klaz 8 Μαρτίου 2012 #26 Share 8 Μαρτίου 2012 το σαμπ εχει μονο θετικα.το μονο εξτρα που θα χρειαστεις ειναι οι κατεβασιες και μια αντλια για να ανεβαζει το νερο.ετσι θα κρυψεις εξοπλισμο,θα αυξησεις τα λιτρα σου και θα μπορεις να επιλεξεις ακομη καλυτερο σκιμερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 8 Μαρτίου 2012 #27 Share 8 Μαρτίου 2012 (edited) ενα μεγαλο ποσοστο βρωμιας προερχεται εκτος απο τα αποβλητα ψαριων-κοραλιων και απο την ποσοτητα του ζωντανου βραχου.κακο η ελλειπες σκιμαρισμα δημιουργει αργα αλλα σταθερα ποσοτητες νιτρικων αλατων,οι οποιες ακομη και με μεγαλες αλλαγες δυσκολα μειωνονται δραματικα. και εγω επειδη ειχα θεμα με τα νιτρικα (50) αφαιρεσα βραχο και εκανα πιο <<αερατο>> στησιμο. παντως σε εμενα με τρεις εβδομαδιαιες αλλαγες νερου 50% επεσαν απο 50 στο 0,25(salifert).οποτε καθιερωθηκε σαν ρουτινα.βεβαια νερο υπαρχει αφθονο μιας και οι αλλαγες ειναι απο θαλλασσα.απο σκιμμερ το deltec mce 600 σε ριο 240.πολυ καλο μηχανημα παντως αν σε αυτα τα λιτρα αν δεν εχεις σαμπ οπως εγω. Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 8 Μαρτίου 2012 Author #28 Share 8 Μαρτίου 2012 Βρισκω πιο οικονομικη τη λυση το κρεμαστο σκιμμερ παρα το σαμπ. Ωραιο το τσαμπα και ετοιμο νερο!!!! Παντως ρε παιδια εμενα μου ερχονται λιγο "ακριβες" οι αλλαγες!!! Δε ξερω για εσας!!! Για 50% αλλαγη θελω ενα τετρακιλο ProReef καθε φορα!!! Λεω να παω μια βολτα αλυκες!!! Θα το κοιταξω για το σκιμμερ αφου δε κανει για τα λιτρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαρτίου 2012 #29 Share 8 Μαρτίου 2012 Αυτό που σου είπε ο Klaz παραπάνω ότι δυο ίδια skimmer μπορεί να συμπεριφέρονται διαφορετικά λόγω λάθος ρυθμίσεων είναι απολύτως σωστό, μπορεί όμως να συμπεριφέρονται και διαφορετικά σε δύο διαφορετικά ενυδρεία παρόλο που θα είναι σωστά ρυθμισμένα ... και αυτό έχει να κάνει το κατά πόσο φορτωμένο μπορεί να είναι το κάθε σύστημα από οργανικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 8 Μαρτίου 2012 Author #30 Share 8 Μαρτίου 2012 Ναι το γνωριζω αυτο απλα νομιζα οτι το συγκεκριμενο κανει για τα λιτρα μου! Ξερει κανεις πως θα ξεφορτωθω την αλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος