giannispopi 7 Μαρτίου 2012 #1 Share 7 Μαρτίου 2012 γεια σας , πηγα σε ενα φιλο για καφε και ειχε ενυδρειο χωρις να το ξερω. ειναι 120λτ με ζωοτοκα και κορυ μπρονζε.κατω ειχε ψιλοκοκο χαλικι. τεσπα ... ενα κορυντορακι για μιαμιση ωρα που εκατσα και το παρατηρουσα δεν κατεβηκε καθολου στο βυθο. ολη την ωρα ηταν στην επιφανεια και προσπαθουσε να αναπνευσει.. ξερω οτι τα κορυ ανεβαινουν καπου καπου πανω αλλα αυτο ηταν μονιμα στην επιφανεια. μετρησεις δεν εκανε αλλα μου ειπε οτι ειναι ενταξει. πως το βλεπετε ρε παιδια..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 7 Μαρτίου 2012 #2 Share 7 Μαρτίου 2012 Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι φυσιολογική και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα αν δεν υπάρχουν μετρήσεις από το νερό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 7 Μαρτίου 2012 το ξερω αλλα μου ειπε οτι ειναι ενταξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Μαρτίου 2012 #4 Share 7 Μαρτίου 2012 Tα κορυ συνηθίζουν να κάνουν "βουτιές" προς την επιφάνεια του νερού για να οξυγονωθούν.Να σταθω στο χαλικι που αναφερεις,μιας και μπορει(ειδικα το χονδροκοκκο) να τραυματισει τα βραχια ή τα μουστακια των ψαριων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 7 Μαρτίου 2012 το ξερω οτι ανεβαινουν στην επιφανεια για οξυγονο. του φιλου μου ηταν μονο στην επιφανεια και μονο το ενα απο τα πεντε Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Μαρτίου 2012 #6 Share 7 Μαρτίου 2012 το ξερω οτι ανεβαινουν στην επιφανεια για οξυγονο. του φιλου μου ηταν μονο στην επιφανεια και μονο το ενα απο τα πεντε Toτε αυτο ειναι αλλο θεμα φιλε μου.Καλο θα ηταν να συμπληρωθει η ακολουθη φορμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 στον βαθμο που μπορεις τουλαχιστον,για να μην γινονται κατα το δυνατον εικασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 7 Μαρτίου 2012 #7 Share 7 Μαρτίου 2012 Tα κορυ συνηθίζουν να κάνουν "βουτιές" προς την επιφάνεια του νερού για να οξυγονωθούν.Να σταθω στο χαλικι που αναφερεις,μιας και μπορει(ειδικα το χονδροκοκκο) να τραυματισει τα βραχια ή τα μουστακια των ψαριων. Δημήτρη ο φίλος ανέφερε οτι για μιάμιση ώρα το κόρυ δεν κατέβαινε στο βυθό και προσπαθούσε να πάρει ανάσα από την επιφάνεια και αυτό δεν είναι σύνηθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 7 Μαρτίου 2012 Toτε αυτο ειναι αλλο θεμα φιλε μου.Καλο θα ηταν να συμπληρωθει η ακολουθη φορμα http://www.aquazone....showtopic=25739 στον βαθμο που μπορεις τουλαχιστον,για να μην γινονται κατα το δυνατον εικασιες. αυτο ειναι το θεμα. οτι το ενυδρειο δεν το ξερω.σημερα το ειδα πρωτη φορα και σας εγραψα οτι ξερω. αυριο ισως μαθω περισσοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 7 Μαρτίου 2012 #9 Share 7 Μαρτίου 2012 Κατά πάσα πιθανότητα είναι έλλειψη οξυγόνου. Από τα δικά μου όμως έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω ιχθυοφόρτωση και δεν προλαβαίνουν να φάνε, πάνε και την αράζουν στην επιφάνεια και ψάχνουν όπως τα γκάπυ. Ένα από τα δύο παίζει, με πιθανότητα μεγαλύτερη το πρώτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Μαρτίου 2012 #10 Share 8 Μαρτίου 2012 Κατά πάσα πιθανότητα είναι έλλειψη οξυγόνου. Από τα δικά μου όμως έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω ιχθυοφόρτωση και δεν προλαβαίνουν να φάνε, πάνε και την αράζουν στην επιφάνεια και ψάχνουν όπως τα γκάπυ. Ένα από τα δύο παίζει, με πιθανότητα μεγαλύτερη το πρώτο. Σωστα και τα 2 που ειπες .