Jump to content

Σκέψεις Για Καινούριο Malawi!!

Recommended Posts

Kαιρό το σκεφτόμουν και σιγά σιγά έρχεται πολύ κοντά να το υλοποιήσω!

Πάω για ενυδρείο DIY 130χ50χ55(350λίτρα) spieces tank με ps.saulosi!

Πήγα σήμερα στον τζαμά και τον ρώτησα για ενυδρείο των διαστάσεων αυτών και μου είπε με 10ρι τζάμι και ένα καπάκι 5ρι που θα έχει μεντεσέδες για να ανοίγει και αροντάριστο(μόνο το κάτω τζάμι της βάσης και του καπακιου ρονταρισμένα) στα 110ευρώ!!! Με κόλημα μου είπε στα 115!!!

Η ερώτιση είναι η εξής: Εφόσον θα μπει καπάκι που θα εφαρμόζει πάνω στο ενυδρείο, θα χρειαστούν κόντρες? και αν χρειαστούν πόσσες θα χρειαστούν και τι τιμή έχουν? Θα χρειαστεί να γίνει κάποια τρύπα για να περνάει το φίλτρο(εξωτερικό) ο θερμοστάτης και τα καλώδια(πχ φωτισμού)? Και αν ναι πού?

Ο φωτισμος πως θα γίνει? Πως θα μου βγει πιο φτηνά? Θα χρειαστεί μετατροπή στο καπάκι? Κάποιες τρύπες?

Για βάση σκέφτομαι να αναφερθώ σε κάποιον σιδερά! Πόσο λέτε να μου πάρει για να μου το κολλήσει κιόλας?

Το ενυδρείο θα προχωράει αργά αργά και βασανιστικά!!

Ευχαριστώ!

Kοντρες θα βαλεις πανω και κατω καλυτερα για ασφαλεια.Τρυπες δεν ειναι υποχρεωτικο να γινουν,αν παιξεις με εξ.φιλτρα.Μπορει απλα να αφησει καποιο κενο στις κοντρες,ωστε να περασουν τα λαστιχα.Αν και στα DIY το sump ειναι καλυτερη επιλογη.Για τις κοντρες ρωτησε τον,αν και οι τιμες του μου ακουγονται καλες.

Για φωτισμο μπορεις να βαλεις ενα μπαλαστ με μια λαμπα ή πχ να αγορασεις καποιο ετοιμο φωτιστικο.

Και για σιδερα κανε μια ερευνα πρωτα και ρωτα,αλλωστε οπως σωστα ειπες δεν βιαζεσαι.Θα προστατεψεις ετσι την τσεπη σου και θα καταληξεις σε ενα καλο αποτελεσμα.

:)

Γυαλινο καπακι μην βαλεις,γιατι θα σπασει.Για να περναν τα καλοδια ο ποιο ευκολος τροπος ειναι να κοψεις της πλατης το γυαλι ενα τριγωνακι 5 ποντους,

Εχει ενα θεμα για καπακι απο ξυλο αλλα δεν το βρισκω,οταν το βρω θα στο στειλω

καπάκι με γυαλί έχει κάνει και ένας φίλος μου και δεν εχει πρόβλημα!

Ποιές απο τις 2 περιπτώσεις προτείνετε?

post-47975-0-86723300-1331384869_thumb.jpg

post-47975-0-22881700-1331384877_thumb.jpg

Και εμένα η ιδέα για γυάλινο καπάκι δεν μου αρέσει πολύ..και εμφανισιακά και πρακτικά!Το γυαλί έχει ελαστικότητα και σε τόσο μεγάλο μέγεθος δεν ξέρω αν θα σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα!Άσε που θα είναι και βαρύ...

Γιατί δεν βάζεις πάνω ένα πλαίσιο από ξύλο να φτιάξεις ένα καπάκι τύπου Juwel;;

http://www.gardensite.co.uk/upload/media/Aquatics/Indoor/aquariums/Juwel/950306-large.jpg

Tι θα λέγατε για κάτι τέτοιο?
Το θέμα είναι το πως να προσαρμόσω την λεντοταινία πάνω στο καπάκι! Και θα φτάσει μια λεντοταινία ή θα χρειαστούν 2? Έχετε κάποια υπόψην σας να μου προτείνετε?

Το γυαλινο καπακι δεν χρειαζεται να ειναι μονοκομματο

Το φτιαχνει σε 3 η 4 κομματια και ειναι και πρακτικο

Τα led μπορεις να τα βαλεις στις πανω κοντρες(αν κανεις)

Παναγιωτη παντως ειναι ευκαιρια τωρα αφου το φτιαχνεις εσυ να κανεις τρυπες για υπερχειλιση κ επιστροφη και να βαλεις ενα sump αφου θα εχεις και γερη βαση IMO

Καλη συνεχεια !!!

Έγινε επεξεργασία - disc-postman

Το γυαλινο καπακι δεν χρειαζεται να ειναι μονοκομματο

Το φτιαχνει σε 3 η 4 κομματια και ειναι και πρακτικο

Τα led μπορεις να τα βαλεις στις πανω κοντρες(αν κανεις)

Παναγιωτη παντως ειναι ευκαιρια τωρα αφου το φτιαχνεις εσυ να κανεις τρυπες για υπερχειλιση κ επιστροφη και να βαλεις ενα sump αφου θα εχεις και γερη βαση IMO

Καλη συνεχεια !!!

Μπαααα! Δεν πάω για sump!

Αυτό που έδειξα στην φωτό είναι εφικτό?

Δηλαδή να κάνω τρύπα στην άκρη για να περνάει ο εξοπλισμός?

Επίσης η λεντοταινία πως θα μπει στις κόντρες? Μήπως γίνεται να μπει στο γυαλί? Έχετε κάποια υπόψην σας να μου δείξετε?

Παναγιωτη οπως σου ειπαν παραπανω με 2 τριγωνικα κοψιματα στις ακρες

Τα led ετσι οπως σου ειπα τα εχω δει σε φιλο μου με δισκους

Τα εχει τοποθετησει ετσι απλα πανω απο τις κοντρες περιμετρικα

Αλλη μια ωραια λυση θα ητανε να το κανεις χωρις καπακι με τελειωμα τζαμιου πανω και ενα φωτιστικο over tank

Θα δειχνει πολυ ομορφο ετσι

Παναγιωτη ακου κι αλλες προτασεις και σιγουρα θα βγει κατι καλο απο αυτη τη συζητηση

Και μονοκομματο να μην το κάνει,εμένα προσωπικά,μου φαίνεται πολυ άσχημο αισθητικά να έχει κομμάτια τζαμιου απο πάνω..πιο πολυ σε γεννηστρα θα μου φέρνει παρα σε ένα στολίδι(που έτσι πρέπει να είναι κατ εμε τα ενυδρεια μας)

Γούστα βέβαια είναι αυτα..

Ωραίο θα δείχνει και χωρίς καπάκι με ένα overtank φωτιστικο αλλα τον χειμώνα θα δουλεύει μόνιμα ο θερμοστατης,και δεν θα είναι κ λίγα τα λίτρα...

Σκεφτόμουν για λεντοταινία.

Μπορώ να βρώ σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά και αν ναι κάνει για ενυδρεία?

Πόσσες θα χρειαστώ?

Γιατί δεν κοιτάς από ebay..;

Παίρνεις 2 λευκές του 1 μέτρου ή 1 λευκή και 1 RGB όπως έχουν κάνει πολλοί..και με ένα 20αρικο είσαι κομπλε..

Ριξε κι εδω μια ματια

http://www.ledmegastore.gr/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-c-3.html

Vag για σαλονατο ενυδρειο λεω κι εγω με κοντρες πανω περιμετρικα 2 ποντους κατω απο το τελικο υψος και παταει εκει το γυαλινο καπακι και δεν φαινεται τιποτα

Τελος παντων οπως ειπες κι εσυ γουστα ειναι αυτα

Ριξε κι εδω μια ματια

http://www.ledmegast...%CF%82-c-3.html

Vag για σαλονατο ενυδρειο λεω κι εγω με κοντρες πανω περιμετρικα 2 ποντους κατω απο το τελικο υψος και παταει εκει το γυαλινο καπακι και δεν φαινεται τιποτα

Τελος παντων οπως ειπες κι εσυ γουστα ειναι αυτα

Aυτό το τελευταίο που είπες πολύ μου άρεσε!!! Πολύ καλή ιδέα!

Και το πολύ πολύ στη συνέχεια μπορώ να το ντύσω και με μελαμίνη!

Όσον αφορά το site που μου έδειξες πολύ καλό! Μπορείς να μου προτείνεις 2 λεντοταινίες γιατί δεν πολυκατάλαβα τι είναι η καθεμία!

