα έτσι. Μπορείς να βάλεις ανούμπιες μέσα (απλά δεν τις φυτεύουμε, τις δένουμε) Υπάρχουν πολλά είδη φωτιστικών για να διαλέξεις. Η Dennerle έχει ένα ωραίο μαζεμένο με 9 ή 11 βατ λάμπα. Στην χειρότερη πάρε ένα φωτιστικό γραφείου με λάμπα οικονομίας. Από χαλίκι στα λίτρα σου... θες τις μικρές συσκευασίες μιν πάρεις κοτρόνια και ψιλό χαλικάκι σου κάνει. Οι ανούμπιες παίζουν από 10 μέχρι 20 ευρώ. Αν θες ανούμπιες θα πάς σε επιλογές νανο (Bonzai, Golden) γιατί οι άλλες θα γίνουν τεράστιες για εσένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 15 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 15 Μαρτίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου αυριο θα παω να τα αγορασω..! Δεν πιστευω να χρειαζονται καποια ιδιαιτερη προετοιμασια πριν μπουν στο ενυδριο [οι αουμπιες] ! Οταν λες οτι τις δενουμε τι ενοεις? σε καποια πετρουλα με κορδονακι? [καλα εε...οι αποριες μου δεν εχουν τελιωμό] ! Θα ψαξω και για λαμπες αυριο ...τα φυτα θελουν διαρκη φωτισμο ή καποιες συγκεκριμενες ωρες τους αρκουν..? Αυριο θα σας βαλω και φωτο απο το ''νεο'' ενυδριακι που θα εχω διακοσμησει για τον σουσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 15 Μαρτίου 2012 Author #20 Share 15 Μαρτίου 2012 (edited) . Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2012 - anna-sushi Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 16 Μαρτίου 2012 Author #21 Share 16 Μαρτίου 2012 Σημερα το απογευμα πηγα στο πετ-σοπ και απογοητευτηκα παρα πολυ...δεν ειχε ανουμπιες... ειχε κατι αλλα φυτα μεσα σε ενα μεγαλο ενυδριο απο 6.00 ευρω που δεν ξερω αν ηταν καταλληλα για μονομαχο.. εψαξα για χαλικια οοοολα χρωματιστα... ενα χαλικι της προκοπης ασπρο ή καφε δεν ειχε.. πραγματικα απογοητευτηκα γιατι πιστευα οτι θα το εκανα κουκλα το ενυδριακι σημερα...υπαρχει καποιο αλλο φυτο που να ειναι καταλληλο για ενυδριο 15 λιτρων, οικονομικο , να κανει για μονομαχο και να ειναι σχετικα ευκολο για αρχαριο?[θα ρωτησω για αυτο την επομενη φορα που θα παω] μακαρι να βρω κατι γιατι θελω να τον εχω βασιλια τον σουσι.. μακαρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 16 Μαρτίου 2012 #22 Share 16 Μαρτίου 2012 Κοίτα τις ανούμπιες τις δένουμε με πετονιά ή ενυδρειακή κλωστή. Δεν υπάρχει ακατάλληλο φυτό, έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των φυτών (Σε δύναμη φωτός, σε υγρά λιπάσματα και υπόστρωμα αλλά και σε παροχή διοξειδίου). Τα πιο εύκολα είναι οι ανούμπιες και το moss. Μετά υπάρχει και το κερατόφυλλο και διάφορα άλλα φυτά. Χαλίκι μπορείς να πάς σε κάποιο μαγαζί με οικοδομικά και να πάρεις ποταμίσια άμμο (βγάζει πολύ φυσικό αποτέλεσμα). Σίγουρα ψάξε για κάποιο φυτό επιφανείας (ΟΧΙ ΦΑΚΗ. για κανένα λόγο φακή.) του αρέσουν αυτά. Το φως το αφήνουμε ανοιχτό από 8-12 ώρες (ανάλογα με τις ανάγκες του ενυδρείου και τις δικές μας). Μήπως να πήγαινες σε κανένα πιο σοβαρό κατάστημα να ρίξεις μια ματιά; Γιατί το ένα δεν έχει το άλλο δεν έχει, τίποτα δεν έχει τελικά. Μην πηγαίνεις σε ένα μόνο μαγαζί, ψάξτα λίγο, θα βρεις και διαφορετικά πράγματα. Και να θυμάσαι όσο καλός και να είναι ο πετσοπάς, είναι έμπορος, άρα ότι λέει με μια πρέζα αλάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 16 Μαρτίου 2012 #23 Share 16 Μαρτίου 2012 Μπορείς επίσης να βάλεις και μιά αγγελία πως ζητάς εύκολα φυτάκια. όλο και κάποιος φίλος χομπίστας θα έχει κανένα κλάδεμα να σιυ δώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B_betta 17 Μαρτίου 2012 Author #24 Share 17 Μαρτίου 2012 ok παιδια..το συγκεκριμενο πετ σοπ ειναι αλυσιδα νομιζω λεγεται Las Palmas και υπαρχουν 2 στην πολη..τα αλλα που υπαρχουν ειναι πιο μικρα και υπεθεσα οτι δεν θα εβρισκα τιποτα εκει αλλα θαξαναπαω.. θα τις παρω καποτε αυτες τι ανουμπιες που θα παει?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 17 Μαρτίου 2012 #25 Share 17 Μαρτίου 2012 βασικα καλως ηρθες ,,,,,ελπιζω να καταφερεις να φτιαξεις οπως επιθυμεις το μονομαχοσπιτο σου,,,,η ιστορια σου κατα καποιο τροπο θυμιζει και την δικια μου,,,,αν διαβασεις εδω θα καταλαβεις http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=65324 οτι χρειαζεσαι σου το ειπαν τα παιδια,,,,μην ξοδευτεις με καινουργιο ενυδρειο,,,ειναι πολλα παιδια που δινουν γυαλες σε πολη καλη τιμη,,,,προσπαθησε να παρεις κανα αληθινο φυτακι,,,ανουμπια,κερατοφυλλο,,,,για αρχη,,,ενα φιλτρακι ,,,,ενα αντιχλωριο για το νερο που θα αλλαζεις και τα τεστ που σου ειπαν τα παιδια,,,,αμμωνια,νο2,νο3....ολα τα αλλα θα ρθουν σιγα σιγα,,,βαλε και καμια αγγελια,,,,σιγουρα παιδια απο το φορουμ θα εχουν πραγματα που δεν χρειαζονται και σε σενα ειναι απαραιτητα,,,οπως και ευκολα φυτακια,,,,,καθε ερωτηση που εχεις χαρα μας να στην απαντησουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος