Jump to content

Ξεκινημα Νεου Ενυδρειου

Kouvou

Recommended Posts

Καλησπερα σας μολις εβαλα σε λειτουργεια το καινουργιο μου ενυδρειο! ειναι ενα acti των 100 λίτρων εβαλα το νερο συνδεσα το φιλτρο μου και τον θαερμοστατη και εβαλα και την αντλεια αερα! παραγκειλα απο το pet shop tis περιοχης ειδικο υποστρωμα για φυτα και θα ερθει την δευτερα εβαλα και ενα αντιχλωριο της acti, acti clean λεγετε που μου προτειναν για την μεταφορα θα σας ενημερωρω οταν εχω κατι νεοτερο εχετε να μοθ δωσεται καποια συμβουλη μεχρι τοτε;

post-49256-0-88223600-1331331131_thumb.jpg

post-49256-0-21167500-1331331149_thumb.jpg

Καλο ριζικό το καινούριο σου ενυδρειο απλα εκτός απο το αντιχλωριο θα χρειαστείς να ριξεις και βακτηρια.επισης νομίζω ότι θα έπρεπε να περιμένεις πριν γέμισε θα το ενυδρειο σου γιατι πως θα βάλεις το υπόστρωμα και το χαλίκι όταν υπάρχει τόσο πολυ νερο;

Αυτος στο pet shop μου είπε να το ξεκηνισω κανονικα και οταν το παρω να το ριξω απο πανω και να το απλωσω με το χερι απλωσ να εχω τα ψαρια εξω!βακτηρια ε? δω το ειχα σκεφτη ενω εχω ακουσει πολλα πες μου λιγα πραγματα!και τιμη αν γινετε

Πιστεύω πως δεν ξεκίνησες σωστά, αλλά......... βιαστικά την όλη διαδικασία.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα τα εξής.

Υπομονή μέχρι να έρθει το υπόστωμα.

Αφού λοιπόν θα το τοποθετούσα και θα σχεδίαζα το aquascape θα ξεκινούσα την διαδικασία του στρωσίματος. Στη συνέχεια θα πρόσθετα κάποια ανθεκτικά φυτά και τέλος αφου ολοκληρωθεί η διαδιακσία του στρωσίματος, τότε και μόνο τότε θα πρόσθετα τα ζωντανά που επέλεξα να κρατήσω.

Αυτή είναι η σωστή διαδικασία που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις σωστά το ενυδρείο σου και να το χαρείς χωρίς αρρώστα ψάρια, θεραπείες, απογοητεύσεις, και περιτά έξοδα. :)

εμενα μου ειπαν οτι δν θπαρχει προβλημα και γιαυτο το εκανα!το aqua scape τι εινια?απο φυτα εχω μια annubia μου ειπαν οτι ειναι αρκετα ανθεκτικη!

εμενα μου ειπαν οτι δν θπαρχει προβλημα και γιαυτο το εκανα!Νομίζω οτι σε έχουν πληροφορήσει λάθος μιας και εαν δεν στρώσεις το ενυδρείο σου δημιουργείς αρκετά προβλήματα στά ψάρια που ήδη έχεις βάλει μέσα μιας και ζουν σε τοξικό περιβάλον. Κοίτα μέσα στο φορουμ πληροφορίες για το στρώσιμο και θα καταλάβεις πόσα πράγματα πρέπει να κάνεις πριν να τοποθετήσεις μέσα ζωντανά.

το aqua scape τι εινια?Είναι η διαδικασία να διαμορφώσεις το ενυδρείο σου με τον τρόπο που σου αρέσει προσθέτοντας ξύλα πέτρες φυτά φτιάχνοντας κρυψώνες και ότι άλλο φαντάζεσαι.

απο φυτα εχω μια annubia μου ειπαν οτι ειναι αρκετα ανθεκτικη! Η anubia είναι πράγματι πολύ ανθεκτική και από τα φυτά που συνήθως αντέχουν με τα περισσότερα φυτοφάγα ψάρια.

Αν υπάρχει περίπτωση να στα φιλοξενήσει κάποιος μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου νομίζω πως είναι μια καλή περίπτωση και πραγματικά αξίζει γιατί θα μπορέσεις να κάνεις όλα όσα πρέπει χωρίς κανένα αγχος και περιορισμό. :thumbup:

βρηκα καποιον να μου τα φιλοξενησει!και πηγα πηρα εβαλα και βακτηρια τελοσ της εβδομαδας θα βαλει και το υποστωμα μετα θα ειναι βιωσημο το ενυδρειο μου?

Αν μπορούσε αυτός που σου φιλοξενεί τα ψαράκια να σου δώσει ''μπόλι'' από το φίλτρο του θα ήταν πολύ καλύτερα από το να βάλεις βακτήρια από μπουκαλάκι...

γεια και χαρά .όπως σου είπαν και παραπάνω ξεκίνησες πολύ βιαστηκά με λάθος συμβουλές .

συνέχισε διαβάζοντας προσεκτικά και με τις συμβουλές των υπόλοιπων συνχομπιστών θα στύσεις ένα σωστό ενυδρείο.

καλή συνέχεια.

παιδια πηρα εβαλα βακτηρια(δλδ για 1 μηνα ακομα θα βαζω ετσι μου ειπαν) πηρα υποστρωμα και ο φιλοσ μου εκανα και ενα τεστ και ειπε οτι εινια καλα και τα ξανα εβαλα ταα ψαρια ακομα δεν εχω παρει δκο μου τεστ αλλα θα παρω τωρα ελπιζω να πανε ολα καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...