Jump to content

Προσθηκη Φυτων (Πρεπει Να Προσεξω Κατι?)

Recommended Posts

Γεια σας εχω ενα 220Λ ενυδρεια το οποιο μεχρι σημερα εχει μονο μια ανουμπια απο το ικεα (anubia Bacteri caladifolia). Η ανουμπια τα παει μια χαρα, βγαζει νεα φυλλα αν και καποια τα τρωνε τα ψαρια.... ο βυθος ειναι χοντο χαλικι με λαβα και εχω μια λαμπα Τ5 21W.... Αγορασα τα εξης φυτα επειδη διαβασα οτι ειναι εθκολα και δεν χρειαζονται και ιδιαιτερο υποστρωμα.

Τα φυτα ειναι τα εξης:

1 x anubia lanceolata

1 x Windelov Fern

1 x Marimo Ball

Σκεφτομαι να παρω και κερατοφυλο.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μηπως τελικα θα χρειαστει να κανω μια αναβαθμηση στο ενυδρειο για ολα αυτα?

Βασικα δεν ξερω αν εχω θεμα με την λαμπα μου, γιατι μαλλον απ'οτι διαβασα δεν ειναι επαρκης.

Ευχαριστω!!

καλησπερα.

η λαμπα σου οντως μπορω να πω ειναι περισσοτερο για την συντηρηση των φυτων και οχι για πολλα περισσοτερα.εαν στην πορεια θελησεις να φυτεψεις περισσοτερα σιγουρα θα χρειαστεις εξτρα φως.επισης και η χοντρη λαβα σαν υποστρωμα δεν ειναι και η πιο ευκολη για σωστο φυτεμα λογω της κοκομετριας της.

δεν μας ειπες ομως τι ψαρια εχεις και σου τρωνε οπως ειπες φυλλα απο τις ανουμπιες..?

αν έχεις χρυσόψαρα θα σου φανε τα marimo balls εκτος αν τα ψαρια ειναι μικρα και οι μπαλες μεγαλες!

Εχω ενα χρυσοψαρο black moor- 4 scalaria-1 pleco- 8platy kai 6 alla mikra pali den 3erw ti einai...To xrusopsaro 8a to dwsw kata pasa pi8anothta.

Φοβήθηκα να βαλω αλλο υποστρωμα γιατι ειναι και αρχαριος και δεν ξερω τι και πως με τα φυτεμενα....απλα λιγα φυτα θελω να βαλω που να ειναι ευκολα χωρις πολλα πολλα.. Βασικα νομιζεις οτι θα χρειαστει κι αλλη λαμπα για τα εχτρα φυτα που θα βαλω? και τι λαμπα ακριβως..για φυτεμενο η μια ευρεους φασματος σαν αυτη που εχω?

ακομη και ετσι που θελεις πολυ ευκολα και απλα φυτα 1 λαμπα σε 200 λιτρα θα ειναι σαν καντηλι.τουλαχιστον αλλη μια θα χρειαστεις.

μπορεις να βαλεις αλλη μια λευκη η καποια με ροζ αποχρωση που βοηθαει τα φυτα για τη φωτοσυνθεση τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...