merlon1 5 Μαρτίου 2012 #1 Share 5 Μαρτίου 2012 Γεια και χαρα στη παρεα πρωτη φορα γραφω εδω και ειπα και γω να παρουσιασω τους κοπους μου με το χομπι αυτο που ειναι κατι που για μενα συνδιαζει πολλες γνωσεις και τεχνοτροπιες. Το ενυδρειο τρεχει απο τον αυγουστο και καθως περασα απο αλγες τα πραγματα ειναι οκ . Οι κατοικοι ειναι 2 clown 1 doctor 1 paracanthurus hepatus 4 cromis 1 cocumber 1 γονιοπορα και ενα βραχακι ζωανθους πρασινο πολυ ωραιο. Ανεβαζω 2 φωτο προχειρες και μετα θα ανεβαω και αλλες. Ο φωτισμος μου ειναι led 3 watt με κυκλωμα ανατολης δυσης με καιρικα φαινομενα δικης μου κατασκευης. Εχω chaeto για φιλτραρισμα και σκιμμερ καθως και ενα ριεκτορα με ζεολιθο,επισης ανθρακα. Ακολουθω ενα απλο balling με υλικα απο τη γνωστη fauna και πιστευω οτι ειμαι σε μια ισοροπια συστηματος που μπορει να αρχισω να προσθετω και αλλα κοραλια για ψαρια δε νομιζω να βαλω αλλα αντε βαρια βαρια ενα zebrasoma Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #2 Share 5 Μαρτίου 2012 Τωρινη καταταση παιδια ειναι ανατολη γιαυτο ειναι <<μπλε>>. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 5 Μαρτίου 2012 #3 Share 5 Μαρτίου 2012 Ο αυτοκρατορας της πρωτης φωτο πως συμπεριφερεται με τα κοραλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #4 Share 5 Μαρτίου 2012 Αφου εγινε διπλασιος εφυγε μολις εβαλα κοραλια για ενα ταξιδακι πατρα και ζει σε ενα πολυ καλο περιβαλλον εχω μαθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Μαρτίου 2012 #5 Share 5 Μαρτίου 2012 Μ'αρέσυν τα ενυδρεία με ανοιχτούς χώρους. Απο τον Αύγουστο (~6μήνες) δουλεύεις το ενυδρείο με ζεόλιθους? Υποθέτω ότι αναπληρώνεις βακτήρια στο συστημα. ps. Αυτό στο κέντρο ήταν κάποτε Goniopora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #6 Share 5 Μαρτίου 2012 Nαι και κανουν δουλεια στα νιτρικα πολυ το συστημα πιστευω μπορεις να το προσαρμοσεις χωρις τα ζουμια, ο ζεολιθος κανει δουλεια πολυ και η chaeto τα φωσφορικα. Φωτιζεται αντιστροφα. Αυτο ναι ηταν καποτε αλλα οχι στο δικο μου ενος φιλο μου που του εβαλα χερι που τη πηρε σε μη ωριμο ενυδρειο τη εβαλα μπας και υπαρχει κανενα <<κυτταρο>> γιατι μπορει να ξαναβγει εχω ακουσει .Δε το θεωρω ωριμο το δικο μου αλλα εχει σωστες παραμετρους τουλαχιστον απο το φιλο μου που ειχε γεμισει πρασιννηλα,και νιτρικα πολλα. Βακτηρια ριχνω και κανω συνδιασμο special blend και τις αγαπημενες μου prodibio Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Μαρτίου 2012 #7 Share 5 Μαρτίου 2012 Μια παρατήρηση όμως. Αν δουλεύεις με ζεόλιθους πρέπει να ριχνεις αυτά τα "ζουμιά" που λες. Τουλάχιστον τα βασικά πρέπει να τα χρησιμοποιείς. Αυτά είναι βακτήρια/μικροοργανισμούς και τροφή βακτηρίων. Χωρίς αυτά το ενυδρείο γίνεται επικίνδυνο. Το Special Blend και Prodibio αν και βοηθούν στην βιολογία δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα με της KZ (αν δεις δοσολογίες, συχνότητα και ποσότητα θα καταλάβεις). Ζεόλιθος σημαίνει αδύναμη βιολογία, γιαυτό και χρειάζονται τα συμπληρώματα. Αν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ο ζεόλιθος η Chaeto θα σου νεκρώσει. Σε έπιασα συζήτηση με τους ζεόλιθους γιατί υπάρχει μια μικρή πιθανότητα (μια απόφαση είναι) να ακολουθήσω αυτό το σύστημα στο καινούργειο ενυδρείο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 5 Μαρτίου 2012 Σε ευχαριστω θα το κοιταξω με το ζεολιθο και ιαως παω σε βραχο ζωντανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 5 Μαρτίου 2012 #9 Share 5 Μαρτίου 2012 Τι μετρήσεις έχεις από νιτρικά και φωσφορικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #10 Share 5 Μαρτίου 2012 Απλα μου αρεσει γιατι δε μπορω να μαζεψω το χερι μου στο ταισμα --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?1fjzn2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 5 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 5 Μαρτίου 2012 Εχω ανιχνευσιμα 5 νιτρικα και σχεδον 0 φωσφορικα αλλα αυτο ειναι στο νερο ο βραχος εχει υπολοιπα αλγης οποτε δεν εχουν φυγει τελειως --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?clvfwr Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 5 Μαρτίου 2012 #12 Share 5 Μαρτίου 2012 Μερικά απορροφάει και η άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 9 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 9 Μαρτίου 2012 Εβαλα μια γαριδα καθαριστη αλλα την εχω χασει 2 μερες ειναι φυσιολογικο; Κρυβεται καπου στα βραχια μεχρι να ξεθαρεψει; Δε μπορει να χαθηκε --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?fw0i4d Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 9 Μαρτίου 2012 #14 Share 9 Μαρτίου 2012 Οι γαρίδες συνηθίζουν να κρύβονται τις πρώτες μέρες. Για ψάξε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 9 Μαρτίου 2012 Author #15 Share 9 Μαρτίου 2012 Θα περιμενω δε μπορω να δω γυρω γυρω γιαυτο. Κατι αλλο εχω 3-4 κομματια νεκρο βραχο μπορω να τα βρασω και να τα προσθεσω? Λεω να τα βρασω γιατι ειναι απο νεκρωση το καλοκαιρι μη μου το βρωμισουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 9 Μαρτίου 2012 #16 Share 9 Μαρτίου 2012 Αρκεί ένα καλό ξέβγαλμα και μπορείς να τα βάλεις μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 10 Μαρτίου 2012 Author #17 Share 10 Μαρτίου 2012 Την ειδα το πρωι ειναι κρυμμενη λογικα σε 3-4 μερες θα ξεθαρεψει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 19 Μαρτίου 2012 Author #18 Share 19 Μαρτίου 2012 24 ωρες σε 8 λεπτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος