Jump to content

Ανυπομονο Να Τελειωσω Το Reef Μου!!!

manos23

Recommended Posts

παιδια εχουν μπει τα παντα τωρα μας μενει ο ζωντανος βραχος ανυπομονο να μπει και αυτος να στρωσει και να μπουν τα πρωτα ζωντανα!!!!!

Δώσε μας παραπάνω πληροφορίες, ανέβασε και καμια φωτογραφία, μπας και γίνει κανονικό το θέμα γιατί έτσι είναι σαν δήλωση :D

χε χε καλά σου λέει ο Κωστής φίλε Μάνο... εγώ έψαχνα να βρω μήπως είχες κάνει και ποστ νωρίτερα από την όλη προετοιμασία !!!

.... πάρτο από την αρχή ;)

Οπως σου είπαν τα παιδιά βάλε καμιά photo και γράψε εξοπλισμό....

Καλή αρχή να έχεις με το νεο σου ενυδρείο..

καλή αρχή και υπομονή. Δώσε φωτό στο λαό από το στήσιμο του βράχου

διαστασεις 1007*45*53

κυκλοφοριτες 2tunze

2εξωτερικα φιλτρα 1sun sun1400λτ ροη την ωρα με ανθρακα και αντιφωσφορο 1hydor 600λτ ροη την ωρα με syporax

skimer:

θερμοστατης eheim

φωτισμος 2λεντοτενιες90cm 2t590cm

αραγωνιτης 40kg

νεκρος βραχος7kg

Σε λιγες μερες μπενει ο ζωντανος βραχος 15kg.

διαστασεις 1007*45*53

κυκλοφοριτες 2tunze

2εξωτερικα φιλτρα 1sun sun1400λτ ροη την ωρα με ανθρακα και αντιφωσφορο 1hydor 600λτ ροη την ωρα με syporax

skimer:

θερμοστατης eheim

φωτισμος 2λεντοτενιες90cm 2t590cm

αραγωνιτης 40kg

νεκρος βραχος7kg

Σε λιγες μερες μπενει ο ζωντανος βραχος 15kg.

post-48196-0-19992200-1331229938_thumb.jpg

post-48196-0-40809100-1331229955_thumb.jpg

Να αρχίσεις σιγά-σιγά να αφαιρείς το siporax με την εισαγωγή του βράχου, ειδάλλως θα σου καθυστερήσει η αποίκηση.

Ζωντανός βράχος και siporax δεν πάνε μαζί !!!

ναι το γνωριζω αυτο. και να το αφησω σκετο η να βαλω και εκει ανθρακα?

Θα τα αφαιρέσεις και το φίλτρο... θα κάνεις και οικονομία στο ρεύμα... το πουλάς, ή το κρατάς για backup

το εχω back up γιατι την εχω παθει μια φωρα στο 500λτ και εψαχνα φιλτρο μετα. με τα lion fish μπενουν ολλα τα κοραλια?

Lionfish με κοράλια?

Δύσκολο... :D

Φίλε BiggBilly το lionfish όσον αφορά τα κοραλια είναι απόλυτα συμβατό και ασφαλές,το θέμα το έχει με όσα ψάρια χωράνε στο στόματου(που είναι αρκετά είδη) όπως και με τις γαρίδες.

Ολοκληρωμένο reef όσον αφορά το εύρος των ζωντανών οργανισμών με τέτοιο ψάρι δεν μπορούμε να έχουμε άλλα οσον αφορά τα κοραλια και αναφέρομαι και στις 3 γενικές τους κατηγορίες δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.....

δηλαδη δεν θα εχω θεμα με ποσα και ποια κοραλια θα βαλω αν επιλεξω το lionfish?

Κανένα μα κανένα απολύτως.

Είναι ένα από τα ελάχιστα ψάρια που είναι πραγματικά reef safe. (Ως προς τα κοράλλια)

Έγινε επεξεργασία - dimitrig

και απο οργανισμους και ψαρια τι παιζει? π.χ κλοουν, αχινι, μαντις, σμερνα, υποκαμπος,γαριδες???

Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα κοράλλια αν επιλέξεις Lionfish.Θα προσέξεις όμως κάτι... Αυτά τα ψάρια χρειάζονται κάποια σημεία με πολύ χαμηλή κυκλοφορία (Ούτως ή άλλως δυνατή δε μπορούν να δεχτούν) , ώστε να κάθονται και να κάνουν την ενέδρα τους ή να ξεκουράζονται.Αυτή είναι η φυσική συμπεριφορά τους.

Σε αυτές τις θέσεις που θα επιλέξουν και από μόνα τους δε θα βάλεις κοράλλια, ώστε να μην τα στρεσάρουν και μαζεύουν.Μην ξεχνάς οτι είναι ογκώδη ψάρια και θέλουν άπλετο χώρο και καλό τάισμα.Τα υπόλοιπα ψάρια που θα επιλέξεις πρέπει να είναι μεγάλα.Υπάρχει μια πιθανότητα να μην πειράξουν μικρόψαρα που κινούνται κοντά στα βράχια, αλλά αν ξεχαστούν και πέσουν σε ενέδρα θα τα εξαφανίσουν. Η ταχύτητα που αρπάζουν τη λεία τους είναι τρομακτική και πραγματικά το θύμα δεν προλαβαίνει να καταλάβει τίποτα...Γαρίδες,ιππόκαμποι κλπ, τα ξεχνάς διότι θα αποτελέσουν γεύμα.Από κλόουν ίσως παίξεις με Maroon αν και είναι περίεργοι τύποι.

super τα lionfish απιστευτα ψαρια αλλα σε περιοριζουν παρα πολλυ στην επιλογη των υπολοιπων ψαριων. Εχω και εγω και ξερω,το μονο που του εχει γλιτωσει ειναι ενα damsel που ειναι το πρωτο ψαρι του ενυδρειου μου ολλα τα υπολοιπα clown,γαριδες και αλλα μικρα μεχρι και η σαλιαρα εγιναν μεζεδακια

Αφού αυτή είναι η τροφή του!

Μπορείς να βάλεις αλλά να ξέρεις ότι ξεχνάς ότι μικρο ψάρι μπορεί να γίνει γεύμα του.

Βλέπεις τα θετικά και τα αρνητικά του ψαριού και η απόφαση είναι δική σου.

:)

• 3 weeks later...

Καλησπερα παιδια, ειμαι πολυ χαρουμενος γιατι σημερα μπηκε και ο ζωντανος βραχος στο ενυδρειο μου και δειχνει εκπληκτικο! Ειναι τελεια τα κοματια που εχουν μπει μεσα! αντε αυριο θα μπει και ο πρωτος κατοικος! Αλλα για ολλα αυτα τα θελω να ευχαριστισω τον φιλο Θαναση για την βοηθεια και τις πολυτιμες συμβουλες που μου δινει και βλεπω τοσο ωραια αποτελεσματα!!!

Θα φτιάξεις υπέροχο ενυδρείο Μάνο,διότι το βασικό συστατικό που θέλουμε και είναι η αγάπη για το χόμπι το έχεις...

το τοπ reef ξερεις ποιος το εχει! Αυτο ειναι δυσκολο να το πλησιασω αλλα με την βοηθεια σου θα ειναι το τοπ2!!! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...