αλλα αναφερει αυτην την συμπεριφορα μονο σε 1 απο τα 5.Καλυτερα να παρουμε και αλλες πληροφοριες πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 8 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 8 Μαρτίου 2012 οτι μπορεσα να μαθω ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : το κορυ καθεται συνεχεια στην επιφανεια ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:120 μεικτα - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 1 εσωτερικο φλουβαλ u2 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 6 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):καμποσα γκαπυ και 6 κορυ μπρονζε - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλλαγη 1 φορα στις 10 μερες, ταισμα τα γκαπυ 1 φορα την μερα και τα κορυ ταμπλετες 3 φορες την εβδομαδα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:δεν εχει μετρηση αρα λογικα θα ειναι βρυσης - KH:- - GH:- - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):- - ΝΟ3 (νιτρικά):20 - Θερμοκρασία:25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: tropic marin ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:kory bronze - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):περιτωματα δεν ξερει, χρωματισμος κανονικος, ορεξη δεν ξερει και κινητικιτητα μονο στην επιφανεια. το βραδυ δεν ξερει που αραζει - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: μου ειπε οτι ειχε παρει 10 κορυ και τωρα εχει 6. χαθηκανε στην πορεια χωρις να παρατηρησει κατι και αμα δεν το εβλεπα εγω θα του φαινοτανε φυσιολογικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 8 Μαρτίου 2012 #12 Share 8 Μαρτίου 2012 Πιστεύω χωρίς να είμαι απόλυτος ότι τα cory έχουν πεθάνει της πείνας. Τα λαίμαργα γκάπυ τρώνε ότι βρουνε από την επιφάνεια κιόλας. Μετά βρίσκουν και τις ταμπλέτες και τις τσακίζουν και αυτές. Τα cory δεν τρώνε τόσο γρήγορα και λογικό είναι να λοιμοκτονούν. Το συγκεκριμένο ψαράκι έχει φτάσει στο όριό του και ψάχνει τροφή στην επιφάνεια. Καλό θα είναι να ταίζει 2 φορές την ημέρα μήπως και χορτάσουν τα γκάπυ και αφήσουν και λίγη τροφή να πέσει κάτω. Επίσης τις ταμπλέτες να τις ρίχνει σε κρυφά μέρη, ας πούμε στο πίσω μέρος του ενυδρείου, που μπορούν να μπούν τα κόρυ μήπως και προλάβουν και απο εκεί να φάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Μαρτίου 2012 #13 Share 8 Μαρτίου 2012 Πιστεύω χωρίς να είμαι απόλυτος ότι τα cory έχουν πεθάνει της πείνας. Τα λαίμαργα γκάπυ τρώνε ότι βρουνε από την επιφάνεια κιόλας. Μετά βρίσκουν και τις ταμπλέτες και τις τσακίζουν και αυτές. Τα cory δεν τρώνε τόσο γρήγορα και λογικό είναι να λοιμοκτονούν. Το συγκεκριμένο ψαράκι έχει φτάσει στο όριό του και ψάχνει τροφή στην επιφάνεια. Καλό θα είναι να ταίζει 2 φορές την ημέρα μήπως και χορτάσουν τα γκάπυ και αφήσουν και λίγη τροφή να πέσει κάτω. Επίσης τις ταμπλέτες να τις ρίχνει σε κρυφά μέρη, ας πούμε στο πίσω μέρος του ενυδρείου, που μπορούν να μπούν τα κόρυ μήπως και προλάβουν και απο εκεί να φάνε. Μπαμπη θα συμφωνησω μαζι σου,λογικα πεινανε.Ας ριξει ταμπλετες το βραδυ καλυτερα,με σβηστα φωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος