Jump to content

Τα 10 Ενυδρεια Μου!

PsyTrancer

Recommended Posts

Kαλησπερα σε ολους!

Ηρθε η ωρα επιτελους, να σας δειξω κ εγω ,τι ετοιμαζω τους τελευταιους μηνες.. :bigemo_harabe_net-82:

Ασχολουμαι απο τα τελη του 07 με το σπορ αλλα ακομα Δεν εχω καταλληξει στο ΤΙ επιτελους θελω!(Δεν ειμαι ο μονος..το ξερω..)

-Θελω Αφρικη?

-Θελω Αμαζονιο?

-Θελω Ασια?

-Τι στο &^%$# θελω?!?!?!?

Αφου λοιπον εφτασα σε αυτο το σημειο απογνωσης καταλαβα οτι τα θελω ΟΛΑ. Καλος ή κακως ομως Δεν ειχα την δυνατοτητα αυτη μεχρι τωρα,μιας κ ημουν φοιτητης στην Αθηνα, οποτε οτι κ να ηθελα...δεν γινοταν να πραγματοποιηθει.Πλεον ομως τελειωσα κ βρισκομαι παλι στο πατρικο μου......οποτε τα σχεδια πηραν μπροστα για τα καλα-τελειωσαν-αδειασε η αποθηκη- κ το ονειρο μου περνει πλεον σαρκα κ οστα!

FishRoom Λοιπον! :bigemo_harabe_net-72:

-Αυτο θελω!

Ο περισσοτερος εξοπλισμος (φιλτρα,θερμοστατες,ενυδρεια,λαμπες-φωτα κτλ)υπηρχε ηδη οποτε το μονο που εμενε ηταν να παρω κ την συγκαταθεση του πατερα μου.Ο οποιος,οπως κ πολυ αλλοι απο εμας, σκαλωνε στο ενα κ μοναδικο προβλημα...την καταναλωση....Βρηκα ομως-εν μερη την ακρη-* κ τον καταφερα -οποτε ....

Το δωματιο αυτη την στιγμη εχει 8 ενυδρεια κ εναν κουβα απο το ικεα!!!

Αναλυτηκες πληροφοριες για την φιλτρανση κ φωτογραφιες απο αυτα θα μπουν οταν σχεδον τελειωσουν....προς το παρων.. κατι λιγες...

1) 13λ: Κυριως μεγαλωμα κλαδεματων .Προς το παρων glossostigma k eleocharis.(Στο μελλον Γαριδες)

2) 18λ: Κυριως μεγαλωμα κλαδεματων.Προς το παρων αδειο.(Στο μελλον Γαριδες)

3) 35λ(κουβας): "Γεννηστρα".μεγαλωμα γοννου.Προς το παρων αδειο.

4) 50λ: "Γεννηστρα".μεγαλωμα Endlers+Male Endlers.

5) 54λ : Στο μελλον Γαριδες ( Treescape-Περιμενω να βουλιαξουν τα ξυλα.... ) .

6) 54λ : "Γεννηστρα" -Μεγαλωμα γοννου-Αυτη την στιγμη 10 Μικρα λιφαλιλι.

7) 120λ Ζωοτοκα: Female Endlers.

8) 160l Ταγκανικα:(want to be) julidochromis Transcriptus + Neolamprologus Multifasciatus.

Προς το παρων εχει λιγα μωρα ενλτερς για να μην χαθει η βιολογια απο το φιλτρο μιας κ ειναι στρωμμενο απο πριν.

9) 220λ Tαγκανικα:(want to be)Altolamprologus Calvus (Black) + Cyprichromis Leptosoma (Μπορει κ julidochromis Marlieri Αν χωρανε.......)

Προς το παρων φιλοξενει 3 Nibochromis venustus(1m+2f) κ 2 Pseudotropheus? -Aπο το ενυδρειο του ξαδελφου μου.

Η πρωτη μερα που ξεκινησε.

DSC_0462.jpg

Μετα την πρωτη εβδομαδα.

DSC_1072.jpg

κ μια απο τα 7 κ 9 της λιστας.(120 κ 220 λιτρα) οπως ειναι προς το παρων...