Παναγιωτη εχω να ασχοληθω απο περσι με λεντοταινιες, η τεχνολογια προχωραει συνεχως γι αυτο δεν μπορω να προτεινω κατι συγκεκριμενο

Εξαρταται και το ειδος του ενυδρειου

Κοιτα στη κατηγορια ταινιες λεντ χαμηλου φωτισμου 4,8w 12v αδιαβροχη και στη κατηγορια τροφοδοτικα 12v και παρε μια ιδεα

Κανε ενα τηλεφωνο ειναι πολυ εξυπηρετικος και στελνει σε ολη την Ελλαδα

Κοιτα στη κατηγορια ταινιες λεντ χαμηλου φωτισμου 4,8w 12v αδιαβροχη και στη κατηγορια τροφοδοτικα 12v και παρε μια ιδεα

Κανε ενα τηλεφωνο ειναι πολυ εξυπηρετικος και στελνει σε ολη την Ελλαδα

Οκ!

Να ρωτήσω κάτι: Στη συσκευασία λέει αυτό: <<H συσκευασια της ταινίας είναι 5μέτρα και η τιμή πώλησης βασίζεται στο 1 μέτρο

Για παραγγελία κάτω των 5 μέτρων δεν διατίθενται καλώδια τροφοδοσίας>>

Τι σημαίνει?

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

Δεν ξερω τωρα πως δουλευει το καταστημα

Αν στελνει μονο 5 μετρες ειναι προβλημα κι αυτο

Εκτος αν μαζευτειτε 2-3 απο τη περιοχη και κανετε ομαδικη

Εγω ειχα βρει και σε καταστημα με ηλεκτρολογικα, εχει διαθωθει ο φωτισμος με τα led τελευταια και βρισκεις στα περισσοτερα ηλεκτρολογικα καταστηματα

Ψαψτο παντως λιγο με τα led

Eγω γυρισα στις φθοριου γιατι με τα led δεν εβλεπα τα χρωματα των δισκων

Οκ!

Να ρωτήσω κάτι: Στη συσκευασία λέει αυτό: <<H συσκευασια της ταινίας είναι 5μέτρα και η τιμή πώλησης βασίζεται στο 1 μέτρο

Για παραγγελία κάτω των 5 μέτρων δεν διατίθενται καλώδια τροφοδοσίας>>

Τι σημαίνει?

Βασικά, από όσο καταλαβαίνω, αν πάρεις τα 5 μέτρα σου δίνει και το "τελείωμα" για να συνδεθεί απευθείας με τροφοδοτικό. Μπορείς όμως να παραγγείλεις και λιγότερα μέτρα, αφού οι λεντοταινίες κόβονται πολύ απλά σε διαστάσεις που θέλουμε, αλλά δεν θα σου δώσει αυτό το τελείωμα. Θα πρέπει να κάνεις εσύ την κόλληση με καλώδιο και τροφοδοτικό.

Επίσης, η τιμή που γράφει είναι ανά μέτρο.

Παναγιώτη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το φτιαξεις με 2 τριγωνικα κοψιματα στις κόντρες στις πίσω γωνίες.

Οι κόντρες μπορούν να μπουν 2-3εκ κάτω απο το ύψος των τζαμιών.Αυτο το σημείο μπορείς να το ντύσεις περιμετρικά στο μέλλον με φιλετάκι μελαμίνης ή καπλαμά ωστε να μην φαινεται τιποτα!

kontres.bmp

Πανω στο πλαίσιο που θα δημιουργηθεί απο τις κόντρες μπορείς να πατησεις αντί για τζαμι πολυκαρβονικό φυλλο κυψελωτό (χωρις προστασία απο uv) που δεν στραβώνει δεν σπάει, κοβεται πολύ ευκολα και ειναι και πολύ ελαφρύ!Μπορείς ανετα να προσαρμόσεις και ανεμηστηράκια για το καλοκαίρι πανω σε αυτο!μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του και τις λεντοταινίες και λαμπες Τ5.

Εγω θα εβαζα δυο κομμάτια!Στο πίσω θα εβαζα τα ανεμηστηράκια και τον φωτισμό και στο υπολλοιπο μπροστινό κομμάτι θα εκανα μια τρυπα για να ταιζω και θα εβγαινε και πολύ ευκολα αν και όποτε ηθελα να βάλω χερι μέσα.....

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Και το πολυκαρμπον σωστη λυση αλλα λιγο ακριβοτερο

Ανθεκτικο υλικο και ελαφρυ

Γιατί δεν κοιτάς ledοταινίες από ebay να είσαι ήσυχος;Και θα σου βγουν και πιο φτηνά εννοείται..

http://www.ebay.com/itm/170712205627?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2648#ht_4669wt_932

http://www.ebay.com/itm/190620129714?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2648#ht_4880wt_841

Παναγιώτη το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το φτιαξεις με 2 τριγωνικα κοψιματα στις κόντρες στις πίσω γωνίες.

Οι κόντρες μπορούν να μπουν 2-3εκ κάτω απο το ύψος των τζαμιών.Αυτο το σημείο μπορείς να το ντύσεις περιμετρικά στο μέλλον με φιλετάκι μελαμίνης ή καπλαμά ωστε να μην φαινεται τιποτα!

kontres.bmp

Πανω στο πλαίσιο που θα δημιουργηθεί απο τις κόντρες μπορείς να πατησεις αντί για τζαμι πολυκαρβονικό φυλλο κυψελωτό (χωρις προστασία απο uv) που δεν στραβώνει δεν σπάει, κοβεται πολύ ευκολα και ειναι και πολύ ελαφρύ!Μπορείς ανετα να προσαρμόσεις και ανεμηστηράκια για το καλοκαίρι πανω σε αυτο!μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του και τις λεντοταινίες και λαμπες Τ5.

Εγω θα εβαζα δυο κομμάτια!Στο πίσω θα εβαζα τα ανεμηστηράκια και τον φωτισμό και στο υπολλοιπο μπροστινό κομμάτι θα εκανα μια τρυπα για να ταιζω και θα εβγαινε και πολύ ευκολα αν και όποτε ηθελα να βάλω χερι μέσα.....

Aυτό με τις κόντρες εννοείς περιμετρική κόντρα με κόψη στις γωνίες πίσω. Τα καλωδιακια που έχει το σχέδιο τι είναι? Οι εξόδοι απο το φίλτρο? Αν η κόντρα έχει κοψίματα στις γωνίες τότε και το καπάκι δεν πρέπει να έχει κοψίματα στις γωνίες?

Θα πρέπει να μπούν και κάτω κόντρες εφόσον θα μπούν πάνω? Και αν ναί θα πρέπει να μπει περιμετρική όπως μου έδειξες ή γωνιούλες?

Και κάτι άλλο:

Εφόσον οι διαστάσεις θα είναι 130χ50χ60 τα γύρω γύρω τζάμια θα πατάνε στο τζάμι της βάσης ή θα κολλήσουν δίπλα? Πως ακριβώς θα κολλήσουν? Και οι πραγματικές διαστάσεις που θα έχουν ποιές θα είναι?

Aυτό με τις κόντρες εννοείς περιμετρική κόντρα με κόψη στις γωνίες πίσω. Ναι!Τα καλωδιακια που έχει το σχέδιο τι είναι? Τα μπαστούνια εισόδου εξόδου του εξωτερικού φιλτρου.Οι εξόδοι απο το φίλτρο? Αν η κόντρα έχει κοψίματα στις γωνίες τότε και το καπάκι δεν πρέπει να έχει κοψίματα στις γωνίες?Ναι γιαυτο και σου προτείνω το πολυκαρβονικό φύλλο για καπάκι που κοβεται ευκολα!

Θα πρέπει να μπούν και κάτω κόντρες εφόσον θα μπούν πάνω? Και αν ναί θα πρέπει να μπει περιμετρική όπως μου έδειξες ή γωνιούλες?

Σιγουρα θα πρέπει να βάλεις κόντρες πάνω-κάτω.....απλά οι επάνω πίσω κόντρες θα κοπουν τριγωνικά για να κάνουν αυτο το κενό!

Και κάτι άλλο:

Εφόσον οι διαστάσεις θα είναι 130χ50χ60 τα γύρω γύρω τζάμια θα πατάνε στο τζάμι της βάσης ή θα κολλήσουν δίπλα? Θα πατάνε στο τζάμι!Πως ακριβώς θα κολλήσουν? Με σιλικόνη....πρωτα η πλάτυ μετα το ενα πλαινό μετα το άλλο και τελος η μπροστινή πλευρά.... Και οι πραγματικές διαστάσεις που θα έχουν ποιές θα είναι?Εξαρτάται απο το τι τζαμι θα χρησιμοποιήσεις........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...