Jump to content

Επιλογή Εξ. Φίλτρου Για 120Λίτρα.

draculas

Recommended Posts

Καλημέρα σας! B)

Έκανα μια απίστευτη προσπάθεια να διαβάσω όλα τα λινκ που είχε ο Rik στο θέμα αγοράς φίλτρου αλλά ομολογώ ότι και μπερδεύτηκα γιατί ο καθένας έχει την άποψή του και την εμπειρία του αλλά και κουράστηκα γιατί ήταν πολύ περισσότερα από 50... :death:

Όμως κατέληξα σε λίγα φίλτρα και ερωτήματα...

:wub: Λίγα λόγια για την γυάλα...

Θέμα: Φυτεμένο αμερικής

Ύψος: 50cm

Μήκος: 80cm

Πλάτος:35cm

Λίτρα: 140full άρα υποθέτω(γιατί δεν ξέρω πως υπολογίζονται) 120-130 καθαρά

Κάτοικοι: ροδόστομοι, κορύδορες κι ένα ζεύγος(δεν λέω τι γιατί δε θα μ'αφήσετε)

Στις συζητήσεις που διάβασα οι περισσότεροι αποθεώνουν την Eheim. Εντύπωση μου έκανε η παρακάτω άποψη(δε θυμάμαι από ποιο μέλος):

"Η άποψή μου για τα φίλτρα της eheim είναι η εξής:

1. Χαμηλή ροή (οι διάμετροι των σωλήνων και μόνο δείχνουν τις δυνατότητες των φίλτρων)

2. Θόρυβος (από την πρώτη φορά που θα ανοιχτεί για καθαρισμό και μετά)

3. Μικρός κάδος δυσκολία τοποθέτησης υλικών.

4. Απαξ και το φίλτρο πάρει αέρα μπαίνεις σε μια χρονοβόρα διαδικασία

5. Δυσκολία ανοίγματος κλεισίματος κατά τη συντήρηση"

Ισχύουν αυτά? Δεν θεωρώ μονόδρομο την συγκεκριμένη εταιρία γι'αυτό και έψαξα σχεδόν όλα τα "καλά" φίλτρα της αγοράς για λεπτομέρειες. Όλες οι εταιρίες τα παρουσιάζουν αθόρυβα, διαβάζοντας όμως από εδώ, βρήκα σπάνια παράπονα ήχου. Επίσης κάτι είδα με λαστιχάκια που χρειάζονται βαζελίνη με τον καιρό για να μην υπάρχουν διαρροές στα fluval. Δεν θέλω να πλυμμηρίσω! Και πολύ συζήτηση πέφτει για τα βανάκια. Τι είναι τα μονά και τι τα διπλά και που μπαίνουν?! Για τα τετρατεκ δεν βρήκα σχεδόν τίποτα σε πληροφορίες. Γιατί τα αποφεύγει ο κόσμος?

Τα φίλτρα που κατέληξα και για τα οποία θέλω εμπεριστατωμένη άποψη(να το έχει δουλέψει κάποιος τουλάχιστον χρόνο! ή αν του χάλασε νωρίτερα ας το πει!!) είναι τα παρακάτω. Ποιο όμως? Τι από όλα αυτά που έχω σημειώσει είναι στ' αλήθεια σημαντικό? :o

post-48517-0-41760300-1331285545_thumb.jpg

θα σου προτεινα το jbl αλλα το e900. ειναι καλυτερα να εχεις ενα μεγαλυτερο φιλτρο απο οτι χρειαζετε. καλο και το eheim 2215 ομως.

Κάτοικοι: ροδόστομοι, κορύδορες κι ένα ζεύγος(δεν λέω τι γιατί δε θα μ'αφήσετε)

Ποιός δεν θα σε αφήσει? Ενα από τα κύρια κριτήρια για την επιλογή ψαριών είναι να βάλουμε κάποια που θα μας αρέσουν.

Οι συμβουλές που δίνουμε όλοι, αφορούν στο να έχουμε ένα αποτέλεσμα όσο το δυνατόν καλύτερο για τα ζωντανά αλλά και στο να μην έχουμε προβλήματα μακροχρόνια τα οποία θα μας χαλάσουν την διάθεση κάποια στιγμή. Όποιος θέλει τις ακολουθεί, όποιος δεν θέλει όχι.

Στο θεμα σου, εγώ έχω εμπειρίες με tetratec και eheim. Από tetratec έχω το ex600 και το ex700, Και τα δύο λειτουργούν απροβλημάτιστα πάνω από 3 χρόνια. Μεγάλο συν η τρόμπα που έχουν για να διλωχνουν τον αέρα. Έχω επίσης και δύο 2213. Το ένα από αυτά, μετά από μιά αλλαγή άρχισε να κάνει θόρυβο. Μετά από πολύ ώρα παιδέματος πήρε πάλι μπροστά σωστά, χωρίς θόρυβο, αλλά ταλαιπωρήθηκα. Σίγουρα έτυχε, αλλά αν υπήρχε η τρομπίτσα θα είχα κερδίσει ώρες...

Για τα fluval έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια και από όσα θυμάμαι, την έχουν αυτήν την τρόμπα.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. :)

Ελιοτ:

Ευχαριστώ για την άποψη αλλά το jbl το έχεις χρησιμοποιήσει? Από θόρυβο πως πάει? Κι επίσης επειδή έχει μεγαλύτερο κάδο σε σχέση με τα άλλα τι διαστάσεις έχει περίπου? Δεν πιστεύω να είναι κάνα τέρας. Σε σχέση με το eheim αν είχες να διαλέξεις ποιο θα διάλεγες?

Ilouvatar:

Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση αλλά δε θα με αφήσουν. Αφού τους έχω δει τι λένε, θα με αναστατώσουν, θα μου πουν κρίμα είναι κι από σεβασμό στην άγρια φύση δε θα το κάνω τελικά... Αγγελόψαρα θέλω αλλά είναι λίγα τα λίτρα μου, θα βγάλουν επιθετική συμπεριφορά, θα είναι στριμωγμένα, δεν κάνει να παίζουμε έτσι με κιχλίδες κλπ κλπ... :meh:

Από φίλτρα της τετρα μου αρέσουν πολύ οπτικά(θέμα γούστου). Το 600 θα με καλύπτει για τα λίτρα μου, ή μπουκώνει με τον καιρό και καλύτερα θα ήταν το 700? Αυτή η τρομπίτσα για τον αέρα στο πιο νέο μοντέλο της eheim(ecco pro), υπάρχει ή μπα?

Καλησπέρα,εγώ θα σου πρότεινα το jbl e700 &e900 τα έχω δουλέψει και τα 2 και δεν είχα κανένα παράπονο.Τα eheim με πολλά χρόνια στην πλάτη τους είναι άριστα αλλά δεν εχουν κουμπι για να βγάζουν τον αέρα και δεν εχουν καλαθάκια για τα υλικά..Για τα φίλτρα της tetra δεν εχω τις καλύτερες εντυπώσεις.Πολύ πολύ σημαντικό να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις κάποιο απο αυτά.

παραλληλα μπορεις να δεις και τα fluval, to 205 η το 305.αξιοπιστα και με ολους τους αυτοματισμους των φιλτρων.

Ευχαριστώ παιδιά!

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση θα απορρίψω την eheim(πάμε γι'άλλα καλύτερα!)! Θα περιμένω όμως κι άλλες απόψεις. Και παρακαλώ αν κάποιος χρησιμοποιεί την καινούρια σειρά της eheim την ecco pro να μιλήσει και να μου το περιγράψει λίγο το φίλτρο. Αν έχει κάδους, αν έχει τρόμπα...

Εγώ χρησιμοποιώ το fluval 305 σε ένα 120άρι.

Μέχρι στιγμής ούτε θόρυβο κάνει ούτε με έχει προβληματίσει πουθενά.

Έχει και μια "ρύθμιση" για να χαμηλώνεις τη ροή που με έχει βολέψει.

[Ελιοτ:

Ευχαριστώ για την άποψη αλλά το jbl το έχεις χρησιμοποιήσει? Από θόρυβο πως πάει? Κι επίσης επειδή έχει μεγαλύτερο κάδο σε σχέση με τα άλλα τι διαστάσεις έχει περίπου? Δεν πιστεύω να είναι κάνα τέρας. Σε σχέση με το eheim αν είχες να διαλέξεις ποιο θα διάλεγες?

στα 2.5 χρονια που λειτουργει δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. ειναι και αθορυβο

εγω παντος δουλευω το sun sun HW-302 (1000lt/h) και δεν εχω κανενα προβλημα.και καλη ροη και μεγαλος καδος για υλικα και αθορυβο σχετικα και ευκολο στον καθαρισμο του και πανω απ ολα στη μιση τιμη απ τ αλλα της κατηγοριας του.το μονο μειον που μπορει να βρει καποιος ειναι οτι ειναι κινεζικο(να χαμε να λεγαμε δηλαδη).στο προτεινω ανεπιφυλακτα

εγω παντος δουλευω το sun sun HW-302 (1000lt/h) και δεν εχω κανενα προβλημα.και καλη ροη και μεγαλος καδος για υλικα και αθορυβο σχετικα και ευκολο στον καθαρισμο του και πανω απ ολα στη μιση τιμη απ τ αλλα της κατηγοριας του.το μονο μειον που μπορει να βρει καποιος ειναι οτι ειναι κινεζικο(να χαμε να λεγαμε δηλαδη).στο προτεινω ανεπιφυλακτα

επειδη συμφωνω με τα παραπανω, (το κοιταω για δευτερο φιλτρο ομως προσωπικα), ενας αποτρεπτικος παραγοντας ειναι η καταναλωση ρευματος που εχει, ειδικα με το σημερινο κοστος.

