antonis t83 5 Μαρτίου 2012 #1 Share 5 Μαρτίου 2012 σημερα πηγα να ταϊσω την ανεμονη μου με γαριδουλα κ ως συνηθως μαζευτηκαν ολες οι γαριδες προσπαθωντας να κλεψουν το κομματι εκεινο. για πρωτη φορα ομως εμφανηστηκε κ η mantis που γνωριζα οτι υπηρχε στο ενυδρειο μου αλλα ελαχιστες φορες ειχα δει. εκεινη τη στιγμη προσπαθησα να την διωξω με την πιαστρα που κρατουσα κ την ειδα να επιτιθεται ακαριαια κ να σκοτωνει μια sexy shrimp που ειχα. μου εκανε εντυπωση πως ξαφνικα εμφανιστηκε χωρις φοβο σε ενα αρκετα ανοιχτο σημειο του ενυδρειου. αυριο θα κανω για πρωτη φορα αποπειρα να την βγαλω με την παγιδα σαλιγγαριων της sera. εχει κανεις να προτινει καμια αλλη παγιδα ή καποιον αλλο τροπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 5 Μαρτίου 2012 #2 Share 5 Μαρτίου 2012 Αντωνη μονο αν ξερεις που εχει την φωλια της και βγαλεις το βραχακι εξω....δεν ξερω καποιο αλλο κολπο....ακομα και για την εν λογο παγιδα που λες,δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο θα κανει δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 5 Μαρτίου 2012 Author #3 Share 5 Μαρτίου 2012 δεν μπορω να καταλαβω ποιος ειναι ο βραχος της, την εχω δει να κινειται παντου, παντα κρυμενη μεσα στους βραχους. μου εχει θερισει πολλα ζωντανα παντως αλλα πρωτη φορα την ειδα να εκτελει μπροστα μου. ειναι ολομαυρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 5 Μαρτίου 2012 #4 Share 5 Μαρτίου 2012 Μια ιδια ειχα κι εγω....εμενα αφαιρεθηκε απο φυσικα αιτια....ειχα δοκιμασει πολλους τροπους για να την πιασω,αλλα ματαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Μαρτίου 2012 #5 Share 5 Μαρτίου 2012 Αντωνη ποσο μεγαλη ειναι,και τι ζωντανα σου εχει <<καθαρισει>>; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 5 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 5 Μαρτίου 2012 περιπου 6cm οπως την υπολογιζω. ειναι πιθανο να ευθυνεται για τις απωλιες: 2 nematoleotris decora 2 gobiodon okinawe 2 mespila globulus 1 stenopus 2 cleaner 4 pepermint 6 sexy shrimp κ γενικα στρατο εχω χασει το μετρημα. ο ανθρωπος πηγαινει πινει καφε στο φεγγαρι κ εγω εδω κ ενα χρονο σκεφτομαι πως θα βγαλω την mantis απο το ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 5 Μαρτίου 2012 #7 Share 5 Μαρτίου 2012 Μια ιδια ειχα κι εγω....εμενα αφαιρεθηκε απο φυσικα αιτια....ειχα δοκιμασει πολλους τροπους για να την πιασω,αλλα ματαια Πως δηλαδή? Εριξες κανένα χταπόδι μέσα? χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 5 Μαρτίου 2012 #8 Share 5 Μαρτίου 2012 Το ειχα σκεφτει Βαγγελη,και ηταν ενα απο τα πρωτα πραματα που μετανιωσα που δεν εκανα στην αρχη πριν βαλω το πρωτο ψαρι μεσα....Απλα προπερσυ το καλοκαιρι που ελειπα,ανεβηκε για καμια βδομαδα η θερμοκρασια στους 40ο c απ οτι μου ειπαν,με αποτελεσμα να πεθανουν οοολα τα κοραλια αλλα πεθαναι και αυτη....Σαφως και δεν την βρικα ποτε,αλλα απο τοτε σταματησα να την ακουω και να χανω ασπονδυλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 5 Μαρτίου 2012 #9 Share 5 Μαρτίου 2012 Έχοντας και εγώ μια (3-4cm , καφέ-πράσινη) 2,5 Χρόνια. Κτυπάει μονο μικρές γαρίδες, γιατρούς, καβουράκια. Ψάρια δεν μου έχει χτυπήσει ούτε goby που ζουν κάτω από τα βράχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 6 Μαρτίου 2012 #10 Share 6 Μαρτίου 2012 Thalassoma lunare.Μόνο αυτός θα σου κάνει δουλειά άμεσα με ότι αυτό συνεπάγεται. http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1379+346&pcatid=346 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Μαρτίου 2012 #11 Share 6 Μαρτίου 2012 Δεν θα συμφωνήσω με την εισαγωγή αυτού του ψαριού στο ενυδρείο εκτός και αν είναι ο μοναδικός κάτοικος έως ότου κάνει την δουλειά και μετά βγεί διότι. Δεν είναι reef safe. Θέλει ενυδρείο πάνω από 300 λίτρα. Μεγαλώνει έως 25 εκατοστά. Είναι άκρος επιθετικό (Θα φάει ότι ασπόνδυλο υπάρχει μέσα, θα σκοτώσει μικρότερα ψάρια, και θα επιτεθεί σε μεγαλύτερα πολλές φορές τυφλώνοντας τα.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 6 Μαρτίου 2012 #12 Share 6 Μαρτίου 2012 Δεν θα συμφωνήσω με την εισαγωγή αυτού του ψαριού στο ενυδρείο εκτός και αν είναι ο μοναδικός κάτοικος έως ότου κάνει την δουλειά και μετά βγεί διότι. Δεν είναι reef safe. Θέλει ενυδρείο πάνω από 300 λίτρα. Μεγαλώνει έως 25 εκατοστά. Είναι άκρος επιθετικό (Θα φάει ότι ασπόνδυλο υπάρχει μέσα, θα σκοτώσει μικρότερα ψάρια, και θα επιτεθεί σε μεγαλύτερα πολλές φορές τυφλώνοντας τα.) Γιαυτό το λόγο είπα (Μόνο αυτός θα σου κάνει δουλειά άμεσα με ότι αυτό συνεπάγεται.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 6 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 6 Μαρτίου 2012 επειδη δεν ειμαι για τετοια πραγματα θα ξεκινησω σημερα με αυτο http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=21339 και ο θεος βοηθος! σκεφτομαι σαν δευτερο σταδιο παγιδα με μπουκαλι νερου κ τρυπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Μαρτίου 2012 #14 Share 6 Μαρτίου 2012 Έχω διαβάσει ότι το ζωντανό μαθαίνει από τα... "λάθη του" και αν δεν πιαστεί με την πρώτη σε μια παγίδα, δεν θα την ξαναπλησιάσει, θα πρέπει να σκεφτείς άλλους τρόπους μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Μαρτίου 2012 #15 Share 6 Μαρτίου 2012 σωστα.....και ειδικα οι ολομαυρες ειναι.....μαχιμες γαριδες...καλη υπομονη αντωνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Μαρτίου 2012 #16 Share 6 Μαρτίου 2012 Οι μαυρες και οι σκουροπρασινες ειναι απο τους πιο κοινους λαθρεπιβατες. Δεν παιζει ρολο το χρωμα με την αισθηση αναζητησης τροφης και την επιθετικοτητα.Οταν ξεκινησει να την κανει,θα την κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 6 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 6 Μαρτίου 2012 δεν τα καταφερα. μπηκε μετα απο πολυ ωρα (ισως 2 ωρες) υπομονης κ καχυποψιας μεσα στην παγιδα κ αρχισε να τρωει. ειχα 2 επιλογες. η μια ηταν να τραβηξω με μια γρηγορη κινηση την παγιδα εξω απο το νερο γιατι καταλαβαινα οτι ηθελε ελαχιστο χρονο για να δραπετευσει. η δευτερη επιλογη ηταν να κλεισω με το χερι μου κ καποιο αντικειμενο την μια εξοδο. η αλλη μερια ακουμπουσε στο τζαμι. δεν ξερω, ισως να την φοβηθηκα κ ετσι διαλεξα την πρωτη. εβαλα σιγα σιγα το χερι μου κ μολις επιασα την παγιδα αρχισε να χτυπιεται σαν τρελη μεσα. ολα εγιναν πολυ γρηγορα κ τελικα προλαβε κ εφυγε. αποτι φαινεται η δευτερη επιλογη φαινεται πιο σιγουρη αλλα με αυτο το πλασμα μια κουβεντα ειναι κ αυτο. το μονο θετικο ειναι οτι σε αντιθεση με χθες που μου χτυπησε την τελευταια sexy shrimp σημερα ενω ηταν πολυ κοντα οι 2 cleaner δεν κινηθηκε καθολου εναντιον τους οσο κ αν ειχε τρελαθει απο την μυρωδια του δολωματος. προφανως δεν υπαρχει λογος να ξαναδοκιμασω ,με αυτο τον τροπο για αρκετο καιρο. θα δουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Μαρτίου 2012 #18 Share 6 Μαρτίου 2012 Αν δεν πάρεις δραστικά μέτρα να την πιάσεις, θα καταντήσει σήριαλ... θα λέμε "η γαρίδα η μάντης", όπως ο Bob o σφουγγαράκης !!! :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 6 Μαρτίου 2012 #19 Share 6 Μαρτίου 2012 Έπρεπε να βγάλεις την παγίδα με απόχη αν φοβάσαι να βάλεις το χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 6 Μαρτίου 2012 Author #20 Share 6 Μαρτίου 2012 ειχα φτασει τοσο κοντα στο να την βγαλω... ελεγα οτι αν την επιανα θα την εδινα σε οποιον την ηθελε αλλα τωρα νευριασα κ οταν την πιασω θα την παλουκωσω με οδοντιγλιφιδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 6 Μαρτίου 2012 #21 Share 6 Μαρτίου 2012 έπρεπε να ρωτήσεις...... το κόλπο με την παγίδα θέλει μπετονια για να το τραβήξεις γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 7 Μαρτίου 2012 #22 Share 7 Μαρτίου 2012 Αντωνη επανέλαβε το μετα απο μερικές μέρες και σε αυτο το διάστημα μην ταΐσεις με κατεψυγμένη τροφή.... Οι κινήσεις θα πρέπει να ειναι αστραπιαίες αλλα πριν απο αυτο θα την αφήσεις λιγο να αρχίζει να τρώει... Καλή επιτυχία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 7 Μαρτίου 2012 Author #23 Share 7 Μαρτίου 2012 σας ευχαριστω ολους. θα ξαναδοκιμασω με πιο αξιοπιστη παγιδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος