Jump to content

Παθαινουν bloat Οι Frontosa????

manos23

Recommended Posts

post-48196-0-72872700-1330876032_thumb.jpgpost-48196-0-92217300-1330876110_thumb.jpgpost-48196-0-91582800-1330876149_thumb.jpgpost-48196-0-72872700-1330876032_thumb.jpg

1. το ενυδρειο μου ειναι 1,507cm*50cm*70 φιλτρανση 1fluval fx5, 1θερμοστατης eheim, 1κυκλοφορειτης sun sun, 1αεραντλια eheim, φωτισμος 2 τ5 1,20cm. διακοσμιση= υποστρομα υφεστιακη αμμος, διακοσμιτικα διαφορες πετρες. πλατη αφισα.

Εχω μεσα 10 tropheus chaitika blue rainbow, 5 frontosa, 2 julidochromis ornatus.

παιδια καλησπερα το θεμα μας ειναι αμμα μπορουν να παθουν μπλουντ ολλα τα ψαρια. εχω κανει mix 2 τροφες τις tropical spirulina36% απλη spirulina και την sera flora 3 φιτικες τροφες κυριος γιατι αμα βαλω αλλες τροφες θα εχω 100% μπλοουντ στα τροφεους. Το θεμα ειναι υπαρχει περιπτοση μπλουντ στα αλλα ψαρια που εχω??? (εχουν αυτη την διατροφη 6 μηνες).

Φίλε Μάνο καλώς ήρθες στην Αφρική! :)

Βλέπω ενα "τολμηρό" συνδυασμό θα έλεγα ψαριών, frontosa με tropheus.

To "τολμηρό" το γράφω ναι μεν γιατί έχουμε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες αλλά έχουμε και διαφορά στην συμπεριφορά.Δηλαδή οι frontosa(θηρευτές) ειναι πιο στατικές σε σχέση με τα υπερκινητικά tropheus που μπορει να τις στρεσάρουν.......

Δες παραπάνω το λινκ που σου έδωσε ο Στράτος...θα μάθεις κάποια πράγματα για το bloat.Εκτος απο την διατροφή δηλαδη υπάρχουν και αλλοι παραγοντες που μπορεί να οδηγησουν στο bloat. Aν δεις εδώ το θέμα του φίλου Τριαντάφυλλου πράγματι οι frontosa μπορούν να πάθουν bloat.

Να εχεις υπ' όψη πως υπάρχουν τροφές που μπορείς να ταίζεις και φυτοφάγα αλλά και θηρευτές και ειναι οι τροφές τις New Life Spectrum Cichlid Formula.

Μπορεις να δίνεις την συγκεκριμένη τροφη καθημερινά και να συμπληρώνεις 3-4 φορές την εβδομάδα τροφές με λαχανικά και σπιρουλίνα στα δεύτερα ταϊσματα......την tropical 36% καλό θα ήταν να την περιορίσεις σε 1 φορά την εβδομάδα!

Με πολύ προσοχή στο ταϊσμα ισως μπορεσεις να κρατησεις μαζι τα ειδη αυτα......αλλα πρεπει να εχεις συνεχώς το νου σου στις φροντοζες....φανταζομαι οτι μεγαλώνοντας θα αρχισουν να διαμαρτύρονται εαν τα tropheus συνεχίζουν να κυκλοφορούν συνεχώς στο ενυδρείο.....

Μια ιδανική λυση κατα την δική μου γνώμη και για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο..... θα ηταν να καρατούσες μόνο τα tropheus και να έβαζες αλλη μια 16αδα απο tropheus ή να άφηνες τις φροντόζες μαζι με τα julidochromis και να πρόσθετες καποια ακομα μικρόψαρα προσομοιώνοντας ενα κοινωνικό Tanganyika βιότοπο...αλλα ας ακούσουμε τι έχουν να προτείνουν και οι υπόλοιποι φιλοι.

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, να κρατήσεις τις φροντόζες με συνδυασμούς ψαριών τανγκανίκα σε ένα κοινωνικό της λίμνης, ή να μείνουν μόνο τα τροφεους αλλά σε μεγαλύτερο αριθμό. Σε περίπτωση που τα κρατήσεις ως έχουν, θέλει πολύ προσοχή.

Πάντως πρόκειται για φοβερά ζωντανά. :D

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι ο συνδυασμός είναι ασύμβατος για διάφορους λόγους. Ακόμα κι αν μπορέσεις να ρυθμίσεις το θέμα της διατροφής, τα ψάρια δεν θα βγάλουν τις συμπεριφορές που πρέπει. Όπως ανέφερε κι ο Κώστας παραπάνω, τα υπερκινητικά tropheus θα στρεσάρουν τις νωχελικές φροντόζες. Στο εξωτερικό τον βλέπουμε τον συνδυασμό αυτό, αλλά με τα προσωπικά μου κριτήρια τον θεωρώ λάθος.

:)

Το ειχα ψαξει και εγω πριν ξεκινισω αυτο τον συνδιασμο σε διαφορα φορουμ στο εξωτερικο και τον προτιμουσαν πολυ αυτο τον συδιασμο. Το μονο που μου ειχαν πει ειναι να τρεφονται φυτικα και το μονο που θα παθουν οι φροντοζες ειναι να καθιστερισουν να μεγαλοσουν!!!!! ευχαριστω για τα λινκ συγουρα θα με βοηθησουν πολυ!!!!

το θεμα ειναι οτι ειμαι πολυ μπερδεμενος μου αρεσουν και τα τροφεους και οι φροντοζες παρα πολυ δεν ξερω ποια να κρατισω!!!

Να φτιαξεις αλλο ενα ενυδρειο ισως; :D

Σκεψου με ηρεμια,δες πια συνθεση ψαριων καλυπτει τα γουστα σου πιο πολυ και προχωρα αναλογα.Δεν ειναι αναγκη να βιαστεις.

Προσωπικα θα εβγαζα τα τροφεους.

:)

και 3ο ενυδρειο? τωρα τελειωνο το reef θα με διωξουν απο το σπιτι!!! :bigemo_harabe_net-74: βασηκα τα εβαλα αγκελια και αποια ομαδα δωσο πρωτη ετσι θα μου μηνουν οι τα φροντοζα οι τα τροφεους!!!

Εαν μου επιτρέπεις μια γνώμη.... κρατώντας 5 φροντόζες θα ειναι πολύ άνετες στο ενυδρείο σου και μεγαλώνοντας βρίσκεις αν χρειαστεί 1-2 θηλυκά......

Αν κρατήσεις τα τροφεους αγοράζεται πιο δύσκολα, από οικονομικής άποψης, αλλη μια ομάδα 12+ ψαριών.....

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω εαν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που έχεις διαμορφώσει ετσι το ενυδρείο?

οι φροντοζες ειναι πολυ ευκολο να παθουν μπλοατ.. δεν πρεπει να της δεινεις τροφες που επιπλεουν...σκεψου πως στο πραγματικο περιβαλον τους ειναι στα 40-70 μετρα βαθος και δεν βγενουν ποτε στην επιφανεια να φανε... η γνωμη μου ειναι οπως ειπαν και τα παιδια να καταληξεις στο 1 απο τα 2 ειδη που εχεις ..

οι φροντοζες ειναι πολυ ευκολο να παθουν μπλοατ.. δεν πρεπει να της δεινεις τροφες που επιπλεουν...σκεψου πως στο πραγματικο περιβαλον τους ειναι στα 40-70 μετρα βαθος και δεν βγενουν ποτε στην επιφανεια να φανε... η γνωμη μου ειναι οπως ειπαν και τα παιδια να καταληξεις στο 1 απο τα 2 ειδη που εχεις ..

Πάλι δεν καταλαβαίνω δηλαδή εννοείς οτι η πιθανή αεροφαγία είναι αιτία bloat ; .ΛΙΝΚ http://www.aquaristic.gr/articles/goldfish/51-astheneies/142-astheneia-tis-niktikis-kystis-swim-bladder ,ακόμα ένα ήδη έχει δωθεί πιο πάνω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=35259 ,ας ξεκαθαρίσει κάποιος λοιπόν που έχει ασχοληθεί με το θέμα αν η αεροφαγία είναι και αυτή αιτία bloat για να μαθαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι.

:bigemo_harabe_net-181:

βασηκα το διαμορφοσα ετσι για να υπαρχουν περισοτερες κρυψονες για τις φροντοζες και τα τζουλιδοχρομις που μοθ γενανε συνεχεια!!! μπλοατ απο την αεροφαγια???

λαθος κυριε Σωκρατη!!! φλοατ νομιζα πως ελεγε!!! γιαυτο ειπα για τον τροπο που τρωνε οι φροντοζες.... μην βαρατε!!!

αν κρατισω τελικα τα φροντοζα και βαλω και π.χ κοχυλοψαρα δεν υπαρχει φοβος να τα φανε οι φροντοζες στον μαλλον?

τελικα κατελιξα στο κρατισω τις φροντοζες και να αποχωριστω τα τροφεους!!! Ηταν πολυ δυσκολη αποφαση αλλα επρεπε να καταληξω καπου!!!!!!!!!! τωρα σιρα εχει να σκευτω με τι αλλα ψαρια θα τα τεριαξω!!!!

Πατριωτη να βαλεις καλβους,ειναι πανεμορφα ψαρια και ταιριαζουν απολυτα με τις φροντοζες

τελικα κατελιξα στο κρατισω τις φροντοζες και να αποχωριστω τα τροφεους!!! Ηταν πολυ δυσκολη αποφαση αλλα επρεπε να καταληξω καπου!!!!!!!!!! τωρα σιρα εχει να σκευτω με τι αλλα ψαρια θα τα τεριαξω!!!!

neolamprologus tetracanthus

πατριωτη ποιο ιδος καλβους μου πρωτινεις?

Παιδια ο ξαδελφος μου εχει μια ομαδα 22 ατομον τροφεους μπεμπα τρεφονται μονο με σπιρουλινα τις τροπικαλ και απο εχθες το βραδι ειχε μια απολια. Ειδα το ψαρι μου φενεται για μποατ ηταν πρισμενο ασπρη κυλια παιζει να τρεφονται μονο φυτικα και να παθουν κατι τετοιο?

Παιδια ο ξαδελφος μου εχει μια ομαδα 22 ατομον τροφεους μπεμπα τρεφονται μονο με σπιρουλινα τις τροπικαλ και απο εχθες το βραδι ειχε μια απολια. Ειδα το ψαρι μου φενεται για μποατ ηταν πρισμενο ασπρη κυλια παιζει να τρεφονται μονο φυτικα και να παθουν κατι τετοιο?

Παιζει.

Αυτους εχω εγω,Το ενυδρειο το εχεις Σαντορινη?

οχι αττικη εσυ?

....

Δες παραπάνω το λινκ που σου έδωσε ο Στράτος...θα μάθεις κάποια πράγματα για το bloat.Εκτος απο την διατροφή δηλαδη υπάρχουν και αλλοι παραγοντες που μπορεί να οδηγησουν στο bloat. Aν δεις εδώ το θέμα του φίλου Τριαντάφυλλου πράγματι οι frontosa μπορούν να πάθουν bloat.

Φιλε Μανο μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το λινκ που σου παρέθεσε ο Στράτος..... :angylaw:

Ριχτου πάλι μια ματια και αυριο θα εξεταστείς...............

:P :P :P

Οσο για τους Calvus μην το σκέφτεσαι καθόλου...μια 6αδα βαλε μαύρους και ας τους να βολτάρουν και να κάνουν τα δικά τους!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...