Jump to content

Mετρησεις Μετα Απο Αλλαγη

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Εκανα τα τεστ εχθες μετα απο την αλλαγη νερου και οι τιμες ειναι οι εξης:

NO2 : 0mg/l

NH3/NH4: 0mg/l

NO3 : 25mg/l

PO4 : 0.25-0.5mg/l

Kh : 8DKh

Ph : 8.0

Ca : 420mg/l

Mg : 1280mg/l

Salinity : 1.026

Temp : 26C

Η αλλαγη ηταν 70%.

Γιατι λετε οτι εχω ανεβασμενες τιμες σε NO3 και PO4?

Το φιλτρο του αντιφωσφορου αλλαχτηκε με καινουριο πριν 2 μερες.

φωσφορικα και νιτρικα αυξημενα ειναι πολλοι παραγοντες που τα δημιουργουν.πχ ταιζεις πολυ,ταιζεις συχνα με κατεψυγμενες,τυχον ζουμια ζωοπλανγκτον,ελλειπες σκιμαρισμα,ιχθυοφορτιση μεγαλη ειναι μερικες απο αυτες....

Ταιζω μια φορα την ημερα flakes και 2 φορες την εβδομαδα κατεψυγμενη,ριχνω ανα 3 μερες 3ml Gamma nutra plus και ανα 2-3 μερες παλι ριχνω κατεψυγμενη στη tubastrea με τη μεθοδο του μπουκαλιου.

Το skimmer δουλευει 100% συνεχεια.

Ιχθυοφορτιση εχω minimum για τα λιτρα μου.

Αλλα με παραξενευει το γεγονος οτι μετα την αλλαγη οι τιμες ειναι αυτες,εστω και αν ηταν πριον ετσι δεν θα επρεπε να ειχανε πεσει με την αλλαγη νερου και ειδικα με το 70%?

τα νιτρικα στο θαλασσινο νερο δεν πεφτουν τοσο ευκολα ακομη και αν κανεις μια τοσο μεγαλη αλλαγη.εγω θα εκοβα για λιγο εντελως αυτο το ζουμι που ριχνεις καθως και την κατεψυγμενη για κανα μηνα και θα εβλεπα πως παει...ολα αυτα ειναι που επιβαρυνουν το νερο σου αφου εχεις λιγα ψαρια μεσα.

Έγινε επεξεργασία - klaz

Λες να ξανακανω καμια αλλαγη ακομα?

Αν κοψω το ζουμι και δε ταιζω καθολου τα κοραλια λες να εχω προβλημα με τα κοραλια μετα?

τοσο μεγαλες αλλα και παραλληλα τοσο συχνες αλλαγες νερου δεν νομιζω πως ωφελουνε.αν κοψεις τα ζουμια για λιγο δεν θα γινει και τιποτε.το νερο το επιβαρυνεις εσυ φιλε μου.φαντασου καποιον στα λιτρα σου με δεκαπλασια κοραλια απο οτι εσυ,κανωντας το ιδιο λαθος με εσενα.αυτος θα ειχε ανετα ισως πανω απο 100 νιτρικα.......

Καταλαβα! Επειδη εχω ετοιμασει το νερο της αλλαγης θα κανω ακομα μια περιπου 40% και θα το αφησω ενα μηνα χωρις ζουμια και κατεψυγμενη να δω απο μετρησεις. Η βλακεια που εκανα ισως ηταν επειδη εριχνα και το ζουμι τηε κατεψυγμενης μεσα.

Παντως πρεπει να ειναι απο ζουμια γιατι εχω κ βαμβακι στο φιλτρο το οποιο το αλλαζω καθε 3 μερες και ποτε δεν ειχε πανω τροφη κ μαυριλα.Οπως το εβαζα ετσι εβγαινε.

Εχω κ εκρηξη αλγης το τελευταιο καιρο και σκεφτομαι να τη βγαλω με μια βουρτσα που εχω πανω απο το βραχο.

Ρε συ Greg γιατι 70% αλλαγη νερου? Παραειναι υπερβολικη... η τσεπη σου δεν τσουζει?

Τα ζουμια απο την κατεψυγμενη να τα αποροφας με μια χαρτοπετσετα πριν ριχνεις την τροφη, αστα και αταιστα για καμια εβδομαδα, θα σου καθαρισουν και το ενυδρειο ;)

Ρε συ Greg γιατι 70% αλλαγη νερου? Παραειναι υπερβολικη... η τσεπη σου δεν τσουζει?

Τα ζουμια απο την κατεψυγμενη να τα αποροφας με μια χαρτοπετσετα πριν ριχνεις την τροφη, αστα και αταιστα για καμια εβδομαδα, θα σου καθαρισουν και το ενυδρειο ;)

Δεν είναι λύση αυτή.

<_<

Μπορεί όμως να καθιερώσει μια μέρα την εβδομάδα να μην ρίχνει τροφή.

Και για το νερό αλλά και αποτοξίνωση για τα ψάρια.

Ρε παιδια δε κανω αλλαγες τετοιου μεγεθους απλα επειδη ειχανε ανεβει νιτρικα-φωσφορικα αρκετα για αυτο εκανα για να πεσουν.

Βασικα ριχνω πολυ λιγα flakes και δε μενει τιποτα.

Θα το κανω αυτο με τη χαρτοπετσετα και θα αφησω μετα απο ενα μηνα θα ριξω κατεψυγμενη και στη συνεχεια θα το κανω μια φορα την εβδομαδα.

Τωρα με την αλγη να περιμενω να φυγει απο μονη της ή θα εξαπλωθει?

Με ποιο τροπο τη βγαζουμε μεσα απο το ενυδρειο?

Και για τις αλλαγες το εχω καθειρωσει ανα 2 εβδομαδες 30% αλλα τωρα θα το κανω μηνα.

Έγινε επεξεργασία - Greg_Reef

Πρέπει να ασχοληθείς λίγο με τα μικρόβια σου.Απο φίλτρανση τι έχεις?Καλό θα έιναι να αρχίσεις να ρίχνεις με ευλάβεια και προσοχή μικρές δόσεις μικροβίων.Εταιρίας; κάνε μια μικρή έρευνα και αποφάσισε εσύ.Μόλις δεις οτι πέφτουν τα ΝΟ3 σταμάτα.Με τις αλλαγές νερού τα έχεις διαλύσει...

Αν έβλεπα τέτοιες τιμές μετά απο 70% αλλαγή το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να ελέγξω αν είναι ληγμένα τα τεστ. Μετά θα έκανα και δεύτερη φορά έλεγχο για να δω αν ξαναβγουν αυτά τα νούμερα.

Για την κατεψυγμένη διαφωνώ στο ότι "λερώνει" το νερό. Πλέον η κύρια τροφή που ρίχνω είναι κατεψυγμένο. Έχω δύο κυπελλάκια το οποίο ένα έχει μικρές τρύπες. Ρίχνω την κατεψυγμένη μέσα στην τρυπημένη κούπα και το γεμίζω με Α/Ο. Τα υγρά θα χυθούν στην απο κάτω κούπα. Αυτό που μένει είναι η τροφή η οποία κακά τα ψέματα είναι πιο καθαρή απο flakes/pellets. Αν βάλετε flakes/pellets σε λίγο νερό θα δείτε τι θα βγάλει...

Οταν λες μικροβια τι εννοεις alexpsycho? Ριχνω σε καθε αλλαγη Stability της seachem. Biggbilly τα τεστ τα εχω κανει απο 2 φορες το καθενα και στο ενυδρειο και στο νερο βρυσης και στο βαρελι. Εννοειτε πως μονο στο ενυδρειο δειχνει τοσα νιτρικα, στα αλλα ειναι 0. Τωρα περιμενω και κατι τεστ της Salifert να δω διαφορες. Γιατι της sera τελειωσαν. Βασικα ειναι λιγο μπερδεμενο το θεμα με τις τροφες. Η αποψη μου ειναι οτι η κατεψυγμενη ειναι πολυ καλυτερη και για το νερο και για τα ψαρια αρκει να τη καθαριζεις οπως κανεις εσυ!

Φιλτρανση εχω εσωτερικο φιλτρο του Rio 180 με αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα,skimmer v2 400 tmc και 30 κιλα ΖΒ.

κατα τη γνωμη μου εαν επενδυσεις σε ενα πολυ καλο σκιμερ θα δεις μεγαλες διαφορες (νιτρικα,διαυγεια κλπ) στο ριο σου.

Γιατι το λες αυτο? Δεν ειχα μεχρι τωρα προβλημα με το skimmer. Να μην αποδιδει μετα απο ενα χρονο?

Να κανω μια ερωτηση, επειδη η αντλια του skimmer ειναι διπλα στην αντλια του φιλτρου και η μια ειναι 1000l/h και η αλλη 600l/h λετε να υπαρχει θεμα μ αυτο? Δηλαδη το skimmer να επηρεαζει την αποδοση του φιλτρου? Οι τρεις κυκλοφορητες ειναι απο τη μια μερια και ριχνουν προς της αντλιες που ειναι απο την αλλη.

Γιατι το λες αυτο? Δεν ειχα μεχρι τωρα προβλημα με το skimmer. Να μην αποδιδει μετα απο ενα χρονο?δεν μιλησα για πτωση αποδοσης.μιλησα για πολυ καλυτερο σκιμαρισμα και αποδοση.αυτο εν μερη το βλεπεις οπτικα απο το νερο αλλα και τη βρωμια στο ποτηρι του σκιμερ, και οτι δεν βλεπεις στο δειχνουν τα τεστ...

Να κανω μια ερωτηση, επειδη η αντλια του skimmer ειναι διπλα στην αντλια του φιλτρου και η μια ειναι 1000l/h και η αλλη 600l/h λετε να υπαρχει θεμα μ αυτο? Δηλαδη το skimmer να επηρεαζει την αποδοση του φιλτρου? Οι τρεις κυκλοφορητες ειναι απο τη μια μερια και ριχνουν προς της αντλιες που ειναι απο την αλλη.δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά την απόδοση του skimmer το αξιολογό απο το τι βγάζει.

Σου βγάζει λάσπη το skimmer, αν ναι κάθε πότε το αδειάζεις?

Φαντάσου πως εγώ ταίζω κάθε δύο μέρες και έχω μόνο δύο ψαράκια στο ενυδρείο. Κάθε μέρα το skimmer μου βγάζει καφετίλα ~3εκ. Που το βρίσκει δεν ξέρω...

Τι προτεινεις δηλαδη για καλυτερο σκιμμαρισμα? Βασικα το δικο μου βγαζει συνεχεια μαυριλα και παρα πολυ!

ενα μεγαλο ποσοστο βρωμιας προερχεται εκτος απο τα αποβλητα ψαριων-κοραλιων και απο την ποσοτητα του ζωντανου βραχου.κακο η ελλειπες σκιμαρισμα δημιουργει αργα αλλα σταθερα ποσοτητες νιτρικων αλατων,οι οποιες ακομη και με μεγαλες αλλαγες δυσκολα μειωνονται δραματικα.

Biggbilly εμενα μου βγαζει κιτρινο νερο και στο εσωτερικο μερος του ποτηριου πιανει πανω καφετιλα στα τοιχωματα μονο. Το αφηνω να γεμισει μεχρι τη μεση και το αδειαζω περιπου καθε 2 εβδομαδες... Δηλαδη κανει 2 εβδομαδες περιπου να φτασει στη μεση.

το θεμα του οτι βγαζει ''πραμα'' ειναι κατι σχετικο.μπορει να εχουμε το ιδιο σκιμερ αλλα ο ενας απο εμας να το εχει λαθος ρυθμισμενο και να μην αποδιοδει οσο μπορει.

η λυση ειναι σκιμερ αρκετα μεγαλυτερο απο τα λιτρα που δινει ο κατασκευαστης του καθως οι περισσοτεροι αν οχι ολοι κατασκευαστες ειναι πολυ αισιοδοξοι για τα λιτρα που προτεινουν στα προιοντα τους.πχ αν υποθεσουμε για το ριο 180 οτι ειναι περιπου 200 λιτρα θα κοιτουσα σκιμερ 1000 λιτρων σαν μινιμουμ προσωπικα.

το κιτρινο νερο δεν μου λεει και πολλα.το σκιμμινγκ πρεπει να ειναι σκουρο πρασινο σαν τσαι και να μυριζει σαν υπονομος....

Τοσο μεγαλη διαφορα και μινιμουμ??? Τι προτεινεις?

εαν δεν εχεις σαμπ μια κλασικη λυση ειναι το deltec mc 600.εαν εχεις ομως σαμπ εχεις τρομερα περισσοτερες και καλυτερες επιλογες...

Ειναι κιτρινοπρασινο αλλα οχι σκουρο,και πανω στην επιφανεια εχει υπολλειμματα καφε.

Αυτο φταιει που το τελευταιο μηνα εχω εκρηξη αλγης ή κατεψυγμενη?

Δεν εχω σαμπ. Βασικα εχω τα τζαμια για σαμπ και σκεφτομουνα να το φτιαξω. Προτεινεις να φτιαξω το σαμπ και να βαλω εκει σκιμμερ ή να βαλω σκιμμερ κρεμαστο? Τι θα δουλευει καλυτερα?

Βασικα το να φτιαξω το σαμπ ειναι πολυ ευκολο αλλα μετα δε θα θελω αντλιες κ.α???? Οποτε θα ανεβει το κοστος πολυ ε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...