DSC_0637-2.jpg

*Η ακρη στο θεμα της καταναλωσης βρισκεται απο την στιγμη που το δωματιο δεν ειναι πολυ μεγαλο(2,20 x 3,5μ μαξιμουμ)οποτε θελω να πιστευω(?) οτι με ενα 12αρι aircondition (a class) που πηρα φευγοντας απο το φοιτητικο μου σπιτι θα την κανει μια χαρα την δουλεια του, κρατοντας το στους 22-24 τον χειμωνα(μιας κ θερμενει κιολας) κ 28-29 το καλοκαιρι(ψυξη).....Οποτε να δουλευουν ελαχιστα οι θερμοστατες -Αν χρειαζονται-(?) αλλα κ να μην χρειαστω eliwel-ανεμηστηρακια για καθε ενυδρειο.Αν κ το χειμωνα, μαλλον με ενα αεροθερμακι ,μπορω να κανω την δουλεια μου- με λιγοτερη καταναλωση...θα το κοιταξω λιγο...

Εκτος αυτου αλλος ξαδερφος ,ο οποιος τελειωσε ηλεκτρολογος πριν λιγο καιρο εφτιαξε ενα diy φωτοβολταϊκο συστηματακι το οποιο σηκωνει τα φωτα του σπιτιου του τωρα + την τηλεοραση το καλοκαιρι..(οχι ολη την ημερα) με περιπου 500 ευροπουλα.... Οποτε σκεφτομαι μεχρι το καλοκαιρι να εχω φτιαξει κ εγω ενα παρομοιο κ ελαφρως αναβαθμισμενο ωστε να σηκωνει τουλαχιστον τα φωτα του fishroom.(+οτι αλλο-ΑΝ-με περνει[κανα θερμοστατη ή φιλτρο]) πανω κατω 500w.Αν οχι ολη μερα,τουλαχιστον για το μεγαλυτερο μερος της.(με την προοπτικη για περισσοτερα watt παντα αλλα λεμε τωρα-βλεποντας κ κανοντας με αυτο..)

Στο σαλονι μου επισης εχω:

Ριο 300

DSC_0434.jpg

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120x50x60

Συνολικά Λίτρα: 360

Φυτά: cabomba caroliana,vellisneria,anubias bartieri,nana,cafeofolia,moss,lemna minnor,pteropus,κρυπτοκορινες,εχινοδορους,κερατοφυλλο. κ κανα 2 ακομα....(δεν θυμαμαι names)

Ψάρια: Αυτη την στιγμη εχει μεσα καμια 20αρια Enlders, 5 Danios κ 13 ιριαθερινες.

Τα 2 πρωτα τα βγαζω σιγα σιγα γιατι σκεφτομαι ,προς το παρων, να βαλω τα εξης ειδη ψαριων:

1) Tateurndina Ocellicauda (Peakok Gadgeon)

2) Scarlet Badis (Dario Dario)

3) Pseudomugil Furcatus

Αργοτερα θα μεταφερθουν σε diy ενυδρειο με τις ιδιες σχεδον διαστασεις με 10 ποντους λιγοτερους σε υψος κ πλατος.(αφου ολοκληρωθει το fishroom)Την θεση τους θα παρουν......καποια μεγαλυτερα....αγγελοψαρα ή δισκοι.....το σκεφτομαι ακομα...........μπορει κανα ροδοστομο με νεον..

Άλλα είδη: Blue pearl.(wanted)

Διάρκεια φωτισμού: 7 ωρες-2x54w-το ενα απο τα 2 μαμισια φωτιστικα του ενυδρειου με τις δικες του λαμπες(με αντανακλαστηρες)

Φίλτρανση: Sera 1400lt/h full siporax,ενα σφουγγαρι πανω κ ενα κατω+το εσωτερικο μισο σφουγγαρι μισο siporax+substrat pro.

Θέρμανση/ Ψύξη: eheim jager 300w , ψυξη ακομα Δεν υπαρχει αλλα θα λυθει κ αυτο μεχρι το καλοκαιρι.(Μπορει να μπει κ εδω aircondition....θα δω τι θα κανω στην πορεια)

Λίπανση: -

Παροχή CO2: -

Παράμετροι

pH:

Γενική σκληρότητα (GH):

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2):

Νιτρικά (ΝΟ3):

Μέση Θερμοκρασία (°C): 24 χειμονα , 28 καλοκαιρι.

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: Καθε εβδομαδα 30-40% ή 2 φορες απο 20%.

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Βαρελι για ερθει στην καταλληλη θερμοκρασια-λιγο prime κ μπλουμ....

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Σκουπα- 'σιφωναρισμα' μια φορα την εβδομαδα περιπου...

Το καρφουρισιο 96αρι.

DSC_0443.jpg

Εδω εχω τα Cpds μου!

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80x30x40

Συνολικά Λίτρα: 96

Φυτά: Polysperma,tenellus,rotala,pteropus,εχινοδορους,moss κ κανα 2 ακομα....(δεν θυμαμαι names)

Άλλα είδη: Red Cherrys , Amano , 1 Helena + Λαθρεπιβατες Σαλιγγαρια!

Διάρκεια φωτισμού: 7 ωρες-2x24w(1 Slvania Gro lux κ μια aqualight 10000k)

Φίλτρανση: Eheim 2213 full siporax+substrat pro

Θέρμανση/ Ψύξη: eheim jager 75w , ψυξη ακομα Δεν υπαρχει αλλα θα λυθει κ αυτο μεχρι το καλοκαιρι.(εχω ηδη τον eliwel απλα δεν εχω αξιωθει ακομα να τον βαλω)

Λίπανση: -

Παροχή CO2: Diy 1L(1 φυσ/2 δευτ.)

Τι αλλο να πω Δεν ξερω.....μονο οτι μου εχει φυγει το κλαπετο που λενε κ ακομα δεν ειμαι ουτε στα μισα....βεβαια δεν με κυνηγαει κ κανενας αλλα......ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!!!! Εχω τρελαθει ολιγον! Οτι βλεπεται εχει γινει μεσα σε 20 μερες...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!! Τι λετε εσεις για ολα αυτα?! :bigemo_harabe_net-111:

TIP: Το Νο.5 (treescape)...(οι πετρες εχουν φυγει κ εχει μπει μια αλλη....)

treeesc.jpg

Νομίζω οτι πέραν της μουσικής πάσχεις και απο το σύνδρομο πυρετός του ενυδρείου.Η μετατροπή του σπιτιού σου σε πισίνα είναι θέμα χρόνου.Βατραχοπέδιλο στους καλεσμένους και ώρες χάζεμα.Μου αρέσεις όμως γιατί έχεις πλάνο και κάπου θα καταλήξεις είτε σε φάρμα είτε να σου περάσει ο πυρετός και να μείνεις με 1-2 ενυδρεία..Ενα 5στερο απο μένα για την αρχή. Είσαι και μακρυά να βοηθούσα σε καμία αλλαγή νερού.Καλό κουράγιο και υπομονή!

Χαρα στο κουραγιο σου Παναγιωτη :bowdown:

Επεστρεψες δυναμικα και με ορεξη.Μολις συγκεντρωθει η ομαδα αquazone Σαντορινης ερχομαστε για καφε. :cheers:

Αν εχεις καλη μονοση στο δωματιο,πιστευω θα εισαι καλα με θερμοκρασια.

Παντος κοιτα το και λιγο λειτουργικα το θεμα.Αλλο ΡΗ η αφρικη,αλλο ο αμαζονιος.Οταν λειπεις ,τι θα κανεις?

Η γνωμη μου ειναι να εχεις τουλλαχιστον ενα νερο.

Φίλε μου φοβερή δουλειά. Μπράβο για την όλη σου προσπάθεια.

Να σε ενημερώσω μόνο ότι με το aircondition δεν θα κάνεις πολύ δουλειά.

Θα είσαι κοντά στις θερμοκρασίες που θέλεις αλλά και πάλι οι θερμοστάτες θα ανάβουν.

Το ίδιο επιχείρησα και εγώ στο δικό μου fishroom σε χώρο 1.40Χ3.10 με 12άρι aircondition.

Πάλι οι θερμοστάτες δούλευαν.

Το καλοκαίρι μόνο κάτι έγινε με την ζέστη αλλά το 12άρι μου δούλευε σχεδόν 20 ώρες το 24ώρο.

Βάλε μέσα οπωσδήποτε θερμοστάτες.

Πάντως φαίνεται ότι γουστάρεις και σίγουρα θα κάνεις πολύ καλή δουλειά.

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια.

Μπραβο φιλε καλη συνεχεια ,,αλλα με της αλαγες νερου πως τα βγαζεις περα,,ξεκεινας το πρωι και τελειωνης το βραδυ..

ωραιος!!!αυτο θα πει αρρωστια!

οντως η καταναλωση ειναι το μεγαλυτερο προβλημα αλλα ευτυχως η ελλαδα εχει πολυ ηλιο!πιστευω οτι πρεπει να επενδυσεις πολυ σε αυτο το κομματι και να δωσεις κατι παραπανω για να μην το μετανιωσεις με τους λογαριασμους της δεη!

τα ενυδρεια σου ειναι πολυ προσεγμενα!πιστευω οτι ειδικά το τελευταιο με το δεντρο εχει προοπτικες για κατι πολυ ομορφο(χωρις να θελω να μειωσω τα υπολοιπα)

καλη συνεχεια και δωσε φωτογραφιες στο λαο απο καθε εξεληξη!!

Ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!

Μπραβο φιλε καλη συνεχεια ,,αλλα με της αλαγες νερου πως τα βγαζεις περα,,ξεκεινας το πρωι και τελειωνης το βραδυ..

Ξεξιναω το πρωι κ τελειωνω σε 2 με 3 ωρες! (που ειναι το δυσκολο?!) βαρελι προετοιμασιας με ροδακια 60 λιτρων...Αδειαζει το ενυδρειο με συφωναρισμα.Παει το βαρελι κοντα....μπαινει η ανλια στην πριζα...εγω κραταω το λαστοιχο μεσα στο ενυδρειο....κ αφου γεμισει.....κανω σταση στο επομενο ενυδρειο!(αφου ξαναγεμισω το μικρο 60λιτρο βαρελι απο το μεγαλυτερο(200λιτ) που εχει κ τον θερμοστατη μεσα) :bigemo_harabe_net-134:

Φίλε μου φοβερή δουλειά. Μπράβο για την όλη σου προσπάθεια.

Να σε ενημερώσω μόνο ότι με το aircondition δεν θα κάνεις πολύ δουλειά.

Θα είσαι κοντά στις θερμοκρασίες που θέλεις αλλά και πάλι οι θερμοστάτες θα ανάβουν.

Το ίδιο επιχείρησα και εγώ στο δικό μου fishroom σε χώρο 1.40Χ3.10 με 12άρι aircondition.

Πάλι οι θερμοστάτες δούλευαν.

Το καλοκαίρι μόνο κάτι έγινε με την ζέστη αλλά το 12άρι μου δούλευε σχεδόν 20 ώρες το 24ώρο.

Βάλε μέσα οπωσδήποτε θερμοστάτες.

Πάντως φαίνεται ότι γουστάρεις και σίγουρα θα κάνεις πολύ καλή δουλειά.

Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια.

Φιλε μου δεν ξερω τι να πω.....Το 12αρι που εχω εγω το ειχα στο σαλονι μου στο προηγουμενο σπιτι οπου μου το εκανε παγακι σε μια ωρα(3χ5μ).Ανοιγε μεν συχνα αλλα οχι τοσο πολυ.....Θα το κοιταξω βεβαια...το χειμωνα μαλλον θα βαλω κ κανα αεροθερμακι να βοηθαει την κατασταση.το καλοκαιρι πιστευω οτι εφοσον τοσα χρονια την παλευα απλα με ανεμηστηρες(τους κλασικους) ....με το air condition δεν νομιζω να εχω προβλημα....ακομα το δωματιο θα μονωθει τελη καλοκαιριου λογικα.....(βαψιμο κτλ)

Χαρα στο κουραγιο σου Παναγιωτη :bowdown:

Επεστρεψες δυναμικα και με ορεξη.Μολις συγκεντρωθει η ομαδα αquazone Σαντορινης ερχομαστε για καφε. :cheers:

Αν εχεις καλη μονοση στο δωματιο,πιστευω θα εισαι καλα με θερμοκρασια.

Παντος κοιτα το και λιγο λειτουργικα το θεμα.Αλλο ΡΗ η αφρικη,αλλο ο αμαζονιος.Οταν λειπεις ,τι θα κανεις?

Η γνωμη μου ειναι να εχεις τουλλαχιστον ενα νερο.

Ευχαριστω Πατριωτη! Εννοειτε οτι μπορειτε να ερθετε οποτε θελετε αλλα εγω θα σας καλεσω επισημα οταν ψιλοτελειωσει τουλαχιστον! να εχετε να δειτε κ κατι! οχι απλα ενα δωματιο γεματο με αδεια ενυδρεια! :bigemo_harabe_net-72:

Το οτι θα πλεξω τα μπουτια μου ολιγον με τα νερα μου το ξερω....αλλα υπαρχει νηπτιρας στο δωματιο ο οποιος μου φερνει νερο απο δεξαμενη με βροχινο.....οποτε θα την βρω την ακρη με τις αναλογιες σιγα σιγα!-Θελω να πιστευω τουλαχιστον!

Νομίζω οτι πέραν της μουσικής πάσχεις και απο το σύνδρομο πυρετός του ενυδρείου.Η μετατροπή του σπιτιού σου σε πισίνα είναι θέμα χρόνου.Βατραχοπέδιλο στους καλεσμένους και ώρες χάζεμα.Μου αρέσεις όμως γιατί έχεις πλάνο και κάπου θα καταλήξεις είτε σε φάρμα είτε να σου περάσει ο πυρετός και να μείνεις με 1-2 ενυδρεία..Ενα 5στερο απο μένα για την αρχή. Είσαι και μακρυά να βοηθούσα σε καμία αλλαγή νερού.Καλό κουράγιο και υπομονή!

Απο πολλα πασχω αλλα αστο καλυτερα! Ψαροντουφεκας αρρωστος...απο βατραχοπεδιλα, μασκες ,στολες για τους κρυοκωλους-οπλα για τους χ3στ#δ3ς υπαρχουν!!! :bigemo_harabe_net-74:

Για την μουσικη δεν λεω τπτ......Προς το παρων δουλευω με ποιο "progressive" ρυθμους...πχ . http://www.youtube.com/watch?v=D4b5ddD4Bkw

Οταν τελειωσω θα αρχισω τα πριονια!!!!!!

:bigemo_harabe_net-111:

Μπράβο σου φίλε μου για το μεράκι σου.

Να τα χαίρεσαι όλα και να τα δεις όπως ακριβώς τα θες. Βάλε πριόνια φουλ και στην πορεία δώσε φωτογραφίες. :thumbup:

Εκεί καταλήγω και εγώ με ότι σου γράφω. Καλοκαίρι είμαστε εντάξει. Τον χειμώνα πρόσεξε. :rolleyes:

πολυ καλη δουλέια μπραβο αντε και θαλλασινο τωρα!!!

Η <<τρέλλα>> ορισμένων, πάει το χόμπυ μας πιο μακρυά αυτές τις πραγματικά δύσκολες μέρες. :bowdown: :bowdown:

Σου εύχομαι καλό κουράγιο :bigemo_harabe_net-64: και δώσε φωτογραφίες στο λαό.

Απο πολλα πασχω αλλα αστο καλυτερα! Ψαροντουφεκας αρρωστος...απο βατραχοπεδιλα, μασκες ,στολες για τους κρυοκωλους-οπλα για τους χ3στ#δ3ς υπαρχουν!!! :bigemo_harabe_net-74:

Για την μουσικη δεν λεω τπτ......Προς το παρων δουλευω με ποιο "progressive" ρυθμους...πχ . http://www.youtube.com/watch?v=D4b5ddD4Bkw

Οταν τελειωσω θα αρχισω τα πριονια!!!!!!

:bigemo_harabe_net-111:

:bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163:

Οταν λέω οτι πάσχεις δεν αστειεύομαι! :bigemo_harabe_net-170:

Το νερό στην Σαντορίνη ακόμα και με αφαλάτωση πρέπει να είναι σκληρό και να έχει πολλά άλατα.Δηλαδή για κιχλίδες ιδανικό περιβάλλον.To rio σου είναι απο τα πιο όμορφα που έχω δεί στο σάιτ ,και το ταγκανίκα που έχεις θα γίνει στολίδι σε λίγο καιρό.Είδα τους gsm και συγκινήθηκα,ακόμα ακούω parasense κάπου κάπου.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Μπραβο σου φιλε μου με οτι συνεπαγετε αυτο.!Χαρας το κουραγιο σου. !!!

Μπράβο φίλε πολύ καλή δουλειά!

να είχα και εγω ενα έξτρα δωμάτιο.......

Η <<τρέλλα>> ορισμένων, πάει το χόμπυ μας πιο μακρυά αυτές τις πραγματικά δύσκολες μέρες.

Σου εύχομαι καλό κουράγιο και δώσε φωτογραφίες στο λαό.

Φωτογραφιες θα ανεβουν οταν εχω κ κατι να δειξω!! τωρα η φαση ειναι ...χαος!! soon ομως!! ;)

Οταν λέω οτι πάσχεις δεν αστειεύομαι!

Το νερό στην Σαντορίνη ακόμα και με αφαλάτωση πρέπει να είναι σκληρό και να έχει πολλά άλατα.Δηλαδή για κιχλίδες ιδανικό περιβάλλον.To rio σου είναι απο τα πιο όμορφα που έχω δεί στο σάιτ ,και το ταγκανίκα που έχεις θα γίνει στολίδι σε λίγο καιρό.Είδα τους gsm και συγκινήθηκα,ακόμα ακούω parasense κάπου κάπου.

Ολοι πασχουμε απο την στιγμη που εχουμε ενα ενυδρειο στο σπιτι μας κ καιμε τα ματια μας μπροστα απο το pc ολη μερα για να το κανουμε εστω κ λιγο καλυτερο!! ;)

Το νερο στα νησια ειναι οντως σκληρο (gh=16 σε εμενα )....δεν βλεπω κ τοσο μεγαλη διαφορα απο το 11 που ειχα στην αθηνα! Εκτος απο ορισμενες περιοχες που εχουν μεχρι 20-25 gh...τοτε ναι....αλλα ευτυχως δεν ειμαι σε αυτη την περιπτωση!

πολυ καλη δουλέια μπραβο αντε και θαλλασινο τωρα!!!

Εσενα καποιος σε εστειλε εδω με ασχημες προθεσεις!!!! ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!?! ΛΟΛ ."basted"....αμα οτι το ετοιμαζω κ αυτο ΤΙ θα μου πεις!?!?! (βρεθηκε ενυδρειο ~250 λιτρα....) μαλλον μεσογειακο θα γινει...το δουλευω σιγα σιγα κ αυτο...... :bigemo_harabe_net-74:

Ευχαριστω ολους κ παλι για τα καλα σας λογια!!! :)

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer

• 2 weeks later...

Δεν εχω λογια!!!

you_are_the_man.gifyou_are_the_man.gif

Πολυ ωραια δουλεια και πολυ τυχερος που εχεις τετοιο χορο......ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ....

Θα σου κανω και μια προταση για παραπανω οικονομια.....Στα ενυδρεια που ειναι αριστερα το ενα διπλα στο αλλο γιατι δεν βαζεις μια μεγαλη λαμπα οπως στα πετ σοπ για να γλυτωνεις το φωτιστικο του καθε ενυδρειου???

Καλη συνεχεια και καλο κουραγιο..... :bigemo_harabe_net-64:

σε ζηλευω και εγω θελω ενα δωματιο παραπανω και εγω τα ιδια θα εκανα παρα πολυ καλο

το μονο που λειπη ειναι ενα κραββατι.....

εγω εκει θα καθομουνα

αρχοντας

Μπράβο σου ρε φίλε, αυτό που γούσταρες το έκανες πραγματικότητα.....σου εύχομαι καλή συνέχεια και κουράγιο....!!!!!!!!!!

΄Μπράβο στο κουράγιο σου με τόσα ενυδρεία.Και εγώ τις αλλαγές θα σκεφτόμουν περισσότερο.Πως δεν σκέφτεσαι κάτι πιο εύκολο?όπως να έχεις μόνιμες σωλήνες για άδειασμα με βάνες και απλώς να τις ανοίγεις και να αδειάζεις χωρίς να το κάνεις σε κάθε ένα ξεχωριστά.

• 5 weeks later...

Αχ παλιες καλες εποχες .Μια περιοδο ειχα και εγω 15 ενυδρεια σαν και τα δικα σου.Παντως πολυ ομορφα ολα τα ενυδρεια σου.

Ανοιξε ενα πετ τουλαχιστων θα βγαζεις και τα εξοδα! :bigemo_harabe_net-81:

Μπραβο για την ορεξη και το μερακι σου! :bigemo_harabe_net-64:

Άμα μπορείς να τα συντηρείς όλα,τι να πω.

Μπράβο!!!

ΥΓ Από θέμα χρόνου το λέω.Να μην παρεξηγηθώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...