Έμαθα χθες ότι το 2213 αντί για 8W που του δίνει ο κατασκευαστείς καίει άνω των 10... Ένα χάος! Αυτοί που έχουν eheim δε θα τα άλλαζαν με τίποτα άλλο γιατί είναι σκυλιά! Τα sun δεν έχουν ανταλλακτικά αλλά τι κι αν χαλάσει παίρνεις άλλο σε τέτοιες τιμές που τα πουλάνε...κι όσοι έχουν φλούβαλ αγαπούν τα φλούβαλ. Άρα είναι θέμα συνήθειας. Δένεσαι με το προιόν που έχεις δουλέψει. Όλα είναι καλά κι όλα έχουν ελαττώματα.

Έχω νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι οπότε ίσως να υπάρχει μια μικρή εξοικονόμιση χρημάτων κατά τη λειτουργία του όποιου βατοφάγου φίλτρου.

Το sun έχει τρόμπα για να διώχνει τον αέρα?

ναι.εχει τρομπα.να ξερεις,καταναλωση ρευματος 18w.

Έμαθα χθες ότι το 2213 αντί για 8W που του δίνει ο κατασκευαστείς καίει άνω των 10... Ένα χάος! Αυτοί που έχουν eheim δε θα τα άλλαζαν με τίποτα άλλο γιατί είναι σκυλιά! Τα sun δεν έχουν ανταλλακτικά αλλά τι κι αν χαλάσει παίρνεις άλλο σε τέτοιες τιμές που τα πουλάνε...κι όσοι έχουν φλούβαλ αγαπούν τα φλούβαλ. Άρα είναι θέμα συνήθειας. Δένεσαι με το προιόν που έχεις δουλέψει. Όλα είναι καλά κι όλα έχουν ελαττώματα.

Έχω νυχτερινό ρεύμα στο σπίτι οπότε ίσως να υπάρχει μια μικρή εξοικονόμιση χρημάτων κατά τη λειτουργία του όποιου βατοφάγου φίλτρου.

Το sun έχει τρόμπα για να διώχνει τον αέρα?

οχι απλα 10W αλλα 15W σου ειχα πει!!! :bigemo_harabe_net-163:

παντως αν θυμασαι ο Κωσταντινος ειπε οτι ειναι θεμα τεχνολογιας και οτι τα καινουργια eheim δεν θα εχουν τοση διαφορα!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Α εσύ ήσουν λοιπόν! :P

Ναι αλλά ο Κωνσταντίνος είπε ότι η καινούρια σειρά της eheim, η ecco pro είναι προβληματική! Δεν ξέρω με τι κριτήρια να αποφασίσω τι θα πάρω!!! Οπτικά? Οικονομικά? Ηλεκτροβόρα? Ευχρηστότητας? όλα παίζουν ρόλο αλλά και κάθε φίλτρο έχει σε διαφορετική κατηγορία κριτηρίου τα υπέρ του. Θα το σκεφτώ καμιά βδομάδα ακόμη κι ίσως μου έρθει κάνα σημάδι απτον ουρανό...

Ποιος το ειπε οτι ειναι προβληματικα τα ecco pro?Μια χαρα φιλτρα ειναι, 5 watt (μονο) ,κομπλε με βιολογικα υλικα (απο τα κορυφαια της αγορας),συστημα αυτοματης αναροφησης (ναι εχουν ), καλαθακια (ειναι ευχρηστα λοιπον) και το σημαντικοτερο....ανταλακτικα και στα περιπτερα.

Για το ενυδρειο που το θες γνωμη μου το ecco pro 200 και θα κοιμασαι υσηχη , χωρις θορυβους και χωρις διαρροες.

Στο 120 λίτρων ενυδρείο έχω το ecco 2034-8watt κατανάλωση.Το έχω εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Από θόρυβο?αν δεν το δείς δεν υπάρχει.Ούτε τσούκ ούτε τσάκ δεν κάνει.Το έχω γεμάτο βιολογικό υλικό και το ανοίγω μια φορά το εξάμηνο.

Το 2032 νομίζω πως είναι μικρό για 120 λίτρα.Δεν είναι και τόσο δυνατό όσο λένε.Παίζει μεγάλη σημασία και τα υλικά και το ύψος(μανομετρικό).Εγώ μέσα δεν έχω καθόλου υαλοβάμβακα στο 2034 και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος με την ροή.Θα ήθελα λίγο περισσότερο.

Στο 120 λίτρων ενυδρείο έχω το ecco 2034-8watt κατανάλωση.....

5 watt καιει και το 2034.Μονο το 2036 ειναι στα 8 watt.

Εγω χρησιμοποιω τα Tetratec ex400 (6.4w) και ex700 (13w), τα πηρα (καλο)μεταχειρισμενα και τα 2, τα εχω περιπου 1 χρονο και δεν εχουν παρουσιασει τιποτα, αντιθετα ειναι ανυπαρκτα απο θορυβο, και με εχουν βολεψει πολυ.

Παλια ειχα ενα Eheim ecco 2231 που το κρατησα περιπου 10 χρονια, πολυ καλο, αλλα επεφτε γρηγορα η (μικρη) ροη του, σε σχεση με τα Tetratec.

• 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...