Κωστας Τ 4 Μαρτίου 2012 #1 Share 4 Μαρτίου 2012 (edited) καλησπερα σε ολους.χρησιμοποιω το elimi-phos tropic marin longlife στο σακκουλακι του μεσα στο χωρο για υλικα που εχει το σκιμμερ (deltec mce600) ,αλλα με φοσφωρικα 0,3 μετα απο αλλαγη νερου και καινουργιο αντιφ. ολη την εβδομαδα μεχρι την επομενη αλλαγη δεν επεσαν καθολου.υπαρχει καποιο αλλο αντιφ. που να εχει καλυτερα αποτελεσματα για χρηση μεσα στο σκιμμερ μιας και δεν πρεπει να φταιει το συγκεκριμενο προιον που πολλοι εκφραζονται με θετικα σχολια. επειδη εκανα λαθος στην κατηγορια αν μπορει καποιος mod ας το παει στην σωστη κατηγορια.ευχαριστω. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Μαρτίου 2012 #2 Share 4 Μαρτίου 2012 Η TropicMarin έχει αρκετά μεγάλη δοσολογία. Αν θυμάμαι καλά αναφέρει 100gr για κάθε 200lt. Αυτό θα ήταν το πρώτο που θα έλεγχα, το αν βάζω σωστή δόση δηλαδή. Κατα μεγάλο ποσό θα έριχνα το φταίξιμο στην κάλτσα. Μέσα σε 1-2 μέρες η κάλτσα σκεπάζεται απο σωματίδια και δεν επιτρέπει το νερό να ακουμπίσει τον αντιφώσφορο. Μεταξύ μας τώρα και καθαρή να είναι το νερό πάσχει να το περνά με ευκολία. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλα στο μέλλον μπορεί. Αν δω ότι το υλικό αντιφώσφορο βυθίζεται με ευκολία μπορεί να το βάλω χύμα στο skimmer για καλύτερη επαφή με το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Μαρτίου 2012 #3 Share 4 Μαρτίου 2012 Ο αντιφώσφορος σιδήρου (GFO) αρχίζει να λειτουργεί μετά την 7η-8η μέρα και κρατάει για μεγαλύτερο διάστημα (καλό στον μήνα να το αλλάζεις)σε αντίθεση με τον αντιφώσφορο αλουμινίου που λειτουργεί άμεσα και σε 3-4 μέρες θέλει αλλαγή.Αν έχεις πρόβλημα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αλουμινίου να μαζέψει τα πολλά και μετά να βάλεις δόση συντήρησης με GFO.Για καλύτερα αποτελέσματα και για αξιοποίηση των υλικών καλό είναι να μπαίνουν σε ριάκτορα σε συγκεκριμένη ροή και ποσότητα για το κάθε ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 5 Μαρτίου 2012 #4 Share 5 Μαρτίου 2012 Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Μαρτίου 2012 Author #5 Share 5 Μαρτίου 2012 (edited) Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή κατηγορία. ευχαριστω για την μεταφορα. μιας και δεν υπαρχρει η δυνατοτητητα χρησης ειδικου φιλτρου ουτε και η λυση αλλαγης αντιφισφωρου καθε 4 μερες μου ειναι εφικτη(για οικονομικους κυριως λογους) υπαρχει καποιο υλικο που να θελει αλλαγη καθε μηνα και να <<δουλευει>>σωστα? εκτος αυτου σε ενα ενυδρειο,σαν το δικο μου,με ψαρια και 3 ευκολα μ****α κοραλλια,με αλλαγες νερου καθε εβδομαδα 50% και χωρις θεμα με αλγες(οχι τοσο λογω χρησης αντιφοσφ. μιας και απο οτι διαπιστωσα δεν εκανε δουλεια ο συγεκριμενος),μπορω να παρακαμψω την χρηση αντιφοσφωρου? Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #6 Share 5 Μαρτίου 2012 Εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ τον χοντρόκοκκο (σιδήρου) της AquaLight σε σακουλάκι από τούλι μέσα στο MCE-600 χωρίς κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 5 Μαρτίου 2012 #7 Share 5 Μαρτίου 2012 Εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ τον χοντρόκοκκο (σιδήρου) της AquaLight σε σακουλάκι από τούλι μέσα στο MCE-600 χωρίς κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Μαρτίου 2012 Author #8 Share 5 Μαρτίου 2012 Εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ τον χοντρόκοκκο (σιδήρου) της AquaLight σε σακουλάκι από τούλι μέσα στο MCE-600 χωρίς κανένα πρόβλημα. κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω,δηλ χοντροκοκκο μιας και tropic marin elimi-phos ειναι ψιλοκοκκος.θα προσπαθησω να το βρω και να το δοκιμασω.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Μαρτίου 2012 Author #9 Share 5 Μαρτίου 2012 κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω,δηλ χοντροκοκκο μιας και tropic marin elimi-phos ειναι ψιλοκοκκος.θα προσπαθησω να το βρω και να το δοκιμασω.ευχαριστω. στην Αθηνα που μπορω να το βρω?αν καποιος ξερει ας μου πει, αν δεν γινεται δημοσιως με πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #10 Share 5 Μαρτίου 2012 ...και αλλαγή το σακουλάκι.... καταλληλότερο είναι αυτό από τούλι, στουμπώνει πιο δύσκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Μαρτίου 2012 Author #11 Share 5 Μαρτίου 2012 ...και αλλαγή το σακουλάκι.... καταλληλότερο είναι αυτό από τούλι, στουμπώνει πιο δύσκολα. οκ.να σαι καλα.γιαυτο που λεω ποιο πανω(μη χρηση αντιφοσφωρου στο δικο μου που ειναι χαμηλων απαιτησεων)με μεγαλες αλλαγες ποια ειναι η γνωμη σου?ειναι εφικτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #12 Share 5 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν μέλη που δεν τον χρησιμοποιούν, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν το δοκίμασα ποτέ σε βάθος χρόνου, εκτός από ένα μικρό πειραματικό διάστημα που τον αντικατέστησα με τη χρήση του NO3:PO4-X της Red Sea, αλλά είναι μια διαδικασία που θέλει προσοχή. Διάβασε λεπτομέρειες στην δεύτερη και τρίτη εικόνα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=57951&view=findpost&p=627698 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Μαρτίου 2012 #13 Share 5 Μαρτίου 2012 Aiolos, όταν λες τούλι τι εννοείς? Επίσης τον αντιφώσφορο που προτίνεις τι κοκκομετρία έχει περίπου? Καλά θα ήταν να βρίσκαμε κανα αντιφώσφορο ο οποίος να μπαίνει σε κανονικό δυχτάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #14 Share 5 Μαρτίου 2012 Αυτός της Aqualight είναι 2.0-4.0 mm και με το τούλι εννοούσα το μαύρο ή πράσινο δυχτακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Μαρτίου 2012 #15 Share 5 Μαρτίου 2012 Τα συγκεκριμένα δυχτάκια τα γνωρίζεις? http://www.fishnreef.com/images/uploads/SER-08494.jpg Ο αντιφώσφορος της AquaLight λες να κάθεται καλά εκει μέσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #16 Share 5 Μαρτίου 2012 Ναι τέτοια έχω και εγώ... άλλης εταιρίας, αλλά είναι ίδια. Να αφαιρέσεις το ελατήριο από το κορδονάκι.. σκουριάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 5 Μαρτίου 2012 #17 Share 5 Μαρτίου 2012 Ελα τώρα, με το σταγονόμετρο σου πέρνω πληροφορίες. Ξέρεις τώρα τι θα ρωτήσω... που μπορώ να το βρώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Μαρτίου 2012 #18 Share 5 Μαρτίου 2012 έχεις πμ... χι χι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Μαρτίου 2012 Author #19 Share 5 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν μέλη που δεν τον χρησιμοποιούν, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση γιατί δεν το δοκίμασα ποτέ σε βάθος χρόνου, εκτός από ένα μικρό πειραματικό διάστημα που τον αντικατέστησα με τη χρήση του NO3:PO4-X της Red Sea, αλλά είναι μια διαδικασία που θέλει προσοχή. Διάβασε λεπτομέρειες στην δεύτερη και τρίτη εικόνα... http://www.aquazone....ndpost&p=627698 ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 6 Απριλίου 2012 Author #20 Share 6 Απριλίου 2012 (edited) καλησπερα σε ολους.πηρα το αντιφ. της aqualight και λεει οτι τα 1000ml κανουν για 4000λ.εγω που εχω 200λιτρα (με 3 μ****α κοραλλια) μου φαινεται η αντιστοιχια της ποσοτητας που πρεπει να βαλω μικρη.καμμια προταση ποση ποσοτητα ειναι σωστο να βαλω? ξεχασα να πω πως ειναι ο χονδροκοκκος. Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard 6 Απριλίου 2012 #21 Share 6 Απριλίου 2012 Στα λίτρα σου η ποσότητα βγαίνει 50 ml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 6 Απριλίου 2012 Author #22 Share 6 Απριλίου 2012 λογικα αυτη ειναι η ποσοτητα που λες απλα σκεφτομαι μηπως ειναι λιγη μιας και οι εταιριες γενικα ειναι λιγο <<αισιοδοξες>> σε αυτα που λενε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 6 Απριλίου 2012 #23 Share 6 Απριλίου 2012 (edited) Περίπου 85 γραμμάρια στα 100 λίτρα είναι..οπότε υπολόγισε 170 γραμμάρια.Και εγω τον ίδιο χρησιμοποιώ και το υπολόγισα με το ειδικό βάρος του gfo.Μπορώ να σου πώ οτι δεν έχω άλγες. Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 6 Απριλίου 2012 Author #24 Share 6 Απριλίου 2012 ευχαριστω.οποτε η συσκευασια των 1000ml θα με βγαλει για 4 μηνες με μηνιαια αλλαγη.ελπιζω αυτος τουλαχιστον να δουλεψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 6 Απριλίου 2012 #25 Share 6 Απριλίου 2012 Η καλύτερη χρήση που μπορείς να κάνεις είναι σε αντιδραστήρα με το φαινόμενο του υγρού υποστρώματος.Έτσι εκμεταλλεύεσαι 100% το υλικό σου.Εγώ το έχω κρεμαστό σε σακουλάκι λίγο πιο ανοιχτό απο αυτό που δίνει η εταιρία και τον αλλάζω κάθε μήνα.Είμαι ικανοποιημένος απο το προϊόν.Βέβαια πρέπει να περιμένεις το υλικό 7-8 μέρες για να έχει μέγιστη απόδοση αλλά μετά θα δείς σίγουρα διαφορά.Καλύτερα είναι να αλλάζεις και άνθρακα ανα 15ημέρες για καλύτερο αποτέλεσμα.Αν έχεις πρόβλημα ψάξε και τα νιτρικά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος