Jester 8 Μαρτίου 2012 #1 Share 8 Μαρτίου 2012 Έχω προβληματιστεί με την συγκεκριμένη εταιρεία. Σε αρκετά από τα τεστάκια της (Kh και Ca σίγουρα νομίζω και για το Mg) ένα από τα βήματα είναι να χρησιμοποιήσεις μια σύριγγα με πιπέτα με το ανάλογο τελικό αντιδραστήριο και να το προσθέσεις σταγόνα σταγόνα μέχρι να αλλάξει το χρώμα. Και εδώ είναι που με έχει τρελάνει. Σου λέει γυρνάς ανάποδα την σύριγγα και μετράς τι έμεινε. Έλα όμως που κρατάει αέρα μέσα η σύριγγα σε διαφορετικές ποσότητες κάθε φορά με αποτέλεσμα να βγάζω άλλα ντι άλλων αποτελέσματα. Μέσα σε μισή ώρα το kh έβγαλε τρια τρομερά διαφορετικά αποτελέσματα, Μέχρι που μου τελείωσε η δοσολογία και δεν είχε αλλάξει ακόμα. Να ξεχάσω την πιπέτα και να τραβάω κανονικά 1ml? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαρτίου 2012 #2 Share 8 Μαρτίου 2012 Μελετώντας εδώ τις οδηγίες θα την βγάλεις την άκρη... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=40045 Η προέκταση της μύτης/πιπέτας έχει υπολογιστεί από την εταιρία για τον όγκο αντιδραστηρίου που κρατάει όπως και η ποσότητα αέρα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρία θα κυκλοφορήσει τη νέα σειρά των τεστ της τα οποία θα είναι πιο εύχρηστα και πιο πρακτικά, συγκεκριμένα στο τεστ ΚΗ έχει καταργήσει τη χρήση της σύριγγας και απλά ρίχνοντας σταγόνες κατευθείαν από το μπουκαλάκι θα μετράς τον αριθμό τους και θα διαιρείται δια του 0,5 αν θυμάμαι καλά. Για τα υπόλοιπα τεστ που κάνουν τη χρήση σύριγγας δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν παρόμοιες αλλαγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 9 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 9 Μαρτίου 2012 Αμήν και πότε ρε Αίολε. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί κάθε φορά μένει άλλη ποσότητα αέρα. Ντάξει είπαμε χομπίστες αλλά όχι και πτυχίο χημικού για να δω μια μέτρηση. Όχι τίποτα άλλο αλλά είμαι στον 3ο μήνα και έχω αρχίσει να αμφισβητώ τις μισές μου μετρήσεις. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος