Jump to content

Αντιφοσφωρος

Recommended Posts

δεν υπαρχει δυνατοτητα για χρηση αντιδραστηρα,θα μπει στο skimmer(mce600).θα εχω μικροτερο ποσοστο αποδοσης αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο.το γνωριζω πως το αντιφ. σιδηρου δεν δρα αμεσως οποτε θα μετρησω σε καμμια εβδομαδα.τα νιτρικα τα εχω σε καλο επιπεδο(0,25 salifert) με τις 100αρες αλλαγες την εβδομαδα(ευλαβικη τηρηση ρουτινας). απο θαλασσα.μου κανει εντυπωση πως τα φωσφορικα δεν φαινεται να <<συγκινουνται>> απο το αρκετο φρεσκο νερο. σε αντιθεση με τα νιτρικα.παντως αν και μετραω φωσφορικα 0,3 (tropic marin test) δεν εχω προβληματα με αλγες.

Μήπως πρέπει να ψάξεις την πηγή νερού σου?όσμωση,ζουμιά που ρίχνεις και τροφές που πάντα έχουν φώσφορο. και οι αλλαγές σου είναι τεράστιες&φαντάζομαι κουραστικές...10% την εβδομάδα είναι αρκετά ή 20%ανα 2 βδομάδες.Το αντιφώς μια χαρά δουλεύει&στο deltec.

αλλαγες κανω με νερο απο την θαλασσα και με το ιδιο τεστ που μετραω το νερο στο ενυδρειο μετραω και το νερο της αλλαγης και μου δειχνει 0.οποτε απο εκει δεν μπαινουν φωσφορικα.ζουμια δεν ριχνω καθολου και δεν ταιζω κατεψυγμενη τροφη.οι αλλαγες ειναι μεγαλες,μεχρι τωρα δεν με εχουν κουρασει(εχει την πλακα του να πηγαινω να μαζευω νερο) αλλα εχω δει οτι στο δικο μου ενυδρειο δουλευει αυτη η ρουτινα.θα βαλω το αντιφωσ. και οταν κανω μετρησεις θα τις ανεβασω να δουμε τιεγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...