Jump to content

Τα Χρυσοψαρακια Μου

Cheeto

Recommended Posts

Καλησπερα!

Απο μικρη λατρευα τα χρυσοψαρα και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,ειχα χρυσοψαρα. Στο μελλον σκεφτομαι να αγορασω ενυδρειο 250lt η' και περισσοτερων. Μεχρι στιγμης ομως δεν το εχω καταφερει λογω οικονιμικων. :/

Αυτη τη στιγμη η κατοικια των χρυσοψαρων μου ειναι η γυαλα(δυστυχως..)

Συνολικα εχω 3 μεγαλες γυαλες,στρωμενες με χαλικακι και φυτο ως ντεκορ.

*Στην πρωτη γυαλα,εχω την πρωτη χρυσοψαρο-αποικια

1 commet αρσενικο πορτοκαλι χρωμματος 2 ετων περιπου(Cheeto)

1 common θηλυκο κιτρινου χρωμματος 5 ετων (Αριελ)

1 Shubunkin,δεν ειμαι σιγουρη για το φυλο του, 2 ετων περιπου,χρωμματος ασημι με μαυρα και χρυσα σημαδια(Πιτσιλω)

*Στη δευτερη γυαλα, εχω τη δευτερη χρυσοψαρ- αποικια

1 Sarasa Commet θηλυκο χρωμματος λευκου με κοκκινο(Καλυψω)

1 Common θηλυκο κιτρινου χρωμματος(Ιολη)

1 Shubunkin θηλυκο χρωμματος χρυσου με μαυρα και ασημι σημαδια

*Στην τριτη γυαλα, εχω την τριτη χρυσοψαρο-αποικια

1 Commet αρσενικο χρωμματος κοκκινο(Nemo)

1 Commet θηλυκο χρωμματος κοκκινο με μαυρο περιγραμμα στα χειλη και λευκη κοιλια(Sushi)

O Cheeto ειναι ο μεγαλυτερος σε μεγεθος και τον φωναζω "τερας" :bigemo_harabe_net-113: Του αρεσει πολυ να τον χαιδευω στην κοιλια!

Εκτος απο τις 3 μεγαλες γυαλες εχω και 2 πιο μικρες. Τη μια τη χρησιμοποιω σε ειδικες περιστασεις και την αλλη την εχω ως χωρο φιλοξενιας.

Καταρχην χαιρομαι που υπαρχουν αρκετοι τρελαμενοι με τα χρυσοψαρα.... γιατι τωρα τελευταια αρχιζω να νοιωθω μονο!!

Παμε τωρα στις ερωτησεις μας. Οταν λες γυαλες... τι μεγεθους είναι? Καθε πότε κανεις αλλαγες νερου? Δωσε μας μερικες πληροφορίες. Κι αν θες.... πολλες... πολλες φωτογραφίες.

Καλησπερα!

Ευχαριστω που γραψατε στο θεμα μου!

Δεν ξερω ακριβως το μεγεθος των γυαλων. Η γυαλινη γυαλα(οι αλλες ειναι πλαστικες) πρεπει να ειναι γυρω στα 20lt,δεν ειμαι ομως σιγουρη.

Αλλαγη νερου κανω καθε σαββατο. Μερικες φορες ομως πιο συχνα αν υπαρχουν πολλες ακαθαρσιες η' αν θολωσει το νερο τους κατι που γινεται σπανια. Επισης,καθε μηνα αφαιρω τα χαλικακια και τα απολυμενω οπως επισης και τις γυαλες.

Ξερω οτι το καθε ψαρακι χρειαζεται 40lt νερου,αλλα λογω οικονομικων δεν μπορω να τους αγορασω μεγαλυτερο σπιτι. Κανω ομως οτι μπορω για να ειναι υγιη και ευτυχισμενα στη τωρινη τους κατοικια. Η τροφη που τα ταιζω ειναι η goldy gran της sera. Ειμαι αρκετα ικανοποιημενη με τη συγκεκριμενη τροφη,δεν θολωνει το νερο και σε ποιοτητα πιστευω πως ειναι καλη. Το τερας μου κυριως την λατρευει!

Το τελευταιο διαστημα,το τερας μου απο πορτοκαλι που ηταν ολο εχει εμφανισει ασπρα μπαλωματα στα βραγχια και στην πλατη,και η Αριελ φουσκωσε. Διαβασα στο νετ και ρωτησα και σε πετ σοπ και μου ειπαν οπως ειναι συμπτωματα αναπαραγωγης,αλλα αυτο συμβαινει σπανια οταν τα χρυσοψαρα δεν ζουν στο φυσικο τους περιβαλλον. Δυστυχως,στην περιοχη που μενω οι κτηνιατροι δεν γνωριζουν απο ψαρια,ουτε και τα πετ-σοπ γνωριζουν πολλα.Ελπιζω το κοριτσακι μου να μην εχει τιποτα σοβαρο.

Οριστε και μερικες φωτογραφιες των μικρων μου:

post-48466-0-06363600-1331040592_thumb.jpgCommet(Nemo)

post-48466-0-61030900-1331040608_thumb.jpg Sarasa Commet(Καλυψω)

post-48466-0-35156900-1331040623_thumb.jpgCommon(Ιολη)

post-48466-0-52581000-1331040640_thumb.jpgCommet(Cheeto,το "τερας")

post-48466-0-58894200-1331040664_thumb.jpgShubunkin(Χρυσαφενια)

post-48466-0-31787800-1331040679_thumb.jpgCommon(Αριελ)

post-48466-0-27856700-1331040694_thumb.jpgShubunkin(Πιτσιλω)

post-48466-0-08500700-1331040714_thumb.jpgCommet(Shushi)

Υ.Γ Συγνωμη για την χαλια αναλυση,αλλα δεν καθονται ουτε λιγο ακινητα!

Αγαπητή φίλη εμένα επέτρεψε μου να σου πω ότι από το ένα τραγικό λάθος πήγαινες στο επόμενο! Από την στιγμή που λες ότι ξέρεις ότι το κάθε χρυσόψαρο χρειάζεται 40 λίτρα νερού δεν στριμώχνεις 2 και 3 χρυσόψαρα σε μια γυάλα τον 20 λίτρων!

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην έχεις την οικονομική άνεση για την αγορά ενυδρείου αλλά δεν προχωρας στο να πάρεις και άλλα για να τα εγκλωβίσεις σε γυάλες!

Από μόνη σου καταδικάζεις σε βέβαιο θάνατο αυτές της ψυχές!

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις εκεί τα ψάρια σου αλλά πρέπει άμεσα να κάνεις κάτι γιατί αυτό δεν λέγετε αγάπη!

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως σου μιλαω!

Φιλικά Νίκος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...