Kouvou 8 Μαρτίου 2012 #1 Share 8 Μαρτίου 2012 γεια σας διαβασα το topic για το φυτεμα και λεει οτι ο τυπος 2 ειναι ιδανικος με το υποστρωμα χαλικι!πανω απο το χαλικη μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Μαρτίου 2012 #2 Share 8 Μαρτίου 2012 πες μας εσυ τι σκεφτεσαι σχετικα....εσυ δηλαδη εαν εβαζες κατι, τι θα ηταν αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 8 Μαρτίου 2012 δν εχω γνωσης στα φυτα και θα εβαζα αμμο αλλα αφου ειδα στο τοπιψ οτι το χαλικι ειναι καλυτερο θα παω να παρω χαλικι 2mm τωρα κατι παραπανο δεν ξερω μαλλον θα το αφησω ετσι σκετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Μαρτίου 2012 #4 Share 8 Μαρτίου 2012 εαν ζητας ολοκληρομενη αποψη.γραψε μας τα λιτρα,τα φωτα σου και τι φυτα σκεφτεσαι να βαλεις ετσι ωστε να σε οδηγησουμε πιο σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2012 #5 Share 8 Μαρτίου 2012 Αναλογα τι φυτα θελεις να φυτεψεις.Αν πας για μετριας δυσκολιας φυτα καλο ειναι να βαλεις υποστρωμα και απο πανω ψιλοκοκο χαλικακι,αν θες ευκολα φυτα μπορεις να βαλεις μονο αμμο η μονο χαλικακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 8 Μαρτίου 2012 το ενυδρειο το πηρα τωρα δεν εχω βαλει ακομα τπτ μεσα και θελω να βαλω για αρχη anubia που ξερω οτι ειναι ευκολο λιτρα 100 φως Τ5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Μαρτίου 2012 #7 Share 8 Μαρτίου 2012 με το τσιγκελι μας τα λες.... αρα εχεις 100 λιτρα με τ5 λαμπα.ποσες λαμπες,1? η ανουμπια ειναι το πιο σκληρο και ανθεκτικο φυτο.τι αλλα φυτα σκεφτεσαι να βαλεις?θα το κανεις πυκνοφυτεμενο,κατι αλλο..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 8 Μαρτίου 2012 ναι οντως τα λεω σιγα σιγα μια λαμπα εχω. μετα θελω να βαλω marima ball και αν μπορεσω να βρω καποιο φθτο σαν γρασιδι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Μαρτίου 2012 #9 Share 8 Μαρτίου 2012 γρασιδια δεν υπαρχουν για μια λαμπα.ισως ουτε και για 2 λαμπες.γιαυτο σου ειπα σκεψου και αποφασισε ακριβως πως το θελεις γιατι αλλαζουν ολα τρωγωντας και αλλαζουν και τα κοστολογια εαν θελησεις να πας σε αλλο επιπεδο φυτεμενου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 8 Μαρτίου 2012 εξηγησε μου με καποιος παραδειγματα σε παρακαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Μαρτίου 2012 #11 Share 8 Μαρτίου 2012 για ενα ενυδρειο σαν το δικο σου και για να μπορεις να βαλεις μεγαλη γκαμα φυτων να το κανεις πυκνοφυτεμενο κοινωνικο ,οχι ομως υψηλων απαιτησεων για γρασιδια κλπ μπορεις να βαλεις ενα φωτιστικο των τουλαχιστον 2 τ5 λαμπων.το βελτιστο θα ηταν και το διπλασιο δηλαδη με 4 λαμπες θα μπορουσες να βαλεις και γκαζον. αυτο ομως προυποθετει χρηση διοξειδιου,λιπανση κλπ. αυτο σου ειπα να σκεφτεις.τι θελεις να κανεις και αν μπορεις να ανταπεξελθεις στα εξοδα. εαν πιστευεις οτι κατι τετοιο φανταζερι ακριβο η δυσκολο για σενα,απλως προσπαθεις να αυξησεις εστω μονο με 1 λαμπα ετσι ωστε να βαλεις ευκολα φυτα και να μεινεις σε αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαρτίου 2012 #12 Share 8 Μαρτίου 2012 Εαν εχεις χρυσοψαρα οπως στο Avatar σου μικραινει πολυ η λιστα φυτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 8 Μαρτίου 2012 αλλη μια λαμπα μπορω να βαλω αλλα οχι αμεσα! αρα μονο anubia!ναι χρυσοψαρα εχω!απλως δεν μπορω σιγα σιγα να βαλω τισ απαιτουμενεσ λαμπες και μετα να βαλε κι αλλ φυτα? επισης διαβασα οτι με ανακλαστηρες διπλασιαζεις το φως!ισχυει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαρτίου 2012 #14 Share 8 Μαρτίου 2012 http://thegab.org/Plants/goldfish-and-plants-the-low-tech-approach.html http://www.well.com/~debunix/fish/goldfishPlants.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 8 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 8 Μαρτίου 2012 σε ευχαριστω φιλε μου τωρα το μονο που θελω να μου πειτε ειναι τι να βαλω κατω(χαλικια αμμο κλπ)?παντως λεω για αρχη να βαλω annubias και μετα να παω σε java moss ωστοσο διαβασα για τοθς ανακλαστηρες που ειναι σαν να διπλασιαζουν το φως δηλαδη μια Τ5 με ανακλαστηρα ισον με 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαρτίου 2012 #16 Share 8 Μαρτίου 2012 Ψιλο χαλικι ή αμμο ειναι μια χαρα και για τα χρυσοψαρα μια που οργωνουν τον τοπο αλλα και για φυτα για να ριζωσουν. Βεβαια την ανουμπια δεν την φυτευης, απλα την δενεις πανω σε ενα ξυλο ή πετρα. Οσο για τους ανακλαστηρες βοηθανε μεν αλλα λογο του οτι πιανουν ευκολα αλατα μειωνεται και η αποδοση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wint3r 11 Απριλίου 2012 #17 Share 11 Απριλίου 2012 Καλημέρα και απο μένα. Εγώ βρίσκομαι στα σκαριά για αγορά καινούριου ενυδρείου περίπου 125λίτρων. Τα ψαρακιά θα είναι τα ψιλοκλασσικά (τουλάχιστον για αρχή). Πιθανοί κάτοικοι: neon, πλακόστομος, ίσως τιγράκια, αγγελόψαρα κλπ. Το θέμα είναι οτί θέλω να το κάνω σταδιακά να έχει πολλά φυτά μέσα. Τι προτείνετε να κάνω από την αρχή? Από όσα έχω διαβάσει, παίρνοντας το ενυδρείο, να βάλω υπόστρομα, μετά χαλίκι, ύστερα φυτέυω τα φυτά και μετά το στρώσιμο εννοείται οτι θα τοποθετηθούν και τα ψάρια. Τι υπόστρομα να βάλω? Τι φυτά να πάρω για αρχή? πως μπορώ να βάλω γκαζόν? και τι λάμπες θα χρειαστώ για την παραπάνω ενέργεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 11 Απριλίου 2012 #18 Share 11 Απριλίου 2012 Κατα αρχας δεν ξεκινας σωστα με την συνθεση ψαριων μια που για τα λιτρα που σκεφτεσαι καποια απο τα ψαρια που προτεινεις δεν θα εχουν τον ιδανικο χωρο και τα τιγρακια θα δημιουργουν προβλημα ειδικα στα σκαλαρια. Επισης καλο ειναι να υπαρχουν και καποια αλγοφαγα ειδη που θα βοηθανε στην μειωση των αλγεων. Απο εκει και περα για τα φυτα υπαρχουν πολλα υποστρωματα στο εμποριο αλλα για αρχαριο θα προτεινα το Flourite της Seachem μια που ειναι ευκολο στην χρηση του και δεν απαιτει απο πανω καποια αλλη επιπλεον στρωση χαλικιου και στο φυτεμα και ξεριζωμα δεν θα εχεις ιδιαιτερα προβληματα. Καλο ειναι να αναβαθμισεις το ενυδρειο με λαμπες απο 60 με 80 βατ φωτισμο και για αρχη μπορεις να αρχισεις με καποιον οργανικο ανθρακα ή DIY CO2 και στο μελλον πας και για μπουκαλες διοξειδιου. Μην αρχισεις με γκαζονακια και κοκκινοπα φυτα μια που πολλα ειναι αρκετα απαιτητικα, απο εκει και περα τα περισσοτερα ειδη ειναι φυσιολογικης δυσκολιας και στην πορεια θα δεις μαθαινοντας περισσοτερα. http://www.tropica.com/en/plants/plant-list-a-z.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
wint3r 11 Απριλίου 2012 #19 Share 11 Απριλίου 2012 Οκ σ' ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 12 Απριλίου 2012 #20 Share 12 Απριλίου 2012 Tα φυτεμενα ειναι ομορφα αλλα και δυσκολα.Θελουν μερακι και πολυ υπομονη για να πετυχουν.Οσοι εχουμε πετυχει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα πιστεψε με εχουμε κανει και πολλα λαθη. Ξεκινα με ψιλο χαλικι (αν βρεις βασαλτη ειναι πολυ καλο).Αν θες να δεις γρηγορη προοδο απο κατω πρεπει να βαλεις υποστρωμα.Λιπανση ειτε σε ταμπλετες ειτε σε υγρα οπωσδηποτε.Επισης το CO2 ειναι πολυ βασικο.Σε μερικα πιο βασικο και απο τον φωτισμο. Εγω εχω φτιαξει φυτεμενο με cuba (τουμπανο) χωρις υποστρωμα και χωρις 10 λαμπες.Μονο με 2 Τ5 39W. Ψαξτε πολυ τα προφιλ των φυτων πριν αρχισετε για να μη στεναχωριεστε μετα με σαπισματα ή πολυ αργη αναπτυξη.Οπως και τα ψαρια εχουν και αυτα τις προτιμησεις τους σε συνθηκες νερου. Αν επιλεγουν ευκολα οπως anubias,valisneries δε θα χρειαστειτε σχεδον τιποτα απο υγρα και φωτα αλλα δε θα χαρειτε εικονα.Ειδικα αν το ενυδρειο ειναι μεγαλο. Επισης προσοχη σε μερικα ψαρια που εχουν προτιμηση στα φυτα. Οπως και να χει με διαβασμα και υπομονη ο καθενας μπορει να στησει κατι πολυ καλο.Εδω εστησα εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος