Jump to content

Κατασκευή Δισκόσπιτου 750L

IoSpy

Recommended Posts

• Απαντήσεις 124
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ομορφη και μερακλιδικη κατασκευη.Το χαιρεσαι πραγματικα,και φαινεται.

Συνεχισε λοιπον φιλαρακι να το χαιρεσαι εσυ και να το θαυμαζουμε κι εμεις :)

thnx παίδες. πιστεύω από εβδομάδα να έχω φρέσκιες φωτογραφίες με τα τελειώματα. μετά μένει το καπάκι που πιστεύω βγαίνει σε μια μέρα. και ακολουθεί το μέσα.

btw εχθές είχα και άλλη γέννα από corydoras.

ωραιος!!!!

Ξεκίνησα να φτιάχνω το κουτί για τον πίνακα:

img1760c.th.jpg img1761b.th.jpg

Παράλληλα έγινε και αστάρωμα και πέρασμα πρώτο χέρι γυψόστοκου. Τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο και ξανά πέρασμα στόκου και ξανά τρίψιμο. Τέλος ξανά αστάρωμα για τα χοντρά κομμάτια στόκου κυρίως.

img1762bm.th.jpg

Σήμερα πέρασα και το πρώτο χέρι χρώμα για να φανούν καλύτερα οι ατέλειες τις οποίες αύριο θα τις διορθώσω με τόκο σπάτουλας.

img1763e.th.jpg img1764yy.th.jpg

συγχαρητηρια και απο μενα. θα προτεινα στο φορουμ καπου να κρατηθει ολη αυτη η δουλεια για να βλεπουν οι παλαιοτεροι και να μαθαινουν οι νεοτεροι :bigemo_harabe_net-64: και παλι συγχαρητηρια. φιλικα γιωργος.

Πολλά συγχαρητήρια και από μένα .μια παρατήρηση μόνο έχω να κάνω...το νερό πέφτει στον πρώτο θάλαμο μετά πηγαίνει στον δεύτερο που είναι πίσω μετά στον μπροστά που είναι ο τρία και στην συνέχεια περνάει από πάνω που είναι ο τέταρτος θαλαμος.αν παρατηρήσεις το σαμπ σου από τον τρίτο στον τέταρτο θάλαμο ανεβαίνει πολύ η στάθμη και δεν είναι σωστό αυτό και αν παρατηρήσεις το νερό σε εκείνο το κομμάτι παραμένει λίγο στάσιμο..

Πολλά συγχαρητήρια και από μένα .μια παρατήρηση μόνο έχω να κάνω...το νερό πέφτει στον πρώτο θάλαμο μετά πηγαίνει στον δεύτερο που είναι πίσω μετά στον μπροστά που είναι ο τρία και στην συνέχεια περνάει από πάνω που είναι ο τέταρτος θαλαμος.αν παρατηρήσεις το σαμπ σου από τον τρίτο στον τέταρτο θάλαμο ανεβαίνει πολύ η στάθμη και δεν είναι σωστό αυτό και αν παρατηρήσεις το νερό σε εκείνο το κομμάτι παραμένει λίγο στάσιμο..

Σε έχασα λίγο. Εννοείς από τον μπροστά κενό θάλαμο στον δεξιά ακριβώς που έχω το sera siporax; Εκεί περνάει από πάνω η επικοινωνία των θαλάμων. Που εννοείς μένει στάσιμο;

Εχθές έκανα μικροστοκαρίσματα και έφτιαξα και την πλαϊνή δεξιά πλευρά με τα τελευταία κομμάτια γυψοσαανίδας. Και έβαλα και στην τελική του θέση τον controller θερμοκρασίας.

Οι γυψοσανίδες δεξιά.

img1765h.th.jpg img1766r.th.jpg

Και η τοποθέτηση του eliwel.

img1767t.th.jpg img1769iz.th.jpg img1770o.th.jpg img1772ic.th.jpg

σε αυτο το σημειο που σου δειχνω

post-6944-0-98673400-1348484937_thumb.jpg η σταθμη πηγαινει πολυ ψηλα και ειναι λαθος.Ο λογος που ειναι σε αυτο το υψος το τζαμακι ειναι για να το ακουμπαει ακριβως στο πανω μερος και να χυνεται το νερο στο επομενο,Ειναι λαθος να ανεβαινει τοσο πανω η σταθμη γιατι ενα μεροσ του νερου μενει στασιμο.Αν θελεις ριξε ενα φυλλαρακι και θα δεις οτι θα το κραταει εκει περα πανω και θα αργησει να περασει στον επομενω θαλαμο.Ενω αν κατεβει η σταθμη θα περναει πολυ πιο γρηγορα στον επομενο θαλαμο και θα γινεται η σωστη ροη οπως πρεπει.

σε αυτο το σημειο που σου δειχνω

post-6944-0-98673400-1348484937_thumb.jpg η σταθμη πηγαινει πολυ ψηλα και ειναι λαθος.Ο λογος που ειναι σε αυτο το υψος το τζαμακι ειναι για να το ακουμπαει ακριβως στο πανω μερος και να χυνεται το νερο στο επομενο,Ειναι λαθος να ανεβαινει τοσο πανω η σταθμη γιατι ενα μεροσ του νερου μενει στασιμο.Αν θελεις ριξε ενα φυλλαρακι και θα δεις οτι θα το κραταει εκει περα πανω και θα αργησει να περασει στον επομενω θαλαμο.Ενω αν κατεβει η σταθμη θα περναει πολυ πιο γρηγορα στον επομενο θαλαμο και θα γινεται η σωστη ροη οπως πρεπει.

Η αντλία είναι 3.400 λ/ώ. Έχει μεγάλη ροή νερού. Πως να ρίξω τη στάθμη; Θα έπρεπε να είναι μικρότερη η αντλία. Έχω δει από βρομιές πάντως ότι περνάνε κατευθείαν και δεν μένουν.

δεν εχει να σχεση η αντλια αλλα μονο τα υψος των χωρισματων..Το τζαμακι που εχεις βαλει εχει εναν λογο,να οδηγει το νερο στον επομενο θαλαμο στον επομενο θαλαμο κατευθειαν και οχι να σηκωνει τοσο πανω το νερο...για να κατεβει η σταθμη πρεπει τα δυο επομενα τζακια να κοντινουν....δλδ στο σημειο που σου εβαλα το βελακι το τζαμι μενει οπως ειναι...Στην φωτο αυτη φαινεται τα τζαμια που πρεπει να πανε πιο κατωpost-6944-0-84468700-1348488394_thumb.jpg.Στο πρωτο βελακι πρεπει να κατεβει δυο ποντους πιο κατω και στο επομενο βελακι το τζμι πρεπει να κατεβει τεσσερισ ποντους...Σκεψου στν πρωτη φωτο που σου εβαλα το βελακι για ποιο λογο εχεις βαλει σε αυτο το υψος το τζαμι αφου το νερο ανεβαινει τοσο πανω.

• 4 weeks later...

img1773f.th.jpg img1774bf.th.jpg img1775sm.th.jpg

Επιτέλους τελείωσε. Μόνο ο καθρέφτης έμεινε και το καπάκι. Τα πορτάκια μπροστά μπήκαν με μαγνήτες και βγαίνουν τελείως όπως μου πρότεινε ο Νιντάλ. Ενώ το πορτάκι στον πίνακα είναι κανονικό με μεντεσέ. Έτσι η πρόσβαση στο sump είναι αρκετά εύκολη.

Μετά από τόσους μήνες μπορώ να πω ότι μπορώ να το απολαύσω και να ασχοληθώ με το setup και τα ψάρια.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Αν το συνδέσεις και με το τζάκι δίπλα να σου ζεσταίνει το νερό είσαι μια χαρά :bigemo_harabe_net-74:

Συγχαρητήρια πολύ καλό :bigemo_harabe_net-64:

Γεια στα χερια σου παλικαρι μου!!!!

Thnx παίδες.

Frog αν ήταν ενεργειακό το τζάκι δεν θα ήταν δύσκολο. Ίσως να το έκανα αλλά τώρα δεν παίζει. :P

Κουκλι !!!!

:jawdrop:

Άξιζε τον κόπο και την κούραση που τράβηξες! Το αποτέλεσμα είναι απλά καταπληκτικό!

Να 'στε καλά. Ευχαριστώ. Μόλις διαμορφώσω και το εσωτερικό όπως το έχω στο μυαλό μου θα κάνω και μια παρουσίαση στη σχετική κατηγορία.

αδερφέ έχει κάνει απίστευτη δουλειά με πολύ μεράκι. το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο

χίλια μπραβο :thaman: :thaman: :thaman